Mens der for få år siden kun var et par enkelte danske rejsebureauer, som arrangerede motorcykelrejser på Harley-Davidson i USA, er antallet af arrangører af motorcykelrejser i USA nærmest eksploderet. Konceptet er dog stort set det samme, uanset hvem du vælger: Man følges ad i en større eller mindre gruppe på motorcykel, og en ledsagevogn sørger så for at flytte bagagen fra hotel til hotel. Men selve turen, oplevelsen og priserne varierer naturligvis.

MC-Rejser
mcrejser_logo_150x77MC Rejser fusionerede i 2012 med Profil Rejsers California Sunriders Nordic, og de to tidligere konkurrenter er dermed blevet til Danmarks største og mest erfarne motorcykel rejsebureau på USA. Hans Jakob Sternkopf, der grundlagde MC-Rejser tilbage i 1996, står fortsat som en af hovedkræfterne bag MC-Rejser, og tager også stadig selv nogle af de guidede ture i USA.

Disse grupperejser er markeret som “en MC-Rejser tur”, hvis man vil være sikker på at få Hans Jakob Sternkopf som guide. De øvrige ture har i nogle tilfælde engelske guider, andre har dansktalende guider.

MC-Rejsers USA-program byder på guidede grupperejser over hele USA, og repertoiret spænder over alt fra rundture i det vilde vesten, rundrejser i Florida og Sydstaterne og kyst til kyst-ture, hvor der startes i Florida og køres til Californien. MC-Rejser har naturligvis også Route 66 på programmet.

Der er typisk plads til cirka 20 deltagere på hver tur, og der følger altid en ledsagevogn med rundt på ruten, som fragter deltagernes bagage fra hotel til hotel. Ledsagevognen medbringer også ekstra benzin, værktøj til mindre reparationer samt en køletaske med gratis drikkevarer. Vælger man en grupperejse, som arrangeres af amerikanske California Sunriders, er der altid to guider med, og grupperne består normalt af maksimalt 15 motorcykler.

California Sunriders Nordic havde som selvstændigt rejsebureau også Sydafrika på programmet, og det har det “nye” fusionerede motorcykelrejsebureau også. Se mere på www.mc-rejser.dk

MCUSA.dk
mcusa_logo_240x38MCUSA er et motorcykelrejsebureau fra 2010, der på få år er blevet en af de største spillere i Danmark på markedet for guidede motorcykelrejser i USA med dansk rejseleder.

MCUSA.dk vil især konkurrere med de andre motorcykelrejsebureauer på prisen, og kalder selv deres grupperejser for “Danmarks billigste MC Rejser i USA”. Indehaver og guide på MCUSA.dk’s grupperejser i USA er Jan Sørensen og hans kollega Lars Christensen. Dermed er man garanteret dansktalende guider på MCUSA’s ture. Grupperne er typisk på 20 deltagere, og der følger altid en ledsagevogn med gruppen med reservedele og bagage.

Programmet hos MCUSA byder på fire forskellige ture i USA: Den klassiske kyst-til-kyst tur fra Florida til Californien, Route 66 i Arizona kombineret med nationalparker, en rundrejse i Florida og en tur ned langs Californiens Highway 1, som indehaver Jan Sørensen selv betegner som den køreteknisk mest krævende tur i programmet, p.g.a. de mange sving og bakker på Highway 1. Mere på www.mcusa.dk

BB Holidays
bbholidays_logo_200x58Motorcykelentusiasten Benny Bay Nielsen lægger initialer til BB Holidays fra 2006. BB Holidays arrangerer guidede rundrejser på motorcykel i USA og har flere rejser på programmet, bl.a. til Florida, det sydvestlige USA og Californien – plus sydstaterne.

Motorcyklerne er Harley-Davidson maskiner, og Benny Bay Nielsen er selv guide på turene, ligesom der følger en ledsagevogn med rundt med bl.a. bagage, drikkevarer og reservedele. BB Holidays har i øvrigt også en grupperejse til det østlige Australien. Yderligere info på www.bbholidays.dk

Dream & Bike Tours
dreambiketours_logo_220x42Dansk rejsebureau fra Fredericia, som siden 1998 har arrangerer grupperejser med dansktalende guider i USA, bl.a. på Route 66, men også i Rocky Mountains og i Florida.

Dream & Bike Tours har adskillige motorcykelrejser til det vestlige USA, hvor man kombinerer drømmen om at opleve de storslåede landskaber i USA med friheden på motorcykel. Dream & Bike Tours har således guide rundrejser til Arizona, Californien, Las Vegas, men også en kyst-til-kyst tur fra Florida via Sydstaterne til Californien. Og så naturligvis Route 66.

Dream & Bike Tours kan i 2013 fejre 15 år jubilæum, og har en del erfaring at trække på. Ud over motorcykelrejser til USA, arrangerer Dream & Bike Tours også rejser til bl.a. New Zealand og Vietnam. Hertil kommer rejser til forskellige lande i Europa, bl.a. England, Skotland, Frankrig, Tyskland, Kroatien og Baltikum. De europæiske ture foregår på egne motorcykler. Læs mere på www.dream-bike.dk

FF Tours
Flemming Frimer står bag FF Tours fra 2008, og arrangerer motorcykelrejser til USA, Costa Rica og Tyskland. I USA har FF Tours ture til Rocky Mountains inkl. Canada og det vestlige USA med alle de store nationalparker.

FF Tours arrangerer kun rejser for mindre grupper på maksimum 12 personer svarende til cirka 6 – 8 motorcykler. Flemming Frimer, der har været rejseguide for bl.a. Topas og Papuga Rejser, er selv guide. FF Tours tilbyder også, at man i stedet for en motorccykel kan leje en bil og tage den guidede tur på fire hjul i stedet for to – www.fftours.dk

Motour.dk
Motorcykelrejsebureau fra 2006 med base i Langå i Østjylland, der bl.a. har motorcykelrejser til USA og Canada på programmet – foruden noget så eksotisk som en motorcykelrejse til Rusland! Moturs arrangerer også grupperejser på motorcykel i Caribien i Den Dominikanske Republik. I 2013 planlægges en tur gennem Alaska for de eventyrlystne.

Rejseleder er bureauejer Henrik Tang. Turene til USA omfatter en tur rundt i Rocky Mountains på både den amerikanske og canadiske side af grænsen. Desuden har man en tur ned langs Stillehavskysten inkl. Highway 1 i Californien – www.motour.dk

Individuelle motorcykelrejser
Vil du hellere afsted på egen hånd fremfor at følges ad i en gruppe, er det nu også praktisk muligt efter en forenkling af forsikringsbetingelserne. Både Dream & Bike Tours, MC-Rejser og flere andre rejsebureauer tilbyder individuelt arrangerede motorcykelrejser i USA og Canada. Kontakt den enkelte arrangør for yderligere information.

Informationerne på denne side er senest opdateret den 19. september 2014.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com