Grand Canyon South Rim – kløften i Arizona

Med en længde på 446 kilometer, en dybde på op til 1,6 kilometer og en bredde på 15 kilometer på det smalleste sted er Grand Canyon en af USA’s største turistmagneter på linie med nationalparker som Yellowstone, Yosemite og Zion National Park. Fem millioner turister besøger årligt Grand Canyon. Grand Canyon er skabt af Colorado flodens strøm, der gennem millioner af år har boret sig længere og længere ned i undergrunden. Oprindeligt har flodlejet ligget i niveau med det omkringliggende planteau på begge sider af kløften.

Hoteller i Grand Canyon inde i selve Grand Canyon National Park
Hoteller i Tusayan, servicebyen lige syd for Grand Canyon
Hoteller i Williams 45 minutter syd for Grand Canyon
Hoteller i Flagstaff en times kørsel syd for Grand Canyon

Helikopterture over Grand Canyon – fra Las Vegas og Grand Canyon
Grand Canyon Railway – tag toget til Grand Canyon
Grand Canyon Caverns – klippehuler ved Grand Canyon

Grand Canyon indgår i min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas

Fakta om Grand Canyon South Rim:
Åbningstider: Hele året døgnet rundt
Entré (gælder en uge) 35 dollars pr. bil (2019)
National Park Pass (gælder et år) 80 dollars pr. bil (2019)
Grand Canyon’s længde i alt: 446 kilometer
Bredde fra kant til kant: 15 – 30 kilometer
Dybde fra kant til Colorado på dybeste sted: 1,6 kilometer
Colorado-flodens længde i alt: 2.700 kilometer
Geografisk placering: Det nordlige Arizona
Kort over Grand Canyon på Google Maps

Udsigten fra sydkanten
Hovedparten af de mange endagsturister ved Grand Canyons sydkant vælger at fordele deres besøg i Grand Canyon mellem en tur i parkens vestlige del, som foregår i busser, der i pendulfart kører langs kanten af Grand Canyon ud til punktet Hermit Rest og tilbage igen. Og dels en tur i egen bil i den østlige del af parken, hvor man kommer forbi en række fantastiske udsigtspunkter. Midt i det hele ligger Grand Canyon Village, hvor Grand Canyons hoteller, campingpladser og øvrige servicefunktioner er placereret.

IMG_0381

Husk at booke hotel i god tid i forvejen, hvis du vil overnatte i selve Grand Canyon Village, hvor alle hoteller ofte er udsolgt flere måneder frem – specielt i højsæsonen i juli og august. Mere om overnatning i Grand Canyon nedenfor.

Der er kun 10 miles/ 16 kilometer i luftlinje fra den sydlige kant over til den nordlige, men vil du opleve Grand Canyon fra den nordlige kant, må du ud på en udflugt på 215 miles, da det ikke er muligt at skyde genvej over Grand Canyon noget sted – med mindre du tager turen ned gennem selve Grand Canyon og over Colorado floden til fods eller på æselryg.

Overvurder ikke dine egne kræfter
Mange drømmer om at komme helt ned i bunden af Grand Canyon, for at stå ved bredden af den rivende Colorado flod. Det kan ske ved at følge en af de mange vandrestier ned i kløften. Men du skal på forhånd gøre dig klart, at en tur til fods ned i Grand Canyon kun er for folk med god fysik og godt bentøj.

Masser af turister har gennem tiden overvurderet deres egne kræfter, og har måtte hentes op af Grand Canyon igen af samaritter. Men har du både fysik og tid, kan du via en hængebro på 782 meter (Kaibab Bridge) komme over Colorado floden og over på den nordlige bred – en tur som eksperterne kraftigt fraråder, at man forsøger at gøre på en enkelt dag, hvilket skulle være noget nær umuligt. Det samme er tilfældet, hvis du “bare” vil ned og op igen på samme dag. Selve Colorado floden udspringer i Rocky Mountains og ender sin rejse i Den Californiske Golf i Mexico.

Uanset om du går langs kanten eller vil ned i selve Grand Canyon, så husk godt med vand. Der er kun et par kiosker langs den populære otte miles lange rute langs kanten af Grand Canyon vest for Grand Canyon Village ud til Hermits Rest, så husk at proviantere inden afgang. Skal I ned i kløften, så vær opmærksom på, at temperaturen om sommeren nede i Grand Canyon er fem til ti grader højere end oppe ved kanten. Hermits Rest Route er åben for private biler fra 1. december til 28. februar. Resten af året må du hoppe på en af de gratis shuttle busser, der kører langs kanten.

Afsæt en hel dag til Grand Canyon
For at yde Grand Canyon retfærdighed, bør du afsætte mindst en hel dag til besøget. Skal oplevelsen være optimal, bør du stå ved kanten enten ved solopgang eller solnedgang, hvor farverne og ikke mindst de lange skygger gør oplevelsen af Grand Canyon mest intens. Det er også på disse tidspunkter, at du får de bedste billeder, selvom det næsten er en håbløs opgave at indfange den særlige stemning og de smukke farver i Grand Canyon på et foto.

