Antelope Canyon – kløfter med farver og magi

Med sine helt specielle bløde, runde former og sit helt unikke lys, der er skabt af kraftige vandstrømme gennem tusinder af år, er sandstensklipperne Antelope Canyon i det nordlige Arizona en af de nye kometer på listen over naturseværdigheder i det vestlige USA. Antelope Canyons kløfter ligger på Navajo territorium – ligesom Monument Valley – og det gør det til en lidt speciel oplevelse at besøge parken.

Hoteller i Page, Arizona vest for Antelope Canyon
Antelope Canyon indgår i min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas

Vandstrømme og vandtryk har skabt Antelope Canyon
Antelope Canyon en et klippemassiv af sandsten, der ligger placeret midt i et normalt udtørret flodleje. Men fra tid til får kraftige regnskyl, de såkaldte flashfloods, vandet til at strømme gennem flodlejet med ganske stor kraft. Når vandet rammer sandstensklipperne i Antelope Canyon, er vandtrykket så kraftigt, at vandet i praksis skærer sig ind i klipperne og filer løs på de forholdsvis bløde sandstensvægge. Det er derfor vandtrykket fra det strømmende vand, der har skabt de helt unikke runde og bløde kløfter inde i Antelope Canyon.

Men disse flashfloods er også jokeren ved Antelope Canyon. For det er livsfarligt at opholde sig inde i hulerne, når vandet kommer. Dels stiger vandet lynhurtigt i de smalle kløfter, og dels er vandtrykket så kraftigt, at vandet river alt med sig.

En anden joker er det faktum, at der sagtens kan opstå flashfloods, selvom det ikke regner over selve Antelope Canyon. Kraftige regnskyl adskillige miles fra Antelope Canyon, kan få vandet til at strømme ned mod kløfterne, og pludselig så kommer vandet. Derfor kræver det lokale guider – plus en firehjulstrækker – for at komme helt ind til Antelope Canyon. Begge dele leverer de lokale Navajo indiandere, der tjener gode penge på at vise Antelope Canyon frem for turisterne.

IMG_2609

Fotografer og Antelope Canyon
For fotografer er Antelope Canyon en helt unik destination. De afrundede og bløde klippevægge inde i de smalle kløfter er dels et helt specielt motiv. Men når du så samtidig får solen til at sende sine stråler ned i kløften gennem de smalle sprækker oppefra midt på dagen og tilsætter noget af det helt fine timeglassand i inde i kløfterne, har du en helt unik kombination af klipper, lys og sand. Og er du bare en rimelig habil fotograf, kan du få nogle helt fantastiske motiver med dig hjem.

Af samme grund arrangeres der to forskellige typer af guidede ture ind i Antelope Canyon. Almindelige guidede ture for de klassiske turister og ture specielt for fotografer, der får lidt ekstra tid – og nogle gode råd – til at få de bedste skud af kløfterne. Jeg valgte en fotograftur på halvanden time, og på den tur var vi kun fem personer, så guiden have god tid til at komme med gode råd og tips til motiver inde i kløfterne. Og hun tog sig også tid til at tage fotos med vores forskellige kameraer – samt naturligvis et par fotos med os selv på inde i kløfterne.

Men pas godt på dit kameraudstyr, for sandet inde i Antelope Canyon er ekstremt fint og kommer nemt ind i alle hulrum, så pas ekstra godt på dit kamera og dine linser.

IMG_2640

Masser af turister og turoperatører
Rygter om skønheden i Antelope Canyon er efterhånden nået vidt omkring, så det vrimler med turister fra alle verdenshjørner på de guidede ture ind i Antelope Canyon. Du skal derfor have ekstra tålmodighed, hvis du vil have fotos af kløfterne, uden at få uvedkommende japanske eller kinesiske turister med på dine fotos. Hele syv forskellige Navajo-turoperatører arrangerer guidede ture ind i Antelope Canyon, så der er i den grad trængsel ved indgangen.

