Billeje i USA for unge mellem 21 år og 25 år

Mens amerikanske unge kan få kørekort som 16 årige i mange stater, er det betydeligt sværere for danske unge under 25 år at få lov til at leje bil i USA. De fleste udlejningsselskaber har en minimumsgrænse på 21 år, før de overhovedet vil overveje at udlevere bilnøglerne. Nedenfor får du et overblik over, hvilke muligheder du har, hvis du vil leje bil i USA, og du er under 25 år. Er du mellem 18 og 21 år har jeg skrevet en artikel om billeje i USA for unge under 21 år.

Billeje i USA til unge under 25 år
Masser af unge mellem 21 og 24 år får sig en ubehagelig overraskelse, når de planlægger drømmerejsen til USA – og begynder at søge efter udlejningsbil. Det er nemlig betydeligt dyrere at leje bil i USA, når du er under 25 år, da prisen for forsikringen er betydeligt højere for unge chauffører.

Unge under 25 år betragtes af de fleste biludlejningsfirmaer i USA som “uerfarne” chauffører. Derfor skal unge mellem 21 og 24 år betale et gebyr på cirka 25 dollars pr. udlejningsdag. Beløbet varierer dog fra udlejningsfirma til udlejnings-firma – og fra stat til stat og fra by til by. Skal flere personer under 25 år kunne køre udlejningsbilen og dermed også stå på lejekontrakten, er prisen ofte 25 dollars pr. person pr. dag. Visse udlejningsfirmaer tilbyder dog at sætte flere unge chauffører på kontrakten til prisen for én ung chauffør.

Desuden kan man som ung under 25 år kun leje “almindelige” udlejningsbiler. Mere specielle biler som firehjulstrækkere, åbne biler/ cabriolet, sportsvogne, minibusser og mere eksotiske muskelbiler, kan du godt kigge langt efter. De kan kun lejes af personer, der er fyldt 25 år.

Krav om kørekort i mindst 12 måneder
Kilroy har lavet en særlig aftale med Alamo og Hertz, der giver unge mellem 21 og 24 år samme udlejningsbetingelser som personer, der er fyldt 25 år. Dermed slipper unge under 25 år for at skulle betale det ekstra “ung chauffør-gebyr”, som andre udlejningsfirmaer opkræver, ligesom der er inkluderet tre ekstra chauffører, første tankfuld benzin med mere. Læs mere om billeje i USA for unge mellem 21 og 24 år med Alamo og Hertz hos Kilroy
Søg efter billeje i USA for unge mellem 21 – 24 år på Kilroy.dk

Som “ung chauffør” skal du i øvrigt være opmærksom på, at du skal have haft kørekort i mindst 12 måneder, før du overhovedet kan leje bil i USA. Her er det kørekortets første udstedelsesdato, der er afgørende. Reglen gælder også for personer over 25 år, som ikke kan leje bil i USA, hvis de ikke har haft kørekort i mindst 12 måneder. Denne regel gælder hos langt de fleste udlejningsselskaber.

Køb af bil i USA i stedet for at leje
Alternativet til at leje en bil, kan naturligvis være at købe en bil i USA i stedet. Her skal du dog være klar over, at der følger en del papirarbejde med i forbindelse med købet – foruden udfordringen med at finde en (billig) bilforsikring. Bl.a. kræver et bilkøb i USA, at du har en fysisk adresse i USA, der kan stå på forsikringspolicen, hvor du i princippet skal kunne kontaktes. Og er du under de magiske 25 år, kan prisen på bilforsikringen igen blive ganske høj.

Hertil kommer besværet med at finde og købe den helt rigtige bil – og sælge den igen i god tid – inden du atter forlader USA. En tommelfingerregel siger, at det normalt ikke kan betale sig at købe bil i USA – besværet med køb og salg taget i betragtning – hvis du opholder dig mindre end et par måneder i USA.

