Vacancy. Er der lys i denne del af neonskiltet foran et motel, er der gode odds for, at der venter jer en autentisk oplevelse, hvis I vælger en overnatning. De klassiske amerikanske moteller er et stykke kulturhistorie, der er tæt knyttet til bilismens sejrsgang i USA. I må ikke snyde jer selv for at tage mindst en nat på et lokalt motel, når I er på kør-selv-ferie i USA.

Overnatning i Californien
Hoteller og moteller i Los Angeles
Hoteller i bydelen West Hollywood, Los Angeles

Hoteller og moteller i San Francisco
Hoteller og moteller i San Diego
Overnatning inde i Yosemite National Park

Overnatning uden for Yosemite National Park

Overnatning på Highway 1
Hoteller og moteller i Monterey, Californien
Hoteller og moteller i Big Sur, Californien
Hoteller og tips til overnatning i Solvang, Californien
Hoteller og moteller i Pismo Beach, Californien

Kasinohoteller langs The Strip i Las Vegas, Nevada

Overnatning i Arizona
Overnatning inde i Grand Canyon National Park
Hoteller syd for Grand Canyon (i servicebyen Tusayan)
Hoteller i Flagstaff og Williams på Route 66
Hoteller og moteller i Lake Havasu City
Hoteller og moteller i Page, Arizona
Overnatning ved Monument Valley, Arizona

Overnatning i Utah
Hoteller ved Bryce Canyon, Utah
Hoteller ved Zion National Park, Utah

Overnatning ved Yellowstone
Hoteller i Cody, Wyoming (øst for Yellowstone)
Hoteller i Gardiner, Montana (nord for Yellowstone)
Hoteller i West Yellowstone, Montana (vest for Yellowstone)
Hoteller i Jackson Hole, Wyoming (syd for Yellowstone og Grand Teton)

Overnatning i Florida
Hoteller i Miami Beach, Florida
Hoteller på Key West, Florida

Overnatning i andre storbyer i USA
Hoteller og overnatning i New Orleans, Louisiana
Hoteller og overnatning i Denver, Colorado


Prøv lokale moteller frem for kæderne

Det kan være fristende kun at bruge de store motel- og hotelkæder, der ligger som perler på en snor langs de amerikanske motorveje. Det er både nemt og som regel også relativt billigt at benytte de store kæder. Men alle kædemotellerne ligner hinanden som to dråber vand, og når ferien er slut, vil I med garanti ikke kunne huske ret mange af de steder, som I overnattede på.

Vælger I i stedet et af de uafhængige og mere lokale moteller, får I en helt anden og mere personlig oplevelse, der ikke behøver at være dyrere – men i nogle tilfælde ligefrem er billigere end kæderne. Fidusen ved at vælge et lokalt motel er også, at I kommer meget tættere på lokalmiljøet og amerikanerne selv, da de lokale moteller ofte er drevet af en familie, der lever af deres motel. De kender samtidig lokalområdet, og kan dermed give jer tips til seværdigheder eller gode spisesteder i nabolaget.

Vælger I i stedet en af motelkæderne, vil I kunne komme ud for, at receptionen er bemandet med en ung studerende, der måske ikke er specielt servicemindet, og som i mange tilfælde heller ikke kender lokalområdet særlig godt. Sådan sat lidt på spidsen.

Historien bag de amerikanske moteller
De klassiske amerikanske moteller, hvor I kan køre bilen op foran døren til jeres værelse, ligger ofte langs de gamle hovedveje og indfaldsveje i de lidt større byer. Det er ofte de highways, der har U.S. numre markeret med sort/hvide skilte. Disse moteller havde deres storhedstid i 1950’erne og 1960’erne, inden det amerikanske motorvejssystem var fuldt udbygget.

Heldigvis eksisterer mange af disse klassiske moteller stadig i dag, og flere af dem er blevet renoveret af initiativrige lokale amerikanere, som værner om dette specielle stykke amerikanske kulturhistorie.


Sådan sikrer I jer en god oplevelse på et lokalt motel:

• Vælg de sjove, individuelle og skæve moteller, der har historie.
• Bed eventuelt om at se værelset først, hvis I er i tvivl om standarden.
• Aftal prisen på forhånd, så I ikke vågner op til en overraskelse. Normalt betaler man altid forud.
• Husk: Det er tilladt at prutte om prisen på et motelværelse. Det kan nogle gange udløse rabat, især hvis der er flere moteller i nabolaget – og dermed konkurrence. Men i juni, juli og august får I næppe rabat.
• Vær tolerant overfor “mindre afvigelser”, og tag oplevelsen med et smil. Det er det, der er charmen ved at overnatte på et mindre, lokalt motel. Og som gør, at I husker netop disse overnatninger fra jeres ferie.
• Lokale moteller kan ofte ikke reserveres på forhånd, og de optræder ikke altid i rejsebureauernes eller søgmaskinernes reservations systemer, da mange af disse moteller normalt kun har forholdsvis få værelser. I stedet kører I ind fra gaden, og håber på at der er “Vacancy” – ledige værelser. I kan eventuelt ringe en dag eller to i forvejen, hvis I gerne vil overnatte på et specielt udvalgt motel.
• På Route 66 er det en god ide at reservere motelværelser i forvejen. Ihvertfald fra maj til september. Flere af de klassiske lokale moteller på Route 66 er ret populære, så her bør I planlægge tingene i lidt bedre tid. I kan finde tips til lokale moteller på Route 66 i min store Route 66 guide fra Chicago til Los Angeles 


Læs mere om overnatning i USA:

Landsdækkende nationale hotelkæder i USA
Ferieboliger i Florida og resten af USA
Tips om overnatning på hoteller, hostels, bed and breakfast

Hoteller i USA på Hotels.com – KLIK HER

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller, moteller og anden overnatning via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com med nye spændende produkter som fx mine e-guider. Mange tak for jeres opbakning.