Lige syd for Grand Canyon Village – 7 miles/ 11 kilometer fra Grand Canyon – ligger servicebyen Tusayan med en stribe hoteller, som alle hedder noget med Grand Canyon. Her kan man vælge at bo, hvis man ikke kan få plads inde i selve Grand Canyon Village i nationalparken. Ellers må man helt til Williams eller Flagstaff. Begge byer ligger på Route 66/ Interstate 40, og herfra er der cirka halvanden times kørsel op til Grand Canyon.

Hoteller og overnatning i Tusayan

Hoteller og moteller i Tusayan
Servicebyen Tusayan lige syd for Grand Canyon, som også er hjemsted for Grand Canyon Airport, har en seks-otte forskellige hoteller og moteller langs hovedvejen op til Grand Canyon, Arizonas Highway 64. Priserne afspejler naturligvis den tætte beliggenhed på Grand Canyon. Desuden er Tusayan en ægte turistby i kraft af sin placering så tæt på Grand Canyon.

Langs ”hovedgaden” finder du bl.a. Holiday Inn Express i Tusayan med 196 værelser, som også har sin egen indendørs pool. Hotellet har fået ganske pæne anmeldelser af brugerne på Hotels.com, og bl.a. ros for sin store morgenmadsbuffet. Desuden ligger der flere andre restauranter i nabolaget, hvis man har brug for det. Holiday Inn Express er godt valg til fx børnefamilier.

Canyon Plaza Resort med 232 værelser er en anden mulighed, der har fået lidt blandede anmeldelser af de danske brugere på Hotels.com. Hotellet har bl.a. udendørs pool og spa – begge dele kan være meget rart efter en måske lang sommerdag ved kanten af Grand Canyon.

Grand Canyon Squire Inn er et Best Western i den pæne ende af skalaen. Hotellet har 250 værelser, egen restaurant og sportsbar, udendørs swimmingpool og spa og sågar eget bowlingcenter, hvis man har tid til det. Grand Canyon Squire Inn hører hjemme i den lidt dyrere ende af skalaen, men har også fået flere pæne anmeldelser af danske brugere på Hotels.com – bl.a. for hotellets morgenbuffet.

The Grand Hotel er trods navnet ikke det dyreste hotel i Tusayan. Hotellet har 120 værelser og har bl.a. indendørs svimmingpool og egen hotelbar. Danske brugere på Hotels.com har generelt givet pæne anmeldelser af deres ophold på The Grand Hotel i Tusayan.

Gratis bus fra Tusayan til Grand Canyon
Fidusen ved at bo i Tusayan er, at der kører en gratis shuttelbus fra Tusayan og ind i Grand Canyon National Park fra midten af maj til starten af september. Dermed kan man slippe for at tage bilen ind i Grand Canyon – og bøvle med parkering. Bussen kører hvert 20. minut fra kl. 8 morgen til kl. 21 aften.

Den gratis bus har bl.a. stoppesteder ved Grand Canyon Squire Inn og The Grand Hotel. Bemærk at man skal have en gyldig billet til nationalparken, inden man stiger ombord – det kan fx være familiens nationalpark pas. Hvis I selv kører i bil op til Grand Canyon, er der 10 minutters kørsel op til kløften.

Overnatning længere væk fra Grand Canyon
Byen Valle ligger cirka en halv times kørsel syd for Grand Canyon på Arizonas Highway 64, der hvor U.S. 180 drejer fra mod Flagstaff. Her kan man overnatte på Grand Canyon Inn, der altså trods navnet ligger en halv times kørsel fra kløften. Hvis prisen er altafgørende, er Grand Canyon Inn i Valle et OK bud, men ellers skal man ikke forvente det store. Byen Valle er i øvrigt meget lille, og motellet ligger derfor reelt midt ude i ingenting uden de store shoppingmuligheder eller restauranter.

Hvis I vil have lidt omgivelser, skal I enten vælge Tusayan – eller alternativt Williams på Route 66, en god halv times kørsel længere mod syd.

Hoteller og overnatning i Tusayan

Læs mere om overnatning inde i Grand Canyon National Park
Læs mere om overnatning i Williams på Route 66
Læs mere om overnatning i Flagstaff på Route 66

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning ved Grand Canyon via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer for at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.