Jysk Rejsebureau – rygsækrejser med eventyr

Jysk Rejsebureau har sine rødder i den jyske muld med kontorer i Århus, Herning, Aalborg og Kolding samt København. Jysk Rejsebureau har de senere år haft blikket rettet mod USA, som fylder lige så meget som andelen af rejser til bl.a. Asien. Faktisk er USA p.t. det største marked for Jysk Rejsebureau, som tilbyder deres helt egne unikke kør-selv ture i USA.

Rejser med eventyr, overraskelser, udfordringer og kant
Eventyret og det ukendte er nøgleord for Jysk Rejsebureau. Hvis man vil have lidt kant på sin rejse og ikke er bange for at blive udfordret lidt, er Jysk Rejsebureau lige stedet at gå hen. Og så er bureauet med hovedkontor i Århus kendt for at lave længere rejser for få penge. I kan komme langt omkring for på et forholdsvis beskedent budget, hvilket er årsagen til, at Jysk Rejsebureau bl.a. har mange studerende som kunder. Men Jysk Rejsebureau har også mange familier med børn og ældre ægtepar blandt kunderne.

Bureauets kodeord er ”Den Frie Rejse” med tilføjelsen “Mærk Verden”. Oplev verden med åbne øjne – kom ud og mærk verden – det er udgangspunktet for de rejser og oplevelser, som Jysk Rejsebureau gerne vil formidle.

Jysk Rejsebureau sætter også en ære i den personlige rådgivning. Derfor sidder der en hel hær af rejsekonsulenter klar til at hjælpe jer, hvis I fx stikker hovedet indenfor i det gamle pakhus i Skt. Olufs Gade 2 – 4 i latinerkvarteret i Århus. Men Jysk Rejsebureau har som sagt også kontorer med personlig rådgivning i både København, Aalborg og Herning samt i en helt nyåbnet afdeling i Kolding (2018). Faktisk vil man helst give kunderne personlig rådgivning – enten ansigt til ansigt – eller pr. telefon eller e-mail.

Roadtrip i USA med alternative autocampere og motorhomes
Kombinationen af naturoplevelser og den frie rejse gør, at mange af Jysk Rejsebureaus kunder vælger en autocamper eller et motorhome, når de skal opleve USA. Jysk Rejsebureau samarbejder bl.a. med Cruise America, der er den største udbyder af motorhomes i USA med flest udlejningsstationer. Men Jysk Rejsebureau samarbejder også med udlejningsfirmaer som Road Bear og Apollo, der udlejer motorhome i luksussegmentet, som typisk er lidt større og har flere funktioner end motorhomes fra Cruise America.

Rejser I til gengæld på lavbudget, og er I friske på at få en autocamper, der med garanti vil vække opsigt, uanset hvor I bevæger jer hen i USA, kan I overveje at prøve en autocamper fra Escape Campervans. Escape, som Jysk Rejsebureau samarbejder med, tilbyder ombyggede campervans, udstyret med sovepladser og et par kogeplader til dem, der vil opleve USA på lavbudget.

Og så er alle Escape’s udlejningscampere håndmalet af lokale californiske kunstnere. Så der er i den grad dømt hippi stemning og blomster i håret, når I lejer autocamper hos Escape Campervans, der har afhentnings stationer i Los Angeles, San Francisco og Las Vegas – foruden New York og Miami.

En anden mulighed i “studenter segmentet” er en minivan fra firmaet Jucy Rentals. De udlejer minivans, hvor I bl.a. kan slå taget op. Her er der kun to sovepladser, så denne løsning er bedst til det unge par eller to gode venner.

I kan dog også vælge at opleve USA fra en udlejningsbil. Jysk Rejsebureau har flere forslag til pakkerejser, bl.a. en 22 dage lang rundrejse i det vestlige USA, som inkluderer hovedparten af de mest unikke nationalparker i USA.

Aktiviteter på ferien i USA
Jysk Rejsebureau har flere forskellige produkter på hylderne, når det gælder aktiv ferie i USA. Fx kan man hjælpe med at arrangere river rafting på Colorado floden for dem, der gerne vil udfordres lidt.

Hvis I gerne vil ud at køre mountainbike i kuperet terræn, kan Jysk Rejsebureau også hjælpe med at booke mountain biking ture i fx Arches National Park. Skal det være knapt så anstrengende, kan I også vælge en guidet tur på cykel gennem New York.

Desuden har Jysk Rejsebureau erfaring med ting som fx ranch ophold, glamping (luksuscamping) i nationalparkerne, overnatning hos indianere, Bed & Breakfast ophold samt mere klassiske ophold på moteller, hoteller og resorts. Jysk Rejsebureau kalder sig selv for USA nørder og sætter en ære i at lave unikke rejser til kunderne med afsæt i kundernes budget, ønsker til rejseruten og ønsker til oplevelser undervejs.

Foredrag og særlige arrangementer om USA
Jysk Rejsebureau holder jævnligt foredrag om USA, hvilket typisk sker på hovedkontoret i Århus. Desuden sætter man en gang om året fokus på USA en hel uge med særlige tilbud og happenings. Jysk Rejsebureau er også begyndt at afholde såkaldte afrejsemøder for deres kunder, som skal til USA.

Der er i alt 60 rejsekonsulenter ansat på Jysk Rejsebureaus fire kontorer i Jylland samt kontoret i København, og heraf har de 20 særlig viden om USA. En enkelt af Jysk Rejsebureaus rejsekonsulenter kan endda prale af, at have besteget Mount McKinley i Alaska, Nordamerikas højeste bjerg, mens en anden af Jysk Rejsebureaus konsulenter har overnattet i samtlige 50 amerikanske stater. Det er kravet for at kunne blive medlem af den eksklusive klub: ”Jeg har været i alle 50 amerikanske stater klubben”.

Læs mere om Jysk Rejsebureau’s USA rejser på www.jysk-rejsebureau.dk/usa
Informationerne på denne side er senest opdateret den 27. november 2018.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Der er lukket for kommentarer.