Joshua Tree – klipper, kaktusser og palmer

Joshua Tree er et lille palmetræ, der har tilpasset sig de barske leveforhold i Californiens Mojave ørken. Træerne trives bedst oppe i de højereliggende områder af Mojave ørkenen øst for L.A. og nord for Palm Springs. Joshua Tree National Park er med sine godt 4.000 kvadratkilometer på størrelse med Lolland, og byder på en frodig og varieret ørkenlignende natur oppe i højderne.

Hoteller i Twentynine Palms nord for Joshua Tree National Park
Tower Homestead Guest Ranch lidt nord for Twentynine Palms
Joshua Tree indgår i min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas

IMG_7510

Fakta om Joshua Tree National Park:
Åbningstider: Hele året døgnet rundt
Entré (gælder en uge) 30 dollars pr. bil (2019)
National Park Pass (gælder et år) 80 dollars pr. bil (2019)
Antal indgange til parken: Tre (døgnåbne)
Parkens areal: 4.120 kvadratkilometer
Geologisk særpræg: Ørken med sletter og klipper
Geografisk placering: Det sydlige Californien
Kort over Joshua Tree National Park på Google Maps

To ørkentyper mødes i Mojave ørkenen
Joshua Tree National Park er helt unik, fordi den ligger på grænsen mellem to ørkentyper. Dels den lavere og golde Colorado ørken i syd, og dels den frodigere og højere beliggende Mojave ørken lidt længere mod nord. Det skift er især tydeligt, hvis du kører ind i parken fra Palm Springs-siden og Interstate 10 i syd, og så langsomt bevæger dig op i højderne. Her oplever du, hvordan vegetationen og landskabet ændrer sig.

IMG_7488

Det er dog især i den nordlige og østlige del af Joshua Tree National Park, der ligger ud til Californiens Highway 62 og byerne Joshua Tree og Twentynine Palms, der har de mest populære seværdigheder i parken. I denne del af Joshua Tree National Park finder du en lang række populære naturstier, som passerer forbi nogle af parkens mest markante klippepartier, krydret med store Joshua Trees.

IMG_7497

Naturstier og udsigtspunkter
En af de mest benyttede naturstier på godt en kilometers længde går gennem den “gemte dal”, Hidden Valley. Naturstien ved den opdæmmede og menneskeskabte Barker Dam er også en flot og smuk tur gennem Joshua Tree’s natur. Vil du nøjes med en hurtig og nem smagsprøve på nationalparken, så vælg den korte natursti der, hvor vejen til udsigtspunktet Keys View forlader hovedvejen.

IMG_7519

Udsigtspunktet Key Wiews ligger oppe i halvanden kilometers højde. Herfra kan du se ud over Coachella Valley, den dal som bl.a. Palm Springs ligger i. I godt vejr kan man endda se helt til Mexico. Desværre er luftforureningen fra især Los Angeles ofte så voldsom, at det nogle dage kan være svært bare at se Palm Springs nede i dalen.

Cliffhangers hænger ud i Joshua Tree
Joshua Tree National Park er en af de mest populære steder for bjergklatrere i USA. Derfor vil du sikkert opleve, at der kravler mennesker rundt på de mærkeligste steder på parkens klippetoppe. Vil du selv klatre, er Joshua Tree National Park efter sigende et af de bedste steder at øve sig.

IMG_7547

Har du tid, så læg også vejen forbi Cholla Cactus Garden i den vestlige del af parken. Her kan du på en kort natursti opleve en lille enklave af små, lave kaktusser, der her lige på grænsen mellem Mojave og Colorado ørkenen har fundet et sted med helt perfekte vækstbetingelser.

IMG_7424

Joshua Tree National Park er en ukendt oase
De færreste danske turister bruger tid på Joshua Tree National Park, når de besøger Californien. De fleste har travlt med at komme videre fra Los Angeles til enten Las Vegas eller Grand Canyon. Men næste gang, du er i det sydlige Californien, så giv Joshua Tree National Park en chance. Husk at medbringe drikkevand. Joshua Tree National Park er trods alt en ørkenpark.

