Overnatning i USA: Hoteller, moteller, hostels

Mange drømmer om at lade friheden råde, når de rejser rundt på kør-selv ferie i USA – og ikke reservere for mange overnatninger på forhånd. Hvis I rejser rundt i USA uden for højsæsonen i fx foråret (april, maj og første halvdel af juni) eller i efteråret (september og oktober), kan I godt tage nogle chancer og først booke sent eller bare tage chancen uden reservation.

Den luksus har I desværre IKKE, hvis I rejser i højsæsonen fra starten af juni til slutningen af august. Her bør I reservere alle jeres overnatninger på forhånd. Har I planer om at overnatte inde i fx nationalparkerne, gælder anbefalingen om forhåndsreservation hele sommerhalvåret.

Overnatning i Californien
Hoteller og overnatning i Los Angeles
Hoteller i bydelen West Hollywood, Los Angeles

Hoteller og overnatning i San Francisco
Hoteller og overnatning i San Diego
Overnatning inde i Yosemite National Park

Hoteller uden for Yosemite National Park

Overnatning på Highway 1
Hoteller og overnatning i Monterey, Californien
Hoteller og overnatning i Big Sur, Californien
Hoteller og tips til overnatning i Solvang, Californien
Hoteller og overnatning i Pismo Beach, Californien

Kasinohoteller langs The Strip i Las Vegas, Nevada

Overnatning i Arizona
Overnatning inde i Grand Canyon National Park
Hoteller syd for Grand Canyon (i servicebyen Tusayan)
Hoteller i Flagstaff og Williams på Route 66
Hoteller og overnatning i Lake Havasu City
Hoteller og overnatning i Page, Arizona
Overnatning ved Monument Valley, Arizona

Overnatning i Utah
Hoteller ved Bryce Canyon, Utah
Hoteller ved Zion National Park, Utah

Overnatning ved Yellowstone
Hoteller i Cody, Wyoming (øst for Yellowstone)
Hoteller i Gardiner, Montana (nord for Yellowstone)
Hoteller i West Yellowstone, Montana (vest for Yellowstone)
Hoteller i Jackson Hole, Wyoming (syd for Yellowstone og Grand Teton)

Overnatning i Florida
Hoteller i Miami Beach, Florida
Hoteller på Key West, Florida

Overnatning i andre storbyer i USA
Hoteller og overnatning i New Orleans, Louisiana
Hoteller og overnatning i Denver, Colorado


Book den første overnatning…

Når I planlægger jeres USA-rejse, er det en god ide, at booke den første nat i USA på forhånd. Dermed skal I ikke selv tænke på at finde et hotelværelse, når I lander i en amerikansk storby, I ikke kender, med jetlag i kroppen efter en flyrejse på seks-syv timer eller mere. Generelt er det altid en god ide at reservere hotelværelser i forvejen i de amerikanske storbyer.

… og lad så friheden råde
Men når I først sidder i udlejningsbilen og er på vej ud i landskabet, så lad friheden råde. Lad jeres lyst og inspiration bestemme ruten. Det er den rigtige måde at opleve USA på. Denne fremgangsmåde kan dog kun bruges uden for højsæsonen.

Når det IKKE er juni, juli og august, er det sjældent et problem at finde overnatning i USA, takket være de utallige moteller langs de amerikanske highways. Gør som amerikanerne: Kør ind fra gaden og spørg om prisen. Er I i tvivl om standarden, så bed om at se værelset. Er prisen og faciliteterne OK, slår I til, og så er den ikke længere.

Ingen regel uden undtagelse
I nogle tilfælde er det dog en rigtig god ide, at I booker overnatning hjemmefra. Har I planer om at overnatte inde i de amerikanske nationalparker, bør I reservere hotelværelse hjemmefra. Bemærk at hotellerne inde i nationalparkerne ofte er udsolgt flere måneder i forvejen – især i højsæsonen juni, juli og august. Så drømmer I om at overnatte inde i fx Grand Canyon eller Yosemite, skal I altså være tidligt ude og booke senest i januar, februar eller marts – og gerne før. Og hovedparten af alle overnatninger bør altså været booket på forhånd, hvis vi taler om juni, juli og august måned.

