Big Sur er med sin isolerede beliggenhed på Californiens Stillehavskyst på Highway 1 en natur oase med fantastiske omgivelser, som det er fristende at tage en overnatning i. Der er bare ikke specielt mange steder at vælge mellem, og de få overnatningssteder som findes i Big Sur, hører i mange tilfælde hjemme i den dyre og eksklusive afdeling.

Med andre ord: Hvis budgettet er begrænset, bør I måske droppe en overnatning i Big Sur. Men hvis prisen ikke lader jer afskrække, kan I få en helt fantastisk oplevelse i Big Sur.

Hoteller og overnatning i Big Sur

Overnatning i Big Sur i motelsegmentet
Der findes ingen kædemoteller eller hotelkæder i Big Sur, så glem alt om Motel 6, Super 8 eller Holiday Inn i Big Sur. Big Sur har dog et par enkelte overnatningssteder i motelsegmentet, selvom prisen pr. nat altid er højere i Big Sur end i andre byer for tilsvarende motelstandard – p.g.a. den afsides beliggende og den begrænsede konkurrence.

Big Sur River Inn ligger i den nordlige del af Big Sur, og er bl.a. kendt for den hippi bus, der holder ved indkørslen til hotellet – en reference til 60’erne mange hippier, der valgte at slå sig ned i Big Sur området. Big Sur River Inn byder på klassisk motelstandard til rimelige priser (i hvert fald i Big Sur), og så ligger der også en købmandsbutik og en tankstation ved hotellet, som ligger tæt ved Big Sur floden, deraf navnet.

En anden mulighed samme segment er Big Sur Lodge, som ligger i den sydlige del af Big Sur tæt ved Julia Pfeiffer State Park, hvilket giver mulighed for at gå direkte over i parken. Big Sur Lodge byder både på klassiske motelværelser og små hytter. Flere gæster skriver, at man skal tilkøbe wifi og at der ikke er TV på værelserne. Til gengæld har Big Sur Lodge en pool.

Fernwood Resort i selve Big Sur er en anden mulighed i hotelsegmentet, der på rustik overnatning med udsigt til de omkringliggende bjergsider. Desuden har man en lille butik med diverse kioskvarer samt en restaurant på stedet. Der er ikke TV på værelserne, så der er tale om basal overnatning. Enkelte af værelserne er udstyret med pejs. Når man læser tilbagemeldinger fra andre overnattende gæster, skal man være forberdt på, at man kan høre trafikstøj fra Highway 1, som passerer tæt forbi Fernwood Resort. Til gengæld hører prisen pr. nat til en af de laveste i Big Sur.

Riverside Campground & Cabins byder på små veludstyrede hytter, der gør det ud for et hotelværelse, alle med eget toilet og bad, og desuden har hver hytte et køleskab. At dømme efter billederne fra stedet, så lyder Riverside Campground & Cabins til at være et charmerende bekendtskab i den rustikke ende af skalaen. Der findes også en butik på pladsen med diverse dagligvarer.

De eksklusive alternativer
Der findes også et par luksusresort i Big Sur i den dyre ende af skalaen. Til gengæld er overnatningsoplevelsen helt i særklasse med alt hvad man kan ønske sig f faciliteter – og naturligvis udsigt over Stillehavet fra alle værelser.

Ventana Big Sur er et femstjernet resort hotel, som ligger et par miles syd for selve Big Sur by. Ud over nogle luksuriøst indrettede værelser har stedet naturligvis også egen restaurant og bar, flere pools og et fitnesscenter.

Bemærk at alle overnattende gæster på Ventana Big Sur skal være voksne over 18 år, så børnefamilier har som udgangspunkt ikke adgang til hotellet, der til gengæld er ideelt til et “get away” ophold for voksne par uden børn.

Post Ranch Inn hører også hjemme i den særdeles eksklusive resort afdeling, igen med en fantastisk udsigt over Stillehavet fra alle 39 værelser på resortet. Også her er der naturligvis egen restaurant, Sierra Mar, der i øvrigt er blevet rost til skyerne af flere amerikanske medier, ligesom selve hotellet er blevet kåret til et af de bedste i Californien i flere af de toneangivende amerikanske rejsemagasiner. Post Ranch Inn er også et ”adults only resort” og modtager kun gæster på 18 år eller derover.

Der er naturligvis også både pool og spas og diverse muligheder for wellness og afslapning på Post Ranch Inn, foruden et fitnesscenter – alt sammen med udsigt over Stillehavet. Morgenmad er inklusiv i prisen på Post Ranch Inn, der i øvrigt ikke opkræver et resort fee – alle faciliteter er således inklusiv i opholdet.

Så hvis prisen ikke er afgørende, er både Ventana Big Sur og Post Ranch Inn to fantastiske overnatnings oplevelser i Big Sur – ikke mindst på en romantisk get away ferie! Og så er begge resorts i øvrigt et godt bud steder at spotte kendisser fra fx Hollywood.

Søg hoteller og overnatning i Big Sur

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning i Big Sur via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.