Billeje i USA til unge under 21 år
Overblik over forsikringer på billeje i USA
Envejsleje gebyrer på billeje i USA og Canada
Udlevering af lejebiler i USA – tips ved afhentning

OBS: Jeg optjener provision fra de forskellige udlejningsfirmaer, hvis I vælger at reservere billeje via Highways-USA.com. Bemærk dog, at prisen for jer som kunder er nøjagtigt den samme, uanset om I vælger at booke jeres billeje via Highways-USA.com eller andre kanaler. Men booker I via Highways-USA.com, optjener jeg lidt provision på jeres bookingen. Mine indtægter på Highways-USA.com bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

14 svar til “Billeje i USA for unge mellem 21 år og 25 år”

 1. Vi er to piger på 24 og 25 år, som flyver til Miami og kører herfra til Texas i september. Vi har rigtig svært ved at få overblik over det med leje af bil, da jeg kun er 24 år. Og vi vil selvfølgelig gerne have noget ordentligt at køre i. Her er vi ude i, at vi gerne vil have en Mustang. Ellers har vi et krav om en capriolet af en art. Er det realistisk så lang tid, det kun er den ene af os, der er fyldt 25 år? Mvh Kathe Dahl

  • Hej Kathe, hvis jeg forstår dit spørgsmål rigtigt, så spørger du ind til, om jeg kan anbefale, at I kan nøjes med en chauffør på kontrakten, afstanden fra Miami til Texas taget i betragtning? Det er helt op til jer selv af afgøre, om din veninde skal være den eneste på kontrakten. I skal bare være klar over, at hvis kun hun står på kontrakten, må du under ingen omstændigheder køre bilen i USA af forsikrings hensyn. Jeg synes, det er jeres rejsebudget, der skal afgøre, om I vil lade dig få mulighed for også at køre bilen. Da du er under 25 år, kommer det i runde tal til at koste jer mellem 25 og 35 dollars om dagen at lade dig stå på kontrakten også. Det er forsikringskrav, der gør, at det bliver så dyrt. I skal også tage højde for, at der kommer et envejsleje gebyr over i, da I afhenter bilen i Miami, og returnerer i Texas. I skal nok forberede jer på, at det løber op i cirka 500 dollars – hvis I er heldige, kan I måske nøjes med 250 dollars, men det oplyses, når I booker bilen. Kombinationen af envejslejen og dine 24 år gør desværre, at det bliver en lidt dyrere affære for jer at leje bil i USA – med mindre I vælger, at det kun er din veninde, som skal sidde bag rattet. Jeg håber, I blev klogere.

 2. Vi er en familie på 7 personer, som skal til Florida i august 2014. Vi har kigget meget på billeje, da vi er nødt til at leje en stor bil, når vi er 7 voksne inkl. bagage til 7. Har du evt. et bud på bilstørrelse og bil, som vil være stor nok? Vi er meget i tvivl om regler for, hvornår vores kørekort vil være nok, når min mand og jeg “kun” har almindeligt kørekort (B cerfitikat). Dvs vi har kigget på minibus til evt. 9 – 12 personer for netop at have plads til det hele. Kan man køre med almindelig kørekort til disse store biler? Samtidig har vi vores ældste søn med på 23 år, som også gerne skulle køre bilen i perioder. Må han overhovedet det? Jeg har læst, at Alamo og Hertz er steder, som giver unge under 25 år lov til at leje biler, men også i denne størrelse? Håber du kan være behjælpelig, eller eventuelt give os tips til, hvor og hvem man kan forhøre sig ved. Jeg har haft talt med Den Amerikanske Ambassade i København, og de kunne ikke svare på disse spørgsmål. KH Kirsti Elsborg

