Hoteller og overnatning i New Orleans

New Orleans hører ikke til de billigste byer i USA at overnatte i. Så er det sagt. Det skyldes en kombination af byens popularitet som destination blandt amerikanske turister – og det faktum at New Orleans er en gammel by, og alle gerne vil bo tæt på French Quarter.

Til gengæld har I mange forskellige hoteller at vælge mellem. New Orleans har nemlig en del små hyggelige hoteller i især French Quarter, suppleret med de store flere-stjernede kæder som Sheraton, Marriott, Westin m.fl., der ligger langs Canal Street, et stenkast fra French Quarter.

Hoteller og overnatning i New Orleans

Prisen skifter efter sæson og ugedag
New Orleans er på en gang en intensiv festby med masser af især amerikanske turister fredag, lørdag og søndag – men også en stor konferenceby med business overnatninger i hverdagene. Derfor gives der ikke ved dørene, når det gælder prisen på overnatninger i The Big Easy – i hvert fald ikke, hvis I vil bo centralt tæt ved French Quarter. Og tro mig: Det vil I gerne!

Der er dog mulighed for at være en smule taktisk i forhold til priserne på overnatning i New Orleans. De mindre hoteller i French Quarter kan nogle gange være lidt billigere på hverdage, da de typisk tiltrækker turister, der kommer i weekenderne, hvor prisen er højere. Altså kan I forsøge at tjekke, om priserne på nogle af de mindre (og hyggelige) hoteller i selve French Quarter måske er lidt lavere, hvis I vælger overnatning i perioden fra søndag til torsdag.

Desuden er priserne på overnatning i New Orleans ekstra høje omkring Mardi Gras i februar eller marts. Hvis I har planer om at opleve New Orleans under Mardi Gras, så book overnatning i rigtig god tid.

Parkering koster op til 40 dollars i døgnet
Som kør-selv turister har I i sagens natur typisk en udlejningsbil, I skal have parkeret, mens I opholder jer i New Orleans – selvom I ikke har noget at bruge den til, mens I er i byen. Her skal I forberede jer på, at det koster op mod 40 dollars pr. nat plus lokal tax/ skat, at have bilen parkeret på hotellet. Det er prisen for at opholde sig i en gammel by, hvor pladsen er begrænset og prisen på parkeringspladser er høj.

Jeg gav således selv 5 x 45 dollars (inkl. tax) for at have min udlejningsbil parkeret på Sheraton i New Orleans her i juni 2016. Priserne på de nærliggende hoteller var den samme. Måske kan I være heldige at finde billigere parkering, men det er ikke let, for der er ikke mange parkeringspladser i den gamle bydel i New Orleans. Så husk at afsætte ekstra penge i feriebudgettet til parkering.

Men mindre I starter og slutter jeres tur i New Orleans, så I fx starter jeres tur rundt i sydstaterne med ikke at have nogen udlejningsbil, de første dage I opholder jer i The Big Easy.

Hotel Monteleone og The Roosevelt
I kraft af New Orleans’ historie har byen i sagens natur flere klassiske hoteller. Et af de mest prominente hoteller i New Orleans’ French Quarter er Hotel Monteleone, et fint gammelt luksushotel på 17 etager, der var en af de sidste bygninger, der fik lov at blive højere end de to-tre etager, der er normalt i French Quarter.

Det kommer gæsterne til gode, der fra de fleste værelser kan nyde udsigten ud over French Quarter og Mississippi floden. Det gjaldt også undertegnede, da jeg boede der i 2008. Hotel Monteleone blev indviet i 1927 og er medlem af organisationen Historic Hotels of America.

Hotel Monteleone er altså et fantastisk hotel med en unik placering i French Quarter. Monteleone er også kendt for sin hotelbar, The Carousel Bar & Lounge fra 1949, hvor gæsterne snurrer rundt om bartenderen, mens de nyder deres drinks i hotelbarens karrusel.

Et andet af New Orleans’ klassiske luksushoteller er The Roosevelt fra 1893 med det nuværende hoteltårn fra 1908. The Roosevelt blev slemt skadet under orkanen Katrina i 2005, men genåbnede efter en omfattende renovering i 2009. Ud over sine 504 værelser, hvoraf 125 er suiter, kan The Roosevelt også byde på en af New Orleans’ mest klassiske hotelbarer, The Sazerac, som også er navnet på en af de mest kendte drinks fra New Orleans, en lidt sød-syrlig sag – jag har smagt den.

Langs Canal Street, der grænser op til French Quarter, tårner flere af de store hotelkæder sig op som bl.a. Sheraton, JW Marriott, Westin, Hilton, m.fl. Selv boede jeg i juni 2016 på 33. etage på Sheraton med en flot udsigt over Canal Street med New Orleans gamle sporvogne og New Orleans generelt.

Hoteller i boutique og bed and breakfast segmentet
Hvis I foretrækker lidt mindre hoteller i bed and breakfast segmentet, ligger der adskillige hyggelige hoteller i de historiske gamle huse i French Quarter. Det gør ikke nødvendigvis værelserne billigere, men disse hoteller kan byde på en helt anden intim stemning end de store luksushoteller langs fx Canal Street.

Tjek priserne, placeringen og indretningen på Hotels.com – men husk at I igen løber ind i udfordringer med parkering, da gaderne i French Quarter i sagens natur er smalle og pladsen er begrænset. Så også her skal I afsætte ekstra penge til parkering.

Hoteller og overnatning i New Orleans

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning i New Orleans via Highways-USA Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 svar til “Hoteller og overnatning i New Orleans”

 1. Blot til almindelig info, så har jeg i juli 2019 netop betalt 40 USD pr. nat for parkering på Hotel Monteleone (som Henrik nævner i sin tekst ovenfor) i New Orleans’ French Quarter … Det løber hurtigt op: Vi kom af med 200 USD ekstra, men var forberedte på det.

  • Dejligt med feedback på jeres oplevelse med overnatning i New Orleans, selvom jeres erfaring hører til i den lidt dyrere afdeling. Hotel Monteleone ligger perfekt midt i French Quarter, men man får så også lov til at betale for det, hvis man skal have bilen parkeret. Det er af samme grund, at min 18 dages guide til de amerikanske sydstater inkl. New Orleans netop starter i New Orleans, så man springer billejen over de første 3-4 dage, og så først henter udlejningsbilen, når man skal videre fra New Orleans. Men når det er sagt, så kan jeg næsten regne ud, at I må have haft et fantastisk ophold i New Orleans, når udgangspunktet har været Hotel Monteleone 🙂

   • Absolut en fremragende idé at starte en eventuel rundrejse i New Orleans og dermed spare en pæn del på parkering. Denne gang kom det bare ikke helt til at passe med afrejsetider, planlægning og pris. Det endte med at være billigere og passe bedre ind i rejseplanlægningen at flyve til Atlanta, selvom der også er kommet forholdsvis gode forbindelser til New Orleans via London med British Airways.

    På det tidspunkt havde jeg kun været i Atlantas lufthavn en enkelt gang, og det var IKKE nogen god oplevelse dengang (otte år siden). Vi ventede i timer i immigrationen, alle var sure og uhøflige, og nyere anmeldelser på nettet så ikke ud som om, der var sket mange ændringer. Men vi blev meget positivt overraskede. Fra vi landede og til vi stod uden for tog med bagage og det hele tog det under en time. Og køen i immigrationen var acceptabel.

    Nå, jeg kom lige ud ad en tangent 😉

    Og vores ophold på Monteleone var fantastisk. Fedt hotel med smukke værelser og skøn beliggenhed.

    • Mange tak for din feedback, Louise. Atlanta kan sagtens bruges som lufthavn, men hvis man vil undgå køreturen fra Atlanta til New Orleans, der ikke er specielt interessant (køreturen forstås), så kan man med fordel flyve ind og ud af New Orleans – og stadig nøjes med et stop undervejs. Og så sparer man pludselig en del penge på parkerings udgifter i New Orleans. Angående Hotel Monteleone: Dejligt hotel, jeg har selv boet der for nogle år siden, og så ligger det fuldstændig perfekt midt i New Orleans og tæt på French Quarter, som jeg også har skrevet i min artikel 😉

 2. Hej Henrik, vi er ved at planlægger en tur til The Deep South udfra din e-bog. Vi har tænkt os at bestille fly, bil og hoteller i de større byer via et rejsebureau. Øvrige overnatninger planlægger vi at bestille selv. Vi planlægger at rejse før påske 2019, altså midt i april. Da jeg går ud fra at april/ maj er rimelig lavsæson, mener du så at det skulle give problemer med at bestille overnatninger i denne periode?? Vi er to par der skal afsted.

  • Det lyder dejligt, at I kan bruge min 18 dages dag-for-dag rejseplan til The Deep South som inspiration til jeres kommende tur. Jeg synes, at jeres tilgang til rejseplanlægningen er rigtig fornuftig, og I har helt ret i, at foråret i april og maj måned ikke er højsæson – bare man undgår New Orleans i perioden omkring det årlige karneval Mardi Gras (ihvertfald når det gælder priser på overnatning). Mardi Gras kulminerer næste år tirsdag den 5. marts 2019. April og maj er i øvrigt også et perfekt tidspunkt i forhold til klimaet og vejret i sydstaterne. I forhold til overnatning kan I altid finde lidt inspiration ved at bruge min artikel om hotelkæder i USA – ud over ovenstående artikel om hoteller i New Orleans.