Lee Vining er en charmerende lille by på hovedvejen U.S. 395 øst for Sierra Nevada bjergene, placeret lige der, hvor Californiens Highway 120 – identisk med Tioga Road – begynder sin opstigning mod Tioga Pass for at krydse ind over Sierra Nevada bjergene over mod Yosemite Valley i Yosemite National Park. Lee Vining ligger også ret naturskønt ved bredden af den smukke Mono Lake. Lee Vining kan derfor være et bud på en overnatning for dem, der kommer fra Las Vegas, som ikke orker at køre hele vejen til Yosemite på en dag.

Hoteller i El Portal vest for Yosemite National Park
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park
Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park
Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Et vandhul på hovedvejen U.S. 395
Lee Vining er et af de ganske få vandhuller på østsiden af Sierra Nevada bjergene langs hovedvejen U.S. 395, der går parallelt med bjergene i retning mod Reno og Carson City i Nevada.Lee Vining er trods sin beskedne størrelse en ret hyggelig by på U.S. 395 øst for Yosemite. Foto: Henrik Lange

Og på trods af sin beskedne størrelse, så har Lee Vining sin egen charme som klassisk roadside town på U.S. 395 med en stribe uafhængige moteller, et par restauranter og et par tankstationer – alt sammen fordelt langs hovedvejen over en distance på mindre 1.000 meter. Når sulten melder sig, kan jeg fx anbefale den hyggelige Bodie Mike’s Barbeque, der med sin hjemmelavede barbecue sauce virkelig giver sine burgere luft under vingerne. Bodie Mike’s ligger midt på hovedgaden i Lee Vining.

Lee Vining er også hjemsted for det store og fine formidlings- og besøgscenter, som fortæller den spændende og interessante historie om den salte Mono Lake, som I har udsigt til fra Lee Vining. Lake View Lodge i Lee Vining på U.S. 395 øst for Yosemite. Foto: Henrik Lange, Highways-USA.com

Moteller og overnatning i Lee Vining
Lee Vining har naturligvis en stribe moteller til trætte vejfarende, der trænger til et hvil. Lake View Lodge er det største motel i Lee Vining med i alt 60 værelser. Hovedparten af dem er klassiske motelværelser, men der er også mulighed for at prøve alternativ overnatning, da Lake View Lodge også råder over et par hytter og sågar en motorhome trailer, der benyttes som hotelværelse.

Lake View Lodge ligger lidt tilbagetrukket fra hovedvejen U.S. 395, hvilket reducerer trafikstøjen. Og der er indkøbsmuligheder i gåafstand fra motellet. Til gengæld skulle det være så som så med udsigten over Mono Lake, trods navnet på motellet.Yosemite Gateway Motel i Lee Vining på U.S. 395 øst for Yosemite. Foto: Henrik Lange, Highways-USA.com

Udsigt over Mono Lake er der til gengæld fra Yosemite Gateway Motel, hvilket flere gæster nævner i deres anmeldelse af motellet på Hotels.com. Yosemite Gateway Motel hører til et af de mindre moteller i Lee Vining med kun 18 værelser, men udsigten fra Yosemite Gateway Motel over Mono Lake fejler altså ikke noget.

En tredje mulighed er El Mono Motel med 11 individuelle værelser midt Lee Vining, og endelig er der også der også Tioga Lodge at Mono Lake, der har nogle smukke gamle hytter, hvorfra der er udsigt over Mono Lake.Lee Vining ligger ved bredden af Mono Lake. Der er udsigt til søen fra flere af byens moteller. Foto: Henrik Lange

Lee Vining og vinterlukningen af Tioga Road
Lee Vining er som nævnt placeret på østsiden af Sierra Neveda bjergene. For at komme fra Lee Vining og ind i Yosemite National Park kræver det, at Highway 120 – Tioga Road – er åben for trafik.

Tioga Road er normalt vinterlukket fra starten/ midten af november til slutningen af maj eller starten af juni! Nogle år åbner Tioga Road endnu senere. Det faktum snyder hvert forår stribevis af turister.

Derfor skal I sikre jer, at Tioga Road over Sierra Neveda bjergene rent faktisk er ÅBEN, inden I booker overnatning i Lee Vining. I hvert fald hvis I fx i maj eller starten af juni planlægger at køre direkte fra Lee Vining over Tioga Road og ind i Yosemite National Park.

I min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas er der taget højde for vinterlukningen af Tioga Road, så I ikke bliver overrasket af en eventuelt sen sæsonåbning af ruten over Sierra Nevada bjergene.Tioga Road/ Highway 120 er vinterlukket hvert år. Hvornår vejen åbner om foråret afhænger af sneen i bjergene

Hoteller i El Portal vest for Yosemite National Park
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park
Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park

Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Denne artikel er senest opdateret i juli 2019 og baseret på mit besøg i Lee Vining i juni 2019.

Jeg optjener provision, når I vælger at booke overnatning ved Yosemite National Park via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer for at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.