Med op mod 500 campingpladser fordelt over hele USA og Canada er Kampgrounds of America – eller blot KOA – lidt af en institution i det amerikanske campingunivers. KOA er kendt for sin høje standard på campingpladserne og meget familievenlige forhold, hvilket gør det oplagt at inkludere nogle nætter på KOA-pladser, når man planlægger ferie med motorhome rundt i USA.

IMG_1149

Familievanlige faciliteter
For især familier med børn er KOA’s campingpladser perfekte oaser, hvor børnene kan tage en pause fra de mange indtryk på rejsen. Kampground of America’s campingpladser er i de fleste tilfælde udstyret med både gode legepladser og swimmingpools. Hertil kommer forskellige andre muligheder, der varierer fra plads til plads, men som ofte inkluderer ting som fx minigolf, mulighed for at leje mooncars og andre legeredskaber og spil, der kan holde ungerne beskæftiget. Dermed kan ungerne slappe af – og det samme kan mor og far.

Hertil kommer mere basale ting som en veludstyret butik, velfungerende wifi, rene badeværelser og gode faciliteter til tøjvask – noget man også sætte pris på, når man er på farten.

IMG_1133

KOA’s campingpladser har typisk et værtspar, der repræsenterer pladsen, og de laver også forskellige aktiviteter i løbet af ugen. Det kan fx være barbaque om aftenen, is til børnene fredag eftermiddag, friskbagte pandekager til morgenmad og lignende ting, der lige sætter prikken over i’et, når man ude at rejse. Og som er værd at betale lidt ekstra for.

Erfaringer med Kampgrounds of America
Jeg testede seks forskellige KOA kampgrounds i det vestlige USA i sommeren 2012, og selvom oplevelserne var forskellige fra plads til plads, så bød alle ophold på en hyggelig familievenlig stemning, hvor der både var plads til børn og voksne. Og på alle seks pladser var de lokale værtspar meget venlige og engagerede i deres gæster.

IMG_0996

Ud over at tilbyde overnatningspladser til motorhomes, kan man også leje hytter i forskellige klasser og på nogle pladser sågar opstillede safaritelte med senge. De seneste år har flere KOA pladser opstillet de klassiske Airstream campingvogne fra 1960’erne, som kan lejes, hvis du er i det nostalgiske hjørne.

Jernbanebørster kan endda leje jernbanevogne indrettet til overnatning på visse KOA pladser, mens en enkelt plads i New England har indrettet en hytte med et observatorium med tilhørende stjernekikkert. Men du kan naturligvis også bare vælge at slå dit eget telt op på de såkaldte tent camping sites, og så benytte dig af fælles faciliteterne på pladsen. Her kan du finde information om de mere alternative overnatningsmuligheder hos KOA

IMG_1146

Praktisk information om KOA
Kampgrounds of America’s campingpladser ligger typisk i udkanten af de lidt større byer eller i nærheden af populære nationalparker (men ikke inde i selve parkerne), og de fleste pladser har store træer, der skygger for solen – noget man sætter pris på de varme sommerdage i det vestlige USA.

KOA samarbejder med flere store udlejere af motorhomes i USA, bl.a. Cruise America. Lejer man sit motorhome gennem Cruise America, får man 10%’s rabat på listeprisen hos Kampgrounds of America.

Kampgrounds of America har eksisteret siden 1963, og for at illustrere forskellen på KOA og andre campingpladser, så har KOA ubeskedent valgt slogan’et: “There’s camping. And there is KOA”.

Rejsebureauet Benns er i øvrigt et af de danske rejsebureauer, som har stor erfaring med udlejning af motorhomes og autocampere i USA. Benns samarbejder med flere forskellige leverandører af motorhomes i USA.

Læs mere om Kampgrounds of America på www.koa.com
Læs mere om motorhomes og autocampere på Autocampers.dk

Af Henrik Lange, Highways-USA.com