Overnatning inde i Grand Canyon National Park
Der findes adskillige hoteller ved Grand Canyon, men det er vigtigt at skelne mellem hotellerne inde i selve parken – i Grand Canyon Village – og så hotellerne ved indgangen til Grand Canyon National Park – lige uden for nationalparken i servicebyen Grand Canyon South.

Vil du bo inde i parken direkte på kanten af Grand Canyon med tilhørende udsigt – og betale for det – er svaret det historiske El Tovar Hotel fra 1905. Her er der udsigt ud over Grand Canyon fra de fleste af de 78 værelser. Gæstelisten over personer, der har boet på El Tovar tæller bl.a. Theodore Roosevelt og Albert Einstein. Reservér i rigtig god tid.

En anden klassiker på kanten af Grand Canyon er Bright Angel Lodge & Cabins fra 1935, der både har værelser og hytter. Bright Angel Lodge er ekstremt populær, så du skal igen være ude i rigtig god tid. Værelser med direkte udsigt over Grand Canyon kan ikke garanteres.

Ud over de historiske El Tovar Hotel og Bright Angel Lodge & Cabins ligger de to hoteller Kachina Lodge og Thunderbird Lodge også på kanten af Grand Canyon. Der kan dog ikke garanteres værelser med canyon-udsigt. Desuden findes der et par andre hoteller i Grand Canyon Village i gå-afstand fra kanten af Grand Canyon, der omfatter Maswik Lodge (som også har hytter om sommeren) og det største motel i selve Grand Canyon National Park, Yavapai Lodge med 358 værelser.

Er du i motorhome, kan du få en plads til motorhomet i Trailer Village, der er åben hele året. For alle hoteller inde i selve Grand Canyon National Park gælder det, at du skal være ude i rigtig god tid, for at få et værelse om sommeren.

Phantom Ranch i bunden af Grand Canyon
Nede i bunden af selve Grand Canyon ligger Phantom Ranch, der kun kan nåes på æselryg eller til fods. Alligevel er Phantom Ranch ekstremt populær og overnatning skal reserveres i op til et år i forvejen. Med mindre du selv går ned i bunden af Grand Canyon, inkluderer en overnatning på Phantom Ranch både turen på æselryg op og ned samt måltider. Phantom Ranch består af to sovesale (en for mænd og en for kvinder) samt 11 rustikke hytter.

Overnatning på Phantom Ranch kan ikke bookes online, men der skal indsendes en formular med ønsker til datoer og forplejning, der så besvares af Xanterra, den organisation der bestyrer alle overnatningsfasciliteter i Grand Canyon.

Hoteller tæt ved Grand Canyon
Lige uden for Grand Canyon National Park – i servicebyen Tusayan – ligger der en stribe hoteller langs hovedvejen til Grand Canyon, U.S. 180. Disse hoteller hedder alle noget med Grand Canyon, men ligger altså lige uden for nationalparken. Priserne er lidt lavere på disse hoteller end inde i selve parken. Men også her er der ofte helt udsolgt om sommeren, så reserver overnatning i god tid. Læs min artikel om hoteller lige syd for Grand Canyon.

Er der både udsolgt inde Grand Canyon Village og ved indgangen til Grand Canyon, ligger byerne Williams og Flagstaff et par timers kørsel fra Grand Canyon.

Begge byer ligger lige på den gamle Route 66, så her vrimler det med klassiske moteller, og I vil næsten altid kunne finde et værelse – uden for højsæsonen i juli og august. I højsæsonen anbefales det at bestille overnatning på forhånd – også Williams og Flagstaff. Priserne er til gengæld rimelige hele året rundt.

Grand Canyon fra andre vinkler
Grand Canyon er meget andet end sydkanten af Grand Canyon, og den dybe kløft kan som bekendt også opleves fra nord, selvom kun cirka 10% af alle besøgende i Grand Canyon vælger nordkanten. Jeg har set Grand Canyon fra både syd og nord. Læs min guide til Grand Canyon North Rim

Grand Canyon West i den vestlige ende af Grand Canyon er Hualapai indianerstammens bud på, hvordan du også kan opleve Grand Canyon. Det er bl.a. her, du finder den hesteskoformede glasbro, Grand Canyon Skywalk, der bringer dig ud over kløften med frit udsyn til Colorado floden 1.200 meter længere nede. Jeg besøgte Grand Canyon West i juni 2013, og du kan nu læse min anmeldelse af Grand Canyon West efter mit besøg i 2013.

