Mens amerikanske unge kan få kørekort som 16 årige i mange stater, er det betydeligt sværere for danske unge under 25 år at få lov til at leje bil i USA. De fleste udlejningsselskaber har en minimumsgrænse på 21 år, før de overhovedet vil overveje at udlevere bilnøglerne. Nedenfor får du et overblik over, hvilke muligheder du har, hvis du vil leje bil i USA, og du er under 25 år. Er du mellem 18 og 21 år har jeg skrevet en artikel om billeje i USA for unge under 21 år.

Billeje i USA til unge under 25 år
Masser af unge mellem 21 og 24 år får sig en ubehagelig overraskelse, når de planlægger drømmerejsen til USA – og begynder at søge efter udlejningsbil. Det er nemlig betydeligt dyrere at leje bil i USA, når du er under 25 år, da prisen for forsikringen er betydeligt højere for unge chauffører.

Unge under 25 år betragtes af de fleste biludlejningsfirmaer i USA som “uerfarne” chauffører. Derfor skal unge mellem 21 og 24 år betale et gebyr på cirka 25 dollars pr. udlejningsdag. Beløbet varierer dog fra udlejningsfirma til udlejnings-firma – og fra stat til stat og fra by til by. Skal flere personer under 25 år kunne køre udlejningsbilen og dermed også stå på lejekontrakten, er prisen ofte 25 dollars pr. person pr. dag. Visse udlejningsfirmaer tilbyder dog at sætte flere unge chauffører på kontrakten til prisen for én ung chauffør.

Desuden kan man som ung under 25 år kun leje “almindelige” udlejningsbiler. Mere specielle biler som firehjulstrækkere, åbne biler/ cabriolet, sportsvogne, minibusser og mere eksotiske muskelbiler, kan du godt kigge langt efter. De kan kun lejes af personer, der er fyldt 25 år.

Krav om kørekort i mindst 12 måneder
Kilroy har lavet en særlig aftale med Alamo og Hertz, der giver unge mellem 21 og 24 år samme udlejningsbetingelser som personer, der er fyldt 25 år. Dermed slipper unge under 25 år for at skulle betale det ekstra “ung chauffør-gebyr”, som andre udlejningsfirmaer opkræver, ligesom der er inkluderet tre ekstra chauffører, første tankfuld benzin med mere. Læs mere om billeje i USA for unge mellem 21 og 24 år med Alamo og Hertz hos Kilroy
Søg efter billeje i USA for unge mellem 21 – 24 år på Kilroy.dk

Som “ung chauffør” skal du i øvrigt være opmærksom på, at du skal have haft kørekort i mindst 12 måneder, før du overhovedet kan leje bil i USA. Her er det kørekortets første udstedelsesdato, der er afgørende. Reglen gælder også for personer over 25 år, som ikke kan leje bil i USA, hvis de ikke har haft kørekort i mindst 12 måneder. Denne regel gælder hos langt de fleste udlejningsselskaber.

Køb af bil i USA i stedet for at leje
Alternativet til at leje en bil, kan naturligvis være at købe en bil i USA i stedet. Her skal du dog være klar over, at der følger en del papirarbejde med i forbindelse med købet – foruden udfordringen med at finde en (billig) bilforsikring. Bl.a. kræver et bilkøb i USA, at du har en fysisk adresse i USA, der kan stå på forsikringspolicen, hvor du i princippet skal kunne kontaktes. Og er du under de magiske 25 år, kan prisen på bilforsikringen igen blive ganske høj.

Hertil kommer besværet med at finde og købe den helt rigtige bil – og sælge den igen i god tid – inden du atter forlader USA. En tommelfingerregel siger, at det normalt ikke kan betale sig at købe bil i USA – besværet med køb og salg taget i betragtning – hvis du opholder dig mindre end et par måneder i USA.

Billeje i USA til unge under 21 år
Overblik over forsikringer på billeje i USA
Envejsleje gebyrer på billeje i USA og Canada
Udlevering af lejebiler i USA – tips ved afhentning

OBS: Jeg optjener provision fra de forskellige udlejningsfirmaer, hvis I vælger at reservere billeje via Highways-USA.com. Bemærk dog, at prisen for jer som kunder er nøjagtigt den samme, uanset om I vælger at booke jeres billeje via Highways-USA.com eller andre kanaler. Men booker I via Highways-USA.com, optjener jeg lidt provision på jeres bookingen. Mine indtægter på Highways-USA.com bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com