Antallet af forskellige udlejningsfirmaer, som formidler autocampere og motorhomes i USA, er nærmest eksploderet de senere år. Flere udlejningsfirmaer fra Australien og New Zealand har de senere år etableret sig i USA, og tilbyder nye typer af autocampere og motorhomes, man ikke så på de amerikanske landeveje for blot få år siden. Her får du det store overblik over de vigtigste udlejningsfirmaer af autocampere og motorhomes i USA i 2021.
Cruise America
Cruise America er den mest kendte udlejer af motorhomes og er den udlejer, flest danskere benytter, når de lejer motorhomes i USA. Cruise America er med sine cirka 4.000 motorhomes i vognparken og udlejnings stationer over stort set hele USA – Alaska inklusiv – klart den største udlejer af motorhomes i USA. Cruise America er også den udlejer, som de fleste danske rejsebureauer samarbejder med.
Cruise America er en af de billigste udbydere af motorhomes i USA. Til gengæld tilbyder man ikke afhentning eller returnering ved jeres hotel, som fx Road Bear gør det. Man skal også betale for såkaldte udstyrspakker, ligesom man køber kilometer i “pakker”. Der er altså ikke fri kilometer inkluderet hos Cruise America, hvillet dog også gælder de fleste andre udlejningsfirmaer.
Hos Cruise America kan I vælge mellem tre forskellige størrelser af motorhomes: Det mindst er den såkaldte C19 – 19 amerikanske fod lang og med plads til tre personer. Den model har flest ligheder med en europæisk autocamper, og passer bedst til den lille familie bestående af to voksne og et barn.
Mellemstørrelsen C25 har plads til fem personer, og er oplagt til den lidt større familie eller alternativt to par. Længden på 25 fod svarer til 7,60 meter.
Endelig er der det store motorhome C30 med plads til 7 personer, fx fire voksne og tre børn eller fem voksne og to børn. Længden på 9 meter skal man ikke lade sig afskrække af, for både campingpladser og veje i USA er skabt til store køretøjer som fx motorhomes. Jeg har selv været på kør-selv ferie i USA i en C30 motorhome fra Cruise America i 2007 og igen i 2012, og størrelsen på motorhomet gav ikke anledning til problemer på noget tidspunkt, der i øvrigt – trods størrelsen – må køres med et lille dansk kørekort.
Cruise America har produceret en video med dansk tale, hvor du kan lære mere om Cruise America:
Mange af de danske rejsebureauer med USA på programmet formidler Cruise America’s motorhomes. Det gælder bl.a. Autocampers.dk, Benns, FDM travel, Jysk Rejsebureau og Kilroy
Apollo Motorhomes
Vil man have lidt ekstra luksus, er motorhomeudlejeren Apollo en mulighed i det vestlige USA. Apollo’s motorhomes er maksimum to år gamle og er udstyret med ting som TV, DVD-afspiller, bak-kamera og markise – noget som mange campister sætter pris på. Og så er Apollo’s to store udlejningsmodeller udstyret med såkaldt “slide out”, hvor man simpelthen gør motorhomet større ved at skyde siderne ud, så selve rummet i motorhomet bliver større.
Den mindste model hos Apollo er populært sagt en ombygget rummelig minibus, som har plads til to personer – og som også har bad og toilet, størrelsen til trods. Modellen hedder Euro Tourer med reference til de europæiske autocampere. Fidusen ved den lille model er også, at benzinøkonomien er en hel del bedre end hos de store modeller.
De to store modeller hos Apollo har plads til henholdsvis fem og seks personer. Den store udgave US Wanderer på 32 fod/ 9,4 meter i længden er dog markant større end mellemmodeller, Happy Explorer, som “kun” måler 22 fod/ 6,7 meter i længden.
Apollo opererer med alt inklusiv pakker, der inkluderer fri kilometer, ingen selvrisiko på forsikringer, GPS, personlige udstyrspakker, campingstole og campingborde, etc. Det kan dog kun lade sig gøre at leje motorhome hos Apollo i det vestlige USA, da Apollo kun har udlejningsstationer i Denver, Las Vegas, Los Angeles og San Francisco.
Apollo har i forbindelse med corona krisen valgt at sælge hele deres flåde af motorhomes i USA. Derfor er Apollo på nuværende tidspunkt ikke aktive på det amerikanske marked.
Road Bear RV
Road Bear er motorhomets svar på Hilton. Road Bear har specialiseret sig i ekstra luksuriøse vogne med masser af udstyr, men også helt basale ting som motoren og motorhomets køreegenskaber er der kælet for. Road Bears store motorhomes er naturligvis udstyret med slide out sider, hvor motorhomet gøres betydeligt større, ved at skyde siden af motorhomet ud, så man nærmest får en tilbygning. Alle Road Bear motorhomes er udstyret med markise, så man kan sidde i skyggen og slappe af.
