De amerikanske storbyer er ofte et dyrt bekendtskab, når det gælder overnatning på hoteller. Især helt store metropoler som New York City, Washington D.C., Chicago, Miami, Los Angeles og San Francisco. Derfor benytter jeg ofte hostels, når jeg gerne vil overnatte billigt i disse storbyer. Her er en stribe tips til, hvad du lige skal være opmærksom på, hvis du overvejer overnatning på hostels i amerikanske storbyer.

Søg efter hostels i USA på Hotels.com

Tjek placeringen inden du booker
En af de største styrker ved de fleste hostels er, at de ligger perfekt placeret i forhold til storbyernes seværdigheder. Du får altså et genialt udgangspunkt i forhold til at opleve seværdigheder, attraktioner og museer. Men tjek placeringen en ekstra gang, inden du booker, så du ved, at dit hostel rent faktisk også har den forventede gode placering – i forhold til seværdigheder, metrostationer og lignende.

Vælg de mindre sovesale
På et hostel sover man flere sammen på sovesale og deles om bad og toilet. Det er derfor, prisen er lav. Men mange hostels har både små og store sovesale. Vil du have lidt privatliv, så vælg en seng på en af de mindre sovesale med plads til fx fire eller seks personer. Det koster lidt ekstra, men de penge kan være givet godt ud, da risikoen for larm og snorkende gæster er noget mindre.

Bemærk også, at nogle sovesale er unisex sale, hvor der både kan sove mænd og kvinder. Så hvis du er meget blufærdig anlagt, så vælg en seng i et rum, hvor der kun sover personer af dit eget køn. Nogle hostels har desuden enkeltværelser. Men så nærmer prisen sig typisk det samme som en overnatning på et billigt hotel.

Håndklæder og sengelinned
Da du bor på et hostel, skal du selv rede din seng. Sengelinned udleveres ved ankomst og er normalt inklusiv i prisen. Det er håndklæder til gengæld ikke altid. Vil du være på den sikre side, så hav et lille håndklæde med hjemmefra. Ellers kan de lejes på stedet. Morgenmad er normalt ikke med i prisen, men kan tilkøbes nogle steder.

Husk en hængelås
For at kunne beskytte dine personlige ejendele og værdier er der typisk en opbevaringskasse til hver seng. Kassen kan aflåses med en hængelås. Derfor er det en fordel at have en lille hængelås med, så du kan låse din bagage inde. Ellers kan du leje eller købe en hængelås på stedet. De fleste hostels tilbyder i øvrigt bagageopbevaring i et aflåst rum på afrejsedagen.

Læs hvad andre skriver
Du kan sagtens booke hostels på fx Hotels.com. For at få de billige overnatningsmuligheder frem, så sorter søgeresultaterne efter pris (fra lav til høj). På Hotels.com kan du også læse anmeldelser fra andre gæster. Disse anmeldelser er tit meget blandede, så læs dem med et gran salt.

Negative anmeldelser af hostels er meget ofte udtryk for, at gæsten havde lidt for høje forventninger til begrebet hostels. Men tjek anmeldelserne og bedøm selv. De giver trods alt en god fornemmelse af stedet og dets faciliteter. I nogle tilfælde er der også anmeldelser fra danske gæster. Tjek også galleriet med fotos på Hotels.com – så har du en lille ide om, hvilkan slags hostel, der er tale om.

Afstemning dine forventninger
Hvis du vælger at tage en billig overnatning på et hostel, giver du automatisk afkald på noget af den ”luksus”, der er forbundet med at overnatte på et hotel, herunder eget bad og toilet. Til gengæld vil du få en mere social oplevelse, da man typisk har lidt mere at gøre med de andre gæster. Det ligger ligesom lidt i hele konceptet.

Du vil også får en meget international og relativt ”ung” oplevelse, da hovedparten af gæsterne på et hostel er yngre rygsækrejsende med et begrænset budget. Men man behøver altså langtfra at være under 26 år for at få en god – og billig – oplevelse og overnatning på et af de mange hostels, der ligger i de amerikanske storbyer.

Lav selv en søgning efter hostels på Hotels.com Husk at ændre prissætningen, så resultaterne vises med pris fra lav til høj – med de laveste priser øverst.

Søg efter hostels i USA på Hotels.com

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller, moteller, hostels og anden overnatning via Highways-USA Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com med nye spændende produkter som fx mine e-guider. Mange tak for jeres opbakning.