Disneyland i Californien og naboparken California Adventure ligger i byen Anaheim, der ligger en lille times kørsel syd for Los Angeles. Og når man kender bare en lille smule til trafikken på motorvejene omkring Los Angeles, giver det rigtig god mening at overnatte i Anaheim tæt på Disneyland, hvis I planlægger at besøge Disneyland på jeres tur til Californien. Her får I et overblik over hoteller ved Disneyland i Anaheim i Californien.

Hoteller i selve Los Angeles
Hoteller i bydelen West Hollywood
Hoteller i Santa Monica tæt ved Stillehavskysten
Hoteller ved Los Angeles International Airport

Anaheim, Californien kort fortalt
Anaheim syd for Los Angeles har visse ligheder med Orlando i Florida: Byen er nemlig i høj grad bygget op omkring Walt Disneys første temapark i verden, Disneyland, der slog dørene op tilbage i 1955.

Anaheim er altså lidt af en resortby, hvor der vrimler med hoteller i alle prisklasser, der servicerer de mange turister, som hvert år besøger Disneyland og naboparken California Adventure. Læg hertil stribevis af souvenirbutikker og et rigt udvalg af spisesteder og fastfood restauranter.

Charmerende er nok ikke lige det ord, jeg tænker på, når jeg skal beskrive Anaheim. Men byen er effektiv, og den fungerer efter hensigten, når den skal servicere sine mange turister.

Overnatning omkring Disneyland i Anaheim
Hotellerne ved Disneyland i Californien kan opdeles i to kategorier: Dels de hoteller, som ligger inde på selve Disney området i Anaheim, der ud over Disneyland og California Adventure også består af Disney’s eget shopping område, Downtown Disney. Her ligger der tre hoteller, som er en del af Disney området.

Oveni kommer så alle de hoteller og moteller i alle tænkelige prisklasser, der ligger i en ring hele vejen rundt om de to Disney forlystelsesparker i Anaheim. Bemærk at flere af disse hoteller benytter betegnelsen ”Anaheim Resort” i deres navn for at understrege nærheden til Disneyland.

Hoteller inde i Disney området i Anaheim
Der ligger tre hoteller inde i selve Disney området i Anaheim. Hvis I vil benytte jer af den luksus at bo inde på selve Disney området, kommer I naturligvis til at betale for placeringen tæt på Disney parkerne.

Til gengæld belønnes I med muligheden for at få tidlig adgang til Disneyland og California Adventure, såkaldt ”early access”. Dermed kan I som Disney gæster få et forspring på en time til forlystelserne i forhold til de turister, der ikke bor på de særlige Disney hoteller.

Desuden dukker Disneys elskede og berømte figurer naturligvis op ind imellem, når I bor på de officielle Disney hoteller. Der er også tænkt på transporten over til selve parkerne fra alle tre hoteller, enten i form af en tram/ bus eller via Disneys særlige monorail tog, der kører rundt i området i 2. sals højde på en særlig lukket monorail bane.

En anden sidegevinst er, at I fra nogle af værelserne på Disney hotellerne kan se fyrværkeriet, som flere aftener om ugen (men ikke alle dage) indgår i showet World of Color, der fyres af fra søen inde i California Adventure parken. Men disse ekstra tilbud koster naturligvis.

De tre officielle Disney hoteller i Anaheim er Disneyland Hotel, Disney’s Paradise Pier Hotel og Disney’s Grand Californian Hotel and Spa. Alle Disney hotellerne er naturligvis udstyret med diverse hotelfaciliteter, som børnefamilier sætter pris på, bl.a. flere forskellige pools, der tangerer regulære badelande.

Hoteller uden for Disney parkerne
Hvis prisen på Disney hotellerne bliver lige pebret nok, så vrimler det med hoteller hele vejen rundt om Disney parkerne i Anaheim. Og I kan vælge og vrage mellem hoteller og overnatning i alle prisklasser, selvom hotelværelserne i Anaheim aldrig bliver foræret væk.

Og næsten uanset hvilket hotel I vælger, kan I i de fleste tilfælde bo i gåafstand fra Disneyland og California Adventure i Anaheim – hvis I vel at mærke er villige til at gå op til 20 – 30 minutter fra jeres hotel og hen til Disney parkerne.

Blandt de store og anerkendte hotelbrands i gåafstand fra Disneyland finder I bl.a. Best Western Plus Stovall’s Inn, Courtyard by Marriott Anaheim, Desert Palms Hotel & Suites, Grand Legacy At the Park, Holiday Inn Express & Suites Anaheim Resort, Hyatt House at Anaheim Resort, Residence Inn by Marriott at Anaheim Resort og SpringHill Suites Anaheim m.fl. Bemærk at de fleste af disse hoteller tager betaling for parkering ved hotellet.

Overnatning på moteller ved Disneyland i Anaheim
Der findes også en hel stribe overnatningsmuligheder i motelsegmentet, der også ligger i gåafstand fra Disneyland. Det gælder bl.a. Alamo Inn & Suites, Americas Best Value Inn & Suites Anaheim (som jeg selv har boet på), Anaheim Desert Inn and Suites, Anaheim Discovery Inn & Suites, Castle Inn and Suites, Del Sol Inn, Kings Inn Anaheim at the Park, The Anaheim Hotel, Tropicana Inn and Suites og Quality Inn & Suites Anaheim m.fl.

Igen skal I være opmærksomme på, at der muligvis skal betales for parkering på nogle af disse moteller. Desuden skal I forberede jer på, at enkelte af de nævnte hoteller/ moteller muligvis opkræver et resort fee pr. nat pr. værelse, der betales lokalt ved ankomst. Et eventuelt resort fee vil normalt være oplyst på Hotels.com, når I booker værelset.

Som tommelfingerregel kan man i øvrigt sige, at jo kortere afstand der er til hovedindgangen til Disneyland, desto dyrere bliver motellerne og hotellerne i mange tilfælde. I betaler altså ekstra for en god placering, uden at niveauet på hotellet/ motellet nødvendigvis følger med.

Hoteller i selve Los Angeles
Hoteller i bydelen West Hollywood
Hoteller i Santa Monica tæt ved Stillehavskysten
Hoteller ved Los Angeles International Airport

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Denne artikel er opdateret i juli 2019, baseret på mit besøg i Disneyland og Anaheim i juni 2019.

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning i Los Angeles via Highways-USA.com Indtægterne bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.