Antelope Canyon ligger så afsides, at det kræver en firehjulstrækker at køre ind til sandstenskløfterne. ”Vejen” ind til Upper Antelope Canyon er et udtørret flodleje, og den er både hullet og så ekstremt sandet, at flere af Navajo indianernes egne firehjulstrækkere jævnligt kører fast i det løse sand. Så det med firehjulstrækkeren og guiderne er retfærdigvis ikke noget, Navajo indianernes kun siger, for at tjene ekstra penge – selvom de er dygtige forretningsfolk.

Du kan med andre ord ikke besøge Antelope Canyon uden guide. Du kan enten købe billet til Antelope Canyon på stedet eller bestille hjemmefra. Ønsker du at få en tur midt på dagen, når lyset er smukkest, så reserver din billet online hjemmefra.

IMG_2645

Upper and Lower Antelope Canyon
Antelope Canyon består dels af Upper Antelope Canyon og Lower Antelope Canyon. Langt de fleste turister vælger at besøge Upper Antelope Canyon, som ligger syd for Utahs Route 98 øst for byen Page i det nordligste Arizona. Upper Antelope Canyon ligger i niveau med jordoverfladen – deraf navnet – og det var netop Upper Antelope Canyon, jeg besøgte på min fototur.

Vælger du derimod at besøge Lower Antelope Canyon nord for Highway 98, skal du ud at klatre på trapper, da disse kløfter ligger op til et par etager under jordoverfalden. Derfor skal du være parat til at kravle ned ad en række stiger for at komme ned i Lower Antelope Canyon.

Tidligere var Lower Antelope Canyon tilgængelige for offentligheden uden guide, men i dag skal man have guide med, for at komme ned i Lower Antelope Canyon. Den sidste guidede tur ned i Lower Antelope Canyon starter kl. 16.00.

I august 1997 blev en gruppe på 11 turister overrasket af pludselige vandmasser i Lower Antelope Canyon. Alle 11 blev dræbt med undtagelse af turguiden. Derfor skal man tage advarslerne om pludselige flash floods alvorligt i Antelope Canyon, selvom det kun er nogle ganske få dage om året, at man rent faktisk må lukke kløfterne p.g.a. pludselige vandmasser. Det er typisk i sommerhalvåret, hvor der kan opstår pludselige tordenstorme, at der er størst risiko for flash floods i Antelope Canyon.

IMG_2665

Indtil flere forskellige tour operatører
Der findes en håndfuld forskellige Navajo tur operatører, som laver guidede ture ind i Antelope Canyon. Jeg benyttede Adventurous Antelope Canyon Photo Tours, fordi de tilfældigvis var de første, jeg stødte på, da jeg nærmede mig Antelope Canyon på Highway 98 i Arizona.

En af de andre store operatører er Antelope Canyon Tours, som både tilbyder sightseeing ture og foto ture. En anden operatør er Antelope Canyon Navajo Tours, ligeledes med både sightseeing og foto ture. Vil du have en mere poetisk indgang til kløften, tilbyder Antelope Slot Canyon Tours sightseeing ture og foto ture. Som en ekstra gimmick spiller guiderne på fløjte nede i kløften, der har en særlig akustik.

Med i alt fem tur operatører med guidede ture ind i Upper Antelope Canyon og to turoperatører, der har guidede ture i Lower Antelope Canyon, kan du nærmest vælge og vrage mellem de forskellige ture. Naturligvis anbefaler de forskellige operatører, at du booker (og betaler) din tur online på forhånd, men i praksis er der plads til alle.

Dog er turene omkring middag særligt populære, da lyset her er særlig smukt. Så vil du ind i Upper Antelope Canyon ved middagstid, er det en god ide at reservere online på forhånd.

IMG_2657

Bemærk også, at man opererer med begrebet ”prime time” ture. Prime time er midt på dagen fra kl. 11 til kl. 13 med det specielle lys, og her får priserne lige en tand ekstra. Prisniveauet for sightseeing turene starter ved 45 dollars (2017) for voksne, men prime time turene midt på dagen koster mindst 58 dollars (2017) pr. voksen. Vil du have en fototur midt på dagen, skal du af med mindst 100 dollars (2017). Men så får du også ekstra i kløften – op til to timer. Men vær forberedt på, at det vrimler med turister inde i de snævre kløfter.

