SAS – Scandinavian Airlines
SAS har 7 forskellige destinationer i USA, som man betjener med direkte fly fra København: Det er i alfabetiske rækkefølge Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York (Newark), San Francisco og Washington D.C. I januar 2020 flyttede SAS ruten til Los Angeles fra Stockholm til København, og dermed fik SAS igen en direkte flyrute til Los Angeles fra København, noget man ikke havde haft siden 1994. SAS samarbejder bl.a. med United Airlines i Star Alliance, og ved at kombinere SAS med United kan du komme ud i stort set alle afkroge af USA.
En af fordelene ved at vælge SAS er, at SAS på de fleste oversøiske ruter har mindst en daglig afgang. Når det gælder New York (Newark) flyver SAS op til to gange dagligt i sommerhalvåret fra marts til oktober med en afgang både formiddag og aften.
Ruten til Boston har hidtil været en sæsonrute, der er blevet betjent om sommeren, men fra 2020 bliver Boston ruten helårlig, når SAS til efteråret 2020 indsætter et nyt Airbus A321LR på ruten. Ruten til Miami er en sæsonrute, som flyves fra september 2020 flyves tre gange om ugen fra København.
SAS hører ikke til de billigste selskaber, til gengæld er servicen ombord som regel i top. SAS har i løbet af de seneste år fået renoveret kabinerne i SAS’ langdistancefly og får i disse år leveret flere nye landistancefly, hvilket har givet et tiltrængt løft til oplevelsen ombord – ikke mindst på Business Class, hvor der nu er installeret sæder, der kan lægges helt ned. Men også på SAS Go, økonomiklasse, er komforten forbedret. Og så har SAS’ underholdnings system ombord fået et meget tiltrængt løft, så der nu er langt flere muligheder at vælge imellem end tidligere.
SAS’ klasser ombord hedder SAS Go Light (billigste økonomiklasse), SAS Go (økonomiklasse), SAS Plus og SAS Business. SAS Business findes kun på oversøiske flyvninger. Vil du have ekstra benplads ombord, kan du overveje at opgradere til SAS Plus, det tidligere Economy Extra.
SAS Go Light klassen er den billigste økonomiklasse, og her er der IKKE inkluderet indtjekket bagage – kun håndbagage. Medbringer du indtjekket bagage, er prisen 499,- kr. (2019) pr. kuffert pr. strækning – altså 2 x 499 kr. for en returbillet. Og de 499,- kr. gælder kun, hvis du bestiller plads til bagagen online senest 22 timer inden afrejse.
I lufthavnen er prisen 630,- kr. pr. kuffert, der skal indtjekkes, hvis du rejser på SAS Go Light. Husk at indtjekket bagage højst må veje 23 kg. pr. styk. Alle passagerer kan gratis tage et styk håndbagage på max 8 kg. med ombord i kabinen.
Som en ekstra service kan du tjekke ind online op til 22 timer før afgang, hvilket også gælder ruterne til USA. Dermed kan du hjemmefra vælge sæde og udprinte dit boardingcard, så du blot afleverer din bagage ved drop off-skrankerne i Terminal 3 – frem for at stå i kø til check in i lufthavnen. Det kan nemt spare dig for en halv time.
Jeg fløj senest med SAS til Los Angeles i april 2016 via Stockholm, begge veje på SAS Go. Husk at du optjener bonuspoint på alle SAS-flyrejser, hvis du er EuroBonus-medlem. Søg flybilletter til USA med SAS
Air Canada
Canadas nationale flyselskab er den absolut største spiller på det canadiske marked, og selskabet flyver til alle afkroge af verdens næststørste land. Air Canada’s hovedlufthavne er Toronto, Montreal, Calgary og Vancouver. Herfra kan du flyve videre til hele Canada.
Air Canada flyver hele året direkte mellem København til Toronto, en rute der blev åbnet i juni 2010. Ruten fra København til Toronto bliver fra tid til anden fløjet med et af Air Canadas nye Dreamliner fly. Ud over ruten til København har Air Canada også flere ruter ud af London Heathrow til både det østlige og vestlige Canada. Air Canada flyver også til Toronto fra Frankfurt, München, Rom og Zurich.
Air Canada er flere gange udråbt til Nordamerikas bedste flyselskab. Serviceniveauet er højt ombord på både internationale flyvninger og på lange indenrigsflyvninger. Air Canada’s lavprisselskab, Jazz, flyver lokale ruter til provinsbyer i hele Canada fra bl.a. Toronto.
Air Canada tager som de fleste andre flyselskaber gebyr for kuffert nr. to på oversøiske flyvninger. Det betyder, at du skal betale cirka 100 dollars (2015) hver vej, hvis du flyver på Economy Class og vil have mere end én kuffert på max 23 kg med til Canada eller USA.
Jeg har fløjet med Air Canada flere gange, og det var en fin oplevelse på Economy Class. Bl.a. med et fremragende in-flight underholdningsprogram. Flybilletter til Canada eller USA med Air Canada
Delta Air Lines
Amerikanske Delta Air Lines flyver i sommerhalvåret direkte mellem København og New York JFK. I 2020 flyves der fra 1. maj 2020 frem til 24. oktober 2020.
Tidligere havde Delta også en direkte flyrute mellem Atlanta og København, men den lukkede i 2011. Delta har en række direkte ruter til USA ud af bl.a. Amsterdam og Paris – læs mere i beskrivelsen af KLM og Air France længere nede i artiklen.
Flyver du på Economy, er kuffert nummer et på max 23 kg gratis at få med, mens Delta opkræver en afgift på 75 dollar (2015) for kuffert nr. to, der også kun må veje max 23 kg. Afgiften skal dog kun betales en gang, også selvom man måske har mere end en flyvning med Delta, fx fra New York JFK til et andet sted i USA – forudsat at man flyver hele strækningen med Delta.
Delta er som amerikansk flyselskab underlagt amerikanske sikkerheds procedurer i modsætning til fx SAS eller andre europæiske flyselskaber. Det udmønter sig bl.a. i, at du i Københavns Lufthavn kan blive udspurgt om, hvorvidt du selv har pakket din kuffert, og om den har været under opsyn under hele rejsen til lufthavnen. Samme spørgsmål får du igen oppe ved gaten vedrørende din håndbagage.
Jeg har senest fløjet med Delta i juni 2016 på deres direkte sommerrute fra CPH til JFK. Det var positiv oplevelse med god stemning ombord, god in-flight underholdning, en forbedret og morsom sikkerhedsvideo og en mere personlig tilgang til passagererne end bare den automatiske høflighed ombord. Alt i alt en fin oplevelse med Delta Air Lines, som leverede en bedre service end forventet. Selv øl og vin ombord på økonomiklasse var uden beregning – det kan ikke engang SAS tilbyde længere.
Læs min anmeldelse og mit portræt af Delta
Søg efter flybilletter til USA med Delta Air Lines
Icelandair
Icelandair er med 18 flyruter til USA og Canada et interessant mulighed, når du skal vælge flyselskab. Icelandair flyver fra København via Keflavik på Island til Boston, Chicago, Denver, New York JFK og Newark (sommer), Seattle og Washington D.C. Desuden åbner Icelandir i september 2017 en helårsrute til Tampa i Florida. I Canada betjener Icelandair Toronto på østkysten og Edmonton i det vestlige Canada hele året rundt.
I sommerhalvåret flyver Icelandair til Minneapolis i Minnesota, Portland i Oregon, Philadelphia i Pennsylvania og Anchorage i Alaska samt Montréal og Halifax i Nova Scotia i Canada. Om vinteren har Icelandair desuden en sæsonrute til Orlando i Florida.
Bemærk at alle passagerer på Economy Class selv skal betale for alle måltider ombord, hvilket er lidt usædvanligt på oversøiske flyvninger. Til gengæld er tilfredsheden med både mad og service ombord høj hos passagererne. Indtil januar 2017 kunne du som rejsende på Economy Class hos Icelandair tage to kufferter á 23 kg med til og fra USA eller Canada uden at skulle betale ekstra. Den mulighed forsvandt imidlertid med udgangen af 2016, så nu er det slut med at powershoppe i USA og tage en “ekstra” kuffert med gratis med hjem med Icelandair – ihvertfald på Eonomy.
