Jackson Hole er den sydlige serviceby i forhold til Yellowstone og Grand Teton National Park. Den gamle mineby ligger syd for Grand Teton National Park, og er dermed den by af de fire servicebyer, som ligger længst væk fra Yellowstone. Grand Teton er dermed først relevant som overnatningsby, når I er færdige med at udforske Yellowstone, og I måske skal videre sydover ned mod fx Arches og Canyonlands i Utah og det sydvestlige Colorado, sådan som jeg beskriver det i min 23 dages guide til Rocky Mountains.

Hoteller og overnatning i Jackson Hole, Wyoming

Byen med det mærkelige navn
Navnet Jackson Hole lyder umiddelbart ikke særligt flatterende. Det lidt specielle navn stammer tilbage fra dengang, hvor lykkeriddere oppe i bjergene – i form af minearbejdere – havde deres gang i området.

Set fra deres perspektiv lå byen Jackson nede i bunden af kløften, mens de arbejdede oppe i bjergene og kunne se ned på byen. Derfor opstod navnet Jackson Hole, en betegnelse man også kender fra andre minebyer fra slutningen af 1800-tallet. Men i Jackson Hole i Wyoming har navnet hængt ved.

Klassisk westernby med historie
Jackson Hole er i kraft af sin historie som mineby og wild west by en særdeles charmerende by med et hyggeligt centrum med en lang række historiske bygninger – tilsat plankefortove langs nogle af de gamle byhuse. Og der er tale om den ægte vare – og ikke kopier af gamle huse. Alene det gør det oplagt at lægge vejen forbi Jackson Hole.

Men Jackson Hole i Wyoming ligger også strategisk godt i forhold til infrastrukturen i området, for flere af de store færdselsårer mødes ved Jackson Hole. U.S. 89 går således sydvest ud ad byen ned i retning mod Salt Lake City, mens U.S. 191 tager en sydøstlig retning ned gennem det vestlige Wyoming. Begge ruter indgår i øvrigt som muligheder i min 23 dages guide til Rocky Mountains. Endelig kan I også overveje en mere vestlig rute ad U.S. 26 ind i Idaho.

Hoteller og overnatning i Jackson Hole
Jackson Hole er særdeles velforsynet med overnatningsmuligheder i form af både kædehoteller og individuelle hoteller og moteller. Nogle af kædehotellerne i Jackson Hole ligger langs den sydlige indfaldsvej ind til byen langs U.S. 89/ U.S. 191, der strækker sig over flere kilometer syd ud af byen langs den firesporede hovedvej. Det gælder bl.a. Hampton Inn, Motel 6 og Super 8. SpringHill Suites har et nyere hotel i selve Jackson Hole.

Blandt de lokalt opererede moteller tæt ved centrum kan I overveje Antler Inn, Elk Country Inn, Mountain Modern Motel, Ranch Inn, 49’er Inn & Suites m.fl.

Selv overnattede jeg for nylig (2018) på Super 8 motellet i Jackson Hole, som var tematiseret som western motel, hvilket var lidt overraskende for et Super 8 motel. Men der findes mange andre muligheder i både den lidt dyrere og lidt billigere prisklasse.

Flere hoteller og overnatning i Jackson Hole

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning i Jackson Hole syd for Yellowstone og Grand Teton via Highways-USA.com  Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.