Vil du en tur ned i Lower Antelope Canyon, skal du have fat i Ken’s Guided Tours, som sælger billetter ved parkeringspladsen til Lower Antelope Canyon. Prisen er 33 dollars for voksne (2017) for en tur ned i Lower Antelope Canyon, og sidste tur om sommeren starter kl. 16 – om vinteren kl. 15.

Husk at det er kotume at give drikkepenge til guiderne, når turen er slut. Bemærk også, at priserne sagtens kan ændre sig mellem lavsæsonen (vinterhalvåret) og højsæsonen (sommerhalvåret).

Hoteller i Page, Arizona vest for Antelope Canyon
Antelope Canyon indgår i min 22 dages guide til Californien, Grand Canyon og Las Vegas

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

35 svar til “Antelope Canyon – kløfter med farver og magi”

 1. Var der i 2017. Det mest fantastiske syn. Guiden viste os flere formationer, der viste fx dyr og mennesker. Bl.a Mr. Trump, som han aldeles ikke kunne lide 🙂

 2. Vi har både set Upper og Lower Antelope Canyon og Rattlesnake Canyon – helt ubeskrivelige smukke steder, alle tre. Kan varmt anbefales. Også Horse Shoe Bend i samme område.

 3. Jeg har været i både Upper og Lower Antelope Canyon. Begge er super duper. Med mindre man kan være i Upper Antelope Canyon midt på dagen, hvor solen står flottest, foretrækker jeg dog Lower Antelope Canyon, da det er mere intimt. Og de indianere, som fører en rundt, er meget søde og hjælpsomme, og alt er knapt så commercielt.

 4. Det er så smukt et sted. Vi havde planlagt en tur til Upper Antelope Canyon, men der var (heldigvis) udsolgt. Det var tilmed temmelig dyrt. Da vi var ude og se Horseshoe Bend, fortalte en lokal os om Lower Antelope Canyon. Der var næsten ingen kø og det var til at betale. Så super godt, du fortæller om stedet. Vi havde ikke hørt om det.

 5. Vi kommer forbi Antelope Canyon på vores vej i sommer fra Yellowstone m.m. til Grand Canyon. Jeg er meget i tvivl om, hvilke af de to vi skal vælge: Upper eller Lower Antelope? Og hvilken der er bedst, hvis vi får mulighed for at besøge Antelope Canyon midt på dagen. På forhånd tak!

  • Nu har jeg kun besøgt Upper Antelope Canyon, så jeg kan ikke svare på, hvilken oplevelse man får i Lower Antelope Canyon. Men jeg ville umiddelbart sætte mine penge på Upper Antelope Canyon, da jeg ved at lyset her er helt forrygende en stor del af dagen. Også selvom I ikke nødvendigvis rammer kløfterne lige præcis midt på dagen, hvor de guidede ture i øvrigt også er dyrest. Rigtig god tur ind i Upper Antelope Canyon 😉

   • Vi har besøgt både Upper og Lower Antelope Canyon. De er begge meget spændende og flotte, så det er svært at vælge, hvilken der er bedst. Vi hælder dog til Lower. Der er mørkere i Upper og mere dramatisk skygge og lys. Der er mere lys i Lower, og det er derfor nemmere at se de flotte sandstensformationer. I Lower er der dog nogle stejle trapper. Der er meget trængsel begge steder i højsæsonen, så det kan være svært at tage gode billeder uden andre turister. Der er ofte ventetid for at komme på en tur, så det kan være en god ide at reservere på forhånd. Man må absolut ikke køre forbi uden at besøge et af stederne. God tur.

  • Vi var i maj ovre at se Lower Antelope Canyon, og det var det bedste på hele vores USA tur. Vi valgte Lower, fordi det var klart den billigste. Og fordi vi fik af vide, at det var den flotteste med lyset, hvis ikke lige man var der ved middagstid – så skulle Upper være den flotteste. Vi blev ikke kørt i firhjulstrækkere, men gik et lille stykke, og trapperne var overhovedet intet problem, kun en oplevelse i sig selv. Vi brugte noget der hed Kens Tours, og det var nogle dygtige guider. Rigtig god tur, I har noget at glæde jer til.