Grand Canyon Railway og Grand Canyon Caverns
I min guide til Route 66 i Arizona kan du læse et portræt af Grand Canyon Railway, der udgår fra byen Williams på Route 66. Herfra kan du tage toget op til selve Grand Canyon. Grand Canyon Railway

På Route 66 i Arizona kan du besøge Grand Canyon Caverns, et forgrenet hulesystem med forbindelse til Grand Canyon kløften. Læs mit portræt af Grand Canyon Caverns

Hoteller i Grand Canyon inde i selve Grand Canyon National Park
Hoteller i Tusayan, servicebyen lige syd for Grand Canyon
Hoteller i Williams 45 minutter syd for Grand Canyon
Hoteller i Flagstaff en times kørsel syd for Grand Canyon

Helikopterture over Grand Canyon – fra Tusayan
Helikopterture over Grand Canyon – fra Las Vegas

Grand Canyon indgår i min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas
www.nps.gov/grca – National Park Service officielle guide til Grand Canyon

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

30 svar til “Grand Canyon South Rim – kløften i Arizona”

 1. Er det muligt at besøge Grand Canyon den 1. januar i bil, eller er chancen for lukkede veje stor? Jeg tænker bl.a. på risikoen for sne.

  • Nu har jeg ikke selv været ved Grand Canyon i januar måned, men de generelle oplevelser med kløften om vinteren er, at der ikke er speciel høj risiko for, at vejene i langs fx Sydkanten lukker p.g.a. snefald – selvom det kan forekomme ved særlige lejligheder. Langs Nordkanten har man taget sine forholdsregler, og lukker helt ned for adgang til Nordkanten fra november til april (sådan cirka). Men Sydkanten er altså åben hele året rundt, og i perioden fra 1. december til 28. februar er det tilladt for privatbiler at køre langs med Sydkanten, da også den vestlige del af Sydkanten er åben for privatbiler disse tre måneder om året. Resten af året skal man benytte de særlige gratis shuttlebusser.

 2. Hej Henrik, først tusind tak for en kanon hjemmeside du har. Der finder vi rigtig mange gode artikler og tips til ferie i USA, uanset hvor vi tager hen. Vi er ved at planlægge næste tur til Los Angeles og Las Vegas, som starter 13. december 2017 og slutter 30. december 2017. Vi overvejer at kører fra Las Vegas den 25. december, og så vil vi ned til Williams for at prøve togturen op i Grand Canyon den 26. december. Derefter kører vi retur til Los Angeles den 27. december via den gamle Route 66 forbi Hackberry Genneral Store og den gamle guldmine by Oatman. Men ved du hvordan vejret er på de kanter i december måned? Kan vi risikerer sne og så dårligt vejr, at vi ikke kan køre turen, og den ekstra tur til Williams er spildt. Man kunne jo også besøge Grand Canyon på vestsiden.

  • Nu kan jeg ikke give nogen garantier, når det gælder vejret i december måned, men umiddelbart synes jeg det lyder som en rigtig fin plan. Jeg ville personligt ikke være nervøs for at opleve Grand Canyon i december – heller ikke med tog fra Williams, sådan som I planlægger det. Jeg går ud fra, at I har tjekket, at toget kører den pågældende dato, men det gør det nok, da julen jo giver nogen turister ved Grand Canyon. Jeg ville også vælge Grand Canyon South Rim og toget fra Williams frem for Grand Canyon West, hvis jeg skulle bestemme. Det der bekymrer mig mere i forhold til jeres plan er den 27. december, hvor I vil køre hele vejen fra Williams til Los Angeles via Route 66. Det er super at tage Route 66, men de fleste tager en overnatning undervejs mellem Grand Canyon/ Williams og så Los Angeles – især når I også vil køre op via Oatman på den helt gamle Route 66 mellem Kingman og grænsen til Californien. Denne vej er meget smuk, men super snoet, så I skal afsætte to dage til turen fra Williams til Los Angeles, hvis I vil op forbi Oatman. I kan så passende vælge at overnatte på et Route 66 motel i fx Kingman i Arizona eller måske Needles i Californien. Lake Havasu City syd for Interstate 40/ Route 66 kunne også være en mulighed. Rigtig god tur til USA i december!

 3. Hej Henrik, tak for en rigtig inspirerende og informationsmættet side. Et spørgsmål til Grand Canyon: Vi har været der før uden børn, men er nu blevet en børnefamilie med tre børn på 2, 7 og 10 år. Vi vil rigtig gerne ned i kløften denne gang og overnatte og eventuelt blive en dag, før vi går op igen. Vi tænker bestemt at træne/ øve ungerne og os inden turen om et år med små vandreture, som dog ikke kommer i nærheden af udfordringerne i Grand Canyon. Nu er jeg dog blevet usikker på, om det overhovedet er muligt med fem børn (vi er to familier). Ham på to vil primært være på ryggen af en voksen. Derudover vil vi køre i motorhome – og tænker at leje over to omgange for ikke at skulle køre hele tiden. Vi vil gerne til New Orleans og Texas, og det tænker vi er første lejeperiode. Men så overvejer vi at flyve til fx Las Vegas fra fx Dallas og leje en ny derfra og køre til Grand Canyon, Los Angeles og Yosemite sådan i store træk. Giver det mening eller ville en anden flystrækning være mere relevant? Og snyder vi os selv for en god kørestrækning på denne måde? På forhånd tak for svar. Vh Stine