I flere amerikanske storbyer er det en god ide at reservere hotelværelset i forvejen. Specielt hvis I vil bo midt i byen tæt på seværdighederne. Husk at hotelværelser i storbyerne er dyre på hverdage, men billigere fredag til søndag. I Las Vegas og New Orleans er det dog lige omvendt – her er hverdagene ofte billigst. Læs også min artikel om nationale hotelkæder og motelkæder i USA

Rejser I på økonomibudget, skal I være opmærksomme på, at der kan være penge at spare ved at bo på et motel lidt væk fra Downtown, uden at I behøver at bo i udkanten af byen eller forstæderne. De flere amerikanske storbyer har nogle store indfaldsveje, hvor der ligger masser af moteller og hoteller til rimelige priser.

Jeg har skrevet artikler om overnatning i Los Angeles, hoteller i San Francisco, hoteller og resorts i Miami Beach, hoteller i Key West samt luksushoteller og boutiquehoteller i New Orleans.

En helt anden mulighed for billig og meget central overnatning i storbyerne er hostels. Jeg har selv boet på hostels i både Los Angeles, San Francisco og Chicago. Læs mere om hostels i USA længere nede.

Prisniveauet på overnatning i USA
Mange moteller reklamerer ligefrem med værelsesprisen på store lysskilte. I kan dog ikke altid regne med skiltene, men de giver en indikation af, hvad prisniveauet ligger på. Prisen for en overnatning på de billigste moteller starter ved cirka 35 – 50 dollars, men normalt ligger prisen for et pænt motelværelse på mellem 60 og 85 dollars for en overnatning. Husk at der typisk kommer en lokal hotelskat på mellem 5 og 10 % oven i prisen, inden I har den reelle pris på jeres overnatning.

Priserne varierer meget fra by til by, afhængig af udbud, efterspørgsel og sæson. Typisk er overnatning billigst i det vestlige USA, Florida, sydstaterne og midtvesten, mens østkysten og New England-området traditionelt er dyrere. Her kan en overnatning nemt koste over 100 dollars på et almindeligt standardmotel.

Bemærk at der i USA typisk betales for “hele” motelværelset, og at der ikke afregnes pr. person. I vil derfor ofte kunne overnatte op til fire personer i samme værelse for samme pris. De amerikanske motelsenge er typisk såkaldte “king size beds”, hvor der nemt kan ligge to personer ved siden af hinanden, uden at du kommer i nærkontakt med sidemanden. Næsten alle motelværelser er udstyret med to af disse store senge.

Hostels og vandrehjem i USA
Rejser I på økonomibudget, er de amerikanske vandrehjem eller hostels en fin løsning. Her kan I for relativt få penge få en seng at sove i. Privatliv har I ikke meget af i de store sovesale, men til gengæld er hostels et rigtigt godt sted at møde andre rejsende og udveksle rejsetips. Hostels er en ret social overnatningsform, så I skal også have lyst til at møde nye mennesker for at vælge denne overnatningsform.

Det er især rygsækturister, som overnatter på hostels. Mange hostels ligger centralt i de større byer, hvilket gør hostels til et billigt alternativ til dyre hoteller i mange storbyer. Men der kan være rift om pladserne, så forsøg så vidt muligt at reservere plads i forvejen. Læs mere i min artikel om hostels i amerikanske storbyer

Bed and Breakfast i USA
Den engelske tradition med Bed and Breakfast findes også i USA, hovedsageligt på østkysten. Der findes især mange bed and breakfast-steder i New England, der som navnet antyder er det område i USA, der minder mest om Europa og England. Det er dog ikke nødvendigvis specielt billigt at overnatte på amerikanske bed and breakfasts. Mange steder har nærmest karakter af små luksushoteller. Læs mere på www.bbonline.com

Leje af private huse og ferieboliger
Familier med børn, der planlægger at have base det samme sted under ferien i USA, kan overveje at leje en feriebolig. Det er især en interessant mulighed i Florida, hvor udvalget af private huse og lejligheder er ret stort. Samtidig er afstandene i Florida begrænsede, så derfor kan det godt give god mening at have samme udgangspunkt hele ferien – eventuelt suppleret med et par hotelovernatninger.