Road Bears sortiment af motorhomes er ret stort, alt efter ønsker til plads og antal personer. Modellerne går fra mindre 19 fods motorhomes til to personer og så op til de store 30 fods modeller med plads til syv personer.
Når det gælder udlejningsstationer, er Road Bear i princippet landsdækkende i USA, men Road Bear har dog kun seks udlejningsstationer: Denver, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco, New York og Orlando. Til gengæld tilbyder Road Bear at hente sine kunder på udvalgte lufthavnshoteller, og returnerer jer til lufthavnen eller lufthavnshotellet, så I ikke skal tænke på transport til og fra udlejningsstationen. En detalje, man sætter pris på, når man skal ud på en længere ferie i motorhome i USA.
Road Bear’s motorhomes formidles bl.a. af Autocampers.dk og FDM travel
Jucy Rentals
Campervans er rygsækfolkets foretrukne motorhome. Jucy Rentals er oprindeligt fra New Zealand, men kan nu også opleves og afprøves i det vestlige USA. Jucy Rentals udlejer ombyggede minivans – enten Chrysler Town & Country eller Dodge Grand Caravans – der så er blevet udstyret med to gasblus, et køleskab, en lille håndvask og op til fire sovepladser, hvor af de to er i “The Penthouse”, som er skiboksen på taget af bilen, der kan slås op til en sovekabine.
Jucy Rentals er altså målrettet det lidt yngre segment, men man skal dog stadig være mindst 21 år, for at kunne leje campervans hos Jucy Rentals. Og så kræver det, at ferien afholdes i det vestlige USA, for Jucy har indtil videre kun udleverings stationer i Las Vegas, Los Angeles og San Francisco. Men Jucy Rentals er altså også repræsenteret i det vestlige Australien og over hele New Zealand.
Jucy Rentals autocampere formidles af Jysk Rejsebureau
Escape Campervans
Farverig med et stænk af vildskab og en god portion hippi-nostalgi er omdrejningspunktet for Escape Campervans, der også har rødder i New Zealand. Escape tilbyder minivans ombygget til campervans med op til tre sovepladser og en længde på max 22 fod/ 6,70 meter. Det betyder, at man kan komme rundt overalt – også der hvor motorhomes normalt ikke kan være med. Alle Escape’s autocampere er blevet udsmykket af lokale kunstnere i alle regnbuens farver, hvilket er Escape Campervans varemærke. Du skal med andre ord ikke forvente at kunne gemme dig i mængden, men vil tvært imod skille dog markant ud, når du cruiser rundt i det vestlige USA.
Escape har tre forskellige modeller i vognparken, alle minivans ombygget med kogeplader, køleskab, håndvask med mere og naturligvis en rigtig god “seng” med plads til tre personer, som ommøbleres til en sofagruppe med spisebord/ køkkenbord, når sengen ikke skal bruges. Bilmodellerne er Chevy Astro også kaldet Malibu, en Ford E-150 van kaldet Maverick og endelig en Dodge Caravan kaldet Ventura.
Hvis du nogen sinde har drømt om at opleve USA “on the road”, som man gjorde det i 1960’erne de klassiske Folkevognsrugbrød, så er Escape Campervans leveringsdygtige i noget der ligner – ikke mindst takket være de fantastiske malerier på alle køretøjer, der gør hver campervan helt unik.
Escape Campervans kan lejes gennem Jysk Rejsebureau og Kilroy
Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Hej Henrik. Hvordan er det at finde steder/ pladser/ hoteller, hvor man kan overnatte i mobilehomes? Er der nogle do eller do not, som man bare skal vide?