  • Tak for din ros af Highways-USA, Stine. Jeg sidder nede i North Carolina på Outer Banks lige nu og er på reportagetur ned langs den amerikanske Atlanterhavskyst. Så jeg venter lige med at besvare jeres spørgsmål, til jeg er tilbage i Danmark igen. Det bliver i starten af oktober 🙂

 4. Hej Henrik, tak for en fantastisk side. Den bliver brugt flittigt i vores planering af vores roadtrip i camper til næste sommer. Kunne dog godt bruge et “expert-input” på følgende: Vi er en familie på fem, der tager en fire ugers tur i camper fra midt juni til midt juli 2016 med start/ slut i Las Vegas. Vores fokus er natur og nationalparker. Vores rute (i store træk) er Las Vegas – Grand Canyon – Bryce – Zion – Salt Lake City – Yellowstone – Black Hills – Denver – Rocky Mountains National Park. Og så er spørgsmålet, om vi skal sydpå til Santa Fe og retur til Las Vegas – eller “gå på tværs” ind over Arches – Monument Valley retur til Las Vegas. Har du input til fordele og ulemper ved de to muligheder? Vi vil umiddelbart vælge at køre “med uret” af den årsag, at vi regner med at skulle booke camping sites i Yellowstone up front, da der kan være pænt fyldt op i sæsonen. Det vil være lettere at “time”, hvis det ligger først, end hvis det ligger i sidste tredjedel af turen. Taler noget for det modsatte? Din e-bog med beskrivelse af 23 dage i Rocky Mountains. Vil den give os inspiration også?
  Endnu engang tak for en fantastisk side…!!

  • Hej Anders, beklager den lange svartid. Og tak for jeres ros af Highways-USA. Rejseruten “med uret” lyder meget fornuftig. Angående tilbageturen fra Denver, så hælder jeg nok mest til turen “vest over”. Altså fra Denver stik vest til Arches og Canyonlands og så ned til Monument Valley og retur til Las Vegas syd om Grand Canyon. Den er mest oplagt i motorhome, også fordi I får flere oplagte naturoplevelser på denne strækning – i modsætning til turen ned omkring Santa Fe. Route 66 fra Albuquerque er naturligvis altid dejlig, men ikke i et motorhome. Jeg går ud fra, I tager Zion og Bryce Canyon på udturen – derfor giver det bedst mening at køre syd om Grand Canyon på tilbagevejen. Min dag-for-dag beskrivelse til Rocky Mountains inkluderer en ret stor del af jeres rejserute: Hele turen fra Salt Lake City op til Grand Teton, Yellowstone, Black Hills, Rocky Mountains National Park, Denver samt Arches og Canyonlands vil være inkluderet/ beskrevet i mit oplæg til en 23 dages rundtur i Rocky Mountains. Jeg vil lade det være op til jer selv at bestemme, om I vil vælge at købe den eller ej. Fortsat god rejseplanlægning!

 5. Hej Henrik. Jeg har nu surfet lidt rundt på din side og har fået rigtig god inspiration til, hvad vi kan lave i Grand Canyon fra den 16.-20. december. Vi kører fra Dallas til Grand Canyon, og vi vil høre, om du har nogle must, vi skal se på vejen eller gode steder til overnatning? Vi regner med at sætte to dage af til turen, og kan ikke helt bestemme os for, om vi skal tage campervan eller bil? Hvad er dine erfaringer på denne tid af året? Ligeledes kan jeg læse mig frem til, at der kun er lodges/ hoteller ved selve kløften, mens der er campingpladser lidt udenfor parken. Er det korrekt? Vi vil da fortrække at bo med udsigt, hvis det er muligt – selvom vi jo er lidt sent ude – og de fleste hoteller ikke kan garantere det. Dog ser det ud til, at der er plads på de fleste hoteller. Er der et bestemt du kan anbefale? Det skal lige nævnes, at vi har to små poder med os på to og fire år. På forhånd tak! Marie