Jeg har skrevet en hel artikel med tips og gode råd til udlejning af ferieboliger i Florida og resten af USA, hvor jeg lister de væsentligste aktører på markedet, og skriver lidt om boligbytte i USA. Læs min artikel om ferieboliger i Florida og boligbytte i USA

Overnatning på campingpladser
Kampgrounds of America – forkortet KOA – er USA’s svar på Dansk Camping Union. KOA driver campingpladser over hele USA, og giver jer mulighed for at få en naturoplevelse, samtidig med at I kommer tæt på de amerikanerne, der selv overnatter på pladserne. I kan enten campere på KOA’s campingpladser med eget telt, eller I kan leje jer ind i de campinghytter, som findes på flere af KOA’s campingpladser. Læs mere om KOA – Kampgrounds of America

Overvejer I ferie i autocamper eller motorhome, så tjek min artikel om motorhomes i USA og Canada

Læs også:
Landsdækkende nationale hotelkæder i USA
Moteller i USA og amerikansk motelkultur
Ferieboliger i Florida og resten af USA

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Informationerne på denne side er senest opdateret den 8. januar 2019.

Bemærk: Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller, moteller, hostels og anden overnatning via Highways-USA.com. Indtægterne bliver brugt til nye reportagerejser til USA og til investeringer i at udvikle Highways-USA.com med nye spændende produkter som fx nye e-bøger. Mange tak for jeres opbakning.

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

17 svar til “Overnatning i USA: Hoteller, moteller, hostels”

 1. Vi (2 voksne) skal i marts til Florida i 3 uger. Vi har lejet en feriebolig i Naples med tilhørende bil. Vi var også sidste år i Florida, hvor vi kørte til Key West tre dage og besøgte Everglades. I år er intet planlagt, men vil nok gerne nordpå til Tampa/ St. Petersburg. Andre overvejelser går lidt i retning af Daytona, hvor der er Bikeweek i perioden. Fruen skal nok også shoppe. Jeg har et par spørgsmål som du måske kan svare på. 1. Kan vi “bare” køre og finde en overnatning? Eller skal vi reservere hjemmefra og være mindre “fri”? 2. Har du foreslag til oplevelser? 3. Kan en tur i bil til New Orleans anbefales? Det er en lang tur, og vi har overvejet at flyve, men det ser dyrt ud. Dejligt du kommer til Ferie for Alle, hvor vi er hele weekenden i campingvogn, og glæder os til at høre dit foredrag. På forhånd tak Bjarne Flarup Jensen

  • Hej Bjarne, dine spørgsmål kræver en længere forklaring. Og da I kommer til Ferie for Alle i Herning, hvor jeg også deltager med bl.a. Florida foredraget, så kig forbi USA Rejsers stand i Hal G, hvor jeg står hele lørdagen efter Florida foredraget – så kan vi tage detaljerne der, i stedet for, at jeg skriver et langt svar her 😉

  • Hvis I bestemmer jer for Daytona, så skulle I køre de ca. 60 miles ekstra nordpå til byen St. Augustine. Der er hyggeligt i St. Georg Street med små sjove butikker og i Colonial Quarter. Castillo de san Marcos er også et besøg værd. Efterfølgende tilbragte vi nogle afslappende timer i St. Augustine Alligator Farm Zoological Park.

 2. Hej Henrik, rigtig meget god information på din side her! Alligevel har jeg et spørgsmål, som jeg ikke synes, at have fundet svaret på. Vi er to unge gutter, der vil til USA til sommer. Vi er kun 20 år begge to. Ved du, om det er vanskeligt at få lov til at overnatte på hostels, når vi nu ikke er ældre? 🙂 Vh. Rasmus

  • Da hostels netop er målrettet yngre turister og rygsækrejsende, kan jeg ikke forestille mig, at jeres 20 år skulle være et problem her. Det ville undre mig meget. Jeg tror ikke, at I vil få nogen problemer med at overnatte på hostels i USA. Selvom I stadig er for unge til at kunne gå på bar og drikke spiritus p.g.a. den amerikanske myndighedsalder på 21 år. Rigtig god tur!

