Moteller og overnatning i Williams på Route 66

Med en placering kun 45 minutters kørsel fra sydkanten af Grand Canyon kombineret med en placering midt på Route 66 i Arizona, er Williams et rigtigt god bud på et sted at overnatte på ruten fra Los Angeles eller Las Vegas på vej mod Grand Canyon.

Det er også fra Williams at jernbanen Grand Canyon Railroad til Grand Canyon udgår fra, og så har Williams en af de mest charmerende Route 66 hovedstrøg i Arizona med masser af neonlys. Endnu en grund til at tage en overnatning i Williams, inden turen går til eller fra Grand Canyon.

Sidste Route 66 by til at blive forbigået af I-40
Williams var den sidste by på hele Route 66, der blev ”forbigået” af den nye motorvej Interstate 40 (I-40) nord om centrum så sent som i 1984. Efter en del lobbyarbejde blev Williams udstyret med hele tre motorvejsafkørsler. Dermed har bilisterne på motorvejen hele tre chancer til at forlade Interstate 40 og tage turen ind gennem den charmerende Williams i det vestlige Arizona. Williams var sidste by på Route 66, der fik I-40 lagt uden om byen. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Williams har således klaret overgangen fra central Route 66 by til hyggelig turistby syd for Grand Canyon ganske godt, og byens Main Street – Route 66 – vrimler med hyggelige restauranter, cafeer, barer og adskillige souvenirbutikker – de fleste oplyst af farverige neonlys, når mørket falder på. Neonlysene på Route 66 i Williams lyser i den grad op om aftenen. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Moteller langs Route 66 i Williams
Route 66 gennem Williams breder sig over to gader: Den østgående del af Route 66 i Williams krydser gennem byen på Main Street, der i Williams meget passende bare hedder Route 66.

Den vestgående del af Route 66 i Williams krydser gennem byen på parallelgaden Railroad Avenue. Tag en tur frem og tilbage gennem Williams på begge disse gader, så I får den fulde oplevelse af Route 66 i Williams. Sidst jeg var i Williams, boede jeg på Westerner Motel på Route 66. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Williams har heldigvis stadigvæk masser af moteller langs den gamle Route 66. Det gælder bl.a. Westerner Motel (i den vestlige del af byen), som jeg selv boede på sidst, jeg var i Williams i juni 2019. Men I kan også overveje klassiske Route 66 moteller som Highlander Motel eller det hyggelige Canyon Country Inn vest for bymidten og Celilo Inn eller Grand Motel i den østlige ende af byen. Grand Motel er i øvrigt det ældste motel i Williams, opført tilbage i 1930’erne. Alle de nævnte moteller ligger i gåafstand fra bymidten. Highlander Motel i Williams er også et bud på overnatning på Route 66. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Grand Canyon Hotel fra 1891
Hvis I er til et klassisk byhotel, så overvej Grand Canyon Hotel, der ligger midt i Williams på Route 66. Så kan det ikke blive mere centralt. Hotellet er fra 1891 og har i alt 23 værelser. Bemærk at de billigste værelser IKKE har bad og toilet p.g.a. hotellets alder. Her skal I dele bad og toilet med enkelte andre gæster. Grand Canyon Hotel fra 1891 kan levere en historisk overnatning i Williams. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Bemærk også, at receptionen lukker kl. 21.00, hvilket snød mig i juni 2019. Derfor kom jeg for sent til min booking. Så jeg har stadig til gode at teste Grand Canyon Hotel, men det skal nok lykkes på et tidspunkt.

Apropos hoteller: Hvis I overvejer at tage toget op til Grand Canyon fra Williams kan I overveje at overnatte på Grand Canyon Railway Hotel, der som navnet indikerer, ligger lige ved stationen i Williams, hvorfra toget op mod Grand Canyon afgår fra. Route 66 i Williams leverer i den grad neonhygge, når mørket falder på. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Kedelige kædemoteller i Williams
Der ligger også en stribe kædemoteller/ hoteller i Williams. Men i min optik bør I overnatte på et af de klassiske Route 66 moteller/ hoteller nævnt overfor, når I skal overnatte i en Route 66 by som Williams.

Men Williams har altså også de velkendte kædemoteller som Americas Best Value Inn, Comfort Inn, Days Inn, Econo Lodge, Holiday Inn Express, Howard Johnson, Quality Inn, Red Roof Inn, Rodeway Inn, Super 8, Travelodge m.fl. Men ingen af disse ligger i rimelig gåafstand fra bymidten i Williams – med undtagelse af Americas Best Value Inn I denne souvenirbutik kan I se verdens (vist nok) største Route 66 skilt. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Jeg har i øvrigt intet imod kædemoteller og hoteller, og bruger dem selv med jævne mellemrum. Men lige i en by som Williams med masser af Route 66 historie, bør I vælge en mere autentisk overnatning.

Under Canvas Grand Canyon
Hvis I er til lidt alternativ overnatning – så overvej en glamping overnatning hos ”Under Canvas”.

Under Canvas Grand Grand ligger cirka 20 minutters kørsel nord for Williams ved den lille flække Valle på Arizonas Highway 64 (landevejen fra Williams op mod Grand Canyon).

Hos Under Canvas Grand Canyon har I muligheden for at prøve en camping overnatning i et safaritelt, komme tæt på naturen, men stadig sove i en rigtig seng. I kan vælge mellem en række forskellige telttyper hos Under Canvas Grand Canyon, og der er altså tale om en campinglignende luksus overnatning med mulighed for hygge i lejrbålets skær om aftenen og udsigt til den flotte stjernehimmel over Arizona.

Under Canvas driver teltlejre med luksus safaritelte på i alt syv forskellige lokaliteter rundt om i USA.

Mere overnatning ved Grand Canyon:
Hoteller i Tusayan syd for Grand Canyon
Hoteller inde i Grand Canyon National Park
Hoteller og overnatning i Flagstaff, Arizona

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Denne artikel er senest opdateret i juli 2019, baseret på mit besøg i Williams i juni 2019.

Jeg optjener provision, når I vælger at booke overnatning i Williams på Route 66 via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer for at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

6 svar til “Moteller og overnatning i Williams på Route 66”

  1. Vi boede der for to år siden, og tager dertil igen til efteråret. Sidste gang spiste vi hos Jessica´s. Hun er en meget gammel dame. Det var bare en sjov oplevelse.

  2. Vi havde i 2017 to overnatninger og dermed to aftener i Williams, hvor vi nød en tur ned af hovedgaden Route 66 i Williams med souvenirbutikker, western show i hovedgaden og en fantastisk tur med Grand Canyon Railroad til Grand Canyon med underholdning i toget, super service og cowboy hold-up undervejs – kan så klart anbefales.

  3. Rigtig sjov sted, var der to overnatninger. Spændende og autentisk westernby, og ligger godt til besøg af Grand Canyon syd.

  4. Havasupai Falls!! Ved du noget om turen derop? Vi har kun en enkelt dag i området desværre – kan det overhovedet lade sig gøre at komme derud og hjem igen på en dag? Mvh Hanne Andersen

    • Jeg har ikke besøgt Havasupai Falls eller Havasu Falls, som selve vandfaldet vist hedder. Heller ikke Hualapai indianerne er voldsomt informative på deres egne hjemmesider, men som jeg lige kan læse det, så skal man forberede sig på en del kørsel på grusveje. Og de plejer at være at svingende standard. Jeg skal ikke kunne sige, om det er besværet eller turen værd.