Icelandair har indført en ny mellemklasse, Economy Comfort, svarende til SAS Plus. Icelandairs 1. klasse hedder Saga Class. Flyver man på enten Saga Class eller Economy Comfort, er der adgang til Icelandairs udmærkede lounge i Keflavik. Som en ekstra service tales der som regel både islandsk, engelsk og skandinavisk ombord på Icelandairs flyvninger – lidt afhængig af stewardessernes dansk-kundskaber.
Fra juni til august flyver Icelandair til Reykjavik/ Keflavik fra Billund Lufthavn med gode forbindelser videre til USA. Dermed behøver danskere vest for Storebælt ikke at skulle til København om sommeren, hvis de vælger Icelandair. Rygterne vil i øvrigt vide, at Icelandair vil betjene Billund hele året rundt fra 2018. Keflavik syd for Reykjavik er en smuk og overskuelig lufthavn, der er nem at skifte fly i.
Jeg har senest fløjet med Icelandair til Anchorage i Alaska på Saga Class i maj 2013 og til Denver på Economy Class i juni 2012. Flybilletter til USA og Canada med Icelandair
Norwegian
Norwegian har efterhånden fået nogenlunde styr på sine langdistance flyvninger, efter en turbulent opstart i 2013 og 2014, der bl.a. skyldes en række tekniske udfordringer med Norwegians nye Dreamliner fly.
Norwegian har i dag direkte flyruter til USA fra København til Fort Lauderdale, Orlando, Boston, Los Angeles og New York JFK. Hertil kommer en nyåbnet rute i foråret 2017 til Oakland ved San Francisco. Den direkte rute fra København til Las Vegas blev strøget af rutekortet med overgangen til sommerfartplanen i 2017, da varmen i Las Vegas giver Norwegian visse udfordringer med at lette fra lufthavnen med fyldte fly. Derfor er det indtil videre slut med de direkte flyvninger fra København til Las Vegas – en rute der dog vender tilbage i slutningen af oktober 2017.
Fælles for alle Norwegians flyruter er, at de i modsætning til fx SAS’ ruter kun flyves en eller to gange om ugen – hvor SAS flyver dagligt eller næsten dagligt på deres USA ruter. Norwegian flyver kun en gang om ugen til Orlando og Boston, mens der flyves to gange om ugen til Fort Lauderdale og Oakland. Ruten til Los Angeles bliver betjent tre gange om ugen i sommeren 2017, men ruten til New York JFK som den eneste bliver fløjet fire gange om ugen i sommeren 2017.
Bemærk at Norwegian ikke har nogen såkaldte interline aftaler med andre flyselskaber. Det betyder bl.a., at du som passager ikke kan blive ombooket til et andet flyselskab og flyve hjem med det, hvis Norwegians egne fly svigter. Desuden kan du ikke få din bagage indskrevet på hele rejsen, hvis du vælger at skifte fly undervejs og benytte et andet flyskab videre fra den lufthavn, hvortil Norwegian flyver. Så skal du manuelt tjekke din bagage ind igen, inden næste “ben” på din flyrejse.
Bemærk at Norwegians billetpriser er bruttopriser med afsæt i enkeltbilletter. Den såkaldte LowFare pris er således uden indtjekket bagage og uden mad og drikke ombord. Derfor skal du vælge LowFare+ prisen for at få et rimeligt sammenlignings grundlag, hvis du vil sammenligne med prisen hos andre flyselskaber. Bemærk også, at din indtjekkede bagage højst må veje op til 20 kg hos Norwegian – mod 23 kg hos de store netværks selskaber som SAS, British Airways, KLM, Lufthansa, Air France o.s.v.
Finnair
Finlands flyselskab Finnair er især kendt for sine mange flyruter til Asien via Helsinki, men selskabet har også udvidet rutenetværket til USA. Finnair har to helårsdestinationer i USA: New York JFK og Miami. Hertil kommer en sæsonrute om sommeren til Chicago samt en ny sæsonrute i juni 2017 til San Francisco. Finnair havde tidligere en rute til Toronto, som blev lukket i 2015. Ud over Finnairs mange daglige afgange fra København til Helsinki, åbnede Finnair i april 2016 en daglig flyrute fra Billund til Helsinki, så folk fra vest for Storebælt kan flyve direkte fra Billund til Helsinki.
Finnair har et rigtig godt ry, både når det gælder komfort ombord og rettidighed. Og så er Helsinki Lufthavn en overskuelig og nem lufthavn at skifte fly i – selvom man starter med at flyve mod nordøst, hvis man vælge Finnair til USA eller Canada. Finnair er medlem af flyalliancen OneWorld, hvor også bl.a. American Airlines og British Airways hører hjemme. Derfor vil en flyvning med Finnair til USA ofte være kombineret med fx American Airlines.
Jeg testede Finnair til Chicago i efteråret 2015 og havde en fin oplevelse – både når det gælder komfort, service og in-flight underholdning ombord på Economy Class samt selve transfer oplevelsen i Helsinki. En fin detalje var bl.a., at man som EU borger selv kunne scanne sit pas i den automatiske paskontrol ved indgangen til lufthavnens oversøiske flyvninger. Jeg skulle således ikke skulle stå i kø sammen med de mange asiater, som manuelt skulle have tjekket deres pas. Også Finnairs Lounge i Helsinki levede helt op forventningerne.
Som en lille kuriositet vil man som passager med Finnair naturligvis møde et væld af kinesiske og japanske rejsende i Helsinki Lufthavn – blandt dem en række kinesiske passagerer, som går rundt med hvide masker for næse og mund, som var de sygeplejersker på job. Det oplever man ikke mange andre steder i den vestlige verden.
Læs mere på Finnairs dansksprogede website
KLM – Royal Dutch Airlines
Hollandske KLM, der i 2004 fusionerede med Air France, er verdens ældste flyselskab, der stadig flyver under det oprindelige navn. KLM flyver i samarbejde med amerikanske Delta til flere byer i USA via Amsterdams Schiphol Lufthavn. Schiphol hører til af Europas mere overskuelige lufthavne at skifte fly i, og så har den et skandinavisk touch med gode legerum til børnene, et lille bibliotek og sågar en filial af Rijks Museum i Amsterdam med udvalgte værker hollandske guldalder malere, hvor der er gratis adgang. Desuden er KLM’s Crown Lounge et rigtigt behageligt bekendtskab. Læs min anmeldelse af Amsterdams Schiphol lufthavn
KLM har egne ruter til otte byer i USA fra Amsterdam: Atlanta, Chicago, Dallas (sommerrute), Houston, Los Angeles, New York JFK, San Francisco og Washington D.C. Delta Air Lines supplerer med direkte ruter fra Amsterdam til Atlanta, Boston, Detroit, Minneapolis, New York JFK, Portland og Seattle. KLM har flere daglige afgange fra både København, Billund og Aalborg til sit knudepunkt i Amsterdams Schiphol Lufthavn.
Du kan tage en indtjekket kuffert á 23 kg gratis med hos KLM, hvis du flyver på Economy. Air France, Delta og KLM har indført bagagegebyr på kuffert nr. to for passagerer på Economy Class. Det betyder, at du skal betale 75 euro for kuffert nr. to på max 23 kg hver vej, når du rejser til USA med fx KLM.
Jeg fløj senest med KLM i april 2014 fra Billund via Amsterdam til Chicago, og det var en rigtig god oplevelse. Jeg fik lejlighed til at teste KLM’s Economy Comfort klasse, svarende til SAS Plus, og det var er god oplevelse – ikke mindst fordi man sidder oppe foran i flyet, og kan komme hurtigt ud efter landing i USA og igennem immigrationen. Flybilletter til USA med KLM
Lufthansa
Hvis du kan leve med at skulle skifte fly i Frankfurt, kan Lufthansa være en mulighed til USA, fx i kombination med SAS, da begge flyselskaber er medlemmer af Star Alliance. Desuden hører det med til historien, at transferoplevelsen i Frankfurt er blevet bedre de senere år.
Lufthansas direkte ruter fra Frankfurt til USA omfatter ruter til Boston, Dallas (Fort Worth), Denver, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, New York (JFK og Newark), Orlando, Philadelphia, San Francisco, Seattle, Toronto, Vancouver og Washington D.C. Fra München flyver Lufthansa til Boston, Charlotte, Chicago, Los Angeles, Montréal, New York (JFK og Newark), San Francisco og Washington D.C. Desuden har Lufthansa fra Düsseldorf ruter til Chicago, Miami, New York (Newark) og Toronto. Lufthansa har flere daglige afgange fra både København og Billund til Frankfurt. I marts 2016 lukkede Lufthansa dog sin direkte flyrute mellem Aalborg og Frankfurt.
