Solvang i Californien er kendt for sin danske historie og dens i nogle øjne lidt ”mormor” agtige hygge og referencer til Danmark. Men hvis I lige glemmer modellen af Rundetårn, vindmøllen og det spøjse ”bindingsværk” på byhusene, har Solvang de senere år rykket sig, og byder i dag på flere nuancer for turisterne – især det voksne publikum med smag for god mad og vin.

Hoteller og overnatning i Solvang

Danske stednavne på moteller og hoteller
I de senere år er vinturismen i Solvang eksploderet og den nærliggende Santa Ynez Valley bugner med spændende vingårde. Derfor er Solvang et oplagt sted til overnatning nr. to på vej ned ad Highway 1 fra San Francisco til Los Angeles, så I kan nyde et godt glas vin til middagen, uden at skulle køre mere den dag.

Solvang har overraskende mange overnatningssteder, og mange af dem har lidt spøjse navne med referencer til danske slotte, kongelige, danske provinsbyer og sågar Shakespeare.

Jeg nævner i flæng navne som Atterdag Inn, Hadsten House, Hamlet Inn, King Frederik Inn, Kronborg Inn, Royal Copenhagen Inn og et af de nyeste skud på stammen, The Landsby – sidstnævnte i øvrigt nyopført inden for de sidste par år og i moderne skandinavisk stil, så lad ikke navnet narre jer.

Mange af hotellerne i Solvang med tilføjelsen Inn hører hjemme i motelsegmentet: Altid god, solid overnatning til en rimelig pris uden for mange dikkedarer. Det gælder bl.a. Atterdag Inn, Hamlet Inn, King Frederik Inn og Svendsgaard’s Danish Lodge.

Hvis I vil have en ekstra oplevelse, så overvej Royal Copenhagen Inn, hvor der er indgang til værelserne fra et lille torv med små huse, der med lidt god vilje kan lede tankerne hen på byhuse en dansk købstad. I øvrigt er Solvang ikke større end at I kan gå rundt i byen fra alle hoteller og moteller, uden at skulle bruge jeres udlejningsbil. Solvang er således en rigtig fodgængerby.

Overnatning på hotel niveau i Solvang
Hvis I er på jagt efter ”rigtige” hoteller med lidt flere faciliteter, og vi skal blive i katogien ”hoteller med danske navne”, er Hadsten House en mulighed med en rigtig fin placering midt i Solvang og pæne anmeldelser fra brugerne.

The Landsby er det nyeste hotel i Solvang, og målrettet det mere kvalitetsbevidste publikum, hvad prisen også afspejler. Hotellet med 50 værelser er indrettet i skandinavisk stil i lyse materialer, og alle værelser er ikke mere end et par år gamle. Der er dog ikke pool på hotellet, hvis det er et krav.

Solvang Garden Lodge – der desværre har taget navneforandring til det totalt intetsigende The M Solvang – havde jeg selv fornøjelsen at bo på i 2016, og det var en fin oplevelse. The M Solvang har som det tidligere navn antydede en forholdsvis stor have til, man kan hygge sig i. Selve hotellet har visse referencer til en trelænget dansk bondegård og kan vel bedst kaldes ”country stil”. Hyggeligt sted.

Der findes flere andre hoteller i Solvang, som ikke har nogen specielle danske eller nordiske referencer, fx Hotel Corque, New Haven Inn og Solvang Inn and Cottages. Alle de nævnte hoteller overfor ligger i øvrigt inde i selve Solvang i gåafstand fra centrum.

Som brugere kan I i øvrigt læse flere danske brugeranmeldelser under de fleste hoteller inde på Hotels.com fra andre danske turister, der tidligere har overnattet i Solvang, hvilket giver jer en meget god fornemmelse af niveauet på de enkelte moteller og hoteller i Solvang.

Flere hoteller i Solvang ved Highway 1

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og moteller i Solvang via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.