   • Super god feedback, Birthe. Du bekræfter mig i, at jeg selv må prøve kræfter med Lower Antelope Canyon, næste gang jeg er på de kanter. Jeg har i øvrigt også kun hørt godt om Kens Tours, der har specialiseret sig i ture ned i Lower Antelope Canyon.

 6. Jeg har været i både Upper og Lower Antelope Canyon med “fotobrillerne” på 🙂 Alle billeder, som skal blive gode, skal tages på stativ. Ja, jeg ved godt, at der er nogen der kan tage dem med sin mobil telefon, men så får du ikke de samme farver og dybde, som er det der gør denne “canyon” så attraktiv. I Upper Antelope Canyon er der god plads til stativ, og gangene er snørklet på en måde, så man nemmere kan skyde billeder uden at få andre turister med på billedet. Vinklen på væggene i Upper er også mindre, d.v.s. at bredden af bunden i kløften er ikke meget mindre end bredden i toppen. I Lower Antelope Canyon er der mange steder, hvor bunden af kløften ikke er meget bredere end en sko. Til gengæld så er der mere vinkel på væggene, så trods den lille bredde, kan man gå med spredte arme der. Det gør jo så også at det er sværere, at få et stativ til at stå i Lower, man kan dog sætte et stativ ben op af væggen. Men så husk for guds skyld at have gummidutter under foden, da den ellers vil lave mærker i væggen, og det er vi vist ikke interesserede i 🙂 Lower er ikke nær så snørklet, så du får nemmere (desværre) andre turister med på billederne. Både Upper og Lower er helt klart et besøg værd, de er fede på hver deres måde 🙂 Upper fordi de store vægge tårner sig op ved siden af dig, og Lower fordi man kravler ned i en smal revne i jorden for at se det hele åbenbare sig for dig. Just my 25 cents. Jesper 🙂

  • Fantastisk gode inputs til fotografering og Antelope Canyon generelt. Jeg har ikke selv været i Lower Antelope Canyon, så jeg blev også klogere 🙂 Tusind tak for feedback 😉

 7. Hej Henrik. Fantastisk hjemmeside! 🙂 Min kæreste og jeg skal besøge Upper Antelope Canyon i juli måned. Jeg går meget op i fotografering og kunne derfor godt tænke mig en fotograftur omkring kl. 12, som det bliver beskrevet her på siden. Jeg har forsøgt at tjekke de links ud, som er blevet lagt op, men er i tvivl om hvorvidt min kæreste kan komme afsted sammen med mig på fotografturen kl. 12 uden kamera (vi har tilsammen kun et kamera)? Kan vi bestille en fotograftur for to personer, men alligevel komme afsted med kun et kamera? Eller er jeg nødt til at vælge den traditionelle tur for at tage derind sammen med min kæreste?

  • Bare I betaler billetprisen for fotografturen (der er dyrere end standard turene), så tror jeg ikke guiden går så meget op i, om I har hvert jeres kamera eller ej. Så det tror jeg ikke er noget problem. Da jeg selv var afsted på fototuren for et par år siden, var der vist også et par stykker med, der ikke havde noget kamera, hvis jeg ikke husker forkert. Så book I bare to billetter til fototuren: Så kan din kæreste være “assisterende fotograf” for dig på selve turen 😉 Rigtig god tur til jer begge to!

 8. Vi skal besøge Lower Antelope Canyon og Horshoe Bend på vej fra Grand Canyon. Derefter har vi to overnatninger i Page ved Lake Powell. Vi overvejer, om vi også skal besøge Upper Antelope Canyon. Overvejelserne går bl.a. på, om vi i stedet skal prøve en bådtur på Lake Powell, hvor det ser ud til at være muligt med båden at komme ind i kløften ved Antelope. Har du nogen erfaringer med det?