Som hos de fleste andre flyselskaber kan du hos Lufthansa medbringe en kuffert á max 23 kg gratis, når du flyver på Economy. Skal du have mere end en kuffert med, er prisen 150 Euro (2015) hver vej for kuffert nr. to på Economy Class.
Lufthansa har som det eneste europæiske flyselskab – ud over Air France og British Airways – fået kæmpeflyet A380 i flåden. Lufthansa flyver med A380 på ruterne fra Frankfurt til Houston, Miami, Los Angeles og San Francisco. Jeg testede i maj 2011 Lufthansa’s A380’er til San Francisco. Selvom flyet er stort, var der ikke meget plads ombord – ihvertfald ikke på Economy. Personligt er min holdning derfor, at det ikke skal være for A380 oplevelsen, at man skal vælge Lufthansa, da oplevelsen ikke er meget anderledes end i andre fly. Flybilletter med Lufthansa
British Airways
British Airways er det europæiske flyselskab, der har det mest fintmaskede net af flyruter til hele USA og Canada med udgangspunkt i London Heathrow. Ud over storbyer som Chicago, Los Angeles, San Francisco og New York (JFK og Newark) og Washington D.C., flyver BA også direkte til Atlanta, Austin, Baltimore, Boston, Calgary, Dallas/ Fort Worth, Denver, Ft. Lauderdale, Houston, Las Vegas, Miami, Montréal, Philadelphia, Oakland, Orlando, Phoenix, San Diego, San Jose, Seattle, Tampa, Toronto og Vancouver. I 2016 åbnede British Airways også en direkte rute til New Orleans. Dermed er Britisk Airways det eneste europæiske flyselskab med direkte fly fra Europa til The Big Easy.
På ruterne til Miami, Los Angeles, San Francisco, Vancouver og Washington D.C. benytter British Airways de store A380 fly (2017). British Airways flyver op til seks gange dagligt mellem København og Heathrow, og i maj 2016 åbnede British Airways en ny direkte rute mellem Billund og London Heathrow med op til 11 ugentlige afgange.
Bemærk at du kan have et styk indtjekket bagage á max 23 kg med gratis ombord på British Airways, når du flyver Economy Class, men at British Airways opkræver et bagagegebyr på 60 pund (2015) pr. tur for kuffert nr. to. Prisen gælder på oversøiske flyvninger til USA, men kun for passagerer, der flyver på Economy Class.
Heathrow er blevet en del nemmere at skifte fly i, efter at British Airways i 2008 indviede den nye Terminal 5. Nu ankommer og afgår British Airways’ fly til og fra København og USA fra samme terminal. Dermed skal du ikke mere ud på en længere transfer-tur med bus. Sikkerhedsniveauet i Heathrow er dog stadig højt, så du skal være forberedt på ventetid – også selvom ambitionen er, at check-in og sikkerhedstjek skal gå hurtigere i Terminal 5.
Flybilletter til USA med British Airways
Air France
Air France har sjældent førsteprioritet, når danskere vil til USA. Air France er dog interessant, både til USA og Canada. Selskabet har direkte ruter til fransktalende Montréal samt til Toronto. Men også til USA har Air France flere direkte ruter ud af Paris: Air France flyver direkte til Atlanta, Boston, Chicago, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Minneapolis (sommer), New York (JFK), San Francisco og Washington D.C. Hertil supplerer Delta med direkte ruter fra Paris Charles de Gaulle til Atlanta, Boston, Cincinatti, Detroit, Minneapolis, New York, Philadelphia, Pittsburgh, Salt Lake City, Seattle.
Fransk er hovedsproget hos Air France, men kan du leve med det, er niveauet fint ombord på alle klasser. Fx tilbyder Air France stadig et glas champagne til alle passagerer uanset klasse på alle oversøiske flyvninger, en fin lille deltajle.
Ligesom hos partneren KLM er kuffert nr. et (max 23 kg) gratis på Economy Class, mens der er gebyr for kuffert nr. to. Vælger du Air France til Nordamerika, skal du via Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris. Air France adskillige daglige afgang fra København og to daglige afgange fra Billund til Paris Charles de Gaulle.
Det er ikke altid en problemfri oplevelse at skifte fly i Charles de Gaulle, selvom Air France har oppet sig en del de senere år. Da jeg seneste var via Paris Charles de Gaulle i september 2016, gik det ret nemt med at skifte fly.
Air France har flere af de nye A380 kæmpefly i flåden, og har indsat gigantflyet på ruterne fra Paris til Los Angeles, Miami, New York (JFK), San Francisco og Washington D.C. Hos Air France kan man på Economy være heldig at komme op på 1. sal, når man flyver med A380, da Air France også har Economy pladser på 1. sal i deres A380’ere. Air France fusionerede i 2004 med KLM og er medlem af flyalliancen Skyteam, der også omfatter bl.a. Delta Air Lines.
Læs også mit portræt og anmeldelse af Air France
Søg efter flybilletter til USA og Canada med Air France
Swiss
Det schweiziske flyselskab Swiss med det karakteristiske hvide kors på den røde baggrund, har base i Zürich International Airport. Herfra udgår Swiss’ flyvninger til flyselskabets syv destinationer i USA: Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York JFK, San Francisco plus Montréal i Canada.
Swiss opstod på ruinerne af det tidligere Swissair i oktober 2001, da Swissair gik konkurs i kølvandet på terrorangrebene i USA den 11. september 2001, hvilket udløste massive fald i antallet flypassagerer over hele kloden. Swiss blev i 2006 en del af Lufthansa familien, der også består af bla. Austrian og Brussels Airlines. Samtidig blev Swiss medlem af Star Alliance, som også SAS er medlem af.
Swiss har i dag fået genoprettet sit ry blandt de rejsende, og hører til blandt et af de flyselskaber i Europa, der har den højeste rating i undersøgelser af flypassagerers tilfredshed. Skal du flyver oversøisk med Swiss, skal du via Zürich. Swiss har flere daglige afgange fra København til Zürich International Airport. Flybilletter med Swiss
Turkish Airlines
Det giver måske ikke umiddelbart mening at starte med at flyve østpå, når destinationen er USA. Men Turkish Airlines kunne være et alternativt valg af flyselskab på vej til USA. Ihvertfald har Turkish Airlines et særdeles godt ry blandt erfarne rejsende, og selskabet har flere år i træk vundet prisen som “Best Airline in Europe” i den anerkendte Skytrax prisuddeling, hvor det er de rejsende selv, som vælger vinderne.
Turkish Airlines store knudepunkt er Atatürk International Airport ved Istanbul. Herfra har Turkish Airlines ni destinationer i USA: Atlanta, Boston, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami, New York JFK, San Francisco og Washington D.C. foruden Toronto og Montréal i Canada.
Fra Danmark flyver Turkish Airlines flere gange dagligt fra København til Istanbul, men Turkish Airlines flyver også til Billund Lufthavn fra Istanbul. Indtil oktober 2016 fløj Turkish Airlines også til Aalborg Lufthavn, hvor ruten blev lukket. Turkish Airlines har været ramt af faldende passagertal i kølvandet på det fejlslagne militærkup i Tyrkiet i sensommeren 2016, hvilket var den direkte årsag til lukningen af ruten til Aalborg og brug af mindre fly på ruten til København.
Her i 2017 er Turkish Airlines desuden blevet ramt af nye sikkerheds procedurer der betyder, at passagerer der rejser til USA fra Tyrkiet, ikke må medtage bærbare computere eller tablets i kabinen, af frygt for, at de elektroniske apparater kan indeholde sprængstoffer og dermed udgøre en sikkerhedsrisiko. Samme forbud har ramt en række andre lufthavne og flyselskaber, der flyver til USA fra bl.a. Mellemøsten.
Turkish Airlines har ellers et ganske godt ry blandt sine passagerer og flyselskbet har de senere år været med til at gøre Atatürk International Airport ved Istanbul til en af de største transfer lufthavne i Europa. Turkish Airlines er medlem af Star Alliance sammen med bl.a. SAS, Lufthansa og United Airlines. Flybilletter med Turkish Airlines
Virgin Atlantic
Den farverige millionær Richard Branson, som tjente en del af sine millioner på pladeselskabet Virgin Records, står også bag flyselskabet Virgin Atlantic. Fra Heathrow flyver Virgin Atlantic til Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, Orlando, New York (JFK og Newark), San Francisco, Seattle og Washington D.C. Hertil kommer nogle ruter til USA fra Gatwick og Manchester, bl.a. til Las Vegas og New York.