  • Om I skal vælge campervan eller udlejningsbil synes jeg er svært at rådgive om. Det er et ret personligt valg, som afhænger meget af, hvilken type ferie I ønsker jer. Men det er klart, at temperaturen i december naturligt gør, at I ikke får en “sommerferie” lignende oplevelse ud af det. Jeg har ikke selv kørt autocamper eller motorhome så sent på året, så jeg kan ikke bidrage med personlige erfaringer om ferie med motorhome/ autocamper i vinterhalvåret. I forhold til spørgsmålet om der er campingpingpladser inde i selve Grand Canyon National Park, så er svaret: Ja, det er der. Om de lige har udsigt over kløften, kan jeg dog ikke svare på. Men der er til tre campingpladser inde i selve Grand Canyon National Park ved sydkanten, og på to af disse kan man reservere plads på forhånd. Den tredje baseret på “first come, first serve” basis. Alle tre pladser ved sydkanten er mig bekendt åbne hele året rundt. Tjek dette link for et overblik – http://1.usa.gov/1IqRq6J På hotelfronten har flere af hotellerne udsigt over kløften. Jeg har skrevet en artikel om hoteller inde i selve parken, hvor I bl.a. kan læse mere om de enkelte hoteller – http://bit.ly/1OzAR9T I forhold til turen fra Dallas og op til Grand Canyon, så er det jo ret nærliggende at følge Route 66 en store del af turen. Og her har jeg jo MEGET SNART min nye e-bog til netop Route 66 liggende klar, som bl.a. i detaljer beskriver strækningerne gennem det østlige Oklahoma, Texas, New Mexico og det østlige Grand Canyon. Og selvom hovedparten af bogen handler om Route 66 seværdigheder, så nævner jeg også ting som fx Meteor Crater samt Petrified Forest National Park og Painted Desert. Og så vil jeres ældste barn sikkert nok kunne se det sjove i fx at overnatte på Wigwam Motel i Holbrook, Arizona, hvor I overnatter i et motelværelse, udformet som et tipi telt. Så overvej min e-bog om Route 66, når den ligger klar her lige om lidt (i starten af næste uge).

 6. Lige et kort spørgsmål angående shuttlebusserne i Grand Canyon. Vi overvejer at tage en overnatning 10. maj 2015. Men kører shuttle busserne overhovedet på det tidspunkt? Jeg kan ikke finde en konkret dato, og håber du kan hjælpe.

  • Der er i alt fire (gratis) busruter i Grand Canyon National Park, og to af dem kører hele året. Den blå rute er populært sagt en “bybus”, som kører rundt i Grand Canyon Village hele året rundt til de forskellige hoteller. Den orange rute kører også hele året, og kører fra Grand Canyon Village ud til udsigtspunktet Yaki Point øst for Grand Canyon Village. Den røde busrute langs vestkanten kører fra 1. marts til 30. november, og kører helt ud til Hermits Rest – der hvor vejen langs vestkanten slutter. I december, januar og februar er vejen ud til Hermits Rest åben for private biler, så her kan man selv køre derud. Endelig er der lilla rute, som kører fra Grand Canyon Village ned til servicebyen Tusayan syd for parken, så gæster på hotellerne her kan tage bussen til Grand Canyon i stedet for at køre selv. Denne bus kører kun fra midten af maj frem til starten af september. Læs mere her – http://1.usa.gov/1BsTbM3

 7. Tak for en god hjemmeside, som har givet stor inspiration til vores rundrejse i september 2014. Vi skal køre fra Las Vegas til Grand Canyon Village. Er der steder, du tænker vil være oplagte at se undervejs? Har selv overvejet Hoover Dam… Hvor på denne strækning får vi det bedste indtryk af Route 66? Hilsen Tina

  • Der er en række spændende og sjove stops undervejs, som I kan overveje. Det fører for vidt at nævne dem alle her, men jeg har skrevet om stort set alle byer og seværdigheder på den gamle Route 66, som er identisk med den strækning, som I skal køre over mod Grand Canyon. Min artikelserie går øst-vest, så I starter altså “bagfra” i forhold til jeres rejseretning. Men hvis I starter med at læse om Williams i Arizona, og så klikker jer fra øst mod vest ad Route 66 i det vestlige Arizona, så kan I læse om alle de steder, jeg vil anbefale på den gamle Route 66. Der er et link i bunden af hver artikel til næste by eller seværdighed. Det er strækningen fra Kingman og til Seligman i Arizona, der er det bedste stykke af Route 66 i Arizona. Hoover Dam er også altid et besøg værd – http://www.highways-usa.com/hoover-dam/

 8. Hej Henrik, jeg læser med stor interesse dine indlæg. Jeg skal på ferie til New York, og vil tage en tur til Grand Canyon. Men jeg er i tvivl om følgende:
  1. Når vi flyver fra New York, hvor flyver vi til for at være tættest på Grand Canyon?
  2. Hvordan kommer vi rundt fra lufthavnen, og hvor tæt ligger Grand Canyon fra lufthavnen? Skal vi leje en bil eller kan vi tage nogle busser?
  3. Vi har planer om at ankomme mandag aften den 27. oktober, og vi vil flyve fra Grand Canyon til New York om torsdagen. Er 2 hele dage nok til at få et godt indtryk af Grand Canyon, og hvad/ hvor skal vi se?
  Jeg er af sted med min 77 årige moster. Hun er meget frisk, men at gå meget rundt er nok ikke muligt. Håber du kan hjælpe mig, helst hurtigt, da jeg skal have en retur billet til Danmark på plads. På forhånd tak, Venligst Anja