Det er et ret bredt spørgsmål, du stiller der. Så jeg kan ikke give noget enkelt svar. Svaret afhænger bl.a. af den valgte sæson: Hvis I er afsted i juni, juli og august, vil jeg anbefale, at I booker hovedparten af jeres overnatninger hjemmefra. Resten af året kan man bedre “tage chancen”, men visse nationalparker som fx Yosemite i Californien og Zion i Utah skal man altid forhåndsbooke. I forhold til konkrete pladser, så plejer jeg at anbefale en kombination af de officielle campingpladser i nationalparkerne og så fx KOA’s campingpladser. Men der findes mange andre pladser – med meget forskellige standard – så lav grundig research. Mere primitive/ enkle naturpladser i nationalparkerne uden mulighed for reservation har jeg ingen erfaringer med. Og så fraråder jeg generelt, at man kombinerer storbyer som San Francisco og Los Angeles med ferie i motorhome/ autocampere. Las Vegas kan bedre gå – men jeg ville altid vælge at bo på hotel i Vegas, også selvom jeg ankommer i autocamper/motorhome. Jeg håber, der gjorde dig lidt klogere 😉 Jeg har i øvrigt skrevet en guide til Californien, Arizona og Utah i motorhome på 21 dage, som er specielt målrettet kør-selv-ferie i autocamper/ motorhome, hvor jeg kommer med tips til specifikke campingpladser på ruten rundt i Californien og det sydvestlige USA
Hej Henrik, det er stadigvæk en supergod hjemmeside, du har. Vi har ofte brugt den. Vi har tidligere kørt rundt i motorhome i USA. Vi har kørt i 8 uger i den sydvestlige del af USA (hvor du i øvrigt havde lavet en rutevejledning til os) og 6 uger i Sydstaterne og Florida. I sommerferien 2019 har vi planer om en 4 ugers tur, hvor vi vil flyve til Chicago og slutte af i Seattle. Vi vil have fokus på området ved Badlands, Mount Rushmore og omkring Yellowstone. Vi er to voksne og tre børn på 10, 13 og 15 år. I den sammenhæng har vi et par spørgsmål. Hvilke fordele vil der være i at leje en bil og overnatte på moteller frem for at leje en motorhome? Vi er meget i tvivl om, hvad vi skal gøre. Er der en ranch i området, som du kan anbefale? Er der flyselskaber, der flyver direkte til/ fra Seattle om sommeren? På forhånd tak. Venlig hilsen Bjarne Hansen, Odense
Mange tak for jeres ros af Highways-USA.com – dejligt at høre, at I fortsat kan finde spændende inspiration herinde. Hvis vi starter bagfra med spørgsmålet om, hvorvidt der er direkte flyruter fra Danmark til Seattle om sommeren, så er svaret nej. SAS indstillede sin direkte flyrute fra København til Seattle i 2009 efter at have fløjet den gennem rigtigt mange år, så lige p.t. er der ingen direkte fly til Seattle, det kræver en mellemlanding. Jeg flyver faktisk selv til Seattle om 11 dage, og her har jeg valgt Lufthansa via Frankfurt. Men I kan også benytte Icelandair via Keflavik og en række af de andre store netværks flyselskaber. Der findes utvivlsom ranches i området, men ikke nogen, jeg lige kan remse op her og nu, så her må I selv ud at researche. Så er der spørgsmålet om motorhome/ campingpladser kontra udlejningsbil/ hoteller. I kan gøre begge dele. Rocky Mountains regionen er jo ret oplagt til motorhomes/ autocampere, så det handler mere om, hvilken type ferieform, I selv hælder mest til. Personligt lyder motorhome løsningen ret oplagt i mine ører, især når I tidligere har prøver kræfter med denne ferieform. Og med tre børn i den nævne aldersgruppe, er motorhome ferien stadig en ret oplagt ferieform, hvis I spørger mig – især i Rocky Mountains regionen. Så jeg ville personligt i jeres tilfælde vælge motorhome kombineret med campingpladser. Jeg har her i slutningen af september 2018 premiere på min helt nye e-bog 21 dages dag-for-dag rejseplan til Rocky Mountains, og selvom den ikke helt følger jeres rejserute, vil I kunne finde masser af inspiration i den nye rejseplan til noget af jeres rejserute. Hvis I er tilmeldt mit nyhedsbrev, så får I automatisk besked, når rejseplanen er udkommet. Jeg håber, at mine svar hjælper jer videre.
