Hoteller i Santa Barbara i Californien

Santa Barbara i det sydlige Californien hører til i den mere mondæne afdeling, når det gælder hoteller og overnatning på Stillehavskysten mellem San Francisco og Los Angeles.

Santa Barbara har i kraft af sine brede sandstrande og høje palmer langs kysten alt hvad den feriehungrende turist kan drømme om. Til gengæld må I så dykke lidt dybere i lommerne, da prisen på overnatning i Santa Barbara er noget højere end mange andre steder langs Californiens Stillehavskyst.

Hoteller og overnatning i Monterey, Californien
Hoteller og overnatning i Big Sur, Californien
Hoteller og overnatning i Pismo Beach, Californien
Hoteller og tips til overnatning i Solvang, Californien

Byen ved den amerikanske riviera
Stillehavskysten omkring Santa Barbara er et populært område blandt turister at tage nogle dages strandferie – fx efter to-tre ugers kør-selv-ferie i det sydvestlige USA. Her er Stillehavskysten i det sydlige Californien en perfekt kulisse til noget afslapning for at fordøje de mange indtryk, inden ferien slutter og hverdagen atter melder sig. I kan bo i gåafstand fra Santa Barbaras strandpromenade på mange hoteller. Foto: Henrik Lange, Highways-USA.com

Santa Barbara markedsfører sig som byen ved den amerikanske riveara, og så er scenen ligesom sat til noget lækker strandferie uden for mange aktiviteter. Derfor er det også især resorthoteller i den lidt dyrere ende af skalaen, I finder i Santa Barbara – typisk i første eller ”næsten” første række i gåafstand fra den brede sandstrand og strandboulevard i Santa Barbara.

Her finder I en række mindre individuelle og charmerende luksusprægede hoteller, der i flere tilfælde tilbyder gratis udlån af cykler og – naturligvis fristes jeg til at sige – har gratis vinsmagning af californiske vine om eftermiddagen. Santa Barbars gamle træmole ved kysten ligger i direkte forlængelse af hovedgaden State Street. Foto: Henrik Lange

Det gælder bl.a. hoteller som Beach House Inn, Best Western Beachside Inn, Brisas del Mar Inn at the Beach, Castillo Inn at the Beach, The Eagle Inn, Franciscan Inn & Suites, Hotel Milo Santa Barbara, Lavender Inn by the Sea, Mason Beach Inn og West Beach Inn, som alle ligger i gåafstand fra stranden i Santa Barbara.

Der ligger også en klynge strandhoteller i bydelen East Beach, hvor I bl.a. kan overveje hoteller som Blue Sands Inn, Hilton Santa Barbara Beachfront Resort, Pacific Crest Hotel og Santa Barbara Inn – alle i kort gåafstand fra stranden. På Hilton Beachfront Resort skal I dog være opmærksomme på, at hotellet både opkræver resort fee og særskilt betaling for parkering. Santa Barbara Mission er den smukkeste af de gamle spanske missions stationer i Californien. Foto: Henrik Lange

Hoteller og overnatning langs State Street i Santa Barbara
Hvis I ikke har behov for at skulle bo i gåafstand fra stranden, kommer priserne på hoteller og overnatning i Santa Barbara ned i et lidt lavere niveau – uden at det bliver direkte billigt.

Hovedgaden i Santa Barbara hedder State Street, og den slår en bue ind gennem byen for at ende nede ved havnefronten. Langs den del af State Street, som ligger længst inde i landet – ikke langt fra hovedvejen og motorvejen U.S. 101 – finder I en række udmærkede hoteller i Santa Barbara i et mere medgørligt prisleje.

Det gælder bl.a. hoteller som Best Western Pepper Tree Inn, Motel 6 Santa Barbara, Quality Inn Santa Barbara og Sandpiper Lodge. Sidstnævnte har jeg selv har boet på i 2018. Alle hoteller/ moteller, jeg vil betragte som overnatningssteder i den bedre mellemklasse. Sandstrand og palmer i Santa Barbara er indbegrebet af ferie i Californien. Foto: Henrik Lange, Highways-USA.com

Hertil kommer fire mindre og mere lokale moteller, Agave Inn, Oasis Inn & Suites, Sunset Motel og Town and Country Inn, som hører til blandt de billigste overnatningsmuligheder i Santa Barbara – der altså ikke er en specielt billig by.

Alternativer til Santa Barbara: Ventura og Solvang
Hvis prisen er et vigtigt parameter for jer, kan I i stedet overveje at rette blikket syd for Santa Barbara. Ventura, som er næste rigtige by på U.S. 101 i retning mod Los Angeles, har også et stort udvalg af hoteller og moteller. Og det til priser, som ligger en del under prisniveauet i Santa Barbara.

I kan også vende blikket nordpå mod Solvang, som kun ligger 45 minutters kørsel nord for Santa Barbara. Her kan I også finde masser af hoteller og moteller til fornuftige priser, hvis I kan undvære adgang til strand og havudsigt. Læs mere i min artikel om hoteller og overnatning i Solvang.

Hoteller og overnatning i Monterey, Californien
Hoteller og overnatning i Big Sur, Californien
Hoteller og overnatning i Pismo Beach, Californien

Hoteller og tips til overnatning i Solvang, Californien

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Denne artikel er opdateret i juli 2019, baseret på mit besøg i Santa Barbara i oktober 2018.

Jeg optjener provision, når I vælger at booke overnatning i Santa Barbara via Highways-USA.com. Indtægterne bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer for at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

8 svar til “Hoteller i Santa Barbara i Californien”

  1. Hejsa, hvilken erfaring har du med Air B&B? Jeg havde booket fem dage i Los Angeles i september, men har fået besked om, at det er annulleret?? Pengene er kommet retur, men det da lidt besværligt at skulle booke på ny. Jeg bestilte allerede i februar.

    • Jeg har ikke testet AirB&B i USA, da jeg sjældent bor mere end en enkelt eller to nætter det samme sted, inden jeg kører videre. Men når der er tale om privat overnatning, så kan der jo sker forskellige ting der gør, at AirB&B udlejeren ændrer planer, og derfor må aflyse en aftalt udlejning. Det er ulempen ved AirB&B bookinger, som jeg lige ser det, mens at et hotel normalt ikke lukker ned med kort varsel 🙂

  2. Alt for dyr by, var vores erfaring. Alt koster – også parkering på hotellets grund. Vi kommer ikke igen.

  3. Uhhhh, vi elsker Santa Barbara. Vi har været der to gange nu, sidste gang i påsken, hvor vi kørte Route 66 og havde lavet afstikkere til vores ynglingssteder. Vi har boet begge gange på Harbo House Inn, så hyggeligt et sted. Ligger cirka 100 meter fra strandpromenaden. De har cykler, man kan låne gratis. En god måde at se byen på. Kan varmt anbefales.

    • Super god feedback. Jeg kan sagtens forstå jeres fascination af Santa Barbara. Det var faktisk først sidste efterår, at jeg for alvor fik tid til at lære Santa Barbara bedre at kende. Og det med at opleve strandboulevarden og centrum på cykel er et rigtigt godt tip. Husk at an i USA i mange tilfælde kører på cykel på fortorvet, og det er helt tilladt, så længe man tager hensyn til fodgængerne.

  4. Ude på pieren ligger en rigtig hyggelig restaurant – og man kan sidde så langt ude fra kysten, at man på visse dage kan se havgusen “udefra”.