Death Valley – ekstremernes paradis

Gæstfrihed er ikke det ord, man umiddelbart forbinder med USA næststørste nationalpark Death Valley. Med en gennemsnitstemperatur i juli måned på 47 grader, er Death Valley om sommeren mest et sted, du kører igennem i din udlejningsbil, mens du nyder landskabet fra bilen. Men den ekstreme dal har sin helt egen charme, og giver du “dødens dal” en chance trods de ugunstige odds, vinder Death Valley ved et nærmere bekendtskab.

Overnatning i Death Valley på Furnance Creek Resort
Hoteller og overnatning i Las Vegas langs The Strip
Death Valley indgår i min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas

Fakta om Death Valley National Park:
Åbningstider: Hele året døgnet rundt
Entré (gælder en uge) 30 dollars pr. bil (2019)
National Park Pass (gælder et år) 80 dollars pr. bil (2019)
Højeste punkt i Death Valley: 3.368 meter (Telescope Peak)
Laveste punkt: 86 meter under havets overflade (Badwater)
Gennemsnitstemperatur sommer: 47 grader
Højeste målte temperatur: 57 grader
Geografisk placering: Vestlige Californien på grænsen til Neveda
Kort over Death Valley National Park på Google Maps

USA’s laveste punkt under havoverfladen
Death Valley kan bedst sammenlignes med en gryde, der står og simrer på komfuret. Visse dele af Death Valley ligger under havets overflade, f.eks. lokaliteten Badwater, som med 86 meter under havets overflade er USA’s laveste punkt.

Årsagen til Death Valleys status som nationalpark er den mangfoldighed af ørkenplanter, der trods de barske klimatiske forhold gror i dalen. Ikke færre end 900 arter af ørkenplanter gror i Death Valley, heraf findes de 21 kun i netop her. Mangfoldigheden af fauna gør også, at Death Valley er mest interessant at besøge i det tidlige forår (marts og april), hvor parkens mange planter blomstrer.

Snup en guidet rundvisning på Scotty’s Castle
Det er selvsagt småt med civilisation i Death Valley, hvor der kun bor 200 hårdføre sjæle. Highway 190 er den vigtigste færdselsåre gennem Death Valley, men det vil være at snyde sig selv, blot at følge vejen gennem Death Valley. Zabriske Point bør fx være et stop, hvor man kan nyde udsigten over det sælsomme landskab. Vil I overnatte eller proviantere, gøres det i et af de små bysamfund Furnace Creek eller Stovepipe Wells.

IMG_1760

Nogle turister vælger at tage en afstikker til Scotty’s Castle i den nordlige del a Death Valley – et kæmpe palæ i spansk middelhavsstil bygget af en millionær fra Chicago. Slottet og dets øde placering leder tankerne hen på Hearst Castle ved Californiens stillehavskyst. Slottet indeholder en stor kunstsamling og europæiske møbler lige som sin “kollega” ude mod Stillehavet. Desværre er Scotty’s Castle lukket p.t. (2017) p.g.a. nogle meget voldsomme oversvømmelser i efteråret 2015, som ødelagde vejene og anden infrastruktur omkring slottet. Scotty’s Castle forventes først at genåbne i 2019. Jeg besøgte Scotty’s Castle i 2013, og fik lov at høre det mekaniske orgel spille – se videoen herunder.

Særlige regler for udlejningsbiler og motorhomes
På grund af de ekstreme temperaturer i Death Valley har nogle biludlejningsselskaber den regel, at man ikke må benytte airconditionanlægget i Death Valley om sommeren, da det kan medføre motorstop på grund af overophedning af bilen. Får man motorstop i Death Valley, kan udgiften til bjergningen være for egen regning.

Tidligere har også udlejere af motorhomes også haft forbud mod at køre ind i Death Valley med motorhomes i perioden fra midt i juni til midt i august – igen p.g.a. risikoen for overophedning og havari. Det forbud har Cruise America dog ophævet for et par år siden. Men man skal stadig tænke sig grundigt om, når man kører i Death Valley.

Overnatning i Death Valley på Furnance Creek Resort
Hoteller og overnatning i Las Vegas langs The Strip
Death Valley indgår i min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas

www.nps.gov/deva – National Park Service officielle guide til Death Valley

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

78 svar til “Death Valley – ekstremernes paradis”

 1. Vi er pt. en lille flok i USA, der gerne vil køre igennem Death Valley. Vi har læst, at man kan besøge det laveste punkt i USA, samt nogle fine “spøgelsesbyer. Er der en bestemt rute, man skal køre for at se dette, eller ligger det på hovedvejen igennem ørkenen? På forhånd tak, Mads 🙂

  • Det med spøgelsesbyerne er ikke helt korrekt, hvis I spørger mig. Men det afhænger lidt af definitionen på spøgelsesbyer, for et par af de små samfund i Death Valley kan godt forveksles med spøgelsesbyer i kraft af deres placering ude i ørkenen. Men da der er liv i dem, vil jeg ikke betragte dem som spøgelsesbyer. Det laveste punkt i Death Valley og USA er Badwater med en placering 85,5 meter/ 282 fod under havets overflade. Det ligger ikke lige ud til den gennemgående landevej i parken (Highway 190), men i den sydligere del af parken, lidt syd for lokaliteten Furnance Creek. I får udleveret en brochure med et folde-ud-kort ved indkørslen til parken, og det kan I så navigere rundt efter, for at finde de forskellige lokaliteter i parken, som alle kan nås på asfaltveje. God tur til Death Valley!

   • Mange tak Henrik. Vi er dog lidt kort på tid (en dag) og havde umiddelbart tænkt, at oplevelsen “bare” lå i at køre gennem parken af Highway 190 fra Death Valley Junction til Panamint Springs. Men er der noget nær hovedvejen du kan anbefale, at vi svinger forbi? Ud fra hvad jeg kan se virker det som om, at det spændende ligger ude i “enderne” og at de ting man kan se ved hovedvejen, blot er flotte områder man kører igennem eller en lille by med en restaurant. Har jeg ret i det eller kan du alligevel anbefale noget 😉

    • Jeg ville køre ned forbi Badwater lokaliteten, som nævnt i går. Den ligger cirka 20 minutters kørsel (som jeg lige husker det) fra Furnance Creek. Den afstikker kan I klare på en time. Lokaliteten Zabriske Point ligger ud til Highway 190 kort inden Furnance Creek (når I kommer fra øst), og den ville jeg også tage et stop ved. I skal ikke bruge tid på at tage andre afstikkere fra Highway 190 end turen ned til Badwater. God fornøjelse 😉

 2. Hej Henrik, 1.000 tak for en rigtig god og meget inspirerende hjemmeside!!! Vi er en familie på to voksne og vores 14 + 17 årige piger. Vores tur starter i San Francisco ned langs Highway 1 til San Diego med lidt badeferie. Derfra kører vi op mod Yosemite National Park med overnatning i to dage, men vi kunne godt tænke os at køre gennem og se Death Valley. Hvilken vej vil du eventuelt anbefale os at køre fra San Diego? Mvh Lars Friis

 3. Hej Henrik, tak for god inspiration. Min mand og jeg skal på roadtrip i USA til sommer, og skal køre fra Las Vegas til Yosemite i starten af juli måned. Vi forestiller os at køre via Tioga passet, men mit spørgsmål er, hvilken rute er bedst/ smukkest, at køre derop fra Las Vegas af? Vi vil gerne se så meget som muligt, varmen og hvad vi har af tid taget i betragtning. Vi forestiller os at ankomme til Yosemite cirka kl. 18, måske lidt senere. Vi har to dage i Yosemite efterfølgende.

  • Tak for din ros af indholdet her på Highways-USA.com 🙂 Der er ikke så mange valgmuligheder på turen fra Las Vegas og op til Yosemite via Tioga Pass. Det mest oplagte kørselsrute er beskrevet i min 22 dages dag-for-dag guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas, hvor jeg netop anbefaler, at man kører via Tioga passet. I min e-bog anbefaler jeg, at man overnatter ved byen Mammoth Lakes, og så i øvrigt kører ud gennem Death Valley. Dagen efter kan man så køre ind i Yosemite, og få turen op gennem Tioga passet i dagslys. Den nøjagtige og mest naturskønne rute på denne strækning er som sagt beskrevet i detaljer i min 22 dages rejseplan. Nu skriver du, at I forventer at ankomme til Yosemite hen omkring aften. Hvis I skal overnatte i Yosemite Valley, er det en ret lang køretur, I har foran jer fra Las Vegas via Death Valley til Yosemite. I så fald skal I køre tidligt fra Las Vegas, hvis I også skal have lidt tid til at opleve lidt af Death Valley. Jeg håber, at du kan bruge mit svar.

 4. Jeg håber, du kan hjælpe 🙂 Jeg er ved at planlægge USA tur i juni måned. Er det urealistisk at køre fra Las Vegas til South Lake Tahoe på en dag, hvis vi kører tidligt fra Las Vegas? Hvis der er urealistisk, er en overnatning også mulig – men hvor? Vi skal ikke i Yosemite.

  • Da I har skrevet jeres spørgsmål her i kommentarfeltet under Death Valley artiklen, går jeg ud fra, at I gerne vil opleve/ køre gennem Death Valley på jeres tur op mod South Lake Tahoe. I så fald, så er der cirka 8 timers kørsel fra Vegas via Death Valley op til South Lake Tahoe. Der vil naturligvis være tale om en heldagstur, men det er ikke fuldstændig umuligt. Vejene er generelt forholdsvis lige og gode, så det er ikke helt urealistisk. Hvis I rejser med børn, er det dog en lang tur. Hvis I skal bide turen over, er Bishop i Californien på U.S. 395 er meget godt bud på en by, hvor I kunne lægge en overnatning ind. Fortsat god rejseplanlægning og god tur!

 5. Hej Henrik, tak for en super informativ side. I slutningen af juni og tre uger frem har vi planer en bilferie i USA. Tanken er ankomst til Los Angeles, hvor vi vil bruge tre dage (motel) og herefter køre til Palm Springs eller Indian Wells, hvor vi vil tilbringe fem dage i et lejet rækkehus. Derefter tænker vi at bruge en dag på at køre fra Palm Spring/ Indian Wells til Las Vegas, hvor vi vil tilbringe fem dage. Fra Las Vegas gennem Death Valley til Mammoth Lake. Vi forestiller os at kunne tage den tur på en dag, hvis vi køre tidligt fra Las Vegas. Mammoth Lake i fire dage i et lejet hus, hvorefter vi kører mod San Francisco, hvor vi vil bo så tæt på byen som vi har råd til de sidste fire dage, inden turen går fra San Francisco mod København. Vi er to voksne og tre børn på henholdsvis 8, 11 og 14 år. Vi tænker at køre i en mellemstørrelse bil i den billige ende. Lyder det realistisk, eller er der noget jeg overser? Mange hilsner fra Jeanette

  • Jeres rute lyder rigtig fin, men jeg undrer mig dog lidt over de ret lange ophold i fx Palm Springs (fem dage) og Mammoth Lakes (fire dage), med mindre I har afslapning på agendaen. Nu har jeg ikke være ret meget i Palm Springs området – netop fordi det er et resort område, som I mine øjne er lidt “kedeligt” i forhold til fx naturoplevelser, som jeg personligt går efter. Men til afslapning er det utvivlsomt en fint sted. Mammoth Lakes er fint til en eller to overnatninger. Men det ligger på den “forkerte” side af Sierra Nevada bjergene. Eller sagt på anden måde: I kommer til at køre rigtigt meget frem og tilbage på Tioga Road (smuk, men tidskrævende), for at komme ind til Yosemite Valley, som er hjertet i Yosemite. Men OK: Prisen på overnatning er noget højere vest for Sierra Nevada bjergene end øst for bjergkæden i Mammoth Lakes (som ligger længere væk fra Yosemite). Men jeg ville tage ihvertfald en overnatning vest for Yosemite på vej mod San Francisco. Det behøver ikke være inde i parken (hvilket nok også bliver svært nu, da det meste er udsolgt). Men vælg en af servicebyerne vest eller sydvest for Yosemite. Og ja: I kan sagtens nå fra Las Vegas til Mammoth Lakes på en dag, hvis/ når I kører tidligt fra Las Vegas. Det vil jeg klart anbefale af hensyn til varmen i Death Valley. Angående udlejningsbil: Da I er fem personer inkl. et par teenagere, ville jeg vælge en “full size” udlejningsbil. Altså en af de “største” lejebiler – inden for de almindelige bilklasser. I behøver altså ikke at leje en minibus eller noget i den retning, men lad være med at leje en mellemstørrelse. Prisforskellen på en “mellem” og en “stor” bil er ret begrænset, så giv jeg selv lidt ekstra albuerum. Jeg håber, du kan bruge mit feedback 😉

 6. Hej Henrik. Tusind tak for hurtigt svar. Det har hjulpet at høre lidt mere. Ærgerligt med den tågede Highway 1. Jeg tror, vi lader den ligge lidt åbent og ser med vejret, når vi er der. Ja, vi kommer nok mest til at være syd på. Kæmpe arbejde du laver. Tak for det 🙂 Mvh. Alexandra

 7. Kære Henrik, jeg er lige faldet over din webside, og er blevet helt overvældet og inspireret af information. Men også endnu mere usikker på, hvordan hulen vi skal få det bedste ud af vores rejse? Jeg håber, du kan hjælpe. Sagen er den, at vi tager til Californien den 4. februar og har blot to uger. Vi har undervurderet vejrforholdene (troede der var 25 grader i hele Californien året rundt), og har dermed indset, at der er en hel del begrænsninger, da ingen af os har lyst til sne og kulde + ingen af os har lyst til at køre langt og længe af gangen. Jeg ville derfor høre dig om denne meget overordnede plan overhovedet er realistisk, både i tid og hvad angår vejret: LA – Palm Springs og Joshua National Park – evt. Las Vegas (hvad er den bedste vej, der forbinder disse? Route 66?) – Death Valley (er det realistisk at køre her, hvis der er sne etc. de høje steder?) – ud til kysten og ramme evt. Monterey (er det realistisk at køre tværs over Californien, der er vel sne i Sequoia?) – langs kysten og ned til LA. Det er en meget sketchy plan. Jeg ved ikke, hvor mange dage der skal bruges på stederne, og i første omgang vil vi bare høre med dig, om det overhovedet er realistisk? Eller om vi skal holde os til et langt mindre område? Vi ville egentlig gerne se både Las Vegas og Grand Canyon, men har i første omgang slet ikke taget det i betragtning p.g.a. afstandene. Tusind tak. Enhver kommentar er en kæmpe hjælp 🙂 Mvh. Alexandra

  • Tak for din ros af Highways-USA 🙂 Jeres rejseplan ser umiddelbart fornuftig ud, da du jo har taget højde for at undgå de bjergrige dele af Californien. Jeg har ikke mulighed for at gå i detaljer med rejseplanen, men jeres plan fra Los Angeles til og med Las Vegas og Death Valley lyder meget fornuftig. Monterey ligger dog ret nordligt, og her ligger Sierra Nevada bjergene populært sagt i vejen for jer, så det ville jeg nok droppe. Desuden kan turen langs Highway 1 og Stillehavet være en ret vinterlig og tåget forestilling i februar. Overvej i stedet at køre ned til San Diego fra Los Angeles i starten af jeres tur, da vejret hernede er lunt – også i februar. Så byt Monterey ud med San Diego, og planlæg så at køre tilbage mod Los Angeles fra Death Valley. Det bør som udgangspunkt ikke være noget problem at besøge Death Valley i februar, selvom jeg naturligvis ikke kan give nogen garantier i forhold til vejret. Fortsat god rejseplanlægning 🙂

 8. Hej Henrik, jeg vil hører dig angående et ruteforslag og tidsforbrug på turen fra Death Valley til El Portal (2. maj). Vi har ikke mulighed for en overnatning på denne del. Der ud over vil jeg hører dig, om der er mulighed for at ramme Route 66 på vores tur på tværs fra L.A. til Grand Canyon? Vi skal på en fire ugers rundtur i april. I grove træk er turen: San Francisco -Napa Valley (to nætter) – tre stop op til Gleneden Beach, hvor vi er i fem dage – tur tilbage (to overnatninger undervejs) til San Francisco (fire nætter) – Solvang (en nat) – L.A. (tre nætter) – til Grand Canyon (overnætter to gange på denne tur, Joshua Tree og Lake Havasu og en nat i Grand Canyon)- Las Vegas (to nætter) – Death Valley (en nat) – El portal (to nætter) – San Francisco (en nat). Godt Nytår, Susanne

  • Hej Susanne, godt nytår til dig også. Jeres ruteplan lyder meget fornuftig og det samme gør antallet af dage. Jeg har desværre ikke mulighed for at gå i detaljer med selve ruten de enkelte dage, da det så bliver et meget omfangsrigt svar. Men jeg vil tilføje, at mange af dine spørgsmål bliver besvaret i min 22 dages rejseplan til det vestlige USA (herunder masser af tips til Route 66 mellem Los Angeles og Grand Canyon), der mere eller mindre følger den rejserute, som I planlægger. Så hvis I vælger at købe rejseplanen, har I en detaljeret dag-for-dag rejseplan med tilhørende rutebeskrivelse på strækninger mellem de større byer (L.A. – Grand Canyon, Las Vegas – Death Valley, Yosemite – San Francisco og San Francisco – L.A.) Min 22 dages dag-for-dag rejseplan starter godt nok i Los Angeles, men følger rejseruten samme vej rundt, som I bevæger jer. I kan læse mere om rejseplanen og få en gratis smagsprøve via dette link. Angående tidsforbruget på turen fra Death Valley til El Portal, så skal I køre via Bakersfield (da Tioga Pass sandsynligvis stadig er vinterlukket i maj). Så I skal beregne cirka 8 timers kørsel (uden pauser) fra Death Valley til El Portal. Vælg ruten California Highway 190, U.S. 395, California Highway 178 via Lake Isabella og dernæst Highway 99 (motorvej) til Fresno, og så California Highway 41, Highway 49 og Highway 140 til El Portal. En fantastisk smuk køretur på de fleste strækninger. Men i høj grad en heldagstur. Fortsat god rejseplanlægning 🙂

 9. Vi skal snart afsted på tre ugers ferie i USA. Vi har to nætter i Vegas, inden vi skal køre videre til næste overnatning i Barstow. Vi vil gerne på den dag besøge Death Valley. Kan vi “snuse” til det på en enkelt dag, og i så fald, hvordan gør vi det bedst? På forhånd tak. Hilsen Louise

  • Da du skriver, at I snart skal afsted, går jeg ud fra, at vi taler om slut september eller oktober. Her er varmen i Death Valley ikke længere så ekstrem midt på dagen. Alligevel vil jeg dog anbefale, at I kører ret tidligt fra Las Vegas den pågældende dag, mest p.g.a. de store afstande. I skal regne med ihvertfald to-tre timers kørsel fra Las Vegas til Death Valley, hertil kommer den tid, I skal bruge inde I selve parken, og dernæst yderligere to-tre timers kørsel fra Death Valley og ned til Barstow. Der er altså nogle store afstande, vi taler om, men da I besøger Death Valley på et tidspunkt, hvor der ikke længere er ekstremt varmt, kan I altså godt overveje at “snuse” til parken – når blot I er opmærksomme på afstandene. Jeg ville køre fra Las Vegas ad Highway 160 via Pahrump, Nevada og så ud til Death Valley, hvor jeg ville følge Highway 190 gennem parken ud til U.S. 395 vest for parken, og så derfra ned til Barstow.

 10. Hej Henrik, jeg har ledt her på siden, men har ikke kunnet finde noget om en prioritering af parkerne Grand Canyon, Bryce, Zion og Death Valley. Vi ønsker et roadtrip, hvor der også er plads til dage med ren afslapning, strand o.s.v. Da vi kun har 17 dage, må nogle oplevelser “ofres”. Vi har allerede ofret San Francisco og Yosemite, da vi rejser i oktober, og der nok alligevel vil være lidt kølig nordpå i den periode. Så indtil videre er ruten: L.A. – Palm Springs – Kingman – Grand Canyon – Bryce – Zion – Las Vegas – Death Valley – Santa Monica – L.A. Vi overvejer yderligere at droppe enten Bryce eller Death Valley. Hvordan vil du anbefale at prioritere? Er det værd at køre efter både Grand Canyon (South Rim), Bryce og Zion, når man først er i dette område, eller kan man med fordel droppe en af parkere og hellere beholde Death Valley?

  • Hej Rune. Det er min opfattelse, at Grand Canyon, Bryce, Zion og Death Valley er fire helt forskellige oplevelser, så det ville være svært at vælge fra. Men måske I kunne overveje at køre fra Palm Springs direkte til Las Vegas og se Grand Canyon fra North Rim. Det vil sandsynligvis give lidt mindre miles. Til gengæld – når I er i Palm Springs – er I tæt på en femte nationalpark oplevelse, nemlig Joshua Tree National Park. Den bør I heller ikke snyde jer selv for. Hav en god tur.

   • Tak for svar og for mange gode artikler! I en anden tråd her på siden har jeg læst, at Mona foreslår at bo på Best Western East Zion Thunderbird Lodge, og dermed have kort afstand til både Grand Canyon North Rim, Bryce og Zion. Men hvordan ville I lægge ruten, for at gøre den så kort som mulig? Vi starter i Los Angeles og har planer om at køre via Kingman/ Route 66, før vi måske kører ned til Phoenix for at se en NFL-kamp. Herefter går turen til de tre nationalparker, før vi kører videre til Las Vegas, Death Valley og slutter i L.A.

    • Hej Rune, jeg har desværre ikke mulighed for at gå i detaljer med ruteplanlægning i disse dage, hvor jeg har travlt inden min egen afrejse til Atlanta 14. juni 2016, så jeg håber en anden måske har mulighed for at hjælpe jer. Hvis jeg skal ind over (jeg er tilbage 30. juni 2016), kan I overveje min VIP ekspert pakke, som I kan læse mere om her

 11. Hej Henrik og tusind tak for en informativ hjemmeside som vi bruger meget i vores planlægning af en tre ugers tur. Vi har købt e-bogen om Highway 1 og læs den med fornøjelse 🙂 Vi er dog lidt splittede i familien omkring Death Valley og håber på din hjælp. Vi skal i slutningen af juni køre fra San Francisco og sydpå ad Highway 1, og på et tidspunkt skal vi dreje af og køre mod Las Vegas. Vi har i alt to overnatninger/ tre hele dage fra San Francisco til Las Vegas. Jeg har fået den vanvittig gode ide, at vi overnatter i Death Valley på Furnance Creek Resort på vejen til Las Vegas, så vi kan se nogle af de populære steder tidlig morgen og sen aften hvor der måske er en anelse køligere. Det er vi dog ikke alle enige om, men min rute er:
  Dag 1: SF til Morro Bay ad Highway 1. Ca. 400 km.
  Dag 2: Morro Bay til Furnance Creek Resort, hvor vi kommer sent aften og kan se nogle “spots” inden det bliver mørkt. Ca. 500 km.
  Dag 3: Meget tidlig op, se flere Death Valley steder og køre til Las Vegas
  Vores diskussion går på, om vi får for lidt ud af Highway 1, og om det er dumt at vælge Death Valley i slutningen af juni 🙂 Alle input er velkomne!

  • Tak for jeres ros af Highways-USA – og købet af min e-bog til Highway 1 🙂 Jeg synes, at din plan i forhold til at opleve Death Valley er helt rigtig: At ankomme om aftenen, tage en overnatning, og så opleve parken tidligt næste morgen. I forhold til jeres beskrevne rejseplan, er jeg ikke så nervøs for dag 1: I kan godt nå at få en rigtig fin tur ned ad Highway 1 – blot I kører tidligt afsted fra San Francisco. I har ikke tid til oplevelser som fx Monterey Bay Aquarium eller Hearst Castle, men I kan nyde turen langs Highway 1 og tage nogle “korte” stops undervejs. Dag 2 i jeres rejseplan bliver også en lang dag, og I når ikke frem til Death Valley før sent om aftenen, når mørket er faldet på. Så I når ikke noget af Death Valley denne dag. Det må I gøre næste morgen. Til gengæld får I en fin køretur tværs gennem Californien fra Morro Bay. Og hvis I vælger den rigtige rute, kan I se frem til en herlig køretur: Jeg ville vælge Californiens Highway 166 fra Santa Maria østpå over mod Bakersfield. Fra Bakersfield ville jeg snuppe Highway 178 via Lake Isabella ud til hovedvejen U.S. 395, og så op til Highway 190, der krydser ind gennem Death Valley frem til Furnance Creek Ranch. Jeg er ikke så nervøs for Death Valley i juni, hvor jeg selv har besøgt og overnattet i parken, så det kan I roligt gøre. Men forbered jer på en lang – men smuk – køretur på dag 2. Så kan I slappe af, når I kommer til Las Vegas. Så budskabet er: Hold fast i din plan om en overnatning i Death Valley. Rigtig god tur!

 12. Hej Henrik, tak for en god hjemmeside. Meget givende at læse både dine beskrivelser og dine svar til de andre læsere! Vi håber, du også vil sætte tid af til at hjælpe os med at finde en god løsning 🙂 Vi skal på en tre ugers rundtur i Californien fra 22. april til 13. maj. Vores tur i grove træk: San Francisco – Highway 1 – Los Angeles – Grand Canyon – Bryce Canyon – Las Vegas – ? – Yosemite – San Francisco. Vi er lidt i tvivl om vores rute fra Las Vegas til Yosemite. Vi har mulighed for en enkelt overnatning undervejs på vores rute mellem de to steder. I princippet gad vi godt opleve både Death Valley og Seqouia, men det er svært, og vel næppe realistisk at nå begge dele? Hvis ikke, hvilken af de to nationalparker vil du da foretrække? Lidt af vores overvejelser: Får vi ørken nok i Grand Canyon og Bryce Canyon eller er Death Valley stadig en oplevelse værd? I Sequoia vil vi primært gerne se de store redwoods, men ser vi også dem i Yosemite? Håber du kan hjælpe 🙂

  • Tak for jeres ros af mine artikler og svar – og naturligvis vil også hjælpe jer 🙂 Jeg ville vælge en kombination af Death Valley og Sequoia National Park. Løsningen er at stå tidligt op den dag, I skal køre fra Las Vegas. Så kører I ud igennem Death Valley, så er I i parken omkring kl. 9 eller noget i den retning. Da vi taler forår, er temperaturen stadig behagelig, så I bliver altså ikke stegt i parken. Derfor bør I tage den med, for den er en stor oplevelse – og den byder på en helt anden natur, end hvad I har oplevet i Grand Canyon og Bryce Canyon. Når I så fx har besøgt lokaliteten Badwater (det laveste punkt i USA, 85 meter under havets overflade), så kører I vest ud ad parken ad Highway 190. Nu skal I så køre via Bakersfield og op til fx byen Visalia, hvor I kan overnatte. En anden mulighed er at overnatte ved byen Three Rivers ved sydindgangen til Sequoia National Park. Næste morgen kører I så op i Sequoia National Park via sydindgangen. Denne vej gennem parken plejer at åbne i løbet af marts, men det kan variere lidt fra år til år. Men vejen op gennem parken burde være åben, når I kommer forbi omkring 1. maj. Og så tager I ellers turen gennem Sequoia National Park og ser de store sequoia træer (ikke redwood træer). Hen på eftermiddagen sætter I så kursen mod Yosemite. Der er små tre timers kørsel fra Sequoia National Park til Yosemite – afhængig af, hvor I skal overnatte henne. Jeg vil lige nævne, at den tur I har planlagt, er meget identisk med den 22 dages rejseplan, som jeg for nylig har udgivet til det sydvestlige USA. Her har jeg bl.a. i detaljer beskrevet den rute, I skal køre fra Las Vegas ud gennem Death Valley. Min 22 dages rejseplan til det sydvestlige USA inkluderer dog ikke Sequoia National Park, så “afstikkeren” via Bakersfield er ikke med i rejseplanen. Men ellers er ruten næsten den samme – bortset fra, at min rejseplan starter i Los Angeles, og ikke i San Francisco. Men det kan I jo lige overveje 🙂 God tur!

 13. Tak for en fantastisk hjemmeside. Min kæreste og jeg skal til oktober på roadtrip i Californien fra 29. september til 18. oktober. Vi er nogenlunde på plads med rejseplanen, men vi er dog stadig lidt i tvivl om noget – derfor et par spørgsmål. Vi har afgang den 3. oktober fra Yosemite og skal derfra gennem Death Valley, så vi er i Las Vegas den 4. oktober. Hvilken løsning ville du anbefale:
  1. At køre fra Yosemite om eftermiddagen/ aften og have en overnatning i Bishop, med det formål at kunne køre herfra tidligt, så man er i Death Valley omkring kl. 13. Her vil vi så opleve Death Valley til kl. 18, og så køre til Las Vegas med ankomst ca. kl 20-21 – eller:
  2. At køre et helt stræk fra Yosemite om morgenen til Death Valley med ankomst om aftenen. Ta’ en overnatning her og så opleve Death Valley, og så køre til Las Vegas omkring kl. 17 med ankomst ca. kl. 19-20? Forskellen er egentlig, om vi skal prioritere tid i Yosemite eller i Death Valley? Det skal nævnes, at vi har ca. halvanden dag forinden i Yosemite til også at opleve Yosemite fra den 1. oktober fra eftermiddag/ aften og så hele den 2. oktober.
  Et andet spørgsmål drejer sig om Grand Canyon og et par andre parker. Er det realistisk på en tur fra Las Vegas til Los Angeles, at vi på en afstikker med to overnatninger tager Zion National Park, Horseshoe Bend, Antelope, Monument Valley og Grand Canyon. Egentlig havde vi tænkt at køre Las Vegas til Gran Canyon (med overnatning her) og så til Los Angeles næste dag. Vi har dog efter prioritering af andre ting fået en ekstra overnatning på denne del af turen, hvorfor vi eventuelt vil kunne køre fra Las Vegas om morgenen den 6. oktober til Zion National Park (med oplevelser her) og så fra Zion National park til Horsehoe Bend (oplevelser her) og derefter til Antelope, hvor vi overnatter til den 7. oktober. Står op tidligt og får oplevelser her, inden vi kører til Monument Valley (oplevelser her) for at tage videre til Grand Canyon med overnatning. Vi har så oplevelser i Grand Canyon om morgenen og formiddagen og kører så fra Grand Canyon om eftermiddagen den 8. oktober. Er dette realitisk? Eller hvor meget kan vi nå at opleve, når vi har to overnatninger mellem Las Vegas og LA? På forhånd – MANGE TAK! Mads

  • Det er to ret omfangsrige spørgsmål, du stiller, så jeg har ikke mulighed for at gå i detaljer. Men i forhold til Death Valley, så vil jeg klart anbefale løsning nr. to. Da I allerede har halvanden dag i Yosemite, burde det være nok til at opleve parken, så kør videre fra Yosemite om formiddagen, så I er fremme i Death Valley sidst på eftermiddagen, hvor I så overnatter til dagen efter. Dagen efter vil jeg anbefale, at I står tidligt op, så I undgår de varme timer i parken midt på dagen. Så tidligt op, ud at se Death Valley om morgenen og formiddagen, og så kører I til Las Vegas omkring middagstid. Angående det andet spørgsmål, så er det alt for ambitiøst at køre hele vejen øst om Grand Canyon og se de parker, I har planer om – med to overnatninger undervejs. I kommer til at sidde i jeres udlejningsbil hele tiden, og så sjovt er det heller ikke at køre rundt i USA. Så det projekt ville jeg droppe – og så finde på noget mellem Las Vegas og Los Angeles i stedet, fx lidt Route 66 omkring Kingman, et smut forbi Lake Havasu og London Bridge og så ned forbi Joshua Tree National Park på vej til Los Angeles. Jeg håber, I kan bruge min feedback – fortsat god planlægning 🙂

   • Tak for svar Henrik. Super godt. I forhold til det andet spørgsmål, vil det også være urealistisk, hvis vi dropper Monument Valley og så kører fra Las Vegas om morgenen 6. oktober med ankomst i Zion omkring middagstid. Her vil vi bruge resten af dagen på oplevelser og ved 18 tiden køre mod Page med ankomst ca. kl 21. Overnatning her og så tidligt om morgenen den 7. oktober se Horseshoe Bend og Antelope, hvorfra vi så kører til Grand Canyon kl. 14 med ankomst kl 17. Ser Solnedgangen over Grand Canyon, overnatter og ser solopgang + andet til kl. 14 om eftermiddagen, inden afgang mod Los Angeles. Det vil sige, at vi dropper Monument Valley og Bryce Canyon. På diverse blogs kan jeg se, at transporttiden mellem hver seværdighed er som følger: Las Vegas til Zion (3,5 time), Zion til Page (Horseshoe + Antelope) (3 timer), Page til Grand Canyon (3 timer), Grand Canyon til LA (10 timer – dvs. en hel dag i bilen). Er det realistisk? TAK 🙂

 14. Hej Henrik, tak for din hjælp til, at min USA tur med familien blev en stor succes. Jeg kan varmt anbefale andre at gøre brug af din erfaring med en VIP pakke, hvor du lavede nogle gode ændringer til min oprindelige plan. I VIP pakken skrev du, at vi skulle køre fra Las Vegas tidligt, så vi var ude af Death Valley kl. 11. Det var imidlertid svært for os, at forlade det lækre hotelværelse i Las Vegas, som vi kun havde boet i to nætter, selv om du ganske vist havde anbefalet tre nætter i Las Vegas. Hvis man ikke lytter må man føle. Vi havde dog respekt for din advarsel, og da ungerne også følte, at vi med turen fra Grand Canyon havde set ørken nok, valgte vi at køre nord om Death Valley mod Mammoth Lake og Yosemite. Vi kom dermed på en fantastisk tur ad Highway 95 og 266/ 168 til Big Pine. Ad denne rute kom vi gennem et gammelt guldmine område, hvor vi så flere forladte ghost towns (Ryholite Ghost Town) som blev forladt i 1909. Highway 266 snor sig og er meget øde, med meget få modkørende op igennem flere bjergpas, og man kommer forbi mange forladte hytter og ser tydeligt indgangene til guldminerne i bjergsiderne. Det er en meget spændende vej, hvor man føler sig midt i et filmlandskab. Denne rute kan klart anbefales, hvis man ikke har mod på Death Valley.

 15. Tak for en god hjemmeside. Vi skal snart afsted på en lille roadtrip. Vi henter bilen i San Francisco den 24. august og har følgende program: 24. + 25. august: Overnatning i Monterey – 26. august: Solvang området – 27. august: Bishop (eller noget øst for Yosemite) – 28. august: Sonora – 29. august: Tilbage til San Francicso. Vi kunne godt tænke os at inkludere Death Valley. Måske flytte overnatning i Solvang øst på til ??? Overnatningen i Bishop kunne også flyttes. Forslag til rute modtages gerne.

  • Hej Peter – Jeg ville nok sætte turen sammen således: San Francisco – Monterey – Så Highway 1 ned til Morro Bay derpå øst på til Bakersfield eller Tehachapi og tage en overnatning i en af de to byer. Derfra yderligere øst på helt til Baker, hvor Highway 127 fører jer gennem Death Valley – Overnatning Furnace Creek. Tag tidligt af sted næste morgen via Tioga Pass til Yosemite Village (eller deromkring), hvor jeg ville prøve at få den sidste overnatning. Og sidste dag kan I sagtens nå at køre fra Yosemite til San Francisco. God tur.

 16. Tak for en rigtig informativ side. Vi har brugt den meget til planlægningen af vores tur, hvor vi starter i San Francisco og så videre til Yosemite, Sequoia, Las Vegas, Grand Canyon, Sedona og L.A. Vi er dog helt vildt meget i tvivl om, hvor længe det vil tage at komme fra Union Square i San Francisco til Yosemite (og så evt. ud igen til et hotel/ motel nedad mod Sequoia) – og er det overhovedet muligt på en dag? Det drejer sig om lørdag den 13. juni. Mvh Kristian og Tine

  • Når I skriver Union Square, så går jeg ud fra, at det er fordi, at I har bilen med inde i selve San Francisco. Svaret afhænger lidt af tidspunktet på dagen, I kører fra San Francisco, men når I kører helt inde fra Downtown San Francisco, så kan der godt gå op mod fire timer, inden I er ude i Yosemite. Og da vi taler en lørdag, så er der sikkert også lidt ekstra trafik ved Yosemite. Det er en lidt stram plan, hvis I også skal nå at opleve lidt af Yosemite, inden I skal køre ud af parken igen, så jeg ville vælge noget overnatning ret tæt på Yosemite – og eventuelt inde i selve Yosemite, hvis I kan skaffe det med så kort varsel – http://www.highways-usa.com/yosemite-hoteller-i-parken/

  • Hej har selv boet hos noget familie i Tracy, som ligger på vejen til Yosemite, ca. 1 time og 15 fra SF, vi kørte om morgenen kl.9 fik set et par vandfald, Yosemite Valley og andre småting og nåede til tidlig aften helt ned til Tulare som er ca. halvvejs til Sequoia fra Yosemite. Så det kan godt lade sig gøre medmindre i skal gå meget i dybden og “bare” vil ind i dalen og kigge og videre, som mig og min familie gjorde det.

 17. Tak for en helt fantastisk hjemmeside. Vi brugte den meget på vores rejse til Florida i sommeren 2013, og er nu ved at planlægge en rejse til Californien fra 1. juli – 20. juli i år. Vi er 2 voksen og 2 børn (10-12 år) og vores rejseplan er indtil videre: Ankomst L.A., San Diego (3 dage), Las Vegas (3 dage inkl. helikopertur til Grand Canyon), Death Valley, Yosemite (2 dage), San Fransisco (3 dage) – Highway 1 (2 overnatninger) og afslutter med 3 dage i L.A. Vi er sent på den mht. at booke hoteller og seværdigheder, og det tager LANG tid at planlægge sådan en rejse, når man er på ukendt grund. Ser vores rute fornuftig ud :)? Vi regner med at køre fra Las Vegas TIDLIG morgen – gennem Death Vally mod Yosemite. Er det muligt at tage sådan en tur på en dag eller foreslår du en overnatning undervejs evt. ved Big Pine eller Mammoth Mountain? Jeg kan se, der er flest overnatningsmuligheder vest for Yosemite National Park, hvilket vil betyde, at man skal køre gennem parken for at nå til en overnatningsmulighed. Jeg er derfor i tvivl om, om det er bedst at holde ind for natten, før man når parken? – Jeg har sikkert flere spørgsmål, jo længere jeg når frem i planlægningen. Men med hjælp fra din beskrivelse af San Diego og Las Vegas, skulle den del være på plads:) TAK! Venlig hilsen Kia

  • Ruten ser fin ud. Begrænsningens kunst er svær, men jeg synes, det er lykkedes ret godt for jer, at lægge en fin rute med afsæt i det antal dage, I har til rådighed. Angående strækningen fra Las Vegas via Death Valley til Yosemite, så vælg en overnatning øst for parken – altså inden I kører ind i Yosemite via Tioga Road. Dels vil det sikkert være nemme at finde overnatning på denne side af parken i juli måned, dels undgår I, at I kører hele vejen gennem parken – for så bliver det en meget lang køredag. Så snup en nat øst for Yosemite, og kør så tidligt ind gennem parken næste dag, hvor I kan nyde turen gennem parken og sikkert også få tid til at opleve noget af Yosemite Valley over middag. Det ville være den fremgangsmåde og slagplan, jeg selv ville lægge, hvis jeg skulle vælge. Tak for jeres ros af mine artikler fra Florida, San Diego og Las Vegas 😉

  • Ja til overnatning øst for Yosemite. Murphy’s Motel i Lee Vinning kan anbefales. Jeres rute ser meget fornuftig ud. Jeg er selv i gang med at planlægge tur nr. 13 indenfor de seneste 14 år, så skulle mene at have lidt erfaring. Hav en rigtig god tur.

   • OK Mona, det var kræver respekt herfra. Selvom jeg er garvet, så er tur nr. 13 på 14 år dælme hardcore!

 18. I juli skal vi en tur til Californien. En del af turen er fra Las Vegas til Sequoia National Park, hvor vi skal have to overnatninger, inden vi tager videre til Yosemite. Oprindeligt har vi planlagt at overnatte i Death Valley på vejen fra Las Vegas til Sequoia. Men det har flere frarådet os, da det simpelthen er for varmt. Har nogle et godt råd, og kan vi eventuelt køre hele turen i et stræk? Eller har I et andet forslag til overnatning på vejen? Vh Martin

  • De “gode” råd om at droppe overnatning i Death Valley er sikkert velmente, men jeg syntes faktisk, de er misforstået. Jeg synes netop, I skal overnatte i Death Valley, som jo er en fantastisk spændende nationalpark. Jeg går ud fra, vi taler om overnatning på fx Furnance Creek Ranch og ikke teltcamping. Om natten er temperaturene rimelige, varmen i Death Valley er desuden tør, og ved at overnatte inde i parken, så kan I også stå tidligt op (ved solopgang), tage en hurtig rundtur og så køre ud ad parken omkring kl. 10-11 om formiddagen, når varmen for alvor bliver intens. Så hold fast i jeres egen oprindelige plan, og overnat i Death Valley 😉

   • Mange tak for svar. Er det realistisk at køre turen fra Vegas til Sequoia i et stræk, i fald vi vælger at prioritere to overnatninger der, i stedet for Death Valley? /Martin

    • Hvis I vælger helt at droppe Death Valley, kan I godt køre hele vejen fra Las Vegas til Sequoia National Park i et stræk, da I så kører på motorvej det meste af vejen. Men I kan ikke nå også at få Death Valley med også, for så bliver turen alt for lang – og I kommer ud på alt for meget kørsel på mindre veje. Valget står mellem en overnatning i Death Valley og en nat i Sequoia eller turen direkte til Sequoia og så to nætter i parken. Den sidste løsning er ikke helt tosset, varmen ude i Death Valley taget i betragtning.

 19. Først og fremmest, super hjemmeside med fantastisk meget information! Vi (familie på fem) er ved at planlægge det klassiske roadtrip på Vestkysten i juli i år. Vi er dog lidt i tvivl mht. køretid. Efter vi har været i LA et par dage, tager vi til Grand Canyon og herefter til Las Vegas, hvor vi har en enkelt overnatning. Herefter er det vores plan at køre gennem Death Valley. Herefter skal vi to dage til Yosemite. Vi er dog i tvivl om følgende: 1) Hvor vil det være smartest at overnatte på vejen fra Las Vegas over Death Valley og Yosemite? Vi havde tænkt at køre fra Las Vegas om eftermiddagen, og så kører til Death Valley og overnatte et sted her. 2) Fra Death Valley vil vi næste dag kører til Yosemite. Kan vi gøre dette på én dag, eller bliver det for meget kørsel? Vil det være bedre at finde et overnatningssted mere nordligt for Death Valley i stedet for i Death Valley? Tak for din hjælp! MVH Lise Jacobsen

  • I skal klart overnatte inde i Death Valley, hvis I kan få plads. Furnance Creek Ranch er et rigtigt godt bud (og næsten også det eneste bud). Det er helt rigtigt set, at I først kører fra Las Vegas hen på eftermiddagen (ikke for tidligt, vent fx til kl. 15 eller kl. 16). Der er cirka to timers kørsel fra Vegas til Death Valley, og så er den værste varme (forhåbentlig) overstået – selvom I ikke kommer til at fryse 😉 Fidusen ved at bo midt i Death Valley er, at I så kan stå tidligt op næste dag ved solopgang, og så opleve nogle af Death Valleys hot spots, uden I bliver stegt. Når klokken så nærmer sig 10 – 11 om formiddagen, har I sikkert fået nok, og flygter ud af parken i retning mod Yosemite. Der er cirka tre timers kørsel fra Death Valley til Yosemite – fire hvis I kører helt til Yosemite Valley. Så det kan I sagtens klare i løbet af eftermiddagen. Rigtig god tur – og glæd jer til Death Valley. Den er meget fascinerede, trods varmen!

 20. Tak for en god hjemmeside, lidt ærgerligt at jeg ikke havde set den tidligere. Et lille spørgsmål. Vi planlægger rundtur i Californien hvor vi skal fra Death Valley til Yosemite i november i år. Hvad er den korteste rute, og hvor lang tid tager det? Er det noget med at nogle ruter lukkes ned pga sneen? TAK 🙂

  • Nu er det svært at spå om vejret, men faktum er at vinteren er ved at komme til Yosemite. Således er Tioga Road og Glacier Point Road lukket i øjeblikket p.g.a. sne. Der er uvist om vejene genåbnes igen, så her må I lige selv holde øje med status. November er ydersæson, og det plejer at være i november, at Tioga Road lukkes for vinteren. Om vejen er åben eller lukket, når I skal bruge den, må I selv lige holde øje med. Når Tioga Road er lukket, må man ud på en længere omvej via Bakersfield, for at komme op til Yosemite. Det er en tur på godt 7 timer fra Furnance Creek i Death Valley til Yosemite Valley. Den aktuelle status på åbne og lukkede veje i Yosemite finder I her – http://www.nps.gov/yose/planyourvisit/conditions.htm

 21. Hej Henrik, vi påtænker en rundtur mellem Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas, Death Valley, Yosemite og San Francisco i februar måned. Har du erfaringer med vejret disse steder på den årstid ? Er risikoen for regn og sne så stor, at vi ikke får det bedste ud af turen ?

  • Jeg vil ikke være så nervøs ved Los Angeles, Grand Canyon, Las Vegas og Death Valley samt San Francisco – sidstnævnte sted kan vejret altid være lunefuldt. Yosemite er den eneste alvorlige joker, for her er vi oppe i bjergene, så I kan sagtens risikere, at vejret viser sig fra sin barske side. Men det kan også være helt uproblematisk. Grand Canyon kan være en lidt kølig fornøjelse i februar, men det er sjældent, at vejret er direkte dårligt, selvom det kan forekomme. Så lige bortset fra Yosemite, ville jeg ikke være specielt nervøs. I Death Valley betragtes februar og marts som højsæson, da ørkenblomsterne blomster på dette tidspunkt.

 22. Min kæreste og jeg skal 14 dage til USA omkring nytår 2014/ 2015. Vi lander i Los Angeles den 26/12, og skal til Las Vegas og fejre nytår (hotel fra 30/12 – 3/1). Herefter har vi planer om at tage til San Francisco, og køre til Los Angeles igen via Highway 1, inden vi flyver hjem dem 9/1. Har du nogle inputs hertil – årstiden taget i betragtning? Jeg regner med, at vi selv kører fra Los Angeles til Las Vegas – vi har overvejet at flyve fra Las Vegas til San Francisco af hensyn til årstiden. Jeg vil dog helst køre i bil for oplevelsens skyld 🙂 Hvad vil du anbefale? Er det muligt at se nogle nationalparker på vejen? (Death Valley og Yosemite). Hvilke ruter skal man vælge (både Los Angeles-Las Vegas og Las Vegas-San Francisco), hvis vi vælger at køre begge ture i bil?

  • Jeg har desværre ikke mulighed for at gå i detaljer med jeres rejseplan, da jeg får ekstremt mange spørgsmål og kommentarer. Men angående jeres overvejelser om at køre fra Los Angeles til Las Vegas kontra at flyve, er lige netop køreturen fra L.A. til Las Vegas faktisk ikke specielt interessant – med mindre man vælger at køre en omvej frem for at tage Interstate 15 direkte, som er ret kedelig. Men da I formentlig skal have en udlejningsbil i Los Angeles under alle omstændigheder, ville jeg nok overveje at køre turen på to dage, og så måske køre via Joshua Tree National Park og måske tage en overnatning undervejs – fx i Lake Havasu City – den med London Bridge. Fra Las Vegas til San Francisco må det være antallet af dage, som I skal bruge i San Francisco til slut, som afgør hvad I kan nå. Da vi taler “vinter”, skal I nok syd om Sierra Nevada-bjergene, da Tioga Pass i Yosemite formentlig er lukket på det tidspunkt af året. Men den præcise rute har jeg desværre ikke mulighed for at gå i detaljer med af tidshensyn. Men hvis I vælger at købe min VIP pakke, kan jeg lave en rejseplan til jer dag for dag med rejserute og forslag til oplevelser i L.A., Las Vegas og San Francisco – http://www.highways-usa.com/vip-inspirationspakke-usa/

 23. Tak for en spændende hjemmeside! Min kæreste og jeg er ved at planlægge en 3-ugers tur i slutningen af august til Californien med start og stop i L.A. Vi overvejer dog at flyve direkte til San Francisco, hvorpå vi vil se deres seværdigheder heriblandt Alcatraz. Herefter ville vi tage et smut forbi Yosemite og tilbage til highway 1, hvor vores stop blandt andet vil være Monterey og Hearst Castle. Når vi er ankommet i L.A. vil vi blandt andet se Universal Studios og Beverly Hills, hvorefter vi vil begive os til Las Vegas. Fra Las Vegas har vi overvejet at tage en helikoptertur over Grand Canyon, men vi er usikre på om vi får set tilstrækkeligt af Grand Canyon på denne måde? Alternativet til denne rute ville være at starte i L.A. og så begive os til Las Vegas og videre til Death Valley (hvilket vi ville skippe med den anden rute) og Yosemite og følge ruten den vej rundt. Men vi tænkte, det ville være sjovest at slutte i Las Vegas. Har du nogle indspark til rute, og om oplevelse af Grand Canyon i helikopter giver nok? Hertil om vi burde prioritere Death Valley? De bedste hilsner Lea

 24. Hej Henrik, skøn side du har med rigtig mange gode råd. Jeg vil lige spørge, om du syntes den rute vi har planlagt er helt gal eller?? 2 børn 10 og 13 år og 2 voksne. Vi starter i Los Angeles (3 dage), San Diego (3 dage), Las Vegas (3 dage, hvor vi tager helikopter tur over Grand Canyon), Bakersfield (1 dag), Sequoia National Park (1 dag), San Francisco (2 dage), Monterey (1 dag), Pismo Beach (1 dag), Santa Barbara (6 dage). Det vi er mest i tvivl om er ruten fra Las Vegas??? Håber du har tid til at svare, vi skal afsted d. 22. juli 2014. Mvh Birgitte

  • Jeg synes, jeres rejserute ser ganske fornuftigt ud. Og selvom der naturligvis skal køres nogen kilometer/ miles visse dage, er det ikke længere distancer, end masser af andre danskere vælger, når de kører rundt i det vestlige USA. Heller ikke turen fra Las Vegas til Bakersfield falder i øjnene. Men jeg går ud fra, at I vil via Death Valley, siden I har skrevet kommentaren her under min artikel om Death Valley. Og så skal I beregne cirka 6 timers kørsel – ud over den tid, I bruger til at opleve Death Valley. I forhold til Death Valley skal I også lige tage hensyn til middagsvarmen, som det nok er en god ide at undgå. Jeg vil umiddelbart anbefale jer at I kører tidligt fra Las Vegas om morgenen fx kl. 6 eller kl. 7 – eller alternativt, at I helt dropper Death Valley. Så kan I nemlig tage turen fra Las Vegas til Bakersfield på fire en halv time. Men så vil jeg faktisk anbefale jer, at I kører helt op til byen Visalia nord for Bakersfield. Den ligger nemlig kun en halv times kørsel fra Sequoia National Park, og så kommer I tidligere frem til parken næste dag. Dermed har I sammenlagt en hel dag i Sequoia National Park, inden I skal videre mod San Francisco. Rigtig god tur 😉

   • Tak for dit hurtige svar og gode råd. Det var lige hvad vi havde brug for, da vi var meget i tvivl om, hvorvidt vi skulle køre gennem Death Valley. Men det er nu droppet, og vi tager en overnatning i Visalia. God sommer til dig. MVH Birgitte

 25. Først og fremmest er det super dejligt med en beskrivelse af Death Valley. Du har skrevet, at du vil lave et helt nyt og opdateret portræt af parken. Jeg synes ikke, at jeg kan finde dette. Er det mig der er galt på den, eller er det stadig på vej? Tak for en kanon side.

  • Du har helt ret i, at jeg ikke har nået at få skrevet det nye portræt: Jeg nåede kun til at få lagt billederne ind, og så kom der andre opgaver ind over. Jeg ved ikke lige, hvornår jeg får tid til at opdatere mit portræt af Death Valley. Lige nu er jeg ved at gøre mine artikler fra Chicago klar til publicering, så jeg kan ikke love, hvornår jeg lige får tid. Desuden vil jeg tilføje, at der mest bliver tale om en redigering af den nuværende artikel, hvor jeg vil tilføje et par detaljer. Desuden har jeg faktisk lavet en video eller to ude fra Death Valley, som jeg heller ikke har fået lagt op. Så jeg skal se, hvornår jeg kan få tid til det. Tak for din ros af Highways-USA 😉

 26. Hej Henrik, vi er en familie på 2 voksne og 2 børn 10 og 13 år, som overvejer en roadtrip rundt i Californien i 3 uger i juni måned. Vi har tænkt os at starte ud i San Fransisco, og derfra tage til Lake Tahoe, Yosemite, Las Vegas, Grand Canyon og evt. Santa Barbara og slutte af i Los Angeles – og måske slutte af på Hawaii. Er det for meget at satse på, da vi kun har 3 uger? Kan du anbefale noget, der udover skal ses på vejen? 🙂 Med venlig hilsnen Pernille & Frank

 27. Hej Henrik. Vi er en familie på 2 voksene og to børn 7 og 11 år, som vil leje en RV fra uge 25/27 og køre fra Las Vegas til San Francisco over Yosemite, som vi vil se. Men jeg er i tvivl om hvilken vej er bedst, når vi jo nok ikke må køre gennem Death Valley. Tænker også på at køre nedover Lake Havasu. Har du nogle forslag til steder, der er interessante at se på vejen??? Mvh Tina og Jesper

  • Hej Tina og Jesper. Tillader mig lige at komme med et kørselsforslag til jer. I kører fra Las Vegas til Barstow (her er Route 66 museum og Barstow Station besøg værd) fortsætter cirka 30 miles og drejer til højre ad vej 395 til Lee Vinning, hvorefter I kører via Tioga Pass til Yosemite. Gode stop på vej 395 er bl.a. i Lone Pine, Bishop hvor I skal besøge bageren og evt. det lille museum og Mono Lake helt oppe ved Lee Vinning. Vejen fra Tioga Pass til Yosemite Valley giver sig selv. Tag jer tid til stop, det er et fantastisk landskab. I Yosemite Valley efterlader I RV på P-pladsen og tager busserne rundt. Rigtig god tur.

   • Glemte vist at skrive at i Lone Pine er der mulighed for at køre i et område hvor der er optaget rigtig mange film. Man kører fra vej 395 ad Whitney Portal Road og følger en rundtur i The Alabama Hills. Se et kort på nedenstående link, eller prøv evt. at Google “movies filmed in Lone Pine” – http://bit.ly/1bqBGKV

 28. Hej Henrik, fantastisk side du har her! Jeg sidder lige nu San Diego, hvor min kæreste studerer. Vi overvejer lidt at tage på en roadtrip omkring Thanksgiving i næste uge, måske onsdag aften til søndag aften. Jeg har så fået den opgave at finde ud af, hvad jeg gerne vil se. Og det er sørme svært! Jeg tænkte lidt vi måske kunne kører til LA eller Hollywood, men ville egentlig også gerne se Grand Canyon. Han har været i Yosemite og Las Vegas, og vi skal til Mexico i weekenden. Har du nogle foreslag til hvad der ville være værd at se og hvad der er realistisk at nå.
  De bedste hilsner, Charlotte

  • Hej Charlotte, tak for din ros af Highways-USA. Din opgave er ikke helt nemt, for tre-fire dage er ikke så meget. Men hvis jeg skulle vælge, ville jeg sigte efter Grand Canyon – især hvis din kæreste ikke har været der. Og så ville jeg lige smutte forbi Joshua Tree National Park som “opvarmning”. Men det kræver, at I kører fra San Diego onsdag aften og snupper en overnatning ved Joshua Tree – eller starter fra San Diego meget tidligt torsdag morgen: Ruten fra San Diego er følgende: Interstate 15 op til I-215 nordpå, og så California Highway 60 østpå til I rammer Interstate 10 mod øst. Ved Exit 168 kører I fra I-10, og så kører I ind gennem Joshua Tree National Park fra syd mod nord. Parken er meget smuk om morgenen, hvis solen skinner. Herlig nationalpark, som er lidt undervurderet. Her kan I sagtens bruge nogle timer torsdag, inden I så først på eftermiddagen kører ud af parken igen ved byen Twentynine Palms. Her kan I enten vælge at køre nordpå op mod Amboy på den gamle Route 66, hvor I kommer forbi Roy’s Cafe og så videre østpå ad Route 66 op til I-40 – eller I kan fra Twentynine Palms køre stik øst ad California Highway 62, som I følger helt til Arizona, og lige på den anden siden ad Colorado floden (grænsen mellem Californien og Arizona), kører I så nordpå ad Arizona’s Highway 95, som vil tage jer op forbi Lake Havasu City – byen med London Bridge, der er flyttet sten for sten fra selve England. Så valget står altså mellem Route 66 eller London Bridge. Jeg ville så snuppe en overnatning oppe i Kingman et sted. Fredag morgen står I så forholdsvis tidligt op og kører mod Grand Canyon. Overvej eventuelt Route 66 fra Kingman i stedet for motorvejen – det tager ikke ret meget længere tid, men er meget sjovere og et ægte roadtrip værdigt. I Williams drejer I så fra mod Grand Canyon, og så er I fremme ved Grand Canyon over middag – eller hen på eftermiddagen – og kan nyde en forhåbentlig smuk solnedgang over Grand Canyon. Men det kan godt være, at du lige skal tjekke på forhånd, om der er nogen ledige hotelværelser/ moteller ved Grand Canyon eller i Flagstaff, da det jo er Thanksgiving weekenden, vi taler om – og mange andre sikkert også er “on the road” den weekend”. Lørdag/ søndag ville jeg bruge på måske at opleve lidt mere af Grand Canyon, inden I skal tilbage mod San Diego. Mere kan I næppe nå på de tre-fire dage. Og det kræver noget kørsel og tidsplanen er lidt stram, men I kan sagtens få en dejlig tur ud af det. Jeg håber, du kan bruge mine indspark – og kan overbevise kæresten om projektet 😉

 29. Hej Henrik, vi er to personer som er ved at planlægge en tur til Californien. Men vi er lidt i tvivl om, hvor lang tid vi skal bruge på en tur fra Los Angeles til Zion og Bryce Canyon og videre til Death Valley og Yosemite? Hvor mange dage vil du foreslå, og er der andre oplevelser vi bør overveje “på vejen”? Mvh. Per Rantze

  • Hej Per, som du opridser jeres tur, går jeg ud fra, at I bevist har fravalgt Grand Canyon, siden du ikke nævner den på din liste. Jeg ville dog nok overveje at tage Grand Canyon med på listen alligevel – og så måske snuppe Grand Canyon fra nordkanten/ North Rim, som relativt nemt kan kombineres med Zion og Bryce Canyon, uden at I skal køre ekstremt langt. Du nævner heller ikke Las Vegas, men I kører faktisk forbi spillebyen hele to gange på jeres planlagte rejserute, så den skal nok også lige med på listen 😉 Jeg ville som fingerregel afsætte en hel dag pr. nationalpark inklusiv transport mellem parkerne. Også ville jeg nok tage en pausedag i Las Vegas – og snuppe to overnatninger her, fx på tilbagevejen fra Zion/ Bryce Canyon/ Grand Canyon North Rim. Afsæt en dag til Death Valley – eventuelt med overnatning i selve parken, og så videre til Yosemite, som I bør have mindst to overnatninger i – overvej overnatning inde i selve parken. Jeg går ud fra, at I flyver hjem fra San Francisco, sådan som du har listet jeres rejserute. Så med afsæt i ovenstående, så taler vi ihvertfald 10 dage – og her har jeg IKKE medregnet den tid, I eventuelt skal bruge på at opleve Los Angeles og San Francisco. Ud over nordkanten af Grand Canyon, er der ikke lige flere af det store parker, som ligger “på vejen” mellem de nævne lokaliteter. Men man kan naturligvis sagtens udvide ruten og få langt flere naturseværdigheder med og kombinere med noget Route 66. Men det afhænger lidt af, om I tidligere har været i det vestlige USA eller om I er første gangs besøgende. Nu har I ihvertfald lidt inspiration at arbejde videre med.

 30. Hej Henrik, Vi skal på en tur til Chicago, Las Vegas, San Francisco i forbindelse med jul og nytår. Las Vegas – San Francisco i bil. Vi har planlagt tur til Gran Canyon og har derefter tænkt os at køre gennem Death Valley. Vi havde også tænkt os Seqouia og Yosemite National Parks. Er dog komme i tvivl grundet vinter sæson. Er det stadig interessant selv om vinteren? Har du eventuelt andre alternative forslag til, hvad vi bør opleve på vej til SF? Ungerne 14, 16 og 19 og vi har vel 3-4 dage til turen. Mvh Søren

  • Hej Søren, jeg er lige taget afsted på en to ugers reportagerejse til Texas, så jeg når desværre ikke at svare på dit spørgsmål, før jeg er tilbage i Danmark igen den 18. november 😉

  • Hej Søren, så er det blevet din tur til et svar: 3-4 dage til en tur fra Las Vegas til San Francisco – med en afstikker til Grand Canyon til at starte med – er ikke ret meget, så det sætter på forhånd sine begrænsninger, afstandene taget i betragtning. Jeg vil med det samme afskrive Sequoia, da det vil tage for lang tid at køre den vej ind omkring, hvis I kun har 3-4 dage. I øvrigt er vejret også en kraftig joker, når det gælder Sequoia, da parken ligger højt oppe i Sierra Nevada, så den ville jeg nok desværre stryge fra listen. Så er der Death Valley som er oplagt at køre gennem om vinteren, hvor temperaturerne er til at holde ud. Det kræver dog en afstikker nord ud af Las Vegas, og så skal I tilbage mod syd efter Death Valley, da Tioga Pass gennem Yosemite fra Death Valley efter al sandsynlig er lukket til den tid p.g.a. sne i bjergene. For at økonomisere lidt med jeres ret stramme tidsplan, så overvej om I eventuelt skulle snuppe en helikoptertur fra Las Vegas ud over Grand Canyon. Det er ikke nogen billig fornøjelse, men en stor oplevelse – og I sparer trods al benzinen – og ikke mindst tiden på ikke at skulle køre selv. Yosemite ville jeg klart tage med, og så ville jeg vælge Californiens Highway 41 ind til Yosemite Valley – og Californiens Highway 140 retur mod San Francisco. Meget mere tror jeg ikke I når, når I kun har 3-4 dage. Fortsat god rejseplanlægning!

 31. Hej Henrik, ved du hvor langt der er fra Seqouia til Las Vegas, hvis man gerne vil slå et smut ind over Death Valley? Merete

  • Der er sådan i runde tal et sted mellem 720 og 750 kilometer, hvilket giver cirka 8 timers kørsel, alt efter hvilken rute, man vælger. Men der er med andre ord tale om en dagstur, og der skal jo også bruges tid til at nyde Death Valley, så det er måske lidt ambitiøst – alt efter om I gider at køre så langt. Kører man direkte fra Sequoia National Park til Las Vegas, kan man “nøjes” med 600 kilometer og lige omkring seks timers kørsel – i følge Google Maps.

 32. Vi er en familie 2 voksne og 3 børn (6, 10, 12 år) der til sommer tager 28 dages rundtur i USA Sydvest. Jeg vil lige spørge om det er ok at tage børn med gennem Death Valley og evt. ovenatte på Furnance Creek Resort eller vil det være bedre at køre udenom Death Valley ??
  Ellers har vi mange ting på plads mht turen, dog har vi 8 dage fra Los Angeles til Las Vegas, hvor vi tænker på at besøge: Lake Havachu, Williams med togtur til Grand Canyon, Seligman på Route 66. Er der andet på strækning mellem Los Angeles og Las Vegas der skal besøges 🙂 Evt et sted hvor der er river rafting for hele familien 🙂

  • Hej Henrik, du får et uddybende svar fra mig i morgen, men den korte udgave lyder, at I uden problemer kan tage jeres børn med i Death Valley. De vil garanteret være lige så fascinerede af det specielle sted – trods de høje temperaturer, så ingen tvivl: Tag endelig Death Valley med i jeres planer. Værelserne på Furnance Creek Ranch er heldigvis udstyret med aircondition 😉

  • Hej Henrik, hermed anden del af mit svar til dig. Med hele otte dage “til overs”, så har I jo mulighed for at opleve mange spændende ting. Når I nu har børn med i den aldersgruppe, ville jeg klart overveje at tage ned forbi San Diego fra Los Angeles – hvis I ikke allerede har den med på listen. Sea World er jo perfekt familieunderholdning, men også en ting som hangarskibet USS Midway, som alle i familien garanteret vil synes er sjovt. San Diego Zoo er jo også en oplagt mulighed. Og vil I have en “dansk” vinkel, ligger Legoland i Californien en halv times kørsel nord for San Diego. Hvis I synes, det lyder lidt dyrt alt sammen, er der hjælp at hente rabatpakken Go San Diego Card, som inkluderer alle de nævnte forlystelser. Fra San Diego ville jeg køre op forbi Joshua Tree National Park – den ligger lige nærmest “lige på vejen” fra San Diego – hvis I vælge nogle af de mindre veje op mod parken og krydser Interstate 10 mod Phoenix i Arizona. Skøn nationalpark og noget overset. Herfra kører I direkte til Lake Havasu med London Bridge, som dog er hurtig set. Og så står der ellers Route 66 på programmet fra Kingman og østpå. I Peach Springs på Route 66 kan I komme ud at rafte med Hualapai indianerne. De har deres egen lodge på Route 66, og herfra kører man ned til Colorado floden, og sejler ned ad floden gennem noget af Grand Canyon. Det er ikke noget, jeg selv har prøvet, men udgangspunktet Peach Springs – og der er tale om en heldagstur. Se mere på http://www.grandcanyonwest.com/rafting.php Længere østpå ad Route 66 har I fat i noget af det rigtige med Grand Canyon Railway op til Grand Canyon. En anden mulighed kunne være Grand Canyon Caverns-hulerne – og så på Route 66. Og så kan jeg varmt anbefale den guidede tur ned til turbinerne i Hoover Dam. Dermed tror jeg også, at der er ved at være oplevelser nok til de otte dage. Jeg håber, I kan bruge mine inputs. Brug mine guider til Route 66 i Arizona for yderligere inspiration. Fortsat god rejseplanlægning.

   • Super godt, Henrik, der er mange interessante oplevelser at arbejde videre med 🙂 Specielt med SanDiego, Hualapai Indianerne og turbinerne ved Hoover Dam 🙂 Vi arbejder lidt videre og håber det er ok vi skriver igen ved spørgsmål 🙂
    Mvh Henrik Jensen

 33. Netop hjemkommet fra 23 skønne roadtrip dage fortrinsvis i Californien med smut til Nevada og Arizona, er der et rejsetip til Death Valley, jeg godt vil videregive:
  Jeg tog en overnatning på Cynthia’s i en tipi lige sydøst for Death Valley midt i ørkenen i en lille oase af en daddelplantage. Helt unik oplevelse at se natten falde på i en liggestol med flagermus flyvende om ørene og coyotee´s call i natten. For derefter at gå til ro i en vaskeægte tipi. Kan klart anbefales – læs mere på http://discovercynthias.com/

 34. Jeg fik den guidede tur på Scotty’s Castle i Death Valley den 8. juni 2013, og er du til historie, kan den guidede tur godt anbefales – især hvis man vil have et anden vinkel på Death Valley end blot varmen og det golde landskab. Rundvisningen på Scotty’s Castle tager en time, og det er National Park Service’s guider, der står for den praktiske rundvisning, som koster 15 dollars. Historien om Scotty’s Castle er kort fortalt, at det var en rigmand fra Chicago, der lod byggeriet af “slottet” går i gang i 1922, og det stod på indtil 1931, hvor byggeriet gik i stå p.g.a. en tvist med National Park Service, som på det tidspunkt var ved at få Death Valley opgraderet til National Monument. Manden som lagde navn til slottet, Scotty, var en lykkeridder, som i en årrække rejste rundt med Buffalo Bill og hans Wild West show. Han havde også ernæret sig som guldgraver, og ad omveje kom han i kontakt med en rigmand fra Chicago, som han fik til at investere penge i en ikke eksisterende guldmine i Death Valley. Det forhold udviklede sig fra “forretning” til venskab over en årrække, og Scotty endte med at bestyre “slottet” i Death Valley, mens rigmanden fra Chicago finansierede byggeriet af den store ejendom. Faktisk blev stedet slet ikke kaldt Scotty’s Castle, der er et kælenavn af nyere dato. Stedet hed oprindelige Death Valley Ranch, og frem til midten af 70’erne fungerede huset som overnatningssted med afsæt for ture ud i Death Valley, indtil National Park Services overtog huset og nu driver det som museum. Et sted fuldt af røverhistorier – helt bogstaveligt, da Scotty var berømt for sine røverhistorier og sin evne til at underholde sine gæster.