  • Hej Malene, vi besøgte Lower Antelope Canyon i sommers. Det var en helt fantastisk oplevelse. Bemærk dog at der er mange mennesker, og det derfor er en god ide at bestille tid på forhånd. Vi valgte at reservere en tur hos Antelope Canyon Navajo Tours, som ikke kræver forudbetaling og ligger direkte ved kløften. Hvis muligt skal I besøge Antelope Canyon midt på dagen, hvor lyset er flottes og solens stråler står ned i kløften. Vi besøgte også Horshoe Bend, som også er en unik oplevelse. Vi fik desværre ikke tid til at sejle på Lake Powell, men det står højt på listen til næste gang, vi er i området. God tur.

 9. FERIEFORVENTNING: Vi er tre generationer, der sammen skal rundt i det vestlige USA til sommer. Det bliver en kæmpe oplevelse at dele med hele familien. Jeg glæder mig især til at opleve den fantastiske natur ved Antelope Canyon og Horseshoe Bend.

 10. Vi er netop vendt hjem efter 3 uger og 9 nationalparker. Lower Antelope Canyon er det bedste – selvom det ikke engang er en nationalpark! Vi kørte til stedet og købte billetter på stedet hos Antelope Slot Canyon Tours (ikke Ken’s Tours). 94 dollars for en familie på 4, men absolut pengene værd. Det er rigtigt, at man skal klatre på et par stejle trapper, men det er altså ikke så slemt – på vores tur deltog to børn i 5 års alderen. Vi kom fra Grand Canyon samme dag ad Route US 89T, som er virkelig fin (ca. 2,5 timer). Turen tager ca. 1,5 time, så der er masser af tid samme dag til at besøge Horseshoe Bend (kør til US 89 south: lige før vejen er spærret, ligger på højre hånd indkørslen til parkeringspladsen. Her fra er der ca. 1 miles gang til kanten. HUSK vand, det er en meget varm tur!). Endnu et par tips til et stop i byen Page: Spis på Big Joe’s Texas Barbeque (du sidder ved langborde, nyd et par jordnødder fra spanden på bordet, mens du lytter til et lokalt countryband, inden du får serveret ribs og pulled pork fra de store grills, der står lige ved siden af) og Glen Canyoun Dam (den store dæmning, der har skabt Lake Powell. Husk at dette er en nationalpark, så samler I på Junior Ranger Badges kan du her få to i besøgscentre… Glen Canyoun og Rainbow Bridge).

  • Tusind tak for jeres beretning fra Lower Antelope Canyon. Den nåede jeg desværre ikke selv, da jeg lige akkurat missede dagens sidste rundvisning, da jeg var forbi i 2013. Men jeg nåede jo heldigvis Upper Antelope Canyon. Og så er det altid godt med nogle tips til gode spisesteder med lokal koloridt undervejs 😉

 11. Vi har netop været i Antelope Canyon – en fantatisk oplevelse. Vi valgte Antelope Canyon Navajo Tours, de kræver ikke kreditkorts oplysninger for at reservere. Når man nu er ved Page, må man ikke glemme at se Horseshoe Bend, et fantatisk udsigtspunkt over Colorado River. Mvh. Bo

 12. Vi er ved at booke en Photo Tour til Antelope Canyon til august for at sikre os, at vi kan komme afsted. Det er samme selskab, som du skriver, du har været med. Men for at vi kan booke turen, vil de have vores kreditkort oplysninger – dog ikke for at hæve nogen penge. Er det normalt at gøre sådan, og er det sikkert at sende sine oplysninger?

  • Det er faktisk meget normalt, at man skal indtaste kreditkort oplysninger i forbindelse med bookingen – også selvom udgiften til bookingen måske ikke trækkes på kortet i forbindelse med selve bookingen, men først på selve dagen for turen – eller hvad der nu er tale om. Nu har jeg ikke lige tjekket “det med småt” i forhold til jeres tur. Men kravet om, at I indtaster jeres kreditkort oplysninger handler formentlig om, at firmaet bag turen gerne vil have en garanti mod såkaldte “no shows”. Arrangørerne vil naturligvis gerne være sikre på, at man rent faktisk dukker op – og hvis man ikke dukker op, forbeholder firmaet sig retten til at hæve beløbet for turen alligevel, de de jo har stået parat og ventet – og reserveret pladserne på forhånd. Så uden at kende den præcise forklaring, så tror jeg, at det er noget i den retning, der er årsagen til kravet om, at man indtaster et kreditkort. Det virker i mine øjne ikke specielt suspekt.