 3. Vi er en familie på fem, hvor børnene er 1, 4 og 6 år. Vi skal til Californien i 3 uger fra 24. marts. Vi har hørt, at rigtig mange hoteller ikke accepterer tre børn på værelset. Når vi søger på hoteller, bliver vi forvirrede, fx.: Der står at børn under 15 år er gratis i eksisterende senge på værelset. Når man så søger på to voksne og tre børn, vises værelset ikke i søgningen – det vises kun ved søgning på to børn. Eksempel 2: Der kan fx stå, at der må være to børn under 12 år og et barn under 4 år i babyseng uden ekstra beregning. Skal man så under bookingen vælge prisen, hvor der vises to personer eller 4 personer? Man bliver ikke klogere af, at læse alt det med småt. Har du viden om hotelovernatning med tre børn i Californien? Mvh THomas

  • Hotelværelser i USA og mange andre steder i verden tager desværre ikke højde for, at mange familier består af mere end to voksne og to børn. Så det er desværre velkendt, at det er betydeligt nemmere (og billigere) at være to voksne og to børn end to voksne og tre børn. Jeg kender ikke de præcise regler i Californien, og de er sikkert også forskellige fra stat til stat. Reglerne om antal personer på værelset tager i øvrigt afsæt i sikkerheden på hotellerne i forhold til bl.a. brand, så de lidt trælse regler er retfærdigvis ikke kun et spørgsmål om at tjene flere penge, men også et udtryk for bl.a. brandsikkerhed. Med ansæt i eksempel nr. et, så tolker jeg søgningen sådan, at der kun må bo fire personer på værelset i alt. Derfor er disse værelser altså ikke relevante for jer. I eksempel nr. to tolker jeg søgningen/ informationen sådan, at der godt må være fx to voksne og tre børn på værelset, blot de holder sig under de pågældende aldersgrænser. Men om I så skal vælge prisen til to eller fire personer, kan jeg ikke umiddelbart svare på. Mit udgangspunkt er, at I naturligvis skal oplyse det totale antal personer pr. overnatning – ihvertfald i de faste senge. Sagt med andre ord: Når I finder en søgning med afsæt i eksempel nr. to, så ville jeg nok vælge prisen for fire personer. Men der findes et hav af forskellige bookingmaskiner, som sikkert håndterer tingene forskelligt. Jeg synes ikke umiddelbart, at jeg har været i tvivl, hvis jeg fx har brugt Hotels.com – men nu er det heller ikke specielt tit, at jeg booker overnatning med børn længere. Jeg håber, I blev lidt klogere. Nærmere kan jeg desværre ikke komme det 😉

 4. Vi (familie med to børn på 7 og 11 år) er ved at planlægge et lille roadtrip her i 2015. Vi rejser til New York den sidste uge af juni. I 10 dage skal vi køre fra New York til Niagara Falls, videre til Chicago og slutter af i Minnesota ved noget familie. Vi havde selvfølgelig tænkt at bestille det første hotel i New York. Vi vil helst ikke forudbestille hotellerne. Men hvad er din anbefaling? Efter hvad jeg kan finde frem til på Hotels.com, er der ok med billige hoteller på ruten. Mvh Pia

  • Med den rejserute, som I planlægger der, kan I godt tage nogle chancer undervejs. I behøver ikke booke det hele hjemmefra, da I på den tur vil bevæge jer lidt væk fra nogle af de mere intense turiststrømme. Men Niagara Falls ville jeg booke hjemmefra og det samme med Chicago. Niagara Falls er altså ekstremt populær, ikke mindst om sommeren. Så for at undgå, at I kommer til at bo alt for langt væk fra vandmasserne – og I får noget til en rimelig pris – så ville reservere overnatning heroppe på forhånd. Prismæssigt tror jeg også, at det vil være klogest, sæsonen taget i betragtning. En storby som Chicago ville jeg også personligt booke hjemmefra. Simpelthen for at have en adresse at navigere efter, når I ankommer. Men det er smag og behag. Strækningerne ind mellem, det vil sige Niagara – Chicago og Chicago – Minnesota kan I godt lade stå åbne, og bare tage et motel undervejs. Rigtig god tur!

   • Mange tak for hurtigt svar. Så vil jeg nok overveje, at booke dem i forvejen. Det var nok mest for at have friheden til at eksempelvis blive en dag mere i Niagara Falls 🙂 Der havde vi overvejet to overnatninger og tre i Chicago.

 5. Min kæreste og jeg skal på 7-8 dages roadtrip i New England i starten af august, og jeg er meget i tvivl om, hvorvidt vi skal bestille overnatning i forvejen, eller om det er muligt at finde den på vejen. Hvad vil du umiddelbart forslå?

  • Min erfaring med New England er desværre begrænset, da New England er det eneste hjørne af USA, hvor jeg stadig mangler at besøge flere af staterne. Så her er jeg lidt på udebane. Men efter hvad jeg har hørt fra andre, så er New England (især områderne langs Atlanterhavs kysten) et meget populært ferieområde for folk fra New York, Boston og de øvrige storbyer langs den amerikanske østkyst. Disse storbyboere trækker simpelthen nordpå væk fra den kvælende varme i bl.a. New York i august for bl.a. at tage til New England. Desuden er New England kendt for at være en af de dyreste regioner, når det gælder overnatning i USA – og i øvrigt også i en række andre sammenhænge. Så jeg ville nok booke ihvertfald nogle af nætterne hjemmefra, da jeg godt kan frygte, at I vil opleve nogle ret høje priser på overnatning i august. Og I kan kappe toppen af prisen ved at booke på forhånd frem for at “gå ind fra gaden” – er mit bedste bud. Så book nogle af dagene hjemmefra, og så kan I lade et par dage stå åbne, hvor I så tager chancen og ser, hvad I kan få undervejs. Jeg håber, I kan bruge svaret – rigtig god tur!

   • Tak vil tage dit svar til efterretning og diskuterer nærmere med min kæreste, hvad vi lige gør. Kan du anbefale nogen gode sider at søge overnatning på? Hotel.com og booking.com har nemlig ikke så mange hoteller registreret i det område.

    • Det undrer mig lidt, at Hotels.com ikke har så mange hoteller i området. Det kan desværre skyldes, at nogle af hotellerne er optaget, og at de derfor ikke vises på listen. Jeg har ikke lige umiddelbart anden forklaring, men jeg har som sagt desværre ikke så meget erfaring med New England, så jeg kan ikke rigtigt komme det nærmere. Prøv eventuelt Hostelworld.comeller alternativt bed and breakfast sitet bbonline.com. Der findes en del bed and breakfasts i New England, men det er ikke nogen billig løsning.

 6. Hej Henrik! Fantatisk informativ hjemmeside. Sidder og kigger lidt på forskellige moteller i USA via google maps og tripadvisor. Hvor meget går du op i om et motel har fået gode eller dårlige anmeldelser?

  • Hej Chris, tak for dine roser af Highways-USA. Jeg bruger ikke folks anmeldelser til ret meget: Hvis prisen og placeringen af motellet i mine øjne er den rigtige, kommer det forud for folks anmeldelser. Desuden kan folk have ekstremt forskellige oplevelser af det samme hotel og motel, hvilket anmeldelserne også typisk afspejler. Så jeg bruger min sunde fornuft, og bruger i stedet især mit kendskab til de enkelte motelkæder i USA som rettesnor for, om jeg vil benytte dem eller ej. Du kan læse mere om hovedparten af de national hotelkæder og motelkæder i USA i min artikel her, som senest blev opdateret, da jeg var i Texas i november 2013 – http://www.highways-usa.com/hoteller-usa/