Med en placering midt ude i ingenting, vrimler det ikke ligefrem med hoteller, moteller og andre overnatningsmuligheder ved Monument Valley på grænsen mellem Arizona og Utah. Man er dog ikke helt overladt til at overnatte under stjernerne – selvom det også er en mulighed – for der findes et par overnatningssteder ved Monument Valley. Her får du et overblik over hoteller og moteller ved Monument Valley.

The View Hotel inde i selve Monument Valley
Goulding’s Lodge lige vest for Monument Valley
Hoteller i Kayenta, Arizona syd for Monument Valley

The View Hotel i Monument Valley
I december 2008 åbnede Navajo Nation deres eget hotel inde i selve Monument Valley, The View Hotel, som samtidig er en del af det nye besøgscenter i Monument Valley. The View Hotel har 95 værelser, alle med egen balkon. Hotellets værelser vender mod øst, så man om morgenen kan vågne op til en fantastisk solopgang, når solen kaster sine første stråler ud over det spektakulære landskab.

The View Hotel er på papiret et firestjernet hotel, men det er helt klart udsigten og placeringen, man skal vælge The View Hotel for – hvilket man naturligvis også får lov til at betale for. Bemærk i øvrigt, at restauranten på The View bl.a. serverer traditionelle Navajo retter, men ikke øl eller vin, da hotellet som sagt ligger i Navajo Nation, hvor udskænkning af alkohol åbenbart ikke er tilladt.

Goulding’s Lodge ved Monument Valley
Goulding’s Lodge er det “gamle” overnatningssted i Monument Valley. Det var her westerninstruktøren John Ford, John Wayne og resten af filmholdet boede under optagelserne til de mest legendariske westerns i amerikansk filmhistorie i 1940’erne og 50’erne. Det gælder My Darling Clementine fra 1946, Kavalleriets gule bånd (She Wore a Yellow Ribbon) fra 1949 og Forfølgeren (The Searchers) fra 1956.

Selve hotellet har 62 værelser, men selvom der reklameres med en flot udsigt over Monument Valley, er udsigten fra The View Hotel noget mere spektakulær – hvis man ellers kan få plads. Ud over selve hotellet findes der også nogle hytter på campingpladsen ved Goulding’s Lodge, som naturligvis også har plads til motorhomes, hvis man kører rundt i et sådant.

Goulding’s Lodge har også en indendørs pool, og så kan man i receptionen naturligvis leje nogle af de klassiske westernfilm, som er optaget i Monument Valley. Der er fladskærm og dvd afspiller på hvert værelse. Der findes også et lille museum på stedet, og så udgår der flere forskellige guidede ture ind i Monument Valley fra Goulding’s Lodge, som ligger 5 miles fra besøgscentret i Monument Valley.

Hoteller i Kayenta syd for Monument Valley
Kayenta ligger en halv times kørsel syd for Monument Valley og er mere et vejkryds end en by. Men der ligger et par hoteller her, bl.a. det nyere Hampton Inn Kayenta, der byder på fornuftig hotelstandard. Alternativet er Kayenta Monument Valley Inn, også et godt middelklasse hotel. Priserne afspejler dog, at konkurrencen herude midt i ingenting er ret begrænset.

The View Hotel inde i selve Monument Valley
Goulding’s Lodge lige vest for Monument Valley
Hoteller i Kayenta, Arizona syd for Monument Valley

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I booker hoteller og overnatning ved Monument Valley via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.