MyPlanet med kontorer i Århus og København har specialiseret sig individuelle oversøiske kør-selv-ferier til USA, Australien, New Zealand og Canada. Men også kør-selv-ferie i Sydafrika kommer langsomt snigende ind ad bagdøren.

MyPlanet er således et af de mest erfarne danske rejsebureauer på kør-selv-ferie i USA – og så er MyPlanet det bureau i Danmark, der samarbejder med flest udlejere af motorhomes i USA – hele seks forskellige aktører med hver sin vognpark til hver sin målgruppe.

Danskerne vil have motorhomes i USA
Kør-selv-ferie i motorhomes i USA er en ferieform, som stadig flere danskere tager til sig – og som mange gerne vil prøve. Men det kræver lidt mere forberedelse at tage på motorhome ferie i USA end bare leje en bil og så køre ind på moteller og hoteller undervejs. Typisk kræver det lidt overvindelse, inden man kaster sig ud i projektet, for der er mange forskelle på en kør-selv ferie i udlejningsbil og en ferie i motorhome i USA.

Det er her MyPlanet går ind og hjælper. Arne Naamansen er en af Danmarks mest erfarne motorhome brugere, og han har kørt i stort alt alle typer motorhomes i USA. Arne er ansat hos MyPlanet, og han afholder hvert år adskillige foredrag om ferie i motorhomes for MyPlanet. Bl.a. såkaldte road shows, hvor MyPlanet kører rundt i Danmark med et amerikansk motorhome fra Cruise America, så folk kan se, hvordan motorhomet rent faktisk ser ud – også indvendigt. MyPlanets road shows afholdes hvert efterår i en række byer over hele Danmark.

Men MyPlanet afholder også særlige VIP møder til de kunder, som HAR købt en tur med motorhome. På disse VIP møder kan folk inden afrejsen til USA komme til møde med Arne Naamansen og spørge om alt mellem himmel og jord i relation til motorhomes – lige fra hvordan man bakker med et ni meter langs motorhome, til hvordan man slutter strømmen til, tømmer spildevandstanken og hvordan man i det hele taget skal opføre sig som bilist i USA, når man kører rundt i et motorhome på størrelse med en lastbil – som man i USA godt må køre med et lille dansk kørekort.

Seks forskellige samarbejdspartnere i USA
MyPlanet samarbejder med seks forskellige udlejere af motorhomes i USA. Disse udbydere kan tilbyde alt lige fra små ombyggede minivans med soltag, to sovepladser og kogeplader på bagsmækken til store luksuriøse motorhomes med dagligstuer, vægge der kan skydes ud, lækkert køkken og eget soveværelse plus naturligvis bad og toilet – og et stort halvtag, der kan slås ud over indgangen. Alt efter ønsker til standard – og prisniveau – finder MyPlanet den leverandør, som er mest relevant.

Den største formidler af motorhomes i USA er Cruise America, som MyPlanet samarbejder med. Cruise America har den største vognpark med motorhomes i USA – men også de fleste udlejnings stationer fordelt over USA og Canada.

I samarbejde med Cruise America tilbyder MyPlanet også, at man om foråret kan få lov til at køre fabriksnye motorhomes fra fabrikken ved Chicago og ud til udlejnings destinationerne over hele USA. For dem som kan rive fx 14 dage ud af kalenderen i enten april eller maj, er dette en rigtig fin mulighed for at afprøve ferie i motorhome – og endda i et helt fabriksnyt et af slagsen. Priserne på disse ture er også meget rimelige – og langt lavere end i højsæsonen i juni, juli og august.

Ud over Cruise America samarbejder MyPlanet også med motorhomeudlejerne Apollo, Britz, Go West (kun i Canada), Jucy, Road Bear og Star RV. Hovedparten af disse motorhomeudlejere har større vogne og specielle vogne i deres vognpark. Jucy er et helt specielt koncept, som især er målrettet unge, der her kan leje en helt enkel autocamper, der ikke er større end en almindelig minibus – men udstyret med to sengepladser og et par kogeplader.

My Planet har over 40 turforslag til rejser med motorhomes i USA og Canada. Her kan du finde masser af inspiration til, hvilke ting du måske har lyst til at opleve på din motorhome ferie i Canada og USA.

Ø-hop på Hawaii og togrejser i Canada
Selvom ferie i motorhomes i USA, Australien, New Zealand og Canada fylder rigtigt meget hos MyPlanet, laver MyPlanet mange andre typer rejser til USA og Canada. Hawaii er således en voksende destination for MyPlanet – og for danskerne generelt, der har fået øjnene op for Hawaii’s kombination af badeferie kombineret med skønne naturoplevelser, harmoni og ø-kultur.

Når MyPlanet arrangerer rejser om på den anden siden af kloden til de eksotiske Stillehavsøer, inkluderer det typisk ø-hop mellem tre af Hawaii’s øer – flere kan tilkøbes, hvis man ønsker det – ligesom man naturligvis kan tage en længere mellemlanding på det amerikanske fastland, hvis man vil kombinere Hawaii med fx Californien eller måske endda New York.

En helt anden type ferierejse er togrejser på tværs af Canada. Hvis man vil koble helt af, og bare lade sig fragte tværs over Nordamerika med udsigt til Canadas storslåede natur – ikke mindst Rocky Mountains – har MyPlanet også et par specialister, der har netop har togrejse i USA som deres speciale.

MyPlanet blev grundlagt i 1963 og kunne i 2013 fejre 50 år jubilæum. MyPlanet er medlem af Rejsegarantifonden (medlem nr. 795) og Danmarks Rejsebureau Forening.

Mere information om MyPlanet og USA på www.myplanet.dk/usa
Informationerne på denne side er senest opdateret den 20. juni 2019.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com