Virgin Atlantic er kendt for sin gode service, og selskabet er især populært blandt forretningsfolk. Virgin Atlantic flyver ikke til Danmark, så danskere skal først til London og her skifte til Virgin Atlantic.
Jeg testede Virgin Atlantic i juni 2013 mellem London og Los Angeles, og det var en OK oplevelse, uden at være helt i særklasse. Men de rødklædte stewardesser var meget søde – og meget britiske. Og så var Virgin Atlantic’s in-flight underholdnings system rigtigt godt med masser af gode valgmuligheder.
På papiret er Virgin Atlantic’ priser fornuftige. Desværre kan det være en smule bøvlet som dansker at benytte Virgin Atlantic, da du i nogle tilfælde skal skifte lufthavn i London. Fra Danmark lander du typisk i Heathrow, mens Virgin ofte flyver ud af London Gatwick. Er det tilfældet, skal du indregne en times transfertid med lufthavnsbus mellem Hearthrow og Gatwick. Men vil du have komfort og betale lidt ekstra, er Virgin Atlantic et utraditionelt valg over Atlanten. Flybilletter med Virgin Atlantic
United
Continental Airlines, der i 2011 fusionerede med United, fløj tidligere direkte fra København til Newark lufthavnen i New Jersey et stenkast fra Manhattan – samme lufthavn som SAS flyver til. Men den rute blev lukket ned i 2011, og United har ikke længere nogen flyruter ud af København.
Alligevel stifter mange danske passagerer bekendtskab med United, da SAS og United samarbejder via Star Alliance. United er derfor ofte det flyselskab, man flyver videre med indenrigs, når man ankommer med fx SAS til Chicago, Newark, San Francisco eller Washington D.C. United har to flyruter til Skandinavien til dels Oslo og Stockholm fra New York Newark – to ruter der i 2016 kun flyves som sæsonruter hen over sommeren.
Som en del af fusionen mellem United og Continental Airlines forsvandt Continental-navnet, tll gengæld adopterede United Continentals velkendte globus som logo. Dermed læner man sig op ad Continental navnet tidligere styrke, da Continental havde et betydeligt bedre rygte blandt passagerer end det “gamle” United. Det nye United er nu verdens næststørste flyselskab – kun overgået af Delta og American Airlines.
Jeg testede senest United i november 2013 på to indenrigsflyvninger i USA på Economy, og her var servicen ombord helt fin på den henholdsvis to og tre timer lange flyvning – selvom der skal betales for al forplejning ombord.
United blev ufrivilligt i centrum for terrorangrebene den 11. september 2001, da to af selskabets fly blev kapert og brugt som flyvende bomber. Det ene endte i World Trade Center, mens det andet fly – det berømte United Flight 93 – styrtede ned på en mark i Pennsylvania nær byen Shanksville. Flybilletter til USA med United
American Airlines
American Airlines og U.S. Airways meddelte i 2013, at de to selskaber ville fusionere, og i 2015 fløj U.S. Airways for sidste gang som selvstændigt flyselskab. Det nye American Airlines er verdens største flyselskab målt i antal fly og flyruter.
American Airlines er medlem af flyalliancen Oneworld, som også bl.a. British Airways og Finnair er medlemmer af. American Airlines fusionerede tilbage i 2001 med det tidligere TWA, Trans World Airlines, mens U.S. Airways i 2005 fusionerede med det tidligere American West Airlines i 2005.
Her i Norden er American Airlines ikke specielt synlige, men selskabet havde indtil 2014 en sommerrute fra Chicago til Helsinki i Finland, som Finnair siden har overtaget. Mens U.S. Airways stadig var et selvstændigt flyselskab havde det frem til 2010 direkte flyruter mellem Philadelphia og Stockholm samt Oslo.
American Airlines’ hovedlufthavn er Dallas/ Fort Worth i Texas, der er en gigantisk lufthavn. Men American har også ruter ud af Chicago og Miami. American er især kendt for sit store netværk af ruter til Latin- og Sydamerika fra især Miami. Jeg testede American Airlines i 2015 på tre forskellige flyvninger – to indenrigsflyvninger og en oversøisk flyvning. Det var tre meget forskellige oplevelser med en ret ujævn service ombord. Til gengæld er lufthavnen i Dallas/ Fort Worth ganske imponerende – og nem at skifte fly i, takket være et effektivt transfersystem med monorail tog mellem de forskellige terminaler.
American Airlines blev ufrivilligt centrum for begivenhederne den 11. september 2001, da to af selskabets fly blev kapret: Det ene American-fly fløj ind i World Trade Center, mens det andet styrtede ned i Pentagon i Washington D.C. Og i januar 2009 blev U.S. Airways verdensberømt, da den navnkundige flykaptajn Sully landede flight 1549 midt i Hudson floden i New York, efter at flyet havde ramt en flok fugle. Alle passagerer overlevede og Sully blev udråbt til nationens helt. Flybilletter med American Airlines
Southwest
USA’s største lavpris flyselskab, der som navnet antyder især er stærke i det vestlige USA. Men Southwest udvidede op gennem 1990’erne sit rutenet, så Southwest i dag dækker hele USA. Southwest er desuden verdens største operatør af Boing 737 fly med over 700 passagerfly i flåden og op til 3.900 daglige afgange. Intet mindre.
Til trods for, at Southwest er et lavpris selskab, så er kundetilfredsheden høj. Southwest er bl.a. kendt for sin humor, bl.a. morsomme og personlige højtalerudkald. Southwest har også været frontløber, når det gjaldt sikkerheds instruktioner serveret med et glimt i øjet til passagererne, og så er sloganet i øvrigt “Low fares. Nothing to hide.”
Southwest har ingen oversøiske ruter og er dermed det amerikanske svar på Ryanair dog med en noget højere kundetilfredshed. I alt har Southwest cirka 100 destinationer i hele Nordamerika inkl. Caribien. Southwest’s største netværkslufthavne ligger placeret i Chicago (Midway), Denver, Baltimore (Washington), Las Vegas, Phoenix, Houston, Orlando, Los Angeles, Atlanta og ikke mindst Dallas (Love Field), hvor Southwest har hovedkvarter. Southwest er iøvrigt ikke medlem af nogen af de store flyalliancer. Flybilletter med Southwest
Air New Zealand
Det lyder som en vittighed at flyve Air New Zealand fra Europa til USA, men det kan faktisk godt lade sig gøre: Air New Zealand flyver nemlig dagligt fra London Heathrow via Los Angeles og videre til Auckland på New Zealand. Så er du frisk på en mere eksotisk flyveoplevelse, er Air New Zealand altså en helt reel mulighed til USA – bare du husker at forlade flyet i Los Angeles.
Jeg tog selv turen med Air New Zealand fra London til LAX i 2012, og det var en upåklagelig oplevelse, grænsende til det perfekte med lækre sæder og god kabine, fin forplejning, afslappet atmosfære og et glimrende underholdnings system, hvor jeg endda kunne finde dansk tv-drama, i form af et par afsnit af Forbrydelsen! Ikke lige noget man forventer hos Air New Zealand – endda med dansk tale.
Et andet underholdende element hos Air New Zealand er deres sikkerhedsvideoer, som er kendt for at være lavet med et stort glimt i øjet. Den seneste sikkerhedsvideo fra Air New Zealand er optaget på eksotiske Cook Island i Stillehavet, og er flankeret af en stribe meget smukke kvinder i badedrager. Anledningen er magasinet Sports Illustrated 50 års jubilæum, der netop er kendt for fotoserier med smukke kvinder i badedragter. Her løfter Air New Zealand begrebet sikkerhedsvideo til helt nye højder:
Air New Zealand er medlem af Star Alliance ligesom SAS, så du optjener også Euro Bonus point ved at flyve med Air New Zealand. Søg efter flybilletter til USA med Air New Zealand
Specielt om flybilletter til USA
Når du får udstedt flybilletter til USA, skal du være ekstra omhyggelig med navnet. Det er vigtigt at navnet på billetten er dit helt korrekte og fulde navn, og at navnet på flybilletten er helt identisk med navnet i dit pas. Ellers kan du risikere at blive afvist af flyselskabet ved ombordstigning eller af de amerikanske myndigheder ved indrejse i USA. Det er dit eget ansvar, at rejsebureauet eller flyselskabet har det korrekte navn, når din flybillet skal udstedes.
