Key West er på trods af sin afsides beliggenhed yderst på Florida Keys en magnet på turister. Derfor er der rift om byens hotelværelser og andre overnatningsmuligheder hele året rundt, takket være det lækre caribiske klima i Key West.

Budskabet er med andre ord, at I altid skal reservere overnatning i Key West hjemmefra – ellers er meget sandsynligt, at I slet ikke kan finde overnatning. Og så skal I forberede jer på, at Key West er en dyr lidt destination, da antallet af hoteller trods alt er begrænset.

Hoteller og overnatning i Key West
Få min e-guide til Florida Keys inklusiv Key West

Masser af charmerende små hoteller i Key West
Key West’s historiske bymidte med masser af smukke gamle byhuse langs de smalle gader, gør Key West til et paradis, hvis I drømmer om at overnatte på et lille lokalt hotel i bad and breakfast stil i historiske rammer eller måske et lille hyggeligt boutique hotel, som Key West også har nogle stykker af.

Arkitekturen i Key West er en kombination kolonistil, art deco og victorianske huse – tilsat masser af skyggende palmer og hyggelige gårdhaver med pools og boblebade, i hvert fald på de mange hoteller og bed and breakfasts rundt om i Key West. Det er denne afslappede stil, som gør Key West til den tilbagelænede feriedestination, som byen er.

Der findes stribevis af små hyggelige hoteller i Key West, typisk med relativt få værelser – til gengæld er der kæler for komforten i de værelser, som hotellerne så råder over. Her gælder det om at researche på Hotels.com og læse, hvad andre (i flere tilfælde danske) gæster har skrevet, om deres ophold.

Jeg havde i maj 2015 fornøjelsen at overnatte på det charmerende Cypress House Hotel, og det var en nydelse for en enkelt nat. Så det kan jeg godt stå inde for. Jeg har også ved en tidligere lejlighed for nogle år siden boet på Eden House, og det var også en super lækker oplevelse. Men der findes mange andre tilbud at vælge mellem, så gå på opdagelse på Hotels.com og se, hvad der frister jer.

Der findes også ind til flere ”adult only” hoteller i Key West – altså hoteller kun for voksne, der rejser uden børn under 17 år. Det gælder bl.a. Heron House, NYAH Key West og The Southernmost Inn og også det tidligere nævnte Cypress House Hotel.

Hotelkæder og større hoteller i Key West
Der er ikke specielt mange kædehoteller repræsenteret i Key West, men der ligger en række større hoteller langs hovedvejen U.S. 1 ind mod Key West by, inden I kommer ind i den gamle del af Key West. Her finder I bl.a. hoteller som Hilton Garden Inn Key West, Key West Marriott Beachside, Fairfield Inn and Suites, Courtyard by Marriott Key West m.fl., men stort set ingen moteller i den billigere ende af skalaen.

Alle disse hoteller ligger altså uden for den gamle bydel i Key West, så her skal I altså køre selv i bil – eller tage en taxa tilbage på hotellet fra selve Key West, hvis I fx har været ude at spise og fået lidt at drikke på nogle af de mange restauranter og barer langs fx Duval Street i den gamle bydel i Key West.

Rejser I på studenterbudget findes der et enkelt hostel i Key West, Seashell Motel & Key West Hostel, som jeg testede i maj 2015. Det var ikke noget at skrive hjem om, men prisen var så også helt i bund. Jeg har ikke testet moteldelen af Seashell Motel, som dog skulle være noget bedre end den lidt primitive hostel del.

Sæsoner og prisudsving på hoteller i Key West
Overnatning bliver aldrig rigtig billigt i Key West. Det er byen ganske enkelt for populær til. Der er dog visse sæsonudsving hen over året.

Således er perioden fra december og frem til marts højsæson i hele det sydlige Florida og i særdeleshed i Key West, så her er priserne på overnatning altid høje. Det samme gælder sommerperioden fra juni til august. Selvom vejret om sommeren faktisk er ekstremt varmt og luftfugtigheden høj, så besøger mange turister Key West i løbet af sommerferien, og det presser priserne op.

Det bedste bud på rimelige priser på overnatning i Key West er altså om foråret i april, maj og starten af juni samt om efteråret i september, oktober og november. Det er også tidspunkter på året, hvor vejret faktisk er ganske behageligt i Key West: Ikke for varmt og luftfugtigheden er ikke generende.

Glem i øvrigt alt om at planlægge ferien i forhold til orkan sæsonen, for den kan man aldrig helt regne med. Men for god ordens skyld: Orkansæsonen går ”normalt” fra august til november, man der kan sagtens opstå orkaner på andre tidspunkter af året også. Så glem alt om orkaner i forhold til ferieplanlægningen – det er heldigvis yderst sjældent, at man må afbryde ferien i Key West p.g.a. truende orkaner i horisonten.

Hoteller og overnatning i Key West
Få min e-guide til Florida Keys inklusiv Key West

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning i Key West via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.