Joshua Tree er et lille palmetræ, der har tilpasset sig de barske leveforhold i Californiens Mojave ørken. Træerne trives bedst oppe i de højereliggende områder af Mojave ørkenen øst for L.A. og nord for Palm Springs. Joshua Tree National Park er med sine godt 4.000 kvadratkilometer på størrelse med Lolland, og byder på en frodig og varieret ørkenlignende natur oppe i højderne.

Hoteller i Twentynine Palms nord for Joshua Tree National Park
Tower Homestead Guest Ranch lidt nord for Twentynine Palms
Joshua Tree indgår i min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas

IMG_7510

Fakta om Joshua Tree National Park:
Åbningstider: Hele året døgnet rundt
Entré (gælder en uge) 30 dollars pr. bil (2019)
National Park Pass (gælder et år) 80 dollars pr. bil (2019)
Antal indgange til parken: Tre (døgnåbne)
Parkens areal: 4.120 kvadratkilometer
Geologisk særpræg: Ørken med sletter og klipper
Geografisk placering: Det sydlige Californien
Kort over Joshua Tree National Park på Google Maps

To ørkentyper mødes i Mojave ørkenen
Joshua Tree National Park er helt unik, fordi den ligger på grænsen mellem to ørkentyper. Dels den lavere og golde Colorado ørken i syd, og dels den frodigere og højere beliggende Mojave ørken lidt længere mod nord. Det skift er især tydeligt, hvis du kører ind i parken fra Palm Springs-siden og Interstate 10 i syd, og så langsomt bevæger dig op i højderne. Her oplever du, hvordan vegetationen og landskabet ændrer sig.

IMG_7488

Det er dog især i den nordlige og østlige del af Joshua Tree National Park, der ligger ud til Californiens Highway 62 og byerne Joshua Tree og Twentynine Palms, der har de mest populære seværdigheder i parken. I denne del af Joshua Tree National Park finder du en lang række populære naturstier, som passerer forbi nogle af parkens mest markante klippepartier, krydret med store Joshua Trees.

IMG_7497

Naturstier og udsigtspunkter
En af de mest benyttede naturstier på godt en kilometers længde går gennem den “gemte dal”, Hidden Valley. Naturstien ved den opdæmmede og menneskeskabte Barker Dam er også en flot og smuk tur gennem Joshua Tree’s natur. Vil du nøjes med en hurtig og nem smagsprøve på nationalparken, så vælg den korte natursti der, hvor vejen til udsigtspunktet Keys View forlader hovedvejen.

IMG_7519

Udsigtspunktet Key Wiews ligger oppe i halvanden kilometers højde. Herfra kan du se ud over Coachella Valley, den dal som bl.a. Palm Springs ligger i. I godt vejr kan man endda se helt til Mexico. Desværre er luftforureningen fra især Los Angeles ofte så voldsom, at det nogle dage kan være svært bare at se Palm Springs nede i dalen.

Cliffhangers hænger ud i Joshua Tree
Joshua Tree National Park er en af de mest populære steder for bjergklatrere i USA. Derfor vil du sikkert opleve, at der kravler mennesker rundt på de mærkeligste steder på parkens klippetoppe. Vil du selv klatre, er Joshua Tree National Park efter sigende et af de bedste steder at øve sig.

IMG_7547

Har du tid, så læg også vejen forbi Cholla Cactus Garden i den vestlige del af parken. Her kan du på en kort natursti opleve en lille enklave af små, lave kaktusser, der her lige på grænsen mellem Mojave og Colorado ørkenen har fundet et sted med helt perfekte vækstbetingelser.

IMG_7424

Joshua Tree National Park er en ukendt oase
De færreste danske turister bruger tid på Joshua Tree National Park, når de besøger Californien. De fleste har travlt med at komme videre fra Los Angeles til enten Las Vegas eller Grand Canyon. Men næste gang, du er i det sydlige Californien, så giv Joshua Tree National Park en chance. Husk at medbringe drikkevand. Joshua Tree National Park er trods alt en ørkenpark.

IMG_7477

Husk også, at de fleste nationalparker er smukkest ved solopgang eller solnedgang, hvor solens stråler giver det flotteste farvespil. Kommer du om foråret – fx i april – kan du være heldig at opleve nogle af parkens ørkenblomster og Joshua Tree’s blomstre. Parken er åben døgnet rundt.

Hoteller i Twentynine Palms nord for Joshua Tree National Park
Tower Homestead Guest Ranch lidt nord for Twentynine Palms
Joshua Tree indgår i min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas

www.nps.gov/jotr – National Park Service officielle guide til Joshua Tree National Park

Af Henrik Lange, Highways-USA.com