Læs også:
Pas- og visaregler til USA
Praktiske tips ved indrejse til USA
Informationerne på denne side er senest opdateret den 2. maj 2018.
Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Hej Henrik, vi er meget glade for din rejseguide 21 dage til Rocky Mountains. Vi vil dog ændre lidt på rejsen, men alligevel følge en del af dine forslag. Vi vil flyve til Chicago den 21. august og hjem fra Denver den 11. september 2020. Jeg har været inde og se på flere/mange flyselskaber og synes det er en jungle. Har du nogle forslag til, hvor lang tid før det er bedst at bestille billetterne? Og hvilket flyselskab? Venlig hilsen Vibeke
Jeg ville nok bestille flybilletter her i løbet af vinteren eller det tidlige forår. Og da I flyver ud til en destination og hjem fra en anden destination, bliver billetkombinationerne lidt mere “besværlige”. Nu har jeg ikke tjekket de konkrete datoer, men hvis I er lidt fleksible og har flere rejsedatoer omkring de nævnte at vælge mellem, vil I sandsynligvis kunne få et større udvalg af priser og kombinationer. I forhold til konkrete flyselskaber, så har Icelandair, British Airways og Lufthansa alle tre ruter til både Chicago og Denver, som jeg lige husker det. Så det kunne være et godt sted at starte. Og hvis billetterne stadig volder jer problemer, så få et rejsebureau ind over. Tak for rosen af min guide til Rocky Mountains. Jeg er rigtig glad for, at I kan bruge min inspiration i guiden 🙂
Hej Henrik. Tak for en super god hjemmeside. Vi rejser til Los Angeles til september med din bog under armen 🙂 Jeg har fundet billige billetter hos British Airways, men er lidt bekymret for for tiden til flyskift. Der er cirka en time og 15 minutter mellem de to fly, som begge lander og starter i terminal 5. Tror du det er nok, eller skal vi hellere satse på det lidt dyrere, men direkte fly med Norwegian? Hilsen Annette
Uden at kunne give nogen garantier, så burde tidsplanen hænge sammen, da I netop ikke skal skifte terminal – og begge afgange er opereret af British Airways. Der skal naturligvis ikke gå meget galt i forhold til tidsplanen før, at I kan få problemer med at nå forbindelsen. Men da I skal flyve i september, hvor den værste ferietrafik er overstået, så burde I – forudsat at alt går efter planen – kunne nå forbindelsen. Så vil jeg lade det være op til jer, hvad I vælger. Tak for købet af en af mine e-bøger 🙂 Jeg håber, I har og får glæde af den 😉
Vi har købt economy billetter hos KLM til sommer fra Aalborg via Amsterdam til Los Angeles. KLM kræver nu også betaling for sædevalg, men garanterer dog, at de børn vi har med, kommer til at sidde sammen med en voksen fra vores selskab.
Jeg vil lige nævne for jer, at der i Amsterdam Schiphol har været en del ventetid ved paskontrollen mellem Schengen landene og gatesne til de oversøiske afgange, så gå direkte til paskontrollen, når I skal skifte fly i Amsterdam på jeres kommende tur til USA. Rigtig god tur med KLM via Amsterdam 🙂
Hej Henrik, siden du nu har opdateret med listen med indenrigsflyvninger i USA (her tænker jeg din udvidelse med Southwest), vil jeg lige slå et slag for Alaska Airlines. Specielt på vestkysten har de mange flyvninger, og personligt har jeg kun haft gode oplevelser med dem indtil videre. Selv på en flyvning på 23 minutter (Portland-Seattle) nåede de stadig rundt med drikkelse.
Du har helt ret angående Alaska Airlines, der har et ret godt ry. Der er i øvrigt også et par andre amerikanske flyselskaber som bl.a. Jet Blue, der også bør optræde på listen. De kommer han ad vejen. Men nu er Southwest kommet på listen, og så kommer de andre lidt efter lidt 🙂
Hej Henrik, du skriver i artiklen om SAS, at du har fløjet til Los Angeles via Stockholm. Jeg sidder og kigger på en eventuel “lille” efterårsferie til netop Los Angeles som udgangspunkt med tur ned til San Diego med mere. Jeg finder så flybilletter med SAS via netop Arlanda. Men min bekymring går på om de 45 minutter, der er til skift af fly er nok? Det tænker jeg jo umiddelbart, at SAS har styr på. Ellers gjorde de det vel ikke? Kan du give et besyv med?
Jeg havde ingen problemer med skiftet i Stockholm Arlanda – hverken på udturen eller hjemturen. Jeg kan ikke lige huske, hvor lang tid, vi havde til transfer, men Arlanda er jo trods alt ikke verdens største lufthavn, så jeg ville ikke være nervøs. Som du selv skriver: Det har SAS normalt styr på.
Hej Henrik, du har en fantastisk hjemmeside 🙂 Vi skal hele familien til Houston til nogle venner i februar. Og valget står mellem en mellemlanding i Frankfurt eller Amsterdam. I Frankfurt har vi 1.40 til flyskift på vej over og på hjemturen har vi 1.30. I Amsterdam har vi 2.55 til flyskift på vej over og på hjemturen har vi 4 timer. Jeg synes, det er meget lidt tid i Frankfurt og lidt satset, hvor jeg tænker, at det er virker som en mere rolig tur via Amsterdam. Hvad er bedst? Hilsen Heidi
Tak for din ros af Highways-USA.com 🙂 Nu er det noget tid siden, jeg selv skiftede fly i Frankfurt. Jeg vil dog sige, at det nok mest er hjemrejsen, der er kritisk med halvanden time til skiftet i Frankfurt. Den er nok lidt stram. På udturen burde 1 time og 40 være nok til at få tingene til at hænge sammen, bl.a. fordi I ikke rejser i højsæsonen. Men når jeg nu lige læser din besked igen, og du skriver, at I rejser “hele familien” og tilmed er sammen med nogle venner, så lyder Amsterdam løsningen faktisk mere tiltalende. Hvis I fx har børn med, så gider I ikke jage gennem lufthavnen i Frankfurt – selvom I måske godt kan nå det. Så ved nærmere eftertanke: Vælg forbindelsen via Amsterdam, da henholdsvis tre og fire timer er OK – og Amsterdam lufthavn er i øvrigt fin at skifte fly i med flere tilbud til børnefamilier som fx legepladser. Og så har man jo også en filial af det hollandske Rijksmuseum i lufthavnen med værker af nogle af de store hollandske malere. Schiphol er med andre ord OK at bruge et par timer i, uden at man behøver at shoppe taxfree. Så vælg forbindelsen via Amsterdam 🙂
Frankfurt kontra Amsterdam: På udrejsen skal I også igennem paskontrol/ security i Frankfurt, hvor I risikerer kø, og det er en kæmpe lufthavn. Hvis I flyver fra Billund, lander I sandsynligvis langt væk og skal med bus ind til terminalen, hvilket er ret nervepirrende… På hjemturen skal I “kun” fra gate til gate.
1) Hvorfor er næsten alle flyskift i Chicago på 1:35 – når det anbefales at have mindst to timer til det første skift på amerikansk jord?
2) Hvis vi skal mellemlande i Toronto på rejsen hjem til Danmark, skal vi så søge ESTA i Canada?
