Overnatning i Mariposa vest for Yosemite

Mariposa er uden tvivl den mest hyggelige og charmerende by af de lidt større servicebyer, der ligger vest for Yosemite National Park. Mariposa er administrationsbyen i Mariposa County, hvis areal inkluderer en stor del af Yosemite National Park, og så er Mariposa en rigtig by med en hyggelig hovedgade med charmerende gamle byhuse fra 1800-tallet, hvor I både finder lokale butikker foruden en stribe cafeer og restauranter, som står klar til at servicere turisterne. Og så har Mariposa naturligvis også en hel stribe forskellige overnatningssteder.

Hoteller i El Portal sydvest for Yosemite National Park
Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park

Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park
Hoteller i Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Klassisk small town hygge i Mariposa
Med sin klassiske Main Street er Mariposa indbegrebet af en hyggelig provinsby, der heldigvis ikke har mistet sin charme i forbindelse med byudvikling. Mariposa vinder således prisen for at være den hyggeligste af de lidt større byer, der ligger i en halvcirkel vest, sydvest og syd for Yosemite og Sierra Nevada bjergene i Californien.En klassisk Main Street med gamle byhuse gør Mariposa ekstra hyggelig. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Samtidig ligger Mariposa kun cirka en times kørsel fra Yosemite Valley ad Highway 140. Så Mariposa ligger også strategisk godt i forhold til Yosemite, hvis man gerne vil bo i en rigtig by – i modsætning til fx El Portal (også på Highway 140). El Portal ligger godt nok noget tættere på Yosemite, men El Portal er ikke rigtig nogen by, men dybest set kun et par hoteller og en tankstation. Mariposa har både lokale butikker og flere restauranter langs hovedgaden. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Mariposa har også en lille historisk trumf i ærmet: Byens flotte retsbygning Mariposa County Courthouse er opført i 1854, hvilket gør det til den ældste fungerende retningsbygning i Californien.Mariposa County Courthouse er ældste fungerede retsbygning i Californien. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Hoteller og moteller i Mariposa
Mariposa har i kraft af sin beliggenhed en times kørsel fra Yosemite naturligvis flere forskellige hoteller og moteller rundt om i byen. Det gælder bl.a. motellet Miners Inn i den nordlige del af byen, der bl.a. få ros for sin lækre morgenmad fra andre gæster, der har skrevet en anmeldelse af Miners Inn på Hotels.com

Skal det være et hyggeligt og lokalt motel midt i Mariposa, kan I overveje det charmerende River Rock Inn. Det har godt nok kun 9 værelser, til gengæld er I sikret lokal motelcharme på nogle fine værelser på River Rock Inn med en super placering midt i Mariposa.River Rock Inn er det ældste motel i Mariposa med 9 værelser. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Andre muligheder i motelsegmentet i Mariposa er Mariposa Lodge, Monarch Inn og Mother Lode Lodge samt det lidt dyrere Quality Inn Yosemite Valley.

Best Western Plus Yosemite i den sydlige ende af byen er en anden mulighed i Mariposa, hvis I er på jagt efter et regulært hotel med mange faciliteter og dermed også lidt højere prisniveau.

Mariposa Fair Bungalow Tent Cabins
Hvis I er friske på to alternative og meget forskellige overnatningsmuligheder ved Mariposa, kommer her to alternative overnatnings forslag.

Mariposa Fair Bungalow Tent Cabins består af fire canvastelte med plads til to personer og udstyret med faste trægulve og rigtige senge – og en blæser, hvis det bliver for varmt.Kan I undvære toilet og bad på værelset, så prøv Mariposa Fair Tent Cabins. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

Der er i sagens natur ikke noget bad eller toilet i teltet, så man skal benytte de fælles toilet- og badefacilieter på pladsen. Og pladsen er Mariposa Fair Grounds et par kilometer syd for selve Mariposa by, den lokale markedsplads i Mariposa, hvor man også kan overnatte i motorhome.

Jeg har selv testet Mariposa Fair Bungalow Tent Cabins en enkelt nat i juni 2019, og det var en udmærket oplevelse til en rigtig god pris, placeringen tæt på Yosemite taget i betragtning. Så hvis I har lyst til at prøve kræfter med glamping begrebet, kan Mariposa Fair Bungalow Tent Cabins være en mulighed.Vil I overnatte i en klassisk Airstram, er AutoCamp ved Mariposa svaret. Foto: Henrik Lange © Highways-USA.com

AutoCamp ved Mariposa
Der venter en helt anden campingoplevelse i en noget anden prisklasse pr. nat, hvis I vælger at booke jer ind på AutoCamp Yosemite, som ligger ud til Highway 140 i det lille samfund Midpines cirka fem miles nord for Mariposa i retning mod Yosemite National Park.