  • Tak for din ros af Highways-USA. Nærmeste større lufthavn tæt på Grand Canyon med ruter fra New York er Las Vegas. Men der er stadig noget der ligner fem-seks timers kørsel non-stop fra Las Vegas til Grand Canyon South Rim, som er det område, man normalt betragter som Grand Canyon. Du skal med andre ord leje en bil, hvis I vil køre derud selv. Afstandene i det vestlige USA er meget store. I kan i princippet godt nå at se Grand Canyon på to hele dage, som I har til rådighed, men det giver ret meget rejsen på meget kort tid, og når I nu rejser hele vejen fra New York til Grand Canyon/ Las Vegas, synes jeg at to dage/ tre overnatninger er lige i underkanten. Især hvis I også vil bruge en dag eller to i Las Vegas, som I under alle omstændigheder skal flyve til. Desuden synes jeg, at tidsplanen lyder en anelse stram, når man tænker på, at din moster på 77 år ikke er nogen helt ung dame længere. Så jeg ville nok lægge et par dage mere ind derude, da flybilletten New York-Las Vegas tur/ retur koster det samme, uanset om du opholder dig to eller fire dage ved Grand Canyon og i Las Vegas. Overnatning er til gengæld billigt i Las Vegas, så det er ikke antallet af dage på hotel, du skal være nervøs for. En helt anden ting, du lige skal overveje: Hvis du synes, der lyder for voldsomt selv at køre til Grand Canyon fra Las Vegas, findes der en stribe helikopter firmaer i netop Las Vegas, der har guidede flyveture ud over Grand Canyon. Det er måske i virkeligheden den bedste løsning for jer. For så kan din moster på 77 år sidde og nyde udsigten over Grand Canyon fra helikopteren i stedet for at skulle køre helt til Grand Canyon fra Las Vegas – og til dels gå langs kløften. Om aftenen er I tilbage i Las Vegas og kan hygge jer der. Så den mulighed ville jeg klart overveje. Der findes et hav af forskellige helikopterture over Grand Canyon fra Las Vegas, og jeg har skrevet om nogle af dem på linket herunder. Jeg håber, du kan bruge mit svar. Fortsat god rejseplanlægning – http://www.highways-usa.com/las-vegas-helikopterture-grand-canyon/

 9. Hej Henrik, jeg har stor glæde af at læse mange af dine indlæg, inputs og forslag. Vi er to piger der tilbringer fem uger i Californien. På vores tur skal vi selvfølgelig forbi Grand Canyon. Vi har fundet en tur med en professionel guide til en pris omkring 1000,- kr. (The Wildland Trekking Company, turen hedder: Tanner Trail). Vil du mene at det er overdrevet eller en fornuftig pris? Eller har du måske forslag til, hvem vi kan kontakte hvis vi gerne vil have en hiking tur på 5-7 timer? I turen er der også frokost og trekking stænger. Venligst Simone 🙂

  • Jeg kendte ikke The Wildland Trekking Company, før I gjorde mig opmærksom på dem. Men de har fået meget fine anmeldelser på TripAdvisor, og desuden ser deres priser rimelige ud, når man ser på, hvad der er inkluderet i prisen. Husk i den forbindelse at tage højde for, at det er almindelig brugt, at man tipper guiden efter turen med nogle dollars – alt efter turens forløb. Men jeg ville ikke umiddelbart være nervøse ved at booke hos dem. Firmaet lavet åbenbart guidede ture til fods over hele det sydvestlige USA, og har fået fine anmeldelser stort set hele vejen rundt. Så snup I endelig en dagstur – jeg tror pengene er givet godt ud, hvis man gerne vil ned i bunden og have en professionel guide med som ledsager.

 10. Vi skal på vores første road trip i det vestlige USA og har været så heldig at få en camp plads nede i Grand Canyon. Vi slæber selv telt med derned, og så håber vi, at vi holder til det 🙂 Vi er lidt i tvivl om, hvilke temperaturer der er nede i dalen, og hvor koldt det kan være om natten? Håber du kan hjælpe med det. Mvh Ole

  • Nu skriver du ikke noget om, hvornår I skal overnatte dernede, så temperaturen afhænger naturligvis lidt af, om vi taler juli eller september. Men gennemsnits temperaturen i juli måned ved Phanton Ranch lige ved Colorado floden ligger i juli og svinger mellem 41 grader om dagen og 26 grader om natten. I får altså ingen problemer med at holde varmen. Bemærk at der er tale om gennemsnits temperaturer, så det kan altså nemt være varmere. Ved kanten af Grand Canyon er gennemsnits temperaturen i juli “kun” 29 grader om dagen og 12 grader om natten. Bemærk, at det igen er gennemsnits temperaturer, så det kan nemt være varmere. Til sammenligning er der i september i gennemsnit 36 grader om dagen og ned til 21 grader om natten ned ved Phamton Ranch i bunden af kløften, mens temperaturerne oppe ved kanten i september ligger og svinger mellem 24 og 8 grader. Her er der igen store forskelle på, om vi taler starten af september eller slutningen af september. God tur ned i bunden!

