En naturseværdighed i verdensklasse som Grand Canyon er naturligvis omgivet af utallige hoteller og moteller. Det er dog kun nogle ganske få hoteller, der rent faktisk ligger placeret INDE i nationalparken lige ved kanten af kløften. Men de findes, selvom disse hoteller ikke optræder i søgemaskiner som fx Hotels.com. Her får du et overblik over de hoteller, der ligger placeret inde i selve Grand Canyon National Park – i gåafstand fra kløften.

Hoteller i Tusayan, servicebyen lige syd for Grand Canyon
Hoteller i Williams på Route 66 45 minutter syd for Grand Canyon
Hoteller i Flagstaff på Route 66 en times kørsel fra Grand Canyon

El Tovar og Bright Angel Lodge – de klassiske luksushoteller i Grand Canyon
Der ligger i alt 6 hoteller inde i selve Grand Canyon National – langs sydkanten. Toppen af poppen er det over 100 år gamle luksushotel El Tovar, bygget i 1905 som det første hotel i turismens barndom.

Når du booker et af El Tovars 78 værelser, bor du på det samme hotel, som tidligere har huset gæster som den amerikanske præsident Theodore Roosevelt og den verdensberømte videnskabsmand og Nobelpris vinder Albert Einstein. Historiens vingesus tilsat en verdensberømt udsigt. Mere centralt bliver det ikke – men reservér i rigtig god tid. Det er selvsagt ikke specielt billigt at bo på El Tovar.

I næsten sammen kategori, men dog 30 år yngre (fra 1935) er naboen Bright Angel Lodge & Cabins, der som navnet indikerer både har hotelværelser og en stribe hyggelige træhytter kun et stenkast fra kløften. Vi taler om rustikke og solide træhytter fra 30’erne fra dengang bedstefar var ung. Et fantastisk sted at bo i Grand Canyon, hvis man ellers kan få plads, for også her man skal være ude i rigtig god tid. Der er ikke nogen garanti for udsigt over kløften – men du bor i praksis næsten lige ved kanten.

Thunderbird Lodge og Kachina Lodge
Hvis det ikke skal være historisk luksus, men stadig en rigtig hoteloplevelse, er de to tre stjernede hoteller (ud af fem mulige), Kachina Lodge og Thunderbird Lodge et bud på en solid hoteloplevelse ved kanten Grand Canyon. Begge hoteller er bygget i slutningen af 1960’erne og mange af værelserne byder på delvis udsigt over kløften, hvilket ikke ret mange andre hoteller kan byde på. Værelser med udsigt er de dyreste.

Prisniveauet pr. nat pr. værelse lå i 2014 på mellem 194 og 209 dollars på begge hoteller (eksklusiv hotelskat). Værelserne bliver altså ikke foræret væk, men udsigten og placeringen er så også lige i øjet – i gåafstand fra besøgscentret alle de øvrigt faciliteter i Grand Canyon Village.

Motelstandard på Yavapai Lodge og Maswik Lodge
Det behøver dog ikke koste en bondegård at overnatte inde i selve Grand Canyon Village. Kan I nøjes med motelstandard, leverer de to økonomi hoteller Yavapai Lodge med 358 værelser og Maswik Lodge med 278 værelser fin motelstandard inde i parken.

Yavapai Lodge er med 358 værelser det største hotel inde i parken. Hotellet er bygget i motelstil og er også fordelt på en række lave bygninger rundt om i fyrreplantagen lidt tilbagetrukket fra kløften – men stadig i gåafstand fra Grand Canyon Village mange faciliteter. Den lidt mere tilbagetrukne placering gør, at Yavapai Lodge er den billigste overnatningsmulighed inde i selve Grand Canyon National Park.

Maswik Lodge ligger tættest på canyon-kanten (cirka 400 meter fra kløften), og er derfor også en anelse dyrere end Yavapai Lodge (cirka 800 meter fra kløften). Maswik Lodge består af i alt 18 to-etagers bygninger, som man går ind i udefra ad udvendige trapper – altså lidt i klassisk motelstil, hvilket gør Maswik Lodge ganske hyggelig.

Forgængeren for Maswik Lodge var i øvrigt Grand Canyon Motor Lodge fra 1927 med en række mindre hytter, der blev revet ned i slutningen af 60’erne for at give plads til Maswik Lodge.

Hvis I er i motorhome, ligger der to campingpladser inde i selve Grand Canyon National Park: Mather Campground on the South Rim og Trailer Village. Sidstnævnte er med såkaldt ”full hock-ups”, hvor der både er vand, el og afløb, mens Mather Campground er mere primitiv. Læs mere om pladserne og reservation på www.nps.gov/grca/

Phantom Ranch i bunden af Grand Canyon
Også i bunden af Grand Canyon er der mulighed for at overnatte. Phantom Ranch ligger helt nede ved Colorado floden, og kan kun nås på æselryg eller til fods. Alligevel er det nærmest umuligt at få plads hernede, med mindre man er ude i ekstremt god tid. Overnatning på Phantom Ranch kan reserveres op til 13 måneder i forvejen.

Med mindre du selv går ned i bunden af Grand Canyon, inkluderer en overnatning på Phantom Ranch både turen på æselryg ned i kløften og op igen samt måltider. Phantom Ranch består af to sovesale (en for mænd og en for kvinder) samt 11 rustikke hytter.

Overnatning på Phantom Ranch kan ikke bookes online, men der skal indsendes en formular med ønsker til datoer og forplejning, der så besvares af Xanterra Parks and Resorts, organisationen der bestyrer overnatning på bl.a. Phantom Ranch i Grand Canyon.

Grand Canyon Lodge på nordkanten
Også ved Grand Canyon North Rim – stadig inde i parken – ligger der et hotel, der såmænd har det meget passende navn Grand Canyon Lodge. Det er også en af disse store klassiske lodges, placeret direkte på kanten af kløften.

Grand Canyon Lodge tilbyder en kombination af klassiske hotelværelser i lave bygninger eller træhytter i forskellige versioner. Der kan reserveres op til 13 måneder i forvejen.

I modsætning til hotellerne i Grand Canyon Village på sydkanten, der er åbne hele året rundt, er Grand Canyon Lodge kun åben fra 15. maj til 15. oktober hvert år. I vintermånederne er Grand Canyon North Rim helt lukket for biltrafik.

Hoteller i Tusayan, servicebyen lige syd for Grand Canyon
Hoteller i Williams på Route 66 45 minutter syd for Grand Canyon
Hoteller i Flagstaff på Route 66 en times kørsel fra Grand Canyon

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning i Grand Canyon via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.