Skift fra sommertid til vintertid i USA 2019

Sidste weekend i oktober er det igen tid til at stille uret en time tilbage, når vi går fra sommertid til vintertid natten mellem lørdag den 26. oktober 2019 og søndag den 27. oktober 2019.

I USA og Canada tager man en uge mere med sommertid, inden amerikanerne og canadierne stiller urene tilbage den første weekend i november, natten mellem den 2. og 3. november 2019.

Forskel på sommertid i USA og Europa
USA og Europa har valgt forskellige skærings weekender til skiftet mellem sommertid og vintertid. I USA og Canada er det den første weekend i november, hvor der skiftes fra sommertid til vintertid, mens det her i Europa er sidste weekend i oktober.

I den mellemliggende uge hen over månedskiftet fra oktober til november, rykker Danmark og Europa og således en time tættere på USA og Canada, således at der kun er 5 timers tidsforskel mellem Danmark og den amerikanske østkyst og 8 timers tidsforskel mellem Europa og den amerikanske vestkyst. Men kun en uge frem til den første weekend i november, hvor USA og Canada også går over til vintertid.

Sommertid i Europa i 2019:
31. marts 2019 – 27. oktober 2019

Sommertid i USA og Canada 2019:
10. marts 2019 – 3. november 2019

Sommertid i Europa 2020:
29. marts 2020 – 25. oktober 2020

Sommertid i USA og Canada 2020:
8. marts 2020 – 1. november 2020

Ingen sommertid i Arizona og Hawaii
Om foråret
går USA og Canada allerede over til sommertid i starten af marts, mens Europa først skifter til sommertid den sidste weekend i marts. Derfor er der normalt en periode på tre uger i marts, hvor USA og Canada har sommertid, men hvor Danmark og Europa stadig har vintertid. Også i den periode er der kun 5 timers tidsforskel mellem Europa og USA’s østkyst og 8 timers tidsforskel mellem Europa og USA’s vestkyst.

Arizona og Hawaii benytter ikke sommertid. Det betyder fx for Arizonas vedkommende, at der om sommeren ikke er tidsforskel mellem Californien, Nevada og Arizona, selvom Arizona ligger i en anden tidszone end Californien og Nevada. Til gengæld er der en times forskel om vinteren, da Arizona jo ikke stiller urene en time tilbage i modsætning til bl.a. Californien og Nevada.

Flyselskaberne skifter til vinterfartplan
Skiftet mellem sommertid og vintertid er også ensbetydende med, at flyselskaberne skifter deres trafikprogram fra sommerfartplanen til vinterfartplanen. Det er bl.a. ensbetydende med, at Norwegian fra denne weekend sætter sine direkte flyruter fra København til Fort Lauderdale, Los Angeles og New York JFK på stand by her over vinteren.

Norwegian forventer, at de direkte ruter fra CPH til USA vender tilbage i sommertrafikprogrammet i 2020, men der er endnu ikke meldt noget ud om, hvornår disse ruter forventes genoptaget og fra hvilken dato.

Til gengæld starter SAS direkte flyvninger fra København til Los Angeles den 13. januar 2020. Men i den mellemliggende periode må vi altså undvære direkte fly mellem København og Los Angeles.

Læs mere om tidszoner i USA og Canada

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.