IMG_7477

Husk også, at de fleste nationalparker er smukkest ved solopgang eller solnedgang, hvor solens stråler giver det flotteste farvespil. Kommer du om foråret – fx i april – kan du være heldig at opleve nogle af parkens ørkenblomster og Joshua Tree’s blomstre. Parken er åben døgnet rundt.

Hoteller i Twentynine Palms nord for Joshua Tree National Park
Tower Homestead Guest Ranch lidt nord for Twentynine Palms
Joshua Tree indgår i min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas

www.nps.gov/jotr – National Park Service officielle guide til Joshua Tree National Park

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

36 svar til “Joshua Tree – klipper, kaktusser og palmer”

 1. Hej Henrik! Tak for meget god og brugbar læsning til inspiration til sommer i Californien. Vi min mand, jeg og to teenagere (17 og 19) rejser til Los Angeles til juli. Vi starter med fire dage i San Diego. Min mand VIL se Las Vegas. Jeg er lidt mere til det uforudsigelige – bare køre og opleve (ikke alt det over turistede). Jeg tænker på at køre fra San Diego til Las Vegas ind over land. Men jeg er lidt bange, når jeg læser, at der er (kan være) 50 grader… Jeg kunne tænke mig at køre nær Palm Springs, og vil som skrevet gerne opleve natur. Vi har 3-4 overnatninger enten en på vej til Las Vegas og resten der – eller alle overnatning i Vegas. Jeg vil også gerne opleve Grand Canyon, men igen i juli måned – MANGE MANGE turister… SKAL man se den, eller er der andet natur/ nationalpark, som er lige så storslået?? Hvad siger din erfaring?? Håber du kan afse tid til at svare mig – på forhånd tak! De bedste hilsner Mette

  • Selvom det bliver varmt om sommeren i det sydvestlige USA, så er 50 grader heldigvis langtfra normalt. Men I kan nemt opleve temperaturer på 35-40 grader ude i ørkenen, så husk at købe masser af kildevand med i bilen. Joshua Tree National Park er oplagt at køre forbi på jeres rute fra San Diego mod Las Vegas. Palm Springs har jeg hidtil sprunget over, da jeg ikke er så meget til golfbaner og resort hoteller med wellness, som Palm Springs i høj grad handler om. Men hvis man vil have et par dages afslapning, så er Palm Springs sikkert fint. Jeg ville personligt i stedet tage en enkelt overnatning i Lake Havasu City – ikke at byen er specielt interessant – men så kan I jo lige slentre over London Bridge. Den ægte vel at mærke, som i 1960’erne blev flyttet fra London til Lake Havasu, sten for sten. Dagen efter ville jeg tage den gamle Route 66 op via minebyen Oatman og så følge Route 66 til Kingman, og herfra køre mod Las Vegas over Colorado floden og Hoover Dam til Las Vegas. Med andre ord: Jeg ville tage en enkelt overnatning mellem San Diego og Las Vegas. Og så ville jeg i øvrigt hygge mig et par dage eller tre i Las Vegas, som jeres to teenagere garanteret også vil synes er sjov og spændende. Og som heldigvis har meget andet at byde på end The Strip med alle dens lys. Fx The Neon Museum med nogle af byens klassiske neonskilte og Atomic Testing Museum om atomprøvesprængningerne i Nevada ørkenen i 50’erne og 60’erne. I kan finde meget mere inspiration til Las Vegas i mit webinar fra 2018 om netop Las Vegas

 2. Joshua Tree Park var en stor oplevelse, da vi var der i september i år. Vi boede på High Desert Motel, som ligger på Twentynine Palms Highway (Highway 62). Vi kørte ind i parken før solopgang og parkerede bilen ved betalingsstedet (der var dog ingen ti at opkræve gebyr). Der oplevede vi så solopgangen og fik nogle fantastiske billeder. Senere var vi forbi de særprægede klippeformationer og endte i Twentynine Palms til et velfortjent morgenmåltid.

  • Tidligt om morgenen er der typisk ikke nogen parkranger ved indgangen til mange nationalparker. I så fald, så kører man ind i parken, og betaler sin entre i besøgscenteret (når det åbner) eller senere på dagen ved udkørslen, når man atter kører ud af nationalparken. Men man skal altså ikke forvente at få gratis adgang, selvom der ikke sidder nogen i billethuset, når man kører ind i en nationalpark fx tidligt om morgenen. Og ja: Joshua Tree National Park er rigtig smuk om morgenen. Tak for jeres rejsetip!

 3. Hej Henrik, vi har en overnatning i Joshua Tree og herfra skal vi til Kingman. Egentlig var planen, at vi skulle køre med rute 62 over Lake Havasu mod Kingman. Men du nævner en anden mulighed, nemlig over Amboy. Nu er jeg da blevet helt i tvivl, hvilken oplevelse er fedest – Amboy (og altså noget af Route 66) eller Lake Havasu? Turen over Amboy er også lidt kortere – men vejene er mindre. Hvilken er hurtigst? Skal siges vi kører i Mobilhome RV30. Venlig hilsen Majbritt

  • I kan godt vælge den alternative rute fra Joshua Tree og Twentynine Palms nordpå op til Amboy, som jeg bl.a. har beskrevet i min artikel om den hyggelige Tower Homestead Guest Ranch, en bed and breakfast nord for Twentynine Palms ud til Amboy Road – landevejen fra Twentynine Palms op til Amboy på Route 66 i Mojave ørkenen. Jeg har selv kørt turen i et 30 fods motorhome, så det er intet problem. Vejen er asfalteret hele vejen og er bred nok, så den kan sagens køres i motorhome. Men vi er ude i Mojave ørkenen, hvor der ikke er nogen numre på de lokale highways. Så I er altså kommet helt ud på landet – eller rettere ud i ørkenen. Fidusen ved at vælge turen op til Amboy er, at I kører direkte op til Route 66 og Roy’s Cafe i Amboy på Route 66. Og så kan I følge Route 66 videre østpå, indtil I rammer Interstate 40 i det østligste Californien ved Needles, inden I kører i Arizona. Turen ad den helt gamle Route 66 via Oatman i det vestlige Arizona og til Kingman, vil jeg nok droppe i et 30 fods motorhome. Bliv på Interstate 40 indtil Kingman. Men turen gennem Mojave ørkenen fra Twentynine Palms via Amboy og Route 66, kan I sagtens prøve kræfter med.

 4. Vi skal på en større rundtur, og vi kan ikke se, hvordan Joshua Tree skal inkorporeres i ruten. Vi lander i Los Angeles og skal efter nogle dage videre mod Las Vegas. Herefter kører vi til Grand Canyon, Page, Bryce/ Zion og så nordpå mod Yellowstone. Derfor er vi splittede, da vi egentlig havde tænkt, at Death Valley skulle ses på vejen mellem L.A. og Las Vegas. Og kan det gøres i ét og samme stræk? Hvis vi alternativt har én overnatning, giver det så bedre mening at køre L.A. – Joshua Tree – og så tage en overnatning hvor? Køre tidligt til Death Valley – og herfra til Las Vegas? Eller bliver det simpelthen for snørklet?

  • Joshua Tree er en udmærket park, men at køre den omvej for at se den med det i ellers skal opleve, er ikke det værd i mine øjne. I kan godt køre LA-Death Valley-Las Vegas i et hug, men det bliver en hård tur, har selv gjort det modsat sidste år. Men du kommer kun lige til at se det Badwater og Zabriskie Point, måske Artist Drive kan komme med. Men i skal tidligt ud af dynerne, dreje fra ved Baker og så køre op i Death Valley nordpå, i vil først være fremme ved Las Vegas om aftenen og godt trætte, og da det er tidligt på jeres tur, er i stadig ikke helt udhvilede hvilket også vil spille ind, en overnatning i Furnace Creek er det bedste at gøre.

  • Los Angeles-Death Valley-Las Vegas i et hug bliver hårdt. Det giver derfor god mening, at dele turen over to dage og så også besøge Joshua Tree. Kør fra Los Angeles til Joshua Tree, se parken og kør nord på og tag en overnatning i f.eks. Barstow. Så er der også tid til at opleve lidt af Route 66. Fortsæt næste dag mod nord og kør ind i Death Vally fra den vestlige side. Så er der tid til at se de vigtigste steder, og tid til at komme til Las Vegas – uden at det bliver for sent. Det bliver i øvrigt en lang tur op til Yellowstone. God tur.

 5. Joshua Tree var en af de største oplevelser vi havde i Californien. Der er et helt fremmedartet landskab i parken og rigtig mange flotte blomster det meste af året. Det eneste, der overgik det, var nok kæmpetræerne i Sequoia National Park. Bortset fra det er Joshua Trees ikke “små palmetræer”. De er en del af lilje-familien, og dermed rent botanisk set en blomst.

 6. Netop hjemkommet fra Californien erfarede vi, at byen Indio kan anbefales som overnatningsby, inden turen tidligt næste dag gik gennem Joshua Tree National Park og videre til Laughlin. Min anbefaling til det nye Holiday Inn Express i Indio lige ved siden af Fantasy Spring Casino videregives hermed.

 7. Hvilken vej vil du foreslå mig at køre fra Los Angeles til Lake Havasu City i maj? Der kommer nemlig tre mulige forslag frem, når jeg søger 🙂 Kh Torben – stor fan :-))

  • Det afhænger lidt af, hvad du vil gøre til dit “tema” den pågældende dag. Joshua Tree National Park er jo selvskrevet til at indgå i ruten, hvis du spørger mig. Så jeg ville tage Interstate 10 østpå, og så snuppe Californiens Highway 62 op mod Joshua Tree National Park – og i byen Joshua Tree køre ind gennem parken af den såkaldte Loop Road, der mere eller mindre går parallelt med Highway 62 – bare inde i parken. Du kommer så ud ved byen Twentynine Palms. Her kan du enten vælge den nemme løsning: At følge Highway 62 østpå til Parker i Arizona, og så køre nordpå til Lake Havasu City. Men du kan også vælge en langt mere eksotisk variant: Kør nordpå fra Twentynine Palms ad Amboy Road til den lille flække Amboy oppe på den gamle Route 66. Denne vej ligger så langt ud i Mojave ørkenen, at den ikke har noget nummer. Men den ender i Amboy. Her ligger det herlige Truck stop, Roy’s Cafe på Route 66. Cafeen plejer at have åbnet – den blev genåbnet for et par år siden. Det er klassisk Route 66 – læs mit portræt af Roy’s Cafe. Fra Amboy følger I Route 66 østpå, der smelter sammen med Interstate 40 15-20 miles øst for Amboy. Efter du har kørt ind i Arizona, skal du køre sydpå ad Arizonas Highway 95, for at komme ned til Lake Havasu City.

 8. Er en dag i San Diego og en dag i Palm Springs nok? Og hvad skal man se der? Jeg har været ved Joshua Tree 🙂

 9. Hej og tak for alle de gode råd, du deler ud! Vi lander i Los Angeles og kører samme eftermiddag til Palm Springs, hvor vi har to overnantninger, d.v.s. en hel dag i Palm Springs. Vi er i tvivl om, hvordan vi bruger dagen bedst? Udgangspunktet var Joshua Tree National Park, men der er også Aerial Tramway og andre steder at opleve. Måske bare Palm Springs: Det er starten på et godt tre ugers roadtrip, den klassiske rute. Joshua Tree er vel en heldags oplevelse fra Palm Springs?

  • Palm Springs er ikke lige min stærke side: Jeg er altid kørt uden om byen, da Joshua Tree National Park altid har trukket mere i mig. Men du har helt ret i, at en af oplevelserne i Palm Springs er Aerial Tramway, som jeg har set mange reklamer for, når jeg har været på rejsemesse i USA – men aldrig selv brugt tid på. Jeg skal ikke kunne sige, om det er en tur værd. Men nu du nævner den, kan det da godt være, at jeg skulle teste den, næste gang jeg er i det sydlige Californien. Angående fordelingen af tiden, så gør to-tre timer meget ved tingene i Joshua Tree National Park. Så I kan godt nå at få noget der ligner en halv dag i selve Palm Springs – og måske en tur med Aerial Tramway, uden jeg har nogen ide om, hvor lang tid en tur tager frem og tilbage. Jeg håber, I kan bruge min feedback 😉

  • Hvis man har et stramt program, er Aerial Tramway ikke et must. Jeg blev ikke selv vildt imponeret, men havde måske forventet mere. Jeg har stået på ski i Alperne, siden jeg var barn og har kørt med masser af svævebaner, hvilket måske kan være skyld i, at jeg ikke blev specielt begejstret. Selvfølgelig var der en flot udsigt ud over dalen og de mange vindmøller. Jeg er ellers stor fan af USA, men lige i det her tilfælde var der altså ikke så meget, at råbe hurra for. Jeg har nu engang set det, som var smukkere og mere interessant.

  • Der findes i alt ni campingpladser inde i selve Joshua Tree National Park, men kun nogle af dem kan bruges til overnatning med motorhome. Bemærk at motorhomes på nogle af parkens campingpladser ikke må være længere end 25 fod. Enkelte af pladserne kan reserveres på forhånd, men kun i perioden fra oktober til maj. I sommermånederne er der ekstremt varmt i Joshua Tree, og derfor er der ikke muligt at reservere på forhånd. Men man må gerne campere i parken alligevel, hvis der er plads. Mere om camping i parken på http://1.usa.gov/1fhP6eD

 10. Hej Henrik, vi er i USA for 5. gang og har efterhånden været mange steder. 1. gang: LA-San Diego-Big Bend NP-Santa Fe-Flagstaff-Vegas-Lake Tahoe-San Francisco-LA (+ Nashville med fly). 2. gang: New York-Washington-Savannah-Panama Beach-New Orleans-Memphis-Nashville-Niagara Falls-Toronto-New York. 3. gang: Florida rundt. 4. gang: Denver-LA-Highway 1 (LA-Oregon)-Portland-Olympic Penensula-Vancouver Island-Jasper-Edmonton-Yellowstone-Rapid City-Denver og nu sidder vi i LA og er klar til at starte på årets tur: LA-Phoenix-El Paso-Austin-Dallas-Little Rock-Memphis-Nashville-Branson (lille country-by i Missouri)-Joplin-Oklahoma City-Amarillo-Page, AZ (Horseshoe Bend + Antelope Canyon)-Vegas-Yosemite-LA. Jeg vågnede lidt for tidligt og brugte (for ved hvilken gang) lige din side til lidt inspiration og kan da godt se, at vi lige bliver nødt til at køre igennem Joshua Tree National Park på turens 1. etape fra LA – Phoenix. Tak for en fremragende side!!! Mvh. Ivan Johnsen

 11. Jeg kan læse, at du anbefaler, at man kører ind sydfra og op gennem parken. Vi kommer kørende fra LA og havde egentlig tænkt os at køre ind fra den vestlige indgang ned gennem parken, og så overnatte syd for parken. Er det en “dårlig” ide? 🙂

  • Det er nemmere at finde overnatning nord for Joshua Tree National Park (i byen 29 Palms) end sydøst for parken, hvor der ikke rigtigt er nogen byer. Så skal I ihvertfald helt over med grænsen til Arizona ad Interstate 10, og det er typisk ikke en rute, man vælger, hvis man fx vil videre mod Grand Canyon. Ellers skal I køre “tilbage” mod Palm Springs sydvest for Joshua Tree, men det er stik vest, hvor I kom fra. Så afhængig af, hvad I skal efter Joshua Tree, ville jeg nok i stedet vælge at køre fra syd mod nord – hvis I skal videre mod Las Vegas eller Grand Canyon.

 12. Vi skal køre fra San Diego til Joshua Tree til sommer med en overnatning, før vi kører videre til Grand Canyon. Er det mon en god ide at køre ind i parken fra den sydlige indgang og så køre igennem parken op til Twentynine Palms for at overnatte der? For at få set så meget som muligt på den korte tid vi har til Joshua Tree.

  • Det I har i tankerne der, er efter min mening den helt rette måde at “angribe” Joshua Tree National Park på, og det er i øvrigt nøjagtig samme fremgangsmåde, som jeg selv benyttede, da jeg besøgte parken første gang. Så det kan jeg varmt anbefale. Husk at Joshua Tree er en ørkenpark ude i Mojave ørkenen, så forbered jer på, at der sagtens kan blive rigtigt varmt midt på dagen. Rigtig god tur, og glæd jer til at opleve en dejlig og overskuelig nationalpark.

 13. En fantastisk smuk og imponerende park. Vi overnattede to gange i parken på to forskellige campgrounds i RV. Perfekte forhold til en rigtig campingferie med mad over bål og bare at “være” i naturen. Mange fine og varierede vandreture som sagtens kunne klares med to mindre børn. Jeg vil anbefale, at man gør et stop ved park rangerene og få gode råd og vejledning, inden man tager ind i parken. Vi fik nogle gode junior-ranger opgavebøger til børnene, som de havde meget sjov med at udfylde, mens vi udforskede parken. Da opholdet i parken var forbi, tog vi forbi park rangerene på vejen ud og viste de udfyldte bøger – og børnene aflagde junior park ranger ed. En meget sjov (og amerikansk) oplevelse.

  • He he, sjov ide med “junior rangere” for ungerne. Mine er 6, 10 og 12 år, så de vil nok kunne se det sjove i det. Men jeg mangler ligesom et kort over området, så man kan finde naturstierne og key views, men mon ikke park rangerne ligger inde med det?

 14. Det er en super side du laver 🙂 Jeg kan ikke gennemskue, hvor man kan overnatte syd for Joshua Tree og vejen gennem parken op til Twentynine Palms… Vil gerne overnatte syd for parken og køre ind tidligt om morgenen til Twentynine Palms og videre til Lake Havasu med ankomst sidst på dagen…

  • Tak for rosen af Highways-USA. Der er ikke rigtigt nogen steder at overnatte lige syd for Joshua Tree langs Interstate 10, sådan som jeg lige husker det. Jeg har af samme grund overnattet i bilen engang for nogle år siden langs Interstate 10, da jeg ville opleve Joshua Tree National Park fra morgenstunden. Jeg vil dog tilføje, at afstandene gennem parken ikke er ekstremt lange, så man kan sagtens snuppe et motel i Twentynine Palms nord for parken og så køre ind i parken fra nordsiden. Jeg vi også lige anbefale Tower Homestead Guest Ranch, som jeg boede på i 2012: En fantastisk Bed & Breakfast lige nord for Twentynine Palms, hvis man vil have en lidt anderledes og personlig overnatning – men også lidt dyrere end motelstandard.

   • Lyder også godt med 29 Palms, men kommer fra San Diego, så tror vi holder ved Palm Springs og tager en overnatning. Så må vi lidt tidligt afsted, hvis vi vil have solopgangen med over Joshua Tree 🙂 Tak for dine svar

 15. Fin fin park, ikke overrendt. I byen Joshua Tree ligger en fin autentisk diner med rar betjening. Kør ud af den sydlige udkørsel og videre sydvest på, så kommer du til at køre på en highway, som også fungerer som ‘flod/ afvandingskanal’ ved voldsomme regnskyl. Mærkeligt at køre på en asfaltvej og så kunne møde en ‘sneskraber’ der rydder vejen for mudder/sand.

 16. Vi var der i 2008, en rigtig flot park – men der havde lige været oversvømmelse, så meget var spærret af… Men helt sikkert et besøg værd.

 17. Ja der kan man godt ønske sig tilbage igen. Et betagende sted og vi lavede det som 1-dags tur mens vi boede i Los Angeles.

 18. Et smukt, smukt sted. Vi overnattede i byen Joshua Tree på den nordlige side af parken lige ved indkørslen til parken. Der er mange moteller og yderst rimelige priser. Gør gerne nogle stop på vejen gennem parken. Tag f.eks. nogle klatreture på de sjove klippeformationer. Lige noget for børn. Og husk vand……