Mvh Malene Løvgreen
Jeg kan ikke forklare, hvor der “kun” er afsat godt halvanden time i Chicago. Jeg kan ikke bekræfte din oplysning, men hvis du siger, det er tilfældet med mange flyforbindelser, er det sikkert rigtigt. Jeg vil også give dig ret i, at halvanden time er lige i underkanten i Chicago O’Hare (som jeg går ud fra, der er tale om). På en god dag, hvor alt spiller, kan man godt klare sig med halvanden time, men der skal ikke gå voldsomt meget galt, før ens videre forbindelse ryger. Det har jeg også selv prøvet i Chicago. I øvrigt vil jeg tilføje, at når man fx søger efter flybilletter på søgemaskinerne, kan man ikke nødvendigvis regne med transfertiderne i lufthavnene. Søgemaskinerne kombinerer ofte flyvninger, som jeg personligt fravælger, da transfertiden i mange tilfælde er for kort – ihvertfald til min smag. Det afhænger dog også meget af de enkelte lufthavne, men i Chicago O’Hare, hvor man ofte skal skifte terminal ved flyskifte (inklusiv transport med lufthavns metroen), bør man have cirka to timer – er min personlige anbefaling. Angående Toronto: Ja, som udgangspunkt skal I have en canadisk ESTA (i praksis kaldet ETA), hvis I skal mellemlande i Toronto på hjemvejen. Når det er sagt, så ved canadierne godt, at man ikke lærer hele verden at få en canadisk ETA fra den ene dag til den anden. Derfor kan man faktisk godt rejse i transit via Canada – og få lov til at “komme videre” – uden en canadisk ETA. Ihvertfald frem til efteråret, hvor canadierne så ikke længere deler “fribilletter” ud. Men gør jeg selv en tjeneste og køb en canadisk ETA. Den koster 5 canadiske dollars og er gyldig i 5 år.
Hej Henrik, kanon hjemmeside du har bikset sammen, den er meget brugbar! 🙂 Jeg tager i juli afsted på det klassiske roadtrip på vestkysten med nogle kammerater. Vi sidder i den forbindelse og spekulerer på, hvornår vi skal købe flybilletter for at få dem til den bedste pris? Jeg kan huske, at jeg havde læst på din side, at billetterne er billigst mellem 3-6 måneder før afrejse. Kan dog se, at billetpriserne er begyndt at stige lidt nu. Hvad siger dine erfaringer? Skal vi slå til nu og her (7.200 kr. t/r til San Francisco) eller skal vi have koldt vand i blodet lidt endnu? Havde forhåbninger om, at billetterne kunne komme ned i 6.000 kr. eller der omkring :o) Mvh. Jonas
Det med prisen på flybilletter er ikke helt nemt. Umiddelbart vil jeg dog sige, at det 7.200 kr. for billetter til San Francisco lyder som lidt i den dyre ende. 6.000 kr. burde ikke være urealistisk, men juli er naturligvis den dyreste måned hele året, så I får ikke forærings priser på dette tidspunkt. Jeg kan ikke give jeg noget bud på, hvornår I skal slå til, for det afhænger helt af udbud og efterspørgsel. Personligt ville jeg måske nok turde “vente” til omkring eller lige efter nytår, og se om det ændrer noget på prisen – når udgangspunktet er 7.200 kr. Husk også, at direkte fly (med fx SAS fra CPH) naturligvis er dyrere, end hvis I snupper et enkelt eller to flyskift undervejs. Jeg håber, I kan bruge min feedback.
Tak for en virkelig god og brugbar side! Jeg har læst kommentarene, og jeg kan se, at minimum to timers tid til mellemlanding anbefales. Jeg sidder og er ved at booke fly til Orlando fra Billund og retur igen. I Amsterdam er der afsat 1 time og 25 min til flyskift mod Atlanta, og i Atlanta er der afsat 1 time og 40 mininutter til flyskift mod Orlando. Vi skal flyve med KLM hele vejen, og jeg skrev til dem for at høre om vilkårene. De skrev, at 1 time og 40 mininutter var nok til at skifte fly i Atlanta, og at minimumstiden var 1 time og 30 mininutter. Er det noget man tør satse på, eller er det for risikabelt? Ligeledes på hjemturen med Delta Airlines hele vejen er der afsat 1 time og 34 minutter og 1 time og 25 minutter til flyskift i hhv. Atlanta og Amsterdam. Jeg håber, at du vil give et praj om, hvorvidt man tør stole på selskaberne eller ej, når det er en billet, der bookes samlet hos dem 🙂
Det skal nok gå helt fint med de nævnte transfertider i både Amsterdam og i Atlanta. Jeg har selv skiftet fly i begge lufthavne flere gange, og selvom Atlanta målt i antallet af passagerer er en af verdens største lufthavne, så er den faktisk ret nem at finde rundt i. Og skal I skifte terminal, så kører der et underjordisk monorail tog frem og tilbage i pendulfart under de forskellige terminaler, så man kan ret hurtigt og smertefrit komme rundt til de forskellige terminaler. Faktisk går det hurtigere i Atlanta end i flere andre amerikanske lufthavne, synes jeg – som fx Chicago O’Hare og Newark, som også er “store” transferlufthavne. Også Amsterdam’s Schiphol lufthavn er overskuelig. Og så er det også en lille fordel, at det er samme flyselskab, I skal flyve med det meste af vejen. Jeg er dog ret sikkert på, at det er Delta Air Lines, som står for flyvningen mellem Atlanta og Orlando, men de samarbejder meget tæt med KLM og er medlem af samme flyalliance, Sky Team, som også bl.a. Air France er medlem af. Så opsummeret: KLM’s budskab om, at I har nok tid til flyskift i både Amsterdam og Atlanta, er altså god nok i jeres tilfælde. Rigtig god tur!
Vi flyver til Los Angeles senere i november. Derfra tager vi til San Francisco med indenrigsfly. Hvad er bedst: At booke hjemmefra med risiko for ikke at nå flyet, eller når vi er der ovre og kommet gennem kontrol? Har hørt at det kan tage 2-3 timer at komme gennem kontrollen? Tak for overdreven god info her ;o) John
Tak for jeres ros af Highways-USA 🙂 I jeres tilfælde ville jeg klart booke hele flybilletten hjemmefra – inklusiv strækningen fra Los Angeles til San Francisco. Det bliver for det første billigere for jer, at booke en samlet flybillet, og dels er det voldsomt besværligt at skulle bøvle med at købe flybilletter i Los Angeles til San Francisco efter jeres ankomst – hvis jeg forstår jeres spørgsmål korrekt. Det er i øvrigt meget sjældent, at det tager to-tre timer, at komme gennem paskontrol og toldkontrol ved ankomst, selv i Los Angeles. Så jeg ville klart købe hele flybilletten hjemmefra. Og så lige sørge for at have cirka to timer til flyskifte i Los Angeles – det kan I som regel selv styre, når I booker jeres flybilletter på fx Momondo, da man typisk har flere indenrigsafgange (og flere tidspunkter) at vælge mellem, når det gælder indenrigsfly i USA. Men book det hele hjemmefra. Så undgår I også at skulle betale for eventuel indtjekket bagage på indenrigsflyvningen. Hvis billetten Los Angeles og San Francisco ikke er en del af en oversøiske flyvning/ flybillet, kommer I sikkert til at betale bagagegebyr for indenrigsstrækningen. Bagage er inkluderet, når indenrigsbilletten er en del af en oversøisk/ international flyvning. God tur!
Vi tager en tur til Florida i oktober måned og har købt rejsen igennem et rejsebureau. Rejsebureauet har sørget for flybilletter med Air Canada med skift i Toronto. Vi har så lige fået at vide, at på hjemrejsen har Air Canada ændret deres flytider, så vi skal vente 6 timer i Toronto i stedet for 2 timer, som vi fik at vide, da vi købte rejsen. Vi har beklaget os til rejsebureauet ”uden held” og bedt om en kompensation, da vi ikke ville have købt rejsen igennem dem, hvis vi havde vidst, at vi skulle vente 6 timer i en lufthavn med 2 små børn. Har du oplevet dette før, og ved du hvordan man står som forbruger i sådan en situation?
Jeg må svare nej til begge spørgsmål: Jeg har ikke lige hørt om lignende ændringer med Air Canada, og kender heller ikke noget til jeres stilling som forbrugere i jeres situation. Jeg vil dog så sige, at seks timer i stedet for to timers transfertid hører hjemme i “småtingsafdelingen” – i forhold til hvad man ellers kan komme ud for på oversøiske flyrejser. Umiddelbart vil jeg sige, at rejsebureauet ikke kan bebrejdes noget i sagen: De var jo uvidende om, at Air Canada ændrede på flyvetiderne, da de lavede jeres booking, går jeg ud fra. Og jeg tvivler ærlig talt på, at der vil blive tale om den store kompensation, fordi I får forlænget jeres ophold i Toronto med fire timer på tilbagevejen. Personligt ville jeg ikke bruge den store energi på sagen, selvom jeg da godt kan se, at det kan være lidt generende at få forlænget en mellemlanding med fire timer med mindre børn. Men jeg kender som sagt ikke noget til reglerne på området, så jeg kan desværre ikke hjælpe jer.
