CityPass rabat: Seværdigheder i San Francisco

CityPass til San Francisco giver jer gratis adgang til en række seværdigheder i San Francsco – plus 7 dages gratis transport i Downtown San Francisco med de berømte kabelsporvogne, bybusser og de almindelige elektriske sporvogne. Med et CityPass kan I spare op til 42 % på billetprisen, sammenlignet med prisen på billetter købt ved indgangen.

Rabat på seværdigheder i San Francisco – CityPass

Klassiske attraktioner i San Francisco
CityPass’ pakke af seværdigheder i San Francisco omfatter adgang til California Academy of Sciences, det bedste og største naturvidenskabelig museum i Californien. Desuden indeholder San Franciscos CityPass også en sejltur ud på San Francisco Bay under bl.a. Golden Gate Bridge med Blue & Gold Fleet Cruises. Der sejles også forbi Alcatraz, men ikke ind til øen.

Desuden får I en billet til det nyrenoverede San Francisco Museum of Modern Art, der genåbede i 2017 efter en stor renovering. Vil I ikke have kunst, kan I i stedet besøge det populær videnskabelige Exploratorium, der i 2012 flyttede ned i et helt nyt museum på Fisherman’s Wharf ved Pier 15.

I får også adgang til Aquarium of the Bay nede ved Pier 39. Monterey Bay Aquarium, der indtil 2016 også var med i CityPass San Francisco, er desværre ikke længere en del af rabatpakken.

Sidst men ikke mindst, så indeholder CityPass San Francisco også op til 3 dages fri transport med de berømte kabelsporvogne i Downtown San Francisco samt bybusser, metro og elektriske sporvogne i San Francisco Downtown – men dog ikke regionaltogene, kaldet BART.

Kuponhæfter med rabat
CityPass fungerer på den måde, at I køber jeres CityPass til San Francisco eller en anden amerikansk storby på websitet CityPass.com. I forbindelse med købet printer I en voucher ud, som så ombyttes til et CityPass kuponhæfte på den første attraktion i San Francisco, I ønsker at besøge.

Bemærk i den forbindelse, at I først kan køre gratis med sporvogne og busser i San Francisco, når I HAR fået udleveret jeres kuponhæfte. I kan altså ikke vise jeres udprintede CityPass voucher, men skal have den ombyttet til et kuponhæfte, før I kan køre gratis med sporvogne og busser i San Francisco.

Bemærk: I må ikke selv rive CityPass kuponerne ud af kuponhæftet. Gør I det, bliver kuponerne værdiløse. I afleverer derfor HELE kuponhæftet i billetlugen ved hver attraktion, hvorefter de ansatte i billetkontoret river CityPass kuponen ud og udleverer de relevante billetter sammen med kuponhæftet med de resterende rabatkuponer.

Tilvalg på udvalgte seværdigheder
En CityPass billet til en seværdighed er som udgangspunkt lig med en standard billet til den pågældende seværdighed. Men nogle steder kan I tilkøbe forskellige ekstra muligheder. Det gælder fx hos Blue & Gold Fleet, hvor I i stedet for den klassiske standard tur på en time for 5 dollars ekstra kan opgradere til en halvanden times tur, der fokuserer på Alcatraz og de flugtforsøg, der har været fra fængselsøen. I kommer dog ikke i land på Alcatraz. Her skal I i stedet benytte operatøren Alcatraz Cruises, som jeres CityPass til San Francisco ikke omfatter.

På De Young Museum giver CityPass billetten adgang til museets permanente samling. Hvis I vil se nogle af de skiftende udstillinger, skal der tilkøbes adgang til disse udstillinger – typisk 10 dollars pr. særudstilling. I kan også fravælge De Young Museum og i stedet besøge det nye Exploratorium ved Pier 15, et slags eksperimentarium med diverse sanseoplevelser og interaktive udstillinger.

Rabat på seværdigheder i San Francisco – CityPass

Informationerne på denne side er senest opdateret den 7. marts 2018.

Jeg optjener provision, hvis I vælger at købe jeres CityPass pakker via Highways-USA.com. Prisen for jer som kunder er den samme, uanset om I vælger at købe jeres CityPass via Highways-USA.com eller andre kanaler. Den optjente provision bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 svar til “CityPass rabat: Seværdigheder i San Francisco”

  1. Hej Henrik Lange: Vi er to modne damer, der 9. september rejser til Californien på en 14 dages biltur (tilrettelagt af FDM). Den ene har været i USA for 37 år siden og den anden har aldrig været der. En meget kort beskrivelse over hvor vi skal hen. Vi skal køre fra San Francisco til Las Vegas, en smut til Monterey. Forbi Yosemite, Zion, Grand Canyon. Mit spørgsmål: Jeg har det blå invalidekort og har spurgt i Sammenslutningen af Invalide Organisationer og FDM, om jeg kan bruge mit kort uden videre? Det mener de begge steder, men de er ikke sikker. Jeg er kommet så langt, at jeg har printet et stykke papir ud fra http://www.fhwa.dot.gov/legsregs/directives/fapg/cfr1235.htm. Men skal jeg for hver by, vi kommer til, melde mig til en offentlig myndighed og “registreres”? Kan jeg parkere gratis som i Danmark og EU? Og en sidste ting: Jeg ser ikke særlig invalid ud, jeg bruger ikke kørestol ej heller krykker. Hvordan skal jeg forholde mig? I øvrigt tak for gode informationer. På forhånd tak. Med venlig hilsen Connie F. Nielsen

    • Det lyder som en skøn tur, I er taget afsted på. Angående spørgsmålet om det “invalide tekniske”, kan jeg desværre ikke hjælpe jer. Jeg kender ikke noget til problematikken og det praktiske omkring, hvordan reglerne for handicappede og personer med invalidekort etc. håndteres i USA – kontra i Danmark og EU. Jeg kommer til samme konklusion som FDM og invalide organisationen, som I har spurgt, men jeg kender ikke de præcise regler. Så jeg kan desværre ikke hjælpe jer med et svar på jeres spørgsmål. Når det er sagt, så er der rigtigt gode forhold for handicappede og dårligt gående i USA generelt med ramper og elevatorer i nationalparker og på museer/ seværdigheder, mange handicap parkeringspladser, m.v. Men hvordan reglerne er for dokumentation for brug af handicap parkeringspladser, det ved jeg ikke. Jeg vil foreslå jer, at I spørger lokalt nogle steder, når I kommer frem. Her kan de muligvis give jer lidt mere afklaring. Rigtig god tur til jer begge!