  • Angående bilstørrelse, må I lige forsøge jer lidt frem hos de forskellige udbydere. Da jeg sidst havde en “stor” bil i 2012, var det en Dodge Grand Caravan, som jeg lige husker det. Men jeg tvivler lidt på, at den stor nok til jer, når I er 7 voksne. Jeg lavede lige en hurtig søgning hos Auto Europe, og her dukker der også en Chevy Express op til 12 eller 15 personer. 12 personers udgaven burde være rigeligt til jer, og så bør der også være bagageplads nok. Det er det, jeg er bange for, det kommer til at knibe med i Dogde Grand Caravan, selvom den var lækker at køre. Angående spørgsmålet om kørekort, så er jeg næsten 100% sikker på, at I må køre begge modeller med et dansk B-kørekort i USA. Fx må man gerne køre store motorhomes i USA med et lille dansk kørekort, så man har et noget mere afslappet forhold til det med de 3.500 kg, der i praksis kun gælder i Danmark – og ihvertfald ikke i USA. Angående jeres 23 årige søn, så er det de enkelte udlejnings selskaber, som afgør hvilke aldersgrænser, der gælder i forhold til hvilke modeller. Typisk er luksusbiler og eksotiske biler lukket land for chauffører under 25 år, og lige præcis den førnævnte Chevy Express var kategoriseret i luksus segmentet. Så her kan I risikere at løbe ind i problemer – i forhold til jeres 23 årige søn. Men det er altså de enkelte firmaer, som selv sætter aldersgrænserne på de enkelte modeller. Sørg i øvrigt for at få booket jeres bil rimelig hurtigt, da netop de store modeller til mange personer typisk er ret populære og ofte bliver udsolgt som noget af de første. En helt anden mulighed, I også kan overveje, er at leje to almindelige biler. Nu er afstandene i Florida ret overskuelige, og ved at have to biler, kan I dele jer op i to grupper fra tid til anden, så I kan vælge mellem lidt forskelligt, så I ikke behøver at følges ad hele tiden. Og da udgiften til at leje fx en minibus kan være næsten det samme, som at leje to almindelige biler, kan I også lige overveje den mulighed, da priserne på billeje i Florida normalt er ret lave.

   • Hej Henrik – tusind tak for dit svar. Det hjalp os mere end det vi havde fundet ud af – i hvert fald mht minibus eller ej, mht at leje to biler har snakken være oppe, men vi syns umiddelbart det er dyrt på resorts / hoteller at skulle have to biler parkeret – samt at fylde benzin på to biler, så det vigtige for os pt er nok at finde størrelsen der gør det ud for os, så vi kan følges ad. Og kan Simon så få lov at køre den minibus vi evt lejer – så vil det jo være super, for så kan de unge måske køre lidt selv også… Vi må så kontakte biludlejningsfirmaerne hjemme fra, så vi kender svaret inden vi står i Florida – for vi vil helst have styr på billejen inden vi er derovre, som du så rigtigt også skriver.

    • Så er der lejet en 12 personers bil ved Budget, en Ford E350 12 Seater. Er Budget et OK firma at være lejer ved? Vores søn på 23 kunne godt være “ungfører” for et ekstra gebyr, som vi godt vidste ville blive pålagt, så vi håber, det kommer til at fungere. Ville blot høre din bemærkning omkring Budget? /Kirsti

     • Budget er et af de helst store og gamle biludlejningsfirmaer i USA, i øvrigt i familie med Avis, og de har endda et kontor i Danmark og har haft det i årevis. Jeg ville være helt tryg ved Budget, og fint at I også fandt en løsning på problematikken med jeres 23 årige søn. Jeg er sikker på, at I får en god tur rundt i Florida 😉

 3. Tip til folk under 25 år som ønsker leje af cabriolet:

  Min kæreste og jeg er ved at planlægge roadtrip i Californien, “den klassiske rute”. Vi tager afsted den 30/5-14 og rejser hjem den 22/6-2014. Vi har valgt at leje en “Ford Mustang cabriolet eller lignende” ved Avis. Prisen for lejen af bilen her igennem er 5.800 kr. (kampagnetilbud bestilt i januar 2014 – normaltpris 6.900 kr) Billigste mulige bilkategori ved Avis; Chevrolet Spark for 3.600 kr. incl. kampagnetilbud. Derudover kommer der (uanset bilkategori) som beskrevet ovenfor et gebyr på 25 dollar pr. dag + tax. Vi har valgt at regne med 30 $ pr. dag oveni.