 13. Vi er to voksne og to børn (8 og 13 år) som tager på roadtrip 20.6 – 11.7. Vi flyver til San Francisco og hjem fra Las Vegas:
  – 4 overnatninger hos familie i San Francisco
  – 1 overnatning ved Highway 1
  – 4 overnatninger i Los Angeles
  – 2 overnatninger i San Diego
  – 1 overnatning i Lake Havasu
  – 1 overnatning i Sedona
  – 2 overnatninger ved Grand Canyon, Tusayann
  – 1 overnatning i Page (under overvejelse)
  – 2 overnatninger i Moab (under overvejelse)
  – 1 overnatning ved Bryce Canyon
  – 2 overnatninger i Las Vegas
  Efter Grand Canyon overvejer vi at køre til Page (Antelope Canyon, Horsshoe Bend og Lake Powell) tage en overnatning der og køre videre til Monument Valley og videre igen til Moab, hvor vi tager to overnatninger, inden vi kører til Bryce Canyon, Zion og endeligt Las Vegas. Har du erfaringer med den tur? Jeg er i tvivl, om vi er for tidsoptimistiske, så jeg håber, du kan rådgive lidt her?

  • Jeg har ikke mulighed for at gå i detaljer med jeres rejserute, da det kræver en længere udredning, som jeg kun gør i forbindelse med køb af min VIP inspirationspakke. Men jeg synes, at jeres rejserute ser ganske fornuftig ud, og I har en fin fordeling af dagene, så I undgår meget lange ture. Det gælder bl.a. på vejen fra San Diego til Grand Canyon, hvor det er rigtigt godt set, at I både tager en overnatning Lake Havasu og i Sedona, så I kan nå at opleve noget undervejs. Efter Grand Canyon synes jer også, at jeres planer om at tage forbi både Page og så videre til Moab, hvor I har lagt to overnatninger ind – inden I så får to smukke køredage gennem noget af det fantastiske landskab, Utah kan opdrive fra Moab ned forbi Bryce Canyon og så videre til Las Vegas. Da I kun har tid til en enkelt overnatning ved Bryce Canyon, kniber det nok med, at I også får Zion National Park med, men I kan køre igennem den på vej fra Bryce ned mod Las Vegas. Så ja: Med afsæt i, at I får to dage med noget kørsel fra Moab via Bryce Canyon og ned til Las Vegas, så synes jeg planen holder. Og I kan sagtens nøjes med to overnatninger i Las Vegas – I har trods alt stadig en hel dag i spillebyen plus lidt af den dag, inden I flyver hjem. Så jeg ville tage turen op forbi Moab med Arches og Canyonlands og så ned via Bryce Canyon og Zion National Park – fire af de absolut mest spektakulære nationalparker i det vestlige USA. Og I får endda også Capital Reef National Park med på vejen, hvis I vælger den rigtige rute. Rigtig god tur – og glæd jer til nogle helt fantastiske naturoplevelser!

 14. Vi er netop hjemkommet fra USA, hvor vi bl.a. besøgte Antelope Canyon. Absolut et besøg værd. Navajo Route 20 er nu blevet asfalteret og hedder US 89 T indtil US 89 er repareret. Det er ikke nogen større omvej, da den går parallelt med den oprindelige vej. Se i øvrigt azdot.gov/us89. Et andet fotostop som er værd at besøge i nærheden, er Horseshoe Bend, hvor Colorado River slår et 270 graders buk. Det er blot 10 minutters kørsel og 1/2 times vandretur fra Antelope. Horseshoebend.com har gode tips til, hvordan man fotograferer bedst.

  • Hej Mads, hvilken tur var I på i Antelope Canyon? Havde I booket hjemmefra? Ved hvilket firma? Hilsen Marianne

 15. Hi Henrik! I am Danish. I am planing a trip to Colorado, Arizona (north) and Utah (south) in late March early April of 2014. Can you provide me with information where, on the WEB, I can check road conditions before I head into the mountains driving an RV. Best regards, Max Vilhelmsen

  • Hej Max, Highways-USA er en dansksproget portal, og derfor er svaret til dig også på dansk. Du kan tjekke de aktuelle vejforhold i de enkelte stater hos de respektive staters Vejdirektorater. Det kan du gøre på følgende adresser på nettet:
   Arizona: http://www.az511.com/
   Colorado: http://www.cotrip.org/
   Utah: http://udottraffic.utah.gov/
   Generelt skal du være forberedt på risiko for snevejr i bjergene på det tidspunkt af året, da du er relativt tidligt ude i forhold til “normalsæsonen”. Det gælder især i Colorado, hvor imod Arizona og Utah nok ikke vil være helt så problematiske rent vejrmæssigt. God tur!

 16. Der ser smukt ud. Der må jeg tilbage til. Jeg kørte selv på US89 fra Page sydpå for 1,5 år siden, da jeg skulle til Jacob Lake ved nordsiden af Grand Canyon. Det var en smuk tur, specielt når man nærmer sig det plateau, hvor US 89 deler sig i US 89 og US 89A – Vi tog US 89A.

  Dette billede gør dog, at jeg har knap så meget lyst til at tage turen i dag :-/

  • Det er netop det jordskred, som har lukket U.S. 89 mellem Page og det sted, hvor US 89 og US 89A mødes cirka 30 miles syd for Page. Som nævnt ovenfor i mit indlæg, så er US 89 lukket på ubestemt tid på denne strækning – indtil videre.

 17. Har du været i Lower Canyon så du kan komme med fordele og ulemper ved begge Canyons? Vi skal besøge Antelope Canyon den 09 Juli og er usikre på, hvilken Canyon vi skal vælge. Ligeledes vil vi helst på turen tidligt om morgenen omkring kl. 08.00, men er usikre på om der lys nok til, at kunne tage gode billeder så tidligt? Vi skal videre til Horseshoe Bend bagefter, og vil gerne nå at være der sidst på formiddagen.

  • Jeg nåede ikke at besøge Lower Antelope Canyon, så jeg kan ikke sammenligne de to. Men efter hvad jeg har læst om Lower Antelope Canyon kontra Upper, vil jeg klart vælge Upper Antelope Canyon. Kløften i Lower Antelope Canyon er smallere end i Upper, og da I gerne vil afsted tidligt om morgenen, vil lyset uden tvivl være flot i Upper Antelope Canyon. Så jeg ville klart satse på Upper Antelope Canyon, hvis jeg skulle vælge. God tur til det vestlige USA 🙂

   • Tak for hurtigt svar og en god artikel! Vi vil nu bestille en tur kl. 08 i Upper Canyon (:

 18. Husk at hovedvejen mellem Flagstaff og Page – U.S. 89 – er lukket syd for Page p.g.a. et voldsomt jordskred tilbage i februar, hvor undergrunden forsvandt under U.S. 89 på en strækning over flere hundrede meter. Man skal derfor ud på en større omvej via Tuba City og U.S. 160 østpå, indtil man rammer Arizonas Highway 98, som så går til Page i vestlig retning. Det er en omvej, der er cirka 60 miles længere end den direkte vej havde været. Men skal man op til nordkanten af Grand Canyon, kan man stadig benytte U.S. 89 op til U.S. 89A, som går over mod Grand Canyon North Rim. Det tig mig cirka en time ekstra at køre den vej rundt. Vil man skyde genvej, kan man tage en grusvej ind gennem indiansk Navajo territorium, Indian Route 21, men jeg er ikke sikker på, at den er meget hurtigere end de officielle asfaltveje. Jordskreddet på U.S. 89 har fremrykket planerne om at asfaltere en anden af Navajo indianernes lokale veje i området, Indian Route 20. Den skulle være klar med asfalt engang til efteråret 2013.