   • Vi har som sagt før booket en camp nede i Grand Canyon, og står nu med et spørgsmål omkring mad nede i kløften. Skal det bestilles hjemmefra eller kan man købe noget dernede, hvis det skal bestilles ved du så hvor? Mvh Ole

    • Jeg har aldrig selv været ned i bunden af kløften, så jeg kender ikke forholdene dernede. Så jeg kan desværre ikke hjælpe jer med jeres spørgsmål, her må I prøve at søge information hos udlejeren af den pågældende camp i Grand Canyon.

 11. Vi er to kvinder, der til juli skal rejse rundt i USA. Bl.a. se Grand Canyon – vi kommer fra Las Vegas. Hvilken side er så mest logisk at se? Kan man sove i sin bil som man bare parkerer i vejkanten agtigt, eller ligger Grand Canyon i et lukket område hvor man betaler entre og skal ud af om aftenen? Det meget svært at forstille sig når man aldrig har været der. Vi vil nemlig gerne køre fra Las Vegas og lande ved Grand Canyon om natten og så sove og bruge hele dagen i Grand Canyon så vi både oplever solopgang og solnedgang. Vi skal køre med busser rundt, men kan man os selv gå rundt i området? Vh Sara

  • Jeg ser lige, at jeg aldrig har fået svaret på jeres spørgsmål, så det gør jeg lige noget ved nu. I har muligvis selv fundet svar på jeres spørgsmål, men nu tager jeg dem lige fra en ende af. Fra Las Vegas er det mest oplagt af opleve Grand Canyon fra sydkanten, South Rim, da der er noget længere op til fx North Rim. Da Grand Canyon er en nationalpark, hvor man skal betale entre for at komme ind (25 dollars pr. bil) kan man ikke bare overnatte i vejkanten inde i parken. Med i entreprisen er til gengæld gratis transport med parkens busser, som I kan benytte over stort set hele parken – og som I skal benytte langs vestkanten af South Rim, hvor man ikke selv må køre. Men I kan sagtens selv gå rundt langs parken og gå fra et busstop til det næste, så I kan nyde Grand Canyons skønhed. Både solopgang og solnedgang er meget smukke. Jeg har godt nok aldrig selv set solen stå op over Grand Canyon, men har nydt solnedgangen flere gange over Grand Canyon, og det er altid et smukt syn. God tur 😉

 12. Vi er fire unge damer, der skal til USA til sommer. Det bliver en roadtrip agtig tur med stop af 2-4 dages varighed i San Francisco, Los Angeles og Las Vegas. Der imellem har vi så kigget på dine tips til sightseeing langs Highway 1. Super side!! Vi har også planlagt at køre ud og se Grand Canyon. Har du forslag til, hvilken af de tre sider der er bedst: North, South eller West? Vi vil have Las Vegas som udgangspunkt og er i egen bil. Desuden vil vi meget gerne vandre ned i dalen, men som du siger, så er det optimistisk at satse på en endagstur derned. Er der andre muligheder for overnatning dernede end Phantom Ranch? Ellers ville det jo være svært at få oplevelsen af hele området, hvis ikke man kan tage en vandretur derned. Tænker vi ankommer efter en tidlig køretur, overnatter på et hotel ved kanten, dagen efter en vandretur med overnatning i dalen og turen op igen for at køre retur til Las Vegas. Mvh Randi

  • Tak for din ros af mine sider om Highway 1 🙂 Angående Grand Canyon, så giver du næsten selv svaret på fra hvilken side af Grand Canyon, som I skal fokusere på: Det skal naturligvis være South Rim, da det er her, man går ned i dalen. Der er ikke adgang til bunden af kløften fra Grand Canyon West. Til gengæld er der faktisk mulighed for, at I både kan få South Rim og North Rim med i pakken: For man kan jo gå ned til Phamtom Ranch fra både nordkanten og sydkanten. Men det kræver så, at en (eller to) af jer i jeres selskab, tager bilen og kører den om til North Rim – og samler de to andre op, når de kommer op fra kløften på nordsiden. Der er cirka 400 kilometer rundt om Grand Canyon fra South Rim til North Rim, så det er altså noget der ligner en dagstur. Men det var en mulighed, jeg lige ville nævne – selvom det kræver, at I splitter selskabet op over et par dage. Fidusen er til gengæld, at I alle fire får mulighed for at opleve Zion og måske endda Bryce Canyon i Utah, som ligger forholdsvis tæt på nordkanten af Grand Canyon – og når I har set Bryce og Zion, så kører I tilbage til Las Vegas. Det var blot lige et forslag. Inden I begynder at planlægge alt for meget, så skal I dog lige starte med at undersøge, om der overhovedet er ledigt på Phantom Ranch på de datoer, I planlægger at gå ned i kløften. Der er kun et begrænset antal sovepladser på Phantom Ranch og den er meget populær – og er i øvrigt det eneste overnatningssted i kløften, mig bekendt. Så tjek lige om der er ledigt, så I ikke planlægger forgæves. Rigtig god tur 😉