Hej Henrik. Tusind tak for en fantastisk informativ side. Vi tager på din 22 dages tur rundt i det vestlige USA til juli og glæder os rigtig meget. Fra LA til SF skal vi kører i en cruice america motorhome 30c. For at blive lidt mere mobile er vi kommet i tanke om at det kunne være fedt at købe cykler til turen. Vi kan se at vi i Walmart kan købe en mountainbike til ca 100 dollars. Spørgsmålet er så, er der plads til 5 cykler i motorhomet ?. Tænker hvis vi evt lægger dem ovenpå hinanden og måske drejer styret lidt rundt? Mvh Majbritt
Som jeg lige husker pladsen i et C30 motorhome fra Cruise America, så er der rimelig god plads i de “bagerste” bagagerum. Dybest set er der jo tale om et stort rum bagerste i camperen, men fem cykler er nok lidt optimistisk. Jeg ville nok ikke proppe cykler ind i selve kambinen, da I ikke kan styre dem ved opbremsninger eller lignende. Men tjek pladsen i motorhomet, inden I køber cykler, og så kan I jo vurdere, hvad der er plads til. Rigtig god tur i motorhome og på cykel 🙂
Vi er noget sent ude for at leje et motor home i juli måned i cirka otte dage. Har du nogen råd til, hvor man kan gøre det billigst med en rundtur til Las Vegas. Vi har lavet en forhåndsreservation hos Cruise America til cirka 18.000 kr. Vi synes dog, at det er mange penge, men alternativet er at booke bil og hotel som også er dyrt, og hvor vi er sent ude. Håber du har lidt input. Peter
Jeg kan kun bekræfte jer i, at det er en fordel at være tidligt ude, når det gælder leje af motorhome. Gerne inden årsskiftet, da man så kan få en del rabat på bookingen. Cruise America plejer at køre kampagner, hvor man får en del rabat på den kommende sommers motorhomeleje (i 2017), hvis man booker inden 31. december 2016. Men det hjælper jo ikke jer ret meget. Jeg har ikke nogen tricks til at spare på lejen af motorhome, når I er så sent ude. I kan naturligvis prøve at tjekke et par andre udbydere – se listen i artiklen ovenfor. Men I vil næppe finde de helt store besparelser, når I er så tæt på udlejningstidspunktet. Alternativet er som I selv skriver bileje og hoteller/ moteller. Da I skal rejse i højsæsonen, vil prisen nok lande på nogenlunde det samme. Dog er motorhomet trods alt nok lige en tand dyrere end kombinationen af billeje og hoteller/ moteller. God tur!
Familien og jeg vil gerne tage en tur til USA i år eller næste år. Men jeg er altså lidt forvirret over, hvad man skal have med i pakken, ud over lejen af et motorhome. Prisen for lejen er som den er, har fundet den til omkring 2.500 dollars for en måned i oktober. Men spørgsmålet er så, hvad skal man have med, så man er sikret? Man skal vel have SLI / Supplemental Liability Insurance (omkring 9 dollars pr. døgn). Skal man have CDW? (også omkring 9 dollars pr. døgn). Er der anden forsikring? Hvad sker der, hvis man ikke har SLI, og man kører galt!? Det kan jo ske, og jeg ønsker ikke at skulle betale til et amerikansk firma resten af livet (ved hvordan deres retssystem er indrettet 🙂 ) Ved du derudover også, om det er bedst at tage kilometerpakker med også (omkring 210 dollars pr. 500 miles)? Tak for en super inspirerende blog og alle de gode råd. De bedste hilsner Christian
Tak for jeres ros af Highways-USA.com 🙂 Og så til jeres spørgsmål: Når det gælder leje af motorhomes, så er mit svar altid: Gå til et rejsebureau. Og du giver i dit spørgsmål selv svaret på, hvorfor jeg anbefaler et rejsebureau: Det er ganske enkelt ekstremt mange detaljer i form af forsikrings spørgsmål, tilvalgspakker og andre ting at skulle forholde sig til i relation til leje af et motorhome. Så min anbefaling er, at man lader rejsebureauet står for lejen af motorhomet, da det slet ikke er det samme, som at leje en “almindelig” udlejningsbil – hvor der i øvrigt også kan være mange ting at forholde sig til. Så jeg vil slet ikke gå ind i de forskellige dele af jeres spørgsmål omkring lejen, for jeg kender heller ikke alle svarene. Netop når det gælder leje af motorhomes, så er pengene til rejsebureauet givet rigtigt godt ud i form af rådgivning og køb af forskellige tilvalgspakker. Jeg har i min artikel om rejsebureauer også nævnt hvilke bureauer, som jeg synes er bedst til netop motorhomes. Den ville jeg nærlæse og så vælge det rejsebureau, som passer bedst til jeres temperament – https://www.highways-usa.com/rejsetips-rejsebureauer/
Er lige nu ved at læse Leif Davidsens seneste bog “Steinbecks spøgelse – Jagten på en forfatter”. Her beretter Leif Davidsen om en rundrejse i det meste af USA i en “Cruise America” autocamper sammen med sin kone Ulla. En formidabel bog – et “must” for alle USA freaks!
Tak for tippet om Leif Davidsens bog. Jeg har godt set, at den er udkommet, men har endnu ikke fået fat i et eksemplar. Men jeg er ikke i tvivl om, at den er fremragende læsning. Jeg har selv læst den oprindelige bog af John Steinbeck, På rejse med Charley, som udgør baggrunden for Leif Davidsens egen rejse – deraf titlen. Og den oprindelige bog er også fremragende læsning. Så din anbefaling gør, at jeg bare må have fat i Leif Davidsens bog – og jeg er ikke i tvivl om, at den også er spændende læsning 😉