  Prisen for Chevrolet Spark i 23 dage:
  30 x 23 = 690 $ ≈ 3.800 kr.
  + 3.600 kr.
  = 7400 kr. / 320 kr. pr dag.

  Prisen for Ford Mustang cabriolet i 23 dage:
  30 x 23 = 690 $ ≈ 3.800 kr.
  + 5.800 kr.
  = 9.600 kr. / 420 kr. pr. dag

  Alt i alt er forskellen egentlig ikke særlig stor. 🙂 Det skal lige siges, at jeg i sommers måtte betale 400 kr. pr. dag for en Suzuki Alto i Grækenland (Santorini). Så alt taget i betragtning, er det okay…

  • Tak for din prisudregning, Søren. Det er en rigtig god pointe, du har der i forhold til bilstørrelser, for der er sjældent ret meget sparet ved at holde sig nede i de små bilklasser i USA. Prisforskellen på en økonomi size og en cabriolet er ikke den helt store. Naturligvis spiller benzinøkonomien også en rolle, men selv biler i midsize og fullsize segmentet i USA kører pænt langt pr. liter/ gallon. Som du selv skriver, så er I jo desværre ikke garanteret en Ford Mustang. Hvilken typen cabriolet I ender med, afgøres først, når I henter jeres bil, hvor I har frit valg mellem alle biler i jeres klasse. Her må I så krydse fingre for, at der er en Ford Mustang imellem. Havde I valgt at leje hos Hertz og havde valgt en af deres biler fra deres Fun Collection, havde der været Ford Mustang garanti. Men så var prisen også en helt anden: Jeg lavede et hurtigt check hos Hertz, og med Mustang garanti hos Hertz, så lander prisen på godt 12.000 kr. i jeres udlejnings periode. Og så er tillægget for “ung chauffør” ikke medregnet. God tur til Californien – og uanset hvillen cabriolet, I ender med at få, så får I en skøn tur! 😉

  • Så det vil sige, at man godt kan leje en cabriolet i en alder af 21 år? Min kæreste og jeg har tænkt os at leje en bil til november, og han har selv en Mustang her hjemme, så vi kunne virkelig godt tænke os at leje en derovre også. Så må vi bare håbe, at vi kan få den, vi vil have. Hos Avis står der, at vi skal betale 25 dollars pr. dag for ung kører og VAT, hvad vil det sige og hvad koster det? Hilsen Christina

   • VAT er lokal moms/ skat, som kommer oven i prisen på de 25 dollars, men vi tales en beskeden procentsats, så det vælter ikke budgettet. Jeg skal understrege, at der i det eksempel, Søren skriver om, ikke er nogen garanti for, at I får en Ford Mustang – det er en mulighed, forudsat at der er en sådan model til rådighed, når I afhenter jeres udlejningsbil.

 4. Jeg vil bare lige skrive, fordi jeg er i gang med at planlægge min tur rundt i Californien, Las Vegas og Grand Canyon. Begge chauffører til bilen er under 25 år, men vi har lige booket bil hos Super Cheap Rental Cars som ikke tager under 25 år fees, og det er jo perfekt !! 🙂 Vi kommer af med 9000 kr. for 6 uger i stedet for det dobbelte, hvis vi havde booket anywhere else. Jeg var lidt skeptisk til at starte med ved at booke der, fordi det netop var det eneste firma jeg fandt, der ikke tog under 25 år fees, men fandt en masse reviews, og det ser sgu’ godt nok ud 🙂 Så nu kan vi ikke vente med at komme afsted, under en måned til afgang ;-D

  • Hej Fie, tak for tippet om Super Cheap Rental Cars. Jeg vil dog lige nævne, at Kilroy Travels har lavet en særlig aftale med Alamo og Hertz (som beskrevet ovenfor), hvor unge mellem 21 og 25 år kan leje bil uden at løbe ind de omtalte ekstragebyrer – hvis man som ung under 25 år foretrækker en “dansk” formidler af billeje i USA. Visse helt specielle bilmodeller er dog kun for personer over 25 år. Læs mere på http://www.kilroy.dk