Det amerikanske lavpris flyselskab JetBlue har længe været nævnt som en potentiel partner for Norwegian i USA, og nu er samarbejdet så en realitet.

Ifølge en pressemeddelelse, som Norwegian har udsendt, har de to flyselskaber underskrevet en hensigtserklæring om samarbejde. Samarbejdet inkluderer muligheden for at booke billetter med Norwegian til en af JetBlue’s mange amerikanske destinationer i en og samme booking.

Samarbejde i luften fra foråret 2020
Det nye samarbejde mellem JetBlue og Norwegian forventes at gå i luften i foråret 2020, hvor det bliver muligt at booke flybilletter, ikke kun til Norwegians destinationer i USA, men også til JetBlue’s mange destinationer i USA og Caribien – i en og samme booking. Det samme vil gælde indtjekket bagage, der fra foråret 2020 vil kunne checkes ind hele vejen frem til den endelige destination med JetBlue.

JetBlue flyver i dag til over 100 destinationer i Nordamerika, Mellemamerika og Caribien, og er især stærke på den amerikanske østkyst, hvor selskabet har netværkshubs i New York JFK, Fort Lauderdale i Florida samt i Boston. Norwegian skiver i sin pressemeddelelse, at det nye samarbejde vil give Norwegians passagerer adgang til op mod 60 destinationer i USA og cirka 40 destinationer i Caribien og Mellemamerika via JetBlue’s netværkshub i netop New York JFK og Fort Lauderdale og i mindre grad i Boston.

Netop New York JFK og Fort Lauderdale er to af Norwegians store destinationer i USA, og her vil det så blive muligt for Norwegian passagerer fra bl.a. Skandinavien at skifte til et fly fra JetBlue – med afsæt i det nye samarbejde.

USA’s 6. største flyselskab
JetBlue er et lavprisflyselskab, der blev grundlagt i 1998, og selskabet er i dag USA’s sjette største flyselskab, målt på antal årlige passagerer med over 42 millioner passagerer årligt. Mens JetBlue har ruter til hele Nordamerika og Latinamerika samt Caribien, har selskabet ingen oversøiske flyruter.

Derfor er Norwegian med sine p.t. cirka 20 langdistanceruter over Atlanterhavet fra Europa et perfekt match for JetBlue, og JetBlue er tilsvarende en oplagt samarbejdspartner for Norwegian på det nordamerikanske marked.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Denne artikel er senest opdateret den 17. oktober 2019