Fish Camp er en lille flække lige syd for den sydlige indgang til Yosemite på Californiens Highway 41, der går ned til den noget større by Oakhurst 20 minutters kørsel syd for Yosemite. Fish Camp ligger kun cirka 10 minutters kørsel Mariposa Grove inde i Yosemite med de store sequoia træer.

Til gengæld er der yderligere 45 minutters kørsel til Yosemite Valley, så hav det i baghovedet, hvis I vælger at have base i Fish Camp – der dog stadig er noget af det tætteste I kan bo på Yosemite, uden at bo inde i selve parken.

Hoteller i El Portal vest for Yosemite National Park
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park
Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park
Hoteller i Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Tenaya Lodge at Yosemite i Fish Camp
Det eneste regulære resorthotel tæt ved Yosemite er det 302 værelser store Tenaya Lodge i Fish Camp.

Et toplækkert og familievenligt resorthotel i den lidt dyrere ende af skalaen, men med alle tænkelige faciliteter, herunder flere pools, restauranter, barer, fitness, spa, massage og flere forskellige børnevenlige tilbud. Med andre ord: Alt hvad den kræsne hotelgæst kan forlange. Tenaya Lodge i Fish Camp på Highway 41 syd for Yosemite. Foto: Henrik Lange, Highways-USA.com

Prisen er så til gengæld også derefter. Så hvis I rejser på økonomibudget, skal I se jer om efter noget andet. Hvis I vælger at spise på hotellets restauranter, er Tenaya Lodge heller ikke det billigste sted at indtage middagen, men der er ikke så mange andre muligheder i nabolaget – med mindre at I kører ind til byen Oakhurst 20 minutters kørsel længere mod syd.

Tenaya Lodge opkræver også et resort fee pr. nat pr. nat værelse, som opkræves lokalt ved ankomst. Men hotellet har så også faciliteterne til at kunne gøre det. Wifi er gratis på Tenaya Lodge i kraft af hotellets resort fee. Tenaya Lodge i Fish Camp på Highway 41 syd for Yosemite. Foto: Henrik Lange, Highways-USA.com

White Chief Mountain Lodge i Fish Camp
Skal det være en mere cozy og rustik oplevelse på motelbudget, er White Chief Mountain Lodge i Fish Camp et godt bud. Det 26 værelser store motel, som også har en række klassiske hytter, byder på rustik overnatning tæt på Yosemite til fornuftige priser, placeringen taget i betragtning.

Nærlæser man nogle af de mange anmeldelser på Hotels.com fra både danske og internationale overnattende gæster på White Chief Mountain Lodge, er der gennemgående ros til værtsparret for rene værelser og en hyggelig atmosfære. Og så får morgenmaden på White Chief Mountains Lodge også en række roser med på vejen. Med andre ord: Et godt bud på en motelovernatning syd for Yosemite.

Narrow Gauge Inn i Fish Camp
En anden mulighed i motelsegmentet er det hyggelige Narrow Gauge Inn i den sydlige del af Fish Camp. Narrow Gauge betyder smalspor og er en reference til naboen, veteranjernbanen Yosemite Mountain Sugar Pine Railroad, en tidligere tømmerbane, der nu kører med turister om sommeren på den smalsporede banestrækning. Yosemite Mountain Sugar Pine Railroad i Fish Camp tager turister en tur ind i skoven på den tidligere tømmerbane

Narrow Gauge Inn har 26 værelser, og der er tale om rustik motelstil, så sæt forventningerne efter det. Værelserne får generelt pæne anmeldelser på Hotels.com af de danske og internationale gæster, selvom det kniber en del med internetdækningen. Men sådan er det nu engang i Yosemite. Det er også roser til stedets restaurant, hvis I vælger at frekventere den. Ellers er nærmeste større by som nævnt Oakhurst.

Børnefamilier vil sandsynligvis sætte pris på Narrow Gauge Inns flotte restaurerede brandbil og naturligvis naboskabet til veteranjernbanen Yosemite Mountain Sugar Pine Railroad. Plus den smukke udsigt til skoven og bjergene fra de fleste værelser.Der køres med rigtige damptog på Yosemite Mountain Sugar Pine Railroad. Foto: Henrik Lange, Highways-USA.com

Hvis I er på jagt efter en B&B overnatning i Fish Camp, kan I også overveje Tin Lizzie Inn, der mest er målrettet det voksne publikum – og som i øvrigt kun råder over to værelser, der til gengæld er store. Bemærk at det er et krav, at I reserverer mindst to nætter, hvis I ønsker at overnatte på Tin Lizzie Inn.

Nærmeste større by er Oakhurst
Bortset fra den lille købmandshandel Fish Camp General Store er der ikke nogen indkøbsmuligheder, spisesteder eller tankstationer i Fish Camp. Så med mindre I spiser på jeres hotel, så skal I sætte kursen mod den regionale serviceby Oakhurst, der ligger cirka 20 minutters sydpå ad Californiens Highway 41.

Her kan I finde en stribe fast food kæder, restauranter, tankstationer og andre indkøbsmuligheder – og naturligvis flere moteller og hoteller. Men bortset fra det er Oakhurst ikke specielt interessant som by.

Hoteller i El Portal vest for Yosemite National Park
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park
Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park
Hoteller i Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Denne artikel er senest opdateret i juli 2019 og baseret på mit besøg i Fish Camp i juni 2019.

Jeg optjener provision, når I vælger at booke overnatning ved Yosemite National Park via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer for at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.