Først og fremmest, super side du har. Du har nok svaret adskillige gange på følgende spørgsmål, men jeg tillader mig alligevel at spørge: Jeg står og skal besøge nogle venner i Chicago til oktober. Når jeg søger på Momondo, kan jeg komme direkte med SAS for ca. 16.000 kr. Eller med United Airlines for ca. 13.500 kr. United flyver med ét stop i Frankfurt med en ventetid på 1 time og 40 minutter. Tror du det er for lidt tid til transfer i Frankfurt? På hjemturen er der 1 time 05 minutter i Amsterdam, men det ser jeg ikke som nogen udfordring. De 2.500 kr. i besparelse med forholdsvis kort mellemlanding er alligevel penge, der kan bruges på fornøjelser. Men er det – i dine øjne – værd at løbe den risiko? Jeg har i øvrigt aldrig tidligere fløjet med United Airlines. Hvordan er de, sammenlignet med SAS? Er bagage inkluderet? Vi rejser i øvrigt med vores søn på 3½ år.
Jeg er ikke så bekymret for transfertiden i Frankfurt – mere i den modsatte retning, hvor en time ikke er meget er meget til at skifte fly i Amsterdam. Så her kan I godt komme i problemer. Til gengæld vil der typisk være flere senere forbindelser fra Amsterdam til Danmark. Men tilbage til Frankfurt: Det er efterhånden 2-3 år siden, jeg sidst skiftede fly i Frankfurt, men dengang havde jeg faktisk en god “transferoplevelse” i Frankfurt – bedre end forventet. Så derfor bør 1 time og 40 minutter være nok. Angående United kontra SAS, så har jeg aldrig fløjet oversøisk med United, men kun på indenrigsruter i USA. Til gengæld synes jeg, at United har oppet sig en del gennem årene, når jeg har benyttet dem i USA. I juni fløj jeg hjem med Delta Air Lines fra JFK til København, og selvom man ikke kan sammenligne de to selskaber, så er det min klare fornemmelse, at de amerikanske flyselskaber har løftet deres serviceniveau en del de senere år. Så jeg ville ikke være bekymret for selve flyoplevelsen. Summa summarum: Jeg ville godt vove pelsen og prøve United fra Frankfurt til Chicago. Til gengæld er returrejsen via Amsterdam lidt kritisk i mine øje. Ja, I må naturligvis have en stk. indtjekket bagage med ombord hos United uden beregning (max 23 kg) på Economy, som jeg går ud fra, der er tale om. Desuden kan I tage et styk “carry on bagage” med ombord i kabinen uden beregning. Læs mere om United’s bagageregler her – http://bit.ly/1p8yijD
Tak for dit hurtige svar. Jeg har faktisk fundet en afgang med to timer i Amsterdam, så jeg vover pelsen og prøver United Airlines. Endnu en gang tak for hjælpen.
Jeg har tidligere søgt hjælp på din fantastiske side, og nu gør jeg det igen, for jeg er blevet bekymret for vores tid til flyskift i Washington D.C. Vi flyver via Frankfurt til Washington D.C. og skal derfra videre til L.A. I Washington har vi 1 time og 25 minutter, før vi skal videre med det næste fly (United Airlines operated by Lufthansa). Jeg synes, jeg kan huske noget om, at du før har skrevet, at når man mellemlander i USA, skal man vente på sin bagage og tjekke den ind igen, før man flyver videre. Rejsen er købt på nettet som en samlet rute, så vi gik ud fra, at det kunne lade sig gøre at nå det. Men nu er jeg blevet i tvivl, og hvad hvis flyet fra Frankfurt er forsinket? Er det vores ansvar, hvis vi ikke når flyet, eller er det flyselskabets? Mange hilsner Judy
Tak for din ros af Highways-USA, Judy 🙂 Man skal desværre aldrig ukritisk lade søgemaskinerne sammensætte sine flybilletter – men altid være opmærksom på, hvor meget tid man har til flyskift, inden man betaler sin billet. For søgemaskinerne tager ikke hensyn til forlænget transfertid ved ankomst til USA p.g.a. immigrations kontrol. Personligt accepterer jeg aldrig under to timers transfertid i store amerikanske lufthavne, når jeg ankommer fra Europa. Det samme gælder i øvrigt de store europæiske lufthavne som Frankfurt, Hearthow, Paris og til dels Amsterdam. Jeg har ikke sat mg ind i reglerne for, hvornår man har krav på en anden flyrejse, og hvornår man ikke har. Min erfaring fortæller mig dog, at langt de fleste flyselskaber sender folk videre uden beregning, hvis man misser deres videre flyforbindelse p.g.a. ting, som passageren ikke har indflydelse på. Og da jeres billet er købt som en samlet rejse, er det sikkert også tilfældet for jer. Men skulle man ikke være dækket, kan udgiften til en ny flybillet eventuelt være dækket via rejseforsikringen. Noget helt andet er så, at man ikke kan vide, hvornår man kommer videre, fordi det afhænger af alternative flyforbindelser, ledige pladser, o.s.v. Men andre ord er det smartest at forsøge at gardere sig mod, at situationen opstår. Så skal man heller ikke til at ændre bookinger på ankomstdestinationen, m.v. Hvis alt går som det skal, så burde halvanden time i Washington være nok. Men der er desværre ingen garantier. Jeg håber, I kan bruge mit svar.
Vi sidder og ser på flybilletter. Er halvanden time nok til skift i New York mod LAX? Det er første landing i USA, så der er jo ekstra check. Det er samme flyselskab, vi skal videre med men anden maskine. Det er United Airlines. Det er flyselskabet, som via bookingmaskinen anbefaler skiftet.
United Airlines benytter som jeg lige husker det Newark lufthavnen i New Jersey, som deres netværkslufthavn ved New York. Her mellemlandede jeg selv i 2013, da jeg fly med SAS til New York, for så at flyve videre med netop United – i mit tilfælde til San Antonio i Texas. Dengang havde jeg to timer, og det var ikke for meget. Men jeg skulle også skifte terminal, og det slipper I muligvis for, da I jo flyver med United hele vejen. Men det er svært at svare på. I kan til gengæld læne jer op ad det faktum, at skulle uheldet være ude, og I misser jeres fly, så har United sikkert en afgang mere senere på dagen til LAX. Det er jo en af hovedforbindelserne på tværs af USA, som flyves flere gange om dagen. Jeg håber, I kan bruge mit svar.
Tusind tak for en kanon hjemmeside. Vi er ved at bestille tur fra Billund via Frankfurt til Newark New York. Men når vi søger på Momondo, siger den at 1.05 minutter er nok til flyskift i Frankfurt. Hvad mener du?
En god time er for lidt til at skifte fly i Frankfurt. Momondo og andre online bookingværktøjer til reservation af flybilletter tager desværre ikke højde for, at det tager ekstra tid at skifte fly i Europa, når man skal ud at flyve oversøisk. Og især til USA er det kritisk, da sikkerheden tjekkes ekstra grundigt. Så alt under to timer ville jeg ikke selv acceptere til et flyskift i Frankfurt. På en god dag kan man nok klare sig med halvanden time, men en time duer ikke. Hvis flyet fra København eller Billund fx et blot nogle få minutter forsinket, ryger forbindelsen nemt i Frankfurt. Så drop den kombination af flybillet, og find en anden med bedre tid til en mellemlanding et sted i Europa. Samme anbefaling gælder i øvrigt også mellemlandinger i USA – hvor det er indrejsekontrol og toldkontrol, som er en tidsrøver.
Tusind tak for dit råd.. 🙂 Hvordan bestiller du dine rejser?
Hej Henrik, fin side 🙂 Vi har lige købt billetter ved Delta fra JFK til Sankt Thomas og retur for 2000 kr. pr. person. Jeg undrer mig over, at beløbet er hævet af fire omgange, altså pr. person. Og samtidig er der hævet 40 kr. x 4 ekstra? Ved du, om Delta tager 40 kr. i gebyr pr. billet/ betaling for et eller andet?
Tak for din ros af HighwaysUSA. I forhold til dit spørgsmål, bliver jeg dig svar skyldig. Det aner jeg ikke, så her må I forsøge at tage kontakt til Delta, og hører hvad årsagen er. Der er nok tale om et eller andet gebyr, men jeg aner ikke hvilket. God tur under alle omstændigheder.
Ved du, hvor meget man må have med hos United Airlines? Jeg kan nemlig ikke finde noget info.
Det kan jeg desværre ikke svare på. Svaret afhænger helt af, hvilken klasse du rejser på, og om der er tale håndbagage eller bagage der skal tjekkes ind på flyet. Men tjek dette link herunder: Her finder du svar på Uniteds bagageregler og den tilladte størrelse på forskellige bagagetyper – http://www.united.com/web/en-US/content/travel/baggage/default.aspx
Der har være en del kritik omkring Norwegian, men vi vil lige komme med en positiv melding. Vi er netop hjemvendt fra 14 dages ferie i Californien med ud- og hjemrejse med Norwegian fra København til LA. Vi har intet haft at klage over. Komfort og service er ligeså godt, som ved andre selskaber synes vi og ja, tidsplanen blev overholdt til punkt og prikke. Tror bestemt vi vil benytte dem en anden gang.
Tak for din feedback på jeres oplevelse med Norwegian. Jeg er ikke i tvivl om, at når alt klapper som det skal og man får lejlighed til at flyve med Norwegians Dreamliner fly, så får man en rigtig god oplevelse. Udfordringen med Norwegian er, at når noget går galt, og ens fly fx er aflyst p.g.a. tekniske problemer, så ombooker Norwegian ikke passagererne til andre flyselskaber. Man skal altså vente på, at Norwegian enten får et reservere fly frem, eller kan få passagererne hjem via deres egne andre fly til samme lufthavn. Det har givet nogle voldsomme forsinkelser for flere passagerer ved flere lejligheder i løbet af sommeren og efteråret. Så den risiko skal man være villig til at tage. Men når det er sagt, så er jeg ikke i tvivl om, at man sikkert får en god og interessant oplevelse ombord på Norwegians nye Dreamliner fly.
Henrik, jeg vil os lige rose din hjemmeside. Min kæreste og jeg planlægger en tur til USA til august 2015, og den har givet mig mod på at bestille rejsen selv. Det er jo bedst at bestille billetterne i så god tid som muligt, og de fleste er ved at blive frigivet. Min oprindelige plan var, at vi skulle starte i San Francisco, men det ser ud som om, det er billigere og flyve til Los Angeles. Jeg har læst alt din info omkring flybilletter derover, men synes godt nok, det er svært og finde en rute, som sikrer at det ikke tager alt for lang tid og til nogenlunde penge. Vi har ikke nogen bestemt afrejse dato, så bare der hvor billetterne er billigst. Hvilken rute kan du anbefale, man tager? Hilsen Elisabeth
Det er en interessant problematik, du rejser der, for når valget står mellem San Francisco og Los Angeles, så står det i praksis også mellem SAS (til San Francisco) eller Norwegian (til Los Angeles). Ihvertfald hvis vi taler om direkte flyruter fra Danmark til USA. Vælger man Norwegian, har man den udfordring, at Norwegian ikke ombooker passagerer til andre flyselskaber, hvis Norwegians eget fly af en eller andre grund ikke kan flyve. Derfor risikerer man, at ens ferie bliver ufrivilligt forlænget, hvis man vælger Norwegian. Hvis alt går som det skal, er der ingen problemer med at vælge Norwegian. Men går noget galt i forhold til forsinkelser, så går det som regel rigtig galt, hvis billetten er købt hos Norwegian. Så står valget mellem SAS og Norwegian, så ville jeg personligt hælde til SAS. Men inkluderer man flyforbindelser med mellemlandinger undervejs, så er der jo et hav af muligheder. Jeg har selv benyttet både Air Canada, British Airways, Lufthansa, SAS, Virgin Atlantic og sågar Air New Zealand til San Francisco og Los Angeles. Så hvis I er friske på en mere eksotisk oplevelse på vej over til den amerikanske Stillehavskyst, er der altså mange muligheder. Air New Zealand har en rute fra London via Los Angeles til Auckland på New Zealand, og det var en god oplevelse. Også turene med Air Canada, SAS og Virgin Atlantic står som gode oplevelser til den amerikanske vestkyst. Det er i øvrigt korrekt, at flybilletterne til Los Angeles plejer at være lidt billigere end til San Francisco. Jeg håber, du kan bruge mit svar.
Jeg var inde og kigge flybilletter til LAX i januar-februar i år, med udrejse enten august eller september. Der kunne man komme afsted, med et kort stop i Torento med Air Canada for under 3.000 kr. tur/retur. Vi købte dog først her i april med American Airlines/ British Airways (CPH-Heathrow med British Airways og Heathrow-LAX med American) for 3.500 kr. tur/retur. Vores stop i Heathrow er på et par timer. Det er fint for os, synes det er rart lige at komme ud og få strukket ben. Vi flyver her i september. Tror klart der er mange tusinde kroner at spare ved at lade være med at rejse i juli, hvis man kan undgå det 🙂
Henrik: Ved du om der er individuelle skærme i American Airliness fly fra Heathrow til LAX?? Og er inflight systemet godt? Vi ærgrer os lidt over, at vi ikke slog til, da Air Canadas billetter var så billige, men det ved vi til en anden gang 🙂
Et lille fif, hvis du vil vide mere om det/ de fly, som du skal rejse med, er at gå ind på siden http://www.seatguru.com og indtaste oplysningerne om den aktuelle rejse. Herefter får du mulighed for at se alle oplysningerne omkring flyet på den aktuelle rute, herunder beskrivelse af gode og mindre gode sædepladser, individuelle skærme og andet inflight.
Det er et rigtigt godt tip, Per der kommer med. Jeg har selv lige benyttet Seat Guru for at tjekke min flyvning med Delta Air Lines her den 22. august, og der var ganske mange informationer om de enkelte sæder i flytypen, fx om sædet var placeret hen over vingen og den slags. Til Anne kan kun sige, at jeg endnu har til gode at flyve med American Airlines. Så jeg har intet personligt kendskab til deres inflight service og niveau – som i øvrigt kan variere meget fra flyvning til flyvning, da nogle fly er moderniseret, mens andre ikke er det.
Jeg kan se at British Airways sælger returbillet til Los Angeles for 5.720 til juli 2015. Er det set billigere i juli måned tidligere år?
Det er en rigtig god pris, du har fundet der. Normalprisen for flybilletter til den amerikanske vestkyst i juli kan nemt ligge på både 7.000 og 8.000 kr. Men lige nu er der priskrig på flybilletter på oversøiske destinationer. Således kan man på de billigste afgange komme fra Europa til Australien for cirka 6.000 kr., hvilket er helt uhørt. Her er der dog tale om billetter i ydersæsonen. Jeg har ikke set juli-priser på det niveau før, og jeg tvivler på, at de bliver ret meget lavere, når selskaberne kan få lagt højere priser for billetterne i juli måned senere på året og i 2015. Hvis andre har gjort sig pris erfaringer med British Airways eller andre, er de velkomne til at kommentere.
Meget fin og nyttig info. Tak for det. Kun savner jeg her som andre steder, om der er forskel mellem USA og EU flyselskaber angående deres forpligtelse ved forsinkelse af forbindende fly – altså flyskifte i USA på vej hjem. Kan det være en fordel at bestille billet hos fx KLM i stedet for Delta, som er billigere på samme dato??
Det er et godt spørgsmål, du stiller der, men jeg kender ikke svaret. Personligt ville jeg ikke være specielt nervøs ved at bruge amerikanske flyselskaber. Når jeg skal vælge flyselskab, navigerer jeg mere efter, hvilket ry selskabet generelt har i forhold til kundeservice og rettighed, og her har jeg ikke hørt, at amerikanske flyselskaber generelt skulle være dårligere end europæiske. Jeg flyver i øvrigt med netop Delta her om en uge, når jeg skal til New York, men der er så tale om en direkte flyvning mellem København New York JFK. Jeg glæder mig i øvrigt til at teste Delta igen, da det er flere år siden, jeg sidst fly med Delta. Min seneste oplevelse med et amerikansk selskab, var med United sidste år, og det var faktisk en OK oplevelse på begge flyvninger. Jeg håber, du kan bruge min feedback.
Tusind tak for en god hjemmeside. Vi har lige været 3 uger i USA og fløj fra Billund til Denver med Icelandair. Det er en meget hurtig forbindelse – under 12 timers rejsetid, hvilket er meget mindre, end når vi tidligere skulