Envejsleje gebyrer på billeje i USA og Canada udløses i mange tilfælde, når du vælger at afhente en udlejningsbil i en stat for så at returnere bilen i en anden stat.

Denne manøvre udløser i mange tilfælde det såkaldte envejsleje gebyr, der skal dække udgiften for at få bilen retur til udgangspunktet. Her kan du læse meget mere om envejsleje gebyrer på billeje i det “nedre” USA, Canada og Alaska.


Hvornår udløses envejsleje gebyret på billeje?

Envejsleje gebyret udløses typisk, når du afhenter en udlejningsbil i en stat og returnerer den i en anden stat. Det er dog meget forskelligt fra udlejningsfirma til udlejningsfirma, hvordan de håndterer envejslejegebyret. Som udgangspunkt er der ikke envejsleje gebyr på din billeje, hvis du afleverer din udlejningsbil på en anden udlejningsstation – men i samme stat – som du afhentede bilen.

Du bliver altså ikke pålagt et envejsleje gebyr ved at afhente en udlejningsbil i San Francisco, for så at returnere bilen i Los Angeles. Det samme gælder i øvrigt også i Las Vegas: Hvis du returnerer en udlejningsbil i Las Vegas, som du har hentet i Californien, skal du ikke betale envejsleje gebyr. Det skyldes ganske enkelt, at der er så stor cirkulation af biler mellem Californien og Nevada, at det ikke er noget problem at for udlejningsselskaberne at styre antallet af udlejningsbiler mellem disse lokaliteter. Derfor er der ikke noget envejsleje gebyr mellem Californien og Nevada.

Nogle biludlejningsfirmaer er endda så large, at de betragter hele den amerikanske vestkyst som én zone: Det vil sige staterne Californien, Oregon, Washington og Nevada. Det er dog ikke alle, så tjek lige en ekstra gang, hvis du fx vil køre fra Seattle til Los Angeles. Rocky Mountains stater som Colorado og Utah samt Arizona og New Mexico hører dog normalt ikke med til samme zone. Planlægger du at flyve til Denver og flyve hjem fra Californien, skal du forvente, at der løber et envejsleje gebyr på din billeje.

På Østkysten og i Sydstaterne inkl. Florida er der heller ikke tradition for at være gavmild med envejslejen. Skal du fx køre fra New Orleans til Florida, så forvent at skulle betale en envejsleje gebyr. Men så længe du holder dig inden for Floridas grænser, er der ikke envejsleje gebyr på billejen – hvis du fx kører fra Orlando til Miami.


Betaler man sit envejsleje gebyr, når man booker bilen?

Envejsleje gebyret er IKKE inkluderet i prisen, når du søger efter billeje hos de biludlejningsfirmaer, vi omtaler på vores liste over formidlere og udlejere af udlejningsbiler i USA. Envejsleje gebyret afregnes normalt først i USA, når du afhenter din lejebil efter ankomst til USA.

Da gebyrets størrelse afhænger af, hvilket udlejningsselskab du vælger, og den afstand der er mellem din start- og slutdestination i USA, kan du heller ikke være sikker på, at du kan få oplyst prisen på gebyret, når du booker bilen. Men typisk skal du regne med et beløb i størrelsesordenen 250, 500 eller 750 dollars alt efter, hvor stor afstand, der er mellem din start- og slutdestination. Det er altså ikke helt billigt, at leje en bil i en stat og returnere bilen i en anden stat.

Vælger du at benytte Auto Europe eller RentalCars.com som formidler af billeje i USA, får du oplyst størrelsen på envejsleje gebyret, inden du gennemfører din booking. Både Auto Europe og RentalCars.com tilbyder, at du gebyrfrit kan annullere din booking i op til 48 timer.


Envejsleje af specielle biler

Har du kastet din kærlighed på en fuldblods muskelbil som fx en Dodge Challenger, Chevy Camaro, Ford Mustang GT eller en anden specialbil, kan du som udgangspunkt godt regne med, der ikke tilbydes envejsleje på disse modeller.

Udlejningsselskaberne har i sagens natur kun et forholdsvis begrænset antal biler af denne type i deres bilpark, og de skal næsten altid returneres på samme udlejningsstation, som de bliver afhentet. Det samme gælder specialbiler som firehjulstrækker, visse minibusser og lignende bilmodeller.

Envejsleje tilbydes altså kun i standard kategorierne.


Envejsleje mellem USA, Canada og Alaska

Har du en drøm om at køre fra Canada og til USA, kan du godt skyde en hvid pil efter at afhente udlejningsbilen i Canada og returnere den i USA. Selv store udlejningsselskaber som fx Avis, der har kontorer i begge lande, kan ikke tilbyde at man henter bilen i USA og returnerer den i Canada. Uden at kende grunden vil jeg gætte på, at der ligger en lovgivnings-eller skattemæssig årsag bag.

Men man kan i øvrigt uden problemer hos de fleste udlejningsfirmaer køre ind i Canada fra USA i sin udlejningsbil – blot man kører tilbage igen på et tidspunkt. Enkelte udlejningsfirmaer kræver dog, at man ved afhentningen oplyser, at man vil køre ind i Canada, hvis man har planer om det.

Har du planer om at tage Alaska Highway hele vejen fra Anchorage via Canada og til fx Seattle, skal du tage turen begge veje. Du må nemlig ikke aflevere en udlejningsbil fra Alaska i en af de 48 nedre stater, selvom du officielt holder dig inden for USA. Ellers kan man ikke styre antallet af udlejningsbiler i Alaska, så vil du ud at køre Alaska Highway, må du altså tage turen begge veje.

 

Billeje i USA med Auto Europe

Billeje i praksis – kørsel, brændstof, GPS
Overblik over forsikringer på billeje i USA
Billeje i USA til unge under 21 år
Billeje i USA til unge mellem 21 og 25 år
Udlevering af lejebiler i USA – tips ved afhentning

OBS: Jeg optjener provision fra de forskellige udlejningsfirmaer, hvis I vælger at reservere billeje via Highways-USA.com. Bemærk dog, at prisen for jer som kunder er nøjagtigt den samme, uanset om I vælger at booke jeres billeje via Highways-USA.com eller andre kanaler. Men booker I via Highways-USA.com, optjener jeg lidt provision på jeres bookingen. Mine indtægter på Highways-USA.com bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com