West Yellowstone er den vestlige serviceby i forhold til Yellowstone National Park. Indgangen til Yellowstone ligger lige øst for selve byen, men der er 30 minutters kørsel ind til de nærmeste interessante naturoplevelser inde i selve Yellowstone fra West Yellowstone. Den øst-vest gående U.S. 20 fortsætter således videre vestpå gennem Montana fra West Yellowstone.

Hoteller og overnatning i West Yellowstone, Montana

Union Pacific og West Yellowstone
West Yellowstone er som udgangspunkt den mindst interessante by af de fire servicebyer, som ligger nord, syd, øst og vest for Yellowstone. Byen er også den yngste af de fire byer rundt om Yellowstone, Cody, Jackson Hole, Gardiner og West Yellowstone.

West Yellowstone kan takke jernbaneselskabet Union Pacific for sin eksistens. Byen var nemlig endestation for de tog med turister, som Union Pacific frem til 1960 sendte ind til West Yellowstone, hvorfra turisterne blev fragtet det sidste stykke ind i parken med busser til parkens hoteller.

Af samme grund kan man i dag finde en flot stationsbygning i West Yellowstone, og byen var frem til 1960 reelt bestyret af Union Pacific. Ligesom i Grand Canyon, var det jernbaneselskaberne, som i turismens barndom fragtede turisterne frem til Yellowstone. I dag er der kun stationen tilbage – selve jernbanesporet er for længst fjernet.

Hoteller og moteller i West Yellowstone
Der er ikke nogen gammel hyggelig bykerne i West Yellowstone, sådan som det er tilfældet i Cody, Jackson Hole og Gardiner. I bør altså ”kun” vælge West Yellowstone som overnatningsby, hvis det passer i forhold til jeres rejseretning. Husk også, at indgangen til Yellowstone fra West Yellowstone kun er åben fra maj til slutningen af oktober – men altså ikke hele året rundt.

Flere af de klassiske kædehoteller er repræsenteret i West Yellowstone, og det gælder bl.a. Best Western Desert Inn og Holiday Inn. Lokale moteller omfatter bl.a. Stage Coach Inn, White Buffalo Hotel og Yellowstone Country Inn m.fl. Bemærk at overnatning i West Yellowstone ikke er specielt billigt.

Alternativ overnatning ved West Yellowstone
Der ligger også en række mere alternative overnatningsmuligheder ved West Yellowstone, som fx teltbyen Under Canvas Yellowstone (cirka 5 miles vest for West Yellowstone), der består af en række faste telte med rigtige senge, man kan overnatte i – med afsæt i glamping begrebet.

En anden mulighed kunne være The Hibernation Station, der består af en samling rustikke bjælkehytter. Det samme gælder lokaliteten Explorer Cabins at Yellowstone. I kan også overveje The Historic Madison Hotel, et gammelt hotel fra starten af 1900-tallet i bjælkestil med delte badeværelser, så det minder lidt om et hostel.

Hvis I har mod på lidt historie, så huser den gamle smukke stationsbygning i West Yellowstone et museum, der bl.a. fortæller historien om dengang West Yellowstone var en stationsby.

Flere hoteller og overnatning i West Yellowstone

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Jeg optjener provision, når I vælger at booke hoteller og overnatning i West Yellowstone via Highways-USA.com  Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.