 13. Hej Henrik, tak for en inspirerende informativ hjemmeside med gode tip og fakta.Vi har brugt rigtig meget af det du skriver herinde, som forberedelse til vores rejse. Vi er to personer, som skal til USA til februar, og har planer om at besøge Grand Canyon South Rim med en overnatning i Maskwik Lodge. Vi har booket en økonomisk lille lejebil til formålet. Vi er dog blevet i tvivl med hensyn til kørsel til og fra Grand Canyon. Planen er, at vi skal køre fra Los Angeles til Grand Canyon (uden stop på nær til tissepauser/ stræk ben). Vi kan se, at det vil tage 8 timer pr. vej. 8 timer lyder af rigtig rigtig meget, og vi er ved at komme i tvivl om vi kan klare det. Har du erfaring med en heldags køretur og hvordan det vil være i primo februar måned? Vi er bekymret for følgende:
  – Lille økonomisk lejebil er måske et dårligt valg. Vi bør eventuelt leje en større bil til formålet?
  – Februarvejret. Vil det forsinke køreturen yderligere?
  – Hvad hvis bilen uheldigvis stopper undervejs? Hvordan er muligheder for vejhjælp?
  Håber du kan hjælpe os med at besvare disse spørgsmål.

  • Hej Linda, tak for de pæne ord om Highways-USA 😉 Jeg har ikke selv personlige erfaringer med Grand Canyon om vinteren, men Grand Canyon South Rim er åben hele året rundt, og vejret lige i øjeblikket er også ganske fint med god sigtbarhed. Jeg kan naturligvis ikke sige noget om, hvordan vejret vil være i starten af februar, men som udgangspunkt, så er det ikke noget problem at besøge Grand Canyon i februar. Faktisk har I endda den fordel, at det i februar er tilladt at køre i egen bil langs Hermit Road, vejen vest for Grand Canyon Village, hvor man om sommeren “kun” kan tage shuttelbusser. Angående jeres rejseplan, så kender jeg af gode grunde ikke, hvor stram jeres tidsplan er. Men det er rigtig meget kørsel at snuppe to dage med otte timers transport hver vej – uden reel mulighed for at opleve noget undervejs. Fx kører I lige “forbi” Route 66, som jeg da ville have med – om ikke andet så den ene vej. Og 8 timer er altså rigtig lang tid, så jeg ville personligt snuppe en ekstra overnatning undervejs – ihvertfald den ene vej, og så måske køre non stop den anden vej, hvis I ikke har tid til mere. Og så lyder det som om, at I måske har sparet lidt rigeligt på bilbudgettet: Når I nu skal køre så langt og i så mange timer, ville jeg nok opgradere bilen til en midsize eller endda en fullsize. Det koster ikke voldsomt meget mere i brændstof, men det er lidt mere komfortabelt – og en del sjovere, når I nu skal køre så langt. Angående motorstop undervejs, så får I naturligvis en erstatningsbil stillet til rådighed, hvis der er tale om en mekanisk fejl på bilen. Punkterer I derimod, kører tør for benzin eller har lignende uheld, hvor der ikke umiddelbart et sket skade på bilen, så skal I tilkøbe en road side forsikring hos udlejningsfirmaet, hvor sådanne uheld er omfattet – hvor der altid ikke direkte er tale om mekaniske fejl på bilen. Men det er spørgsmålet, om det kan betale sig på så kort en tur. Hvis I blot tænker jer om, ikke kører tør for benzin, ikke låser nøglerne inde i bilen og er friske på selv at skifte dæk, hvis I skulle være meget uheldige og punktere (jeg er aldrig punkteret i USA), kan I godt klare jer uden vejhælp. God tur – håber I kan bruge mit svar. P.S: Grand Canyon er også meget smuk om vinteren 😉

   • Mange tak for svar. Vi vil kigge ind i en større bil og revurdere planlægningen af turen til Grand Canyon. Som du selv nævner, er to dage med 8 timers kørsel temmelig hårdt og kedeligt. Rart med en der kan se det med realistiske øjne. Når man bare planlægger, kan man godt blive lidt for positiv og tro man kan klare alt. Mange tak for hjælpen.

  • Hej Linda. I 1990 (længe siden) var min kone og jeg ved South Rim. Det var i februar og i snevejr. Det sneede så meget, at vi måtte købe snekæder til bilen for efterfølgende at opgive at køre hjemad. Vi måtte finde overnatning. Dette blot for at sige, at I skal checke vejrudsigten, for i februar kan det sagtens være skidt vejr. For lige at afslutte dette svar skal det tilføjes, at da vi kørte op til South Rim næste morgen, var det skyfrit med et flot hvidt lag sne på kanten af Grand Canyon. Meget flot. God tur. Mvh Klaus