Denver i Colorado er det naturlige udgangspunkt for en kør-selv-ferie i Rocky Mountains regionen i USA. Men bør I allerede afhente jeres udlejningsbil ved ankomsten til Denver? Eller bør I vente, hvis I fx vil opholde jer et par dage i Denver, inden I kører ud i Rocky Mountains? Få et par forlag til forskellige scenarier i denne artikel om billeje fra Denver i Colorado.

Skal vi have en udlejningsbil i Denver
Denver International Airport ligger cirka 30 minutters kørsel øst for selve Denver by – placeret midt ude på den flade prærie, i øvrigt med udsigt til Rocky Mountains bjergene i horisonten. Og indtil 2016 var det helt åbenlyst, at man umiddelbart efter sin flyankomst til lufthavnen i Denver afhentede sin udlejningsbil.

Men i 2016 åbnede en ny light rail linje ud til lufthavnen fra Union Station i Denver Downtown. Og med åbningen af denne nye metrolinje ind til centrum har man som rejsende pludselig fået et alternativ til udlejningsbilen i form af offentlig transport ind til Denver centrum.

Så hvis I vil bruge de første par dage af ferien i Rocky Mountains til at udforske Denver, kan det nu godt lade sig gøre uden nødvendigvis at skulle have en udlejningsbil til rådighed i Denver. De fleste oplevelser, attraktioner og seværdigheder i Denver ligger rimelig tæt på hinanden i gåafstand i centrum af byen, så hvis I vælger et centralt placeret hotel, kan I altså godt vælge at spare billejen de første par dage.

Desuden er Denver jo en storby. Så I skal nok forvente, at I kommer til at betale for parkering inde i Denver, hvis I har en udlejningsbil. De penge kan I så også spare ved ikke at have en bil i Denver.

Når I så er klar til at køre ud i Rocky Mountains, kan I vælge at sende en ”stafet” ud til lufthavnen med den nye metrolinje for at afhente jeres udlejningsbil. Eller I kan vælge at afhente lejebilen på en af udlejningsstationer, som ligger placeret rundt om i Denver Downtown.

Afhentning af udlejningsbil i Denver International Airport
Da man stadig har masser af plads på den flade prærie omkring Denver International Airport, ligger de forskellige biludlejningsfirmaer placeret langs Pena Boulevard vest for selve lufthavnsterminalerne. Her har hvert af de store udlejningsfirmaer deres egen udleveringsstation med tilhørende parkeringsplads.

Udlejningsfirmaerne er altså ikke samlet på en fælles lokalitet, som det efterhånden er tilfældet mange andre steder i USA. I skal derfor hoppe ombord på en gratis shuttelbus i lufthavnsterminalen – og naturligvis vælge den rigtige shuttelbus, som servicere lige netop det udlejningsfirma, I har valgt til at stå for den praktiske håndtering af jeres billeje i Denver. Kig efter Rental Cars skiltene i lufthavnen. Busturen over til udlejningsfirmaet tager cirka 15 minutter.

Lokale tilvalg ved afhentning af bilen i Denver
Som altid når I afhenter jeres lejebil i USA, vil I sandsynligvis blive tilbudt en række forskellige tilvalg, som I kan tilkøbe til jeres billeje, når I henter udlejningsbilen i Denver.

Når det gælder forsikringer, har I ikke som udgangspunkt ikke brug for yderligere forsikringer end dem, der automatisk følger med, når I fx lejer bilen via billejeformidleren AutoEurope, som jeg samarbejder med. I har alle lovpligtige forsikringer med i den standardkontrakt, I er omfattet af, når I lejer bilen via AutoEurope – uanset hvilket udlejningsfirma i Denver/ USA, der står for den praktiske håndtering af billejen.

Når det er sagt, kan I dog overveje, om I fx vil tilkøbe en vejhjælpsforsikring, der dækker autohjælp i tilfælde af ikke kritiske uheld undervejs som fx punkteringer, låse nøglerne inde i bilen, køre tør for benzin og andre småting i ”fjumre afdelingen”. Hvis der derimod opstår en mekanisk fejl på udlejningsbilen, som I ikke er skyld i, og som gør, at bilen ikke kan køre længere, er I omfattet af vejhjælp i sådanne situationer.

Den første tankfuld benzin og betalingsveje
Ved afhentningen af lejebilen I vil også skulle beslutte jer for, hvordan I vil betale for den første tankfuld benzin i udlejningsbilen.

Her vil I sandsynligvis få valget mellem enten at betale for det medfølgende brændstof ved afhentning, for så at returnere lejebilen med så tom tank som muligt – eller alternativt at vælge, selv at tanke bilen op umiddelbart inden returnering, så I afleverer bilen med fuld tank. Hvis ikke I tanker bilen op, kommer I til at betale et gebyr for, at udlejningsfirmaet skal tanke bilen op for jer.

Med udgangspunkt i, at I nok også returnerer udlejningsbilen i Denver, vil jeg anbefale at vælge den sidste løsning, da der ligger en stor tankstation tæt ved lufthavnen i Denver ud til Pena Boulevard. Dermed sikrer I jer også, at I kun betaler for det brændstof, I rent faktisk har brugt på jeres tur. Husk at indregne tid til at tanke bilen op ved lufthavnen, inden I returnerer den.

Når det gælder betalingsveje, er det ikke noget, der findes ret meget af i Rocky Mountains regionen. Der er godt nok en enkelt betalingsmotorvej omkring Denver, der bl.a. går op mod Boulder ude ved lufthavnen – Colorados E-470 – men den er ret nem at undgå. Så hvis I bare holder jer fra den, behøver I ikke tænke på betalingsveje i Rocky Mountains regionen.

Budskabet er med andre ord, at I ikke har brug for en betalingsvejspakke i Rocky Mountains, hvis I skulle blive tilbudt noget i den retning. Bare I undgår Colorados betalingsmotorvej E-470 og i stedet holder jer til Interstate 70 og Interstate 25, så er der ingen problemer.

Envejsgebyrer fra Denver Colorado
Med udgangspunkt i at langt de fleste af jer vælger at starte og slutte jeres kør-selv-ferie i Rocky Mountains i Denver Colorado – fx fordi I følger min 21 dages guide til Rocky Mountains – behøver I ikke bekymre jer om envejslejegebyrer på jeres billeje.

Så længe udlejningsbilen afhentes og returneres i Denver området – uanset udleverings- og afleveringslokalitet i Denver – er der intet envejsgebyr på jeres billeje.

Vælger I derimod at afhente udlejningsbilen i Denver og fx returnere den i en anden stat end Colorado – fx i San Francisco eller Los Angeles i Californien eller Las Veges, Nevada eller måske Salt Lake City i Utah – kommer der et envejsgebyr på jeres billeje.

Envejsgebyret varierer alt efter, hvor I vælger at returnere lejebilen henne. Men vælger I fx at afhente i lejebilen i Denver og aflevere den i Californien, kan I sagtens risikere at skulle betale et envejslejegebyr på mellem 300 og 500 dollars – udelukkende for at returnere bilen i en anden stat end der hvor I hentede den. Af samme grund har jeg valgt netop at lade min 21 dages guide til Rocky Mountains starte og slutte i Denver Colorado, så I sparer de penge.

Bemærk også, at envejsgebyret kan variere afhængig af biltype. Det kan således være dyrere at returnere en luksusbil eller en cabriolet i fx Californien, end hvis I ”bare” har lejet en almindelig standardbil og returnerer den bil i Californien.

Husk også, at eventuelle envejsgebyrer ofte betales lokalt ved afhentning af udlejningsbilen i USA – og normalt ikke er inkluderet i det beløb, I betaler, når I booker bilen på AutoEurope. I kan dog altid se størrelsen på det forventede envejsgebyr, så I søger efter udlejningsbiler på AutoEurope, der skal afleveres i en anden stat eller by end der, hvor I afhenter udlejningsbilen.

Denne artikel er senest opdateret den 1. juni 2019!

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Billeje i Denver Colorado med Auto Europe
Praktiske tips til billeje i Los Angeles
Praktiske tips til billeje i San Francisco

OBS: Jeg optjener provision fra de forskellige udlejningsfirmaer, hvis I vælger at reservere billeje via Highways-USA.com. Bemærk dog, at prisen for jer som kunder er nøjagtigt den samme, uanset om I vælger at booke jeres billeje via Highways-USA.com eller andre kanaler. Men booker I via Highways-USA.com, optjener jeg lidt provision på jeres bookingen. Mine indtægter på Highways-USA.com bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.