USA opleves nu engang bedst og nemmest fra forsædet af en udlejningsbil. Det giver jer den ultimative frihed, så I kan komme ud i alle afkroge af de forskellige stater. Mange forskellige biludlejningsfirmaer kappes om jeres interesse, når I skal leje bil i USA eller Canada, så I skal se jer for.

Her får du et overblik over de mest interessante udlejningsfirmaer på billeje i USA – og links til artikler med flere praktiske tips til billeje.

Medlemmer af min fordelsklub Highways Academy får 5 – 10 % ekstra rabat på billeje i USA via en særlig rabataftale, jeg har lavet med AutoEurope. Du kan læse mere om rabataftalen i afsnittet nedenfor om AutoEurope.

Tips om billeje fra udvalgte storbyer i USA
Billeje fra Los Angeles, Californien
Billeje fra San Francisco, Californien

Billeje fra Las Vegas, Neveda
Billeje fra Denver, Colorado
Tips og anbefalinger til billeje i Florida


AutoEurope:

AutoEurope er trods navnet et amerikansk udlejningsfirma, der har eksisteret siden 1954. Navnet skyldes, at man i starten udlejede Folkevogne til amerikanske soldater, der var udstationeret i Europa.

AutoEurope har ikke sin egen bilpark, men formidler udlejning af biler gennem en række partnere. I USA samarbejder AutoEurope med alle de store udlejningsselskaber som Alamo, Avis, Budget, Hertz, National, m.fl. Når du benytter AutoEurope’s søgemaskine, søges der på tværs af alle udlejningsfirmaernes tilgængelige biler. Hos AutoEurope kan du se, hvilket udlejningsselskab der udbyder de enkelte biler – inden du reserverer og betaler.

AutoEurope er et prisbilligt alternativ til de “rigtige” udlejningsfirmaer. Via onlinebookingen nedenfor kan du selve søge efter udlejningsbiler til afhentning i alle større byer i USA og Canada. AutoEurope’s søgemaskine er i øvrigt en af de mest logiske på markedet.

Medlemmer af min fordelsklub Highways Academy får 5 – 10 % ekstra rabat på deres billeje i USA. Det skyldes en særlig samarbejdsaftale, jeg har  indgået med AutoEurope. Den betyder, at AutoEurope fratrækker en ekstra rabat på 5 og 10 %, når Highways Academy medlemmer søger efter billeje i fx USA. Medlemmerne får rabat billeje over hele verden med AutoEurope – og ikke kun i USA.

Hvis du vil vide mere om Highways Academy og de forskellige medlemsfordele og rabatter, som medlemmerne i Highways Academy har adgang til, så læs mere på Highways-Academy.com

Jeg har gennem de sidste 15 år næsten altid brugt AutoEurope som søgemaskine, når jeg skal booke lejebil i USA. Indtil nu er det blevet til cirka 20 gennemførte bookinger af lejebiler i USA via Auto Europe. Jeg har derfor ingen problemer med at anbefale AutoEurope, når der skal bookes udlejningsbil i USA.

Jeg skal for god ordens skyld oplyse, at jeg optjener provision, når folk benytter mine links og søgemaskinen her på Highways-USA.com til at reservere billeje i USA via AutoEurope.

Læs et mere detaljeret portræt af Auto Europe

Billeje i USA med Auto Europe:


Alamo:

Det startede som et lokalt udlejningsfirma i Florida i 1974. I dag er Alamo et internationalt udlejningsfirma med kontorer over det meste af verden – også i Danmark. Alamo går målrettet efter kør-selv turister og er kendt for sine konkurrencedygtige priser. Af samme grund dukker Alamos biler ofte op, når du søger efter udlejningsbiler hos fx Auto Europe.

I USA opererer Alamo med begrebet Alamo Gold, der inkluderer fri kilometer, alle forsikringer, lufthavns skatter, op til tre førere samt første tank benzin. Vælger du Alamo Gold, slipper du for at tanke bilen op, inden du returnerer den i lufthavnen. Desuden kan du hos Alamo normalt selv vælge, hvilken bil du ønsker at køre i inden for den valgte bilgruppe, når du afhenter bilen på udlejningsstationen.

Alamo er et af de største biludlejningsfirmaer i USA og samarbejder med National. Derfor har Alamo og National de fleste steder udlejningskontorer og terminaler sammen. Alamo har ry for at have en god kundeservice. En af fordelene ved at leje bil hos Alamo er, at du selv kan bestemme, om du vil tanke bilen op inden returnering eller om du vil købe en hel tankfuld benzin, når du afhenter bilen – og så aflevere bilen med tom tank. Det valg får man fx ikke hos Dollar – her SKAL du købe en tankfuld benzin ved afhentning. Jeg har lejet bil hos Alamo flere gange de senere år og har aldrig oplevet problemer. Faktisk er Alamo mit foretrukne valg, når jeg lejer bil i USA.

Billeje i USA og Canada med Alamo via Auto Europe


Hertz:

hertz_logoHertz har kontorer over hele USA – samt udlejningsstationer på flere hoteller i de større byer. Hertz har biler for enhver smag og pengepung: Skal det være eksotisk, kan du leje en Ford Mustang – og være sikker på faktisk at få en Mustang, hvis du lejer den via Hertz’ såkaldte “Adrenaline Collection”. Hertz tilbyder også en “Prestige Car Collection” målrettet direktions segmentet, hvis bilen skal være elegant.

Til folk, der gerne have hjælp til at finde vej i USA, har Hertz udviklet et såkaldt “Never Lost”-system, et GPS-baseret navigationssystem, som dækker hele USA. Og vil du ikke bøvle med vejafgifter eller broafgifter undervejs, kan du leje en PlatePass brobizz – så betales vejafgifterne automatisk.

Hertz har de sidste par år givet “Mustang” garanti. Hvis du insisterer på, at du bare skal ud at køre i en Ford Mustang, så får du en Mustang – og ikke blot en “tilfældig” convertible. Hertz er mig bekendt det eneste udlejningsfirma, der har “Mustang”-garanti. Garantien gælder også eksotiske bilmodeller med mange muskler som Dodge Challenger og Chevrolet Camero. Men glem alt om at få nøglerne udleveret til en muskelbil, hvis du ikke er fyldt 25 år.

Billeje i USA eller Canada med Hertz via AutoEurope
Læs portrættet af Hertz i USA


Avis:
Med sloganet “We try harder” er Avis et af de store traditionelle amerikanske udlejningsfirmaer, grundlagt af Warren A. Avis i 1946. Avis retter sig traditionelt mod erhvervskunderne, og priserne hører derfor ikke til i den billigste ende af skalaen.

Til gengæld er udvalget af biler enormt – bl.a. i luksusklassen – og så skal du ikke bekymre dig om gebyrer for vejhjælp eller lignende, hvis noget går galt. Det er naturligvis inkluderet i prisen – bare du ellers overholder færdselsreglerne og lejebetingelserne. Vil du undgå selvrisiko på kaskoforsikringen, kan du tilkøbe produktet AVIS 360 grader.

Avis har kontorer i hele USA, så går noget galt, er der ikke langt til hjælpen. Avis’ GPS system hedder “Where2”, og så kører Avis jævnligt med kampagnepriser på billeje. Det bliver dog aldrig til priser i nærheden af, hvad formidlerne af billeje ovenfor kan tilbyde, men så er udvalget heller ikke nær så stort.

Billeje i USA med AVIS via Auto Europe


Dollar Rent a Car:

Med nogle af markedets laveste priser er det ofte Dollar, danskerne ender med at afhente bil hos, når de booker gennem fx Auto Escape, RentalCars.com eller andre formidlere. Dollar har udlejningskontorer over hele USA, og er især målrettet turister, der skal have gode, solide og billige standardbiler. Til gengæld er antallet af eksotiske biler noget mere begrænset, selvom Dollar Rent a Car retfærdigvis også har fx Ford Mustangs i deres bilpark.

Priserne hos Dollar hører på papiret til blandt de laveste i markedet. Til gengæld er der også selvrisiko på kasko-forsikringen, ingen vejhjælp (som dog kan tilkøbes), og så tvinges du som regel til at betale for en hel tankfuld benzin, når du returnerer bilen. Du har normalt ikke mulighed for at returnere bilen med fuld tank (og selv tanke bilen op). Skal du kun leje bil nogle få dage, kan det ikke betale sig at leje gennem Dollar, da du næppe når at bruge en hel tank benzin.

Personalet hos Dollar Rent a Car er slemme til at sælge dig ekstra forsikringer ved afhentning, da de er provisionsaflønnede. Som udgangspunkt vil du være dækket af alle forsikringer hjemmefra – inkl. din rejseforsikring – så vær fast i blikket og sig nej tak. Dog kan tilbuddet om vejhjælp være rart, hvis du fx helst ikke vil skifte dæk selv, hvis du skulle være så uheldig at punktere – eller måske låse nøglerne inde i bilen eller lignende ting.

Jeg har lejet bil hos Dollar flere gange og har ikke oplevet problemer – ud over emsige sælgere og irritation over, at skulle betale for ubrugt brændstof ved returnering. I juni 2013 fik jeg for alvor testet Dollars kundeservice, da jeg blev påkørt af en flugtbilist i Californien, som kørte over for rødt. Bortset fra, at Dollar aldrig fik arrangeret alternativ transport til lufthavnen (blev påkørt fem timer inden jeg skulle flyve hjem fra LAX), så jeg selv måtte finde transport til lufthavnen, blev jeg aldrig opkrævet yderligere udgifter i forbindelse med uheldet – men havde også alle lovpligtige forsikringer og var helt uden skyld i ulykken. Desuden fungerede kommunikationen med Dollar fint på selve dagen.

Find lejebiler hos Dollar Rent a Car via Auto Europe


Thrifty:

Thrifty Car Rental er i familie med Dollar Rent a Car, og begge firmaer deler ofte udlejningsfaciliteter i lufthavnene. Mens Dollar er målrettet turist segmentet, er Thrifty med sit blå logo målrettet erhvervskunderne. Thrifty er af samme grund ikke særligt benyttet som udlejningsbureau af danske turister i USA, da priserne er lidt højere end hos Dollar Rent a Car, og Thrifty er derfor normalt ikke specielt interessant for danske turister i USA.

Thrifty, der har hovedkvarter i Tulsa, Oklahoma, kom “til Danmark” i 2011 – ihvertfald fik Thrifty en dansk hjemmeside. Men i praksis er det eneste danske ved Thrifty deres website. Thrifty’s “danske” administration sidder i England.

Dollar/ Thrifty var i 2010 ude for en budkrig, hvor de to store konkurrenter i USA, Avis og Hertz, begge bejlede til Thrifty/ Dollar. I 2012 endte Hertz med at købe Dollar og Thrifty samlet, men begge brands fortsætter som selvstændige biludlejningsfirmaer målrettet hvert sit segment.

Find lejebiler hos Thrifty via Auto Europe


Advantage Rent a Car/ EuropCar:

Advantage er et lavprisudlejningsfirma, som typisk går målrettet efter prisbevidste turister, der ønsker billig billeje. Advantage har i 2017 indledt et samarbejde med EuropCar, og det samarbejde betyder, at Advantage navnet er ved at blive udfaset og udskiftet med EuropCar navnet, der er mere kendt internationalt.

Advantage/ EuropCar har udlejningsstationer i de fleste større lufthavne og i klassiske turistdestinationer i USA. Hertil kommer udlejningsstationer på Hawaii, i Caribien og Latin Amerika. Advantage findes også i Australien, på New Zealand og i en række lande i Europa, bl.a. har man en udlejningsstation i Københavns Lufthavn.

Når I benytter søgemaskiner som Auto Europe til at lede efter billeje i USA, er Advantage Rent a Car op navnet nu udskiftet med EuropCar. Så Advantage og EuropCar er altså det samme – alt efter, hvilket navn I støder på i USA.

Jeg har flere gang benyttet Advantage Rent a Car/ EuropCar som udlejningsfirma i USA – booket via AutoEurope – senest på min tur gennem Rocky Mountains i 2018, og der har aldrig været noget at udsætte på deres service.

Søg efter lejebiler hos Advantage Rent a Car/ EuropCar via Auto Europe


Fox Rent a Car:

Fox Rent a Car er langtfra en af den største operatører af billeje i USA, men de leverede varen, da jeg pludselig stod og skulle bruge en udlejningsbil efter ankomst til Denver i slutningen af maj måned 2012, hvor Fox Rent a Car leverede en fin udlejningsbil til den rigtige pris. Det var vel at mærke en “walk in” pris, der viste sig at koste næsten det samme, som hvis jeg havde booket en tilsvarende bil hjemmefra.

Fox Rent a Car har cirka 25 udlejningsstationer, hovedsageligt i det vestlige USA samt i Florida og enkelte sydstater samt i Toronto i Canada. Når du søger efter udlejningsbiler på fx Auto Europe, Auto Escape eller andre formidlere, vil du også kunne finde biler fra Fox Rent a Car – forudsat at Fox Rent a Car har et udlejningskontor i den pågældende lufthavn.

Billeje i USA med Auto Europe

Billeje i praksis – kørsel, brændstof, GPS
Overblik over forsikringer på billeje i USA
Envejsleje gebyrer på billeje i USA og Canada
Billeje i USA til unge under 21 år
Billeje i USA til unge mellem 21 og 25 år
Udlevering af lejebiler i USA – tips ved afhentning

Informationerne på denne side er senest opdateret den 6. februar 2022.

OBS: Jeg optjener provision fra de forskellige udlejningsfirmaer, hvis I vælger at reservere billeje via Highways-USA.com. Bemærk dog, at prisen for jer som kunder er nøjagtigt den samme, uanset om I vælger at booke jeres billeje via Highways-USA.com eller andre kanaler. Men booker I via Highways-USA.com, optjener jeg lidt provision på jeres bookingen. Mine indtægter på Highways-USA.com bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.

Hvis du vil have ekstra rabat på din billeje i USA eller resten af verden, så overvej at blive medlem af min fordelsklub Highways Academy

Af Henrik Lange, Highways-USA.com