Er du under 21 år, skal du forberede dig på, at det kan blive både besværligt og dyrt at leje bil i USA. For langt de fleste udlejnings-firmaer vil ikke udleje biler til unge under 21 år. Desuden er den generelle myndigheds grænse i USA 21 år i alle stater, og dermed kan du fx heller ikke købe øl og spiritus. Men kan du ikke vente med dit livs road trip til du er fyldt 21 år, så læs videre, og få tips til, hvordan du alligevel måske kan leje bil i USA.

Billeje i USA til unge under 21 år
Er du under 21 år, er det nærmest umuligt at få udleveret bilnøglerne til en udlejningsbil i USA. Langt de fleste af de store udlejningsselskaber vil overhovedet ikke røre ved – eller leje biler ud – til unge under 21 år, da myndighedsgrænsen i alle amerikanske stater i USA er 21 år.

Der er dog undtagelser. Udlejningsbureauet E-Z Rent a Car, der har kontorer i både Californien (Los Angeles og San Diego), Florida, Nevada (Las Vegas), Alaska og flere andre stater udlejer biler til unge mellem 18 og 21 år – og naturligvis også til unge under 25 år.

I New York (State) og i Michigan er det ved lov vedtaget, at unge fra 18 år og opefter skal kunne leje bil. Så her kan du godt leje bil som 18 årig. Desværre er gebyret pr. dag for unge mellem 18 og 21 år så højt (40 dollars og opefter), at det i praksis ikke er specielt interessant.

Er du mellem 21 og 24 år, har Kilroy lavet en særlig aftale med Alamo der betyder, at der ikke pålægges særlige gebyrer for unge chauffører mellem 21 og 24 år.
Læs mere om billeje i USA for unge mellem 21 – 24 år hos Kilroy
Søg efter billeje i USA for unge mellem 21 – 24 år på Kilroy.dk

Enkelte selskaber udlejer biler til 18-21 årige
Der findes enkelte lokale biludlejningsfirmaer i de større amerikanske byer, som udlejer biler til unge mellem 18 og 21 år. På linket herunder finder du en liste over udlejningsskaber i amerikanske storbyer, og hvad deres regler er for aldersgrænser i forhold til udlejning af biler til unge under henholdsvis 21 år og 18 år. Bemærk at listen ikke er helt opdateret, men den giver et meget godt overblik – www.bnm.com

En anden side lister aldersgrænserne mere generelt for de store udlejningsselskaber. Bemærk igen, at informationen ikke nødvendigvis er helt up to date – og flere udlejningsfirmaer i øvrigt mangler – www.vroomvroomvroom.com

Det er i øvrigt værd at bemærke, at myndighedsgrænsen i USA er 21 år, hvilket betyder, at man fx ikke kan købe øl, vin, drinks anden alkohol i butikker, på barer og i restauranter i USA, hvis du er under 21 år. Og aldersgrænsen håndhæves overalt. Så hvis du også vil opleve den side af USA, bør du måske lige overveje to gange, om du ikke skal vente med det helt store road trip til USA, indtil du er fyldt 21 år.

Billeje i USA til unge mellem 21 og 25 år
Overblik over forsikringer på billeje i USA
Envejsleje gebyrer på billeje i USA og Canada
Udlevering af lejebiler i USA – tips ved afhentning

OBS: Jeg optjener provision fra de forskellige udlejningsfirmaer, hvis I vælger at reservere billeje via Highways-USA.com. Bemærk dog, at prisen for jer som kunder er nøjagtigt den samme, uanset om I vælger at booke jeres billeje via Highways-USA.com eller andre kanaler. Men booker I via Highways-USA.com, optjener jeg lidt provision på jeres bookingen. Mine indtægter på Highways-USA.com bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com