Hoteller inde i Yosemite National Park

I kraft sin enorme popularitet findes der masser af overnatning ved Yosemite National Park. Har man planer om at overnatte inde i parken, skal man dog være tidligt ude, for parkens hoteller og øvrige overnatningsfaciliteter bliver hurtigt udsolgt, når det gælder højsæsonen fra midten af juni til midten af august. Vil du overnatte inde i selve parken, bør du allerede booke overnatning i januar, februar eller marts. Her er et overblik over overnatning inde i Yosemite.

Læs også om hoteller og overnatning uden for Yosemite National Park

Klassiske hoteller i Yosemite Valley
De lokalekendte naturelskere foretrækker at overnatte inde i selve Yosemite, da man så slipper for at skulle køre frem om tilbage mellem nationalparken og ens hotel. Yosemite Valley er parkens ”centrum”, og her ligger hovedparten af overnatningsfaciliteterne inde i selve Yosemite.

For at starte i den luksuriøse afdeling, er det klassiske hotel The Ahwahnee, luksuslodgen i selve parken, og med fire stjerner ud af fem mulige på Hotels.com er The Ahwahnee klart det dyreste hotel inde i parken. 123 lækre værelse og en afsides beliggenhed væk lidt fra de mange turister gør Hotels.com til en ekstraordinær hoteloplevelse.

Lidt i samme afdeling, men trods alt knap så upscale er Yosemite Lodge at the Falls. Også et rigtigt lækkert hotel med store panoramavinduer fra restauranten ud mod naturen og i gåafstand fra alle faciliteter i Yosemite Valley. Hotellets 245 værelser er bl.a. placeret i hyggelige træbygninger rundt omkring selve hovedbygningen, men Yosemite Lodge at the Falls er altså et rigtigt hotel med bad på alle værelser, o.s.v.

Økonomi overnatning i Yosemite Valley
At det ikke behøver at koste kassen at overnatte i Yosemite Valley er de to teltlejre Curry Village og Housekeeping Camp gode eksempler på. Der er ikke tale om hoteller, men teltlejre, hvor man overnatter i små canvas telte med rigtige senge – men med fælles bade- og toiletfaciliteter.

Om sommeren er det ikke noget problem at holde varmen, men i april og maj samt i september og oktober, kan det være en god ide at leje et opvarmet telt, da der er koldt i Yosemite om natten. Og der er altså tale om canvas telte, så hvis naboen snorker eller på anden måde larmer, kan man høre det.

Man skal altså være klar til en campingoplevelse, og ikke forvente hotelstandard – selvom både Curry Village og Housekeeping Camp kan bookes via Hotels.com. Til gengæld er placeringen perfekt midt i Yosemite Valley, og prisen er også ganske rimelig. Og så bor man altså midt ude i naturen. Men værd ude i god tid – gerne op til et halvt år i forvejen, hvis det er juli måned, vi taler om. Ellers er der udsolgt.

Wawona Hotel i det sydlige Yosemite
Det er ikke kun i Yosemite Valley, der ligger hoteller inde i selve parken. Wawona Hotel i den sydlige del af parken ikke langt fra Mariposa Grove med sequoia træerne er et klassisk parkhotel som man byggede dem tilbage i starten af 1900-tallet.

Vi taler altså om et hotel fra turismens barndom, og der er ikke bad og toilet på alle værelser. Til gengæld er den victorianske charme ubetalelig: Det er som rejse 100 år tilbage i tiden. For at holde stilen, er der heller ikke wifi på værelserne – men dog i fællesområderne. Du kan altså koble 100 % af og koncentrere dig om at nyde naturen. Wawona Hotel har 104 værelser og er naturligvis helt røgfrit, efter som det er bygget af træ.

White Wolf Lodge og Tuolumne Meadows
White Wolf Lodge er en canvas teltlejr på Tioga Road cirka 30 miles fra Yosemite Valley, men altså stadig inde i parken. Her kan du overnatte i en af de 24 canvas telt kabiner eller hvis du er heldig: Booke en af de fire hytter, som har eget bad. Ellers er der fælles bade- og toiletfaciliteter på White Wolf Lodge, der kun er åben fra midten af juni til starten af september.

White Wolf Lodge er altså igen camping ude i naturen, uden du behøver at medbringe dit eget telt – en overnatningsmulighed som der i øvrigt bliver flere og flere af rundt om i det vestlige USA i disse år.

Den sidste overnatningsmulighed inde i selve Yosemite National Park, der er tilgængelig i bil, er Tuolome Meadows Lodge, som også er en canvas teltlejr placeret tæt på Tioga Road i den østlige del af parken ikke langt parkens østlige indgangsport. Tuolumne Meadows er især populær blandt hikere, der skal op i Sierra Nevada bjergene til fods, men kan altså også benyttes af andre gæster.

Tuolome Meadows Lodge er kun åben fra midten af juni til starten af september. Endelig findes der en stribe canvas teltlejre oppe i selve bjergene for friluftsfolket, som udforsker Yosemite til fods.

Læs også om hoteller og overnatning uden for Yosemite National Park

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Highways optjener provision, når du booker overnatning i Yosemite National Park via Highways-USA. Pengene bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA og Canada og til investeringer i at videreudvikle Highways-portalerne, som ud over Highways-USA.com også omfatter Highways.dk og Highways-Denmark.com. Tak for din opbakning.

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.