Miami Beach vrimler med hoteller og overnatningsmuligheder i kraft af de mange turister, som hele året rundt valfarter til den smalle sandstrimmel ud for Floridas fastland.

Som turister kan I vælge mellem to forskellige overnatningsoplevelser i Miami Beach: Enten vælger I en resort oplevelse med masser af pools, wellness, barer og restauranter plus direkte adgangen til stranden, som I kan få på nogle af de store højhushoteller oppe i den nordlige og centrale del af Miami Beach.

Eller også vælger I en mere autentisk oplevelse nede i South Beach på et af de klassiske art deco hoteller fra turismens barndom, der kun har nogle få værelser og knapt så mange tilbud til gæsterne – men som til gengæld ligger ”bull’s eye” midt i South Beach, hvor I kan gå direkte ud på Ocean Drive og nyde det hippe strandliv, den fantastiske art deco arkitektur og de mange restauranter, barer og natklubber.

Hoteller og overnatning i Miami Beach
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach

Art deco klassikere langs Ocean Drive
Ocean Drive i Miami Beach er berømt for sine klassiske art deco hoteller fra 1920’er, 30’erne og 40’erne langs strandpromenaden, der bogstavelig talt lyser op med deres karakteristiske pastelfarver kombineret med deres neon udsmykning, som er en integreret del af art deco arkitekturen.

Art deco hotellerne ligger side om side langs Ocean Drive, så der er nok at vælge mellem. Disse forholdsvis små hoteller (målt på antallet af værelser) er de senere år blevet ekstremt populære igen, dels p.g.a. af deres unikke historie, men i lige så høj grad deres placering midt i South Beach, hvor der altid er gang i den – og i sagens natur ikke ret langt til stranden, selvom de fleste foretrækker hotellernes pools frem for Atlanterhavet, når kroppen skal dyppes.

Mange af art deco hotellerne er blevet renoveret og opgraderet de senere år, og fremstår i dag som små charmerende og lækre hotelperler i boutique segmentet. Altså luksus i overskuelige omgivelser, hvor man som gæst ikke bliver overset, fordi der typisk ikke er mere end 20-30 værelser på hvert hotel. Desuden er disse hoteller typisk målrettet det voksne publikum, der rejser uden børn.

Et par af de mest kendte art deco hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach er hoteller som Beacon Hotel South Beach, Cardozo Hotel South Beach, Clevelander Hotel, The Colony Hotel, Leslie Hotel samt Hotel Victor og mange andre. Alle disse ligger i første række ud til Ocean Drive. Men der er masser af andre art deco perler langs fx Collins Avenue og lidt længere væk fra kysten – uden at man på noget tidspunkt er langt fra stranden.

Lækre resort hoteller i North Beach
Hvis I er en børnefamilie, der gerne vil have børnevenlige faciliteter med afskærmede poolområder på hotellet med sand, strand, palmer, solstole, flere forskellige pools o.s.v., er de store resort hoteller i North Beach eller den centrale del af Miami Beach mere oplagte. Her er der i princippet mere roligt om aftenen – i hvert fald på gaderne, da nattelivet i Miami Beach hører hjemme i South Beach.

Et par eksempler på nogle af de helt klassiske resort hoteller i Miami Beach, hvis historie går tilbage til slutningen af 50’erne, dengang de første rigtige store resorthoteller rykkede ind i Miami Beach er dels Eden Roc Resort Miami Beach og naboen Fontainebleau Miami Beach.

Begge disse luksus resort klassikere – moderniseret fra top til tå inden for de senere år – har alt hvad hjertet kan begære til en familieferie i det sydlige Florida. Eden Roc Resort åbnede i 1956, og blev hurtigt et favoritsted for datidens kendisser og kulturpersonligheder i USA. Eden Rock blev gennemrenoveret i 2008 og har i dag 631 værelser, hvilket inkluderer 96 suiter. Jeg havde selv fornøjelsen at bo på Eden Roc tilbage i maj 2009.

Nærmeste nabo er det lige så klassiske Fontainebleau Miami Beach fra 1954, der i dag betragtes som et arkitektonisk mesterværk. Fontainebleau blev gennemrenoveret fra 2006 til 2008 og genåbnede under stor festivitas i november 2008. Hotellet har 1.504 værelser og ikke færre end 12 restauranter.

De to luksusresorts havde i øvrigt i starten en intern tvekamp kørende mellem dem: Ejeren af Fontainebleau byggede således en 17 etagers høj bygning med ”ryggen” til Eden Roc. Den høje bygning blev placeres således, at bygningen skyggede for solen ved poolen hos Eden Rock, som derfor måtte flytte deres pool til en anden placering, for at gæsterne kunne få sol, når de lå ved poolen. Og væggen i den 17 etages høje bygning ud mod Eden Rock havde ingen vinduer – ud over det ene vindue, som sad i den lejlighed, hvor hoteldirektøren hos Fontainebleau residerede.

Der er naturligvis masser af andre resort muligheder i Miami Beach ud over Eden Roc og Fontainebleau – også knapt så højt profilerede resort som de to klassiske Miami Beach lokaliteter.

Hostels for rygsækfolket
I den helt anden ende af skalaen kan Miami Beach også være med. Der ligger nemlig adskillige hostels i Miami Beach, hvilket naturligvis skyldes byens popularitet blandt unge.

Jeg testede selv Beds ‘n’ Drinks Hostel i Miami Beach i maj 2015, hvilket var en overraskede god oplevelse til prisen, men I kan også overveje steder som Freehand Miami Hotel & Hostel og Miami Beach International Travelers Hostel, men der er flere andre.

Lav en søgning på Hotels.com og sæt søgekriteriet til at sortere prisen fra ”lav til høj” – så kommer de forskellige hostels øverst i listen over resultater.

Hoteller og overnatning i Miami Beach
Hoteller langs Ocean Drive i Miami Beach
Hoteller i South Beach i Miami Beach

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning i Miami via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.