AutoCamp Yosemite er en helt nyåbnet overnatningsmulighed ved Mariposa, hvor initiativtagerne har fået opstillet cirka 40 klassiske Airstreams campingvogne, som I så kan overnatte i, to personer pr. vogn. Ud over selve campingvognen følger der også et lille bålsted med til hver campingvogn, så I kan sidde og hygge jer i lejrbålets skær om aftenen. Stedet har også en stor lounge, der står til fri afbenyttelse under opholdet, og det er også her, at man indtager morgenmaden, som er med i prisen.Bortset fra runde vægge er det reelt et hotelværelse, I overnatter i hos AutoCamp ved Mariposa. Foto: Henrik Lange ©

AutoCamp Yosemite er målrettet det voksne segment, der gerne vil forkæles. I kraft af der kun er to sovepladser pr. Airstream, giver det lidt sig selv, at AutoCamp mest er for de voksne. Der kan også lejes canvastelte på stedet, hvis man er flere end to personer. Men så går lidt af det unikke ved at overnatte på AutoCamp.

AutoCamp er indrettet på en tidligere KOA campingplads. Jeg havde fornøjelsen at teste AutoCamp på en enkelt overnatning i juni 2019, hvor jeg var inviteret af Mariposa by til at prøve AutoCamp. Det var en unik oplevelse at overnatte i en klassisk Airstream, der var indrettet fuldstændigt som et hotelværelse inkl. toilet og brusebad.Pladsen er ganske rummelig i en Airstream med plads til både køkken, toilet og brusebad. Foto: Henrik Lange ©

Så hvis I er villige til at betale for en helt unik overnatnings oplevelse kun godt 30 minutters kørsel fra Yosemite National Park, er AutoCamp Yosemite i Midprines ved Mariposa et rigtigt godt bud.

Hoteller i El Portal sydvest for Yosemite National Park
Hoteller i Fish Camp syd for Yosemite National Park

Hoteller i Oakhurst syd for Yosemite National Park
Hoteller i Lee Vining øst for Yosemite National Park
Hoteller i Mammoth Lakes sydøst for Yosemite

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Denne artikel er senest opdateret i juli 2019 og baseret på mit besøg i Mariposa i juni 2019.

Jeg optjener provision, når I vælger at booke overnatning ved Yosemite National Park via Highways-USA.com Indtægterne bliver bl.a. brugt til nye reportagerejser til USA, men også til nye investeringer for at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning og jeres bookinger.

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

9 svar til “Overnatning i Mariposa vest for Yosemite”

 1. Hvis I er i Mariposa, er det værd at besøge Mariposa County Court House fra 1854 og eventuelt det gamle fængsel. Den gamle retssal er fortsat i brug. Politiet gav mig lov til at gå op i retssalen og tage et par billeder.

  • Super godt tip. Var ikke klar over, at der også var fængsel på stedet, men det passer jo meget godt med, at det er en gammel retsbygning. Jeg var også forbi og tog et par fotos udefra, som det fremgår af min artikel overfor 😉

 2. Hyggelig by – kan anbefale Happy Burger Diner – kæmpe menukort og meget lækre og STORE retter. Supermarkedet Pioneer Market har et stort udvalg og fornuftige priser.

 3. Har været i Mariposa to gange. Skøn lille by, (nok især fordi de spurgte efter ID i baren, selvom jeg var 32)

 4. Ja det er en rigtig dejlig rolig by. Håber du fik prøvet at spise på Charles Street Dinner House. Fantastiske retter de har og ganske hyggeligt, men godt fyldt op.

 5. Havde for nogle år tilbage nogle dage i Mariposa, hvor vi var ufrivilligt strandet. Indehaveren af det lokale motel fortalte, at hun engang var med sin mand på jagttur (de boede i NYC) og da de kom hjem, var de enige om, at Mariposa var det mest dødkedelige sted, og at de aldrig ville bo der. Efter nogen tid så hun tilfældigt annonceret, at motellet var til salg, og hun havde ofte tænkt tilbage på deres tur, som alligevel havde sat sig. Hun købte motellet og en sølvgrå mustang, og ville aldrig bytte igen.
  Vi oplevede en dejlig by med dejlige mennesker. Vi var overalt og der er bl.a. flyveplads, vaskeri med snaksagelige lokale, Ace Hardware isenkram butik og en diner med masser af lokale billeder og opslag. Det var også vores vej til Yosemite.
  NB: Hvis vi havde lyttet til Sheriffens råd og taget et andet hotel (vi kørte i en ny Cadillac), så havde vi måske ikke fået alle de oplevelser. Men “that’s what it’s all about”, når man er på roadtrip. Alt kan ske på turen.