Når I skal vælge overnatning i San Diego, bør I tage afsæt i, hvad I planlagt af oplevelser i byen. San Diego er en millionby og attraktionerne i San Diego er spredt ud over et stort område. Derfor kan I ikke undgå at skulle bruge jeres udlejningsbil, når I skal rundt i San Diego. Det er kun det ”gamle” Gaslamp Quarter i Downtown, der er fodgængervenligt, hvor I kan gå rundt til fods.

Hoteller i San Diego Downtown
Hoteller tæt på Sea World i San Diego
Hoteller tæt på San Diego Zoo

Overnatning i San Diego Downtown
Downtown i San Diego er i et vist omfang præget af de velkendte skyskrabere med kontorer og administration for store virksomheder – hvilket et stykke han ad vejen afspejler sig i de hoteller, som ligger i Downtown, som for de fleste vedkommende er business class hoteller og konference hoteller, der på en gang er lækre, men også lidt kedelige – og i hvert fald relativt dyre at overnatte på.

Det gælder hoteller som Courtyard by Marriott, Hilton San Diego Gaslamp Quarter, Omni San Diego Hotel, Residence Inn by Marriott San Diego, The Westin San Diego m.fl.

Heldigvis har San Diego også Gaslamp Quarter, der er en formildende omstændighed i San Diego Downtown. Gaslamp Quarter er forlystelseskvarteret i San Diego med masser af hyggelige restauranter, barer, cafeer o.s.v. Med andre ord: Et party distrikt. Hvis I gerne vil opleve den side af San Diego, giver det god mening at overnatte i Downtown. En anden sidegevinst ved at overnatte i centrum er, at I så kan vælge at gå ned til hangarskibet U.S.S. Midway, hvilket kan gøres på cirka en halv time fra fx Gaslamp Quarter.

Hvis I vil vælge et hotel med lidt karakter i San Diego Downtown, kan I overveje The Sofia Hotel på Broadway, jeg selv har boet på, da jeg senest var i San Diego. Lækkert og bynært hotel kun 10 minutters gang fra Gaslamp Quarter. Skulle jeg prøve et alternativ, lyder Keating Hotel til at være et spændende og utraditionelt bekendtskab. Desuden har Kimpton kæden et hotel i Downtown San Diego, Kimpton Hotel Palomar. Også Staypineapple at Hotel Z og Solamar Hotel lyder som et interessant hotelvalg. Det samme gør det historiske Ramada Gaslamp – Historic St James Hotel og Bristol Hotel.

Værelsespriserne afspejler naturligvis, at der er tale om en storby. Husk også at indregne udgifter til parkering – igen en velkendt og tilbagevendende udgift, når vi taler overnatning i centrum af storbyer.

Hostels i Downtown
Hvis I har mod på en ungdommelig overnatning i San Diego, kan I også overveje et hostels, som giver jer rigtigt meget værdi for pengene. Men vær forberedt på larm i weekenden, nærheden til forlystelseskvarteret Gaslamp Quarter taget i betragtning. Overvej eventuelt en seng i et lille fælles værelse eller måske et enkeltværelse, hvis de tilbydes.

HI San Diego Downtown får fine karakterer af brugerne på Hotels.com, hvilket også gælder placeringen tæt på Gaslamp Quarter. HI er en forkortelse for Hosteling International, og HI kæde er den officielle vandrehjemkæde i USA, der kan sammenlignes med danske Danhostels.

Der finder flere andre hostels i San Diego Downtown, fx Lucky D’s Hostel, USA Hostels San Diego eller Hostel on 3rd. Jeg har selv boet på USA Hostels, dog ikke i San Diego. Men denne hostelkæde plejer at levere en fornuftig overnatning og gode faciliteter – naturligvis på hostel niveau.

Hoteller ved SeaWorld i det nordlige San Diego
SeaWorld er så stor en attraktion i San Diego, at parken har sine ”egne” hoteller. Så hvis hovedformålet med jeres besøg i San Diego er at besøge SeaWorld, giver det bedst mening at se jer om efter overnatning i dette nabolag. Her kan I bl.a. overveje Four Points by Sheraton, Good Nite Inn San Diego, Holiday Inn Express San Diego, Green World Inn eller Wyndham Garden San Diego.

Lad jer I øvrigt ikke narre af, at flere hoteller benytter tilføjelsen ”near SeaWorld”. Hotellerne ovenfor ligger ret tæt på SeaWorld, men flere andre hoteller skilter også med dette – uden at ligge specielt tæt på SeaWorld. Så hav en sund skepsis, når I læses hotelnavnene. Men med hotellerne ovenfor er den altså god nok.

Hoteller ved San Diego Zoo og Balboa Park
San Diego Zoo og Balboa Park er to andre store attraktioner i San Diego, som trækker mange turister til byen. Hvis I vil have noget overnatning forholdsvis tæt på San Diego Zoo, så ligger der en stribe moteller og hoteller langs med Interstate 8 korridoren i det nordlige San Diego. Her kan I både vælge mellem helt almindelige, prisbillige og enkle moteller eller hoteller med nogle flere faciliteter.

I den først nævnte kategori finder I moteller som The Atwood, Best Western Seven Seas, Days Inn San Diego, Howard Johnson Inn San Diego, Kings Inn San Diego, Motel 6 San Diego Mission Valley og Super 8 San Diego.

Hvis I vil op at have fuld hotelstandard, så overvej hoteller som DoubleTree by Hilton San Diego, Hampton Inn San Diego Mission Valley, Holiday Inn Express San Diego Mission Valley og Homewood Suites by Hilton San Diego.

Bemærk at nogle af ovennævnte hoteller opkræver ekstra betaling for parkering, hvilket er lidt usædvanligt i en forstadskvarter. Det er noget som flere gæster kommenterer på i deres gæsteanmeldelser inde på Hotels.com

Hoteller i San Diego Downtown
Hoteller tæt på Sea World i San Diego
Hoteller tæt på San Diego Zoo

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke moteller og hoteller i San Diego via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.