Oakhurst er en lidt større serviceby syd for Yosemite National Park en god times kørsel fra Yosemite Valley på Californiens Highway 41. Oakhurst ligger i Madera County, hvis store område går op i den sydlige del af parken.

Oakhurst er en by, hvor skovdrift og træindustri tidligere fyldte en del. Men nu om dage er det turisterne fra Yosemite, der skaber indtægter i Oakhurst, og byen har flere forskellige hoteller og moteller, hvor I kan overveje at overnatte.

Hoteller i El Portal vest for Yosemite National Park
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park
Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park
Hoteller i Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Restauranter og indkøbsmuligheder i Oakhurst
Som by er Oakhurst syd for Yosemite isoleret set ikke specielt interessant, og Oakhurst har ikke den samme charme som fx Mariposa længere mod nordvest. Og med en placering cirka 90 minutters kørsel syd for Yosemite Valley, er Oakhurst heller ikke det oplagte valg, hvis I gerne vil bo forholdsvis tæt på Yosemite.

Til gengæld er priserne på overnatning rimelige i Oakhurst. Så hvis alt andet er optaget – eller for dyrt – er Oakhurst et fint valg, når blot I husker at stå tidligt op og køre tidligt ind i parken, når I har base i Oakhurst.

Desuden ligger der flere restauranter og fast food steder samt forskellige indkøbsmuligheder i Oakhurst, og det samme gælder steder at tanke bilen eller autocamperen/ motorhomet op til rimelige priser.

Hvis I vil bo tættere på Yosemite, kan I prøve den lille by Fish Camp på Highway 41 lige syd for parken ganske tæt ved Mariposa Grove med de store sequoia træer. Her ligger der også en lille klynge hoteller.

Moteller og overnatning i Oakhurst
Oakhurst huser en håndfuld overnatningsmuligheder i motelsegmentet, og en af disse er Oakhurst Lodge, som jeg selv har boet på for en del år tilbage. Oakhurst Lodge har 33 værelser og får pæne anmeldelser af brugerne på Hotels.com

Blandt de øvrige hoteller I kan overveje i Oakhurst er steder som Americas Best Value Inn Yosemite, Comfort Inn, Yosemite Sierra Inn og Yosemite Southgate Hotel & Suites. I den lidt dyrere ende af skalaen kan I overveje et hotel som Best Western Plus Yosemite Gateway Inn i Oakhurst.

Oakhurst ligger ved den sydlige ende af Californiens Highway 49, også kendt som guldgraverruten. Det bl.a. var langs med denne rute, at det store guldrush i Californien i fandt sted i årene 1848 til 1855.

Vælger I Highway 49 mod nordvest fra Oakhurst, kører I en bue nordvest om Yosemite op forbi Mariposa og videre op mod Sonora og derfra i retning mod Sacramento. Dele af Highway 49 er regulær bjergvej med rigtigt mange sving og stejle skrænter, men også smukke udsigter.

Hoteller i El Portal vest for Yosemite National Park
Hoteller i Mariposa sydvest for Yosemite National Park
Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park
Hoteller i Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Denne artikel er senest opdateret i juli 2019 og baseret på mit besøg i Oakhurst i juni 2019.

Jeg optjener provision, når I vælger at booke overnatning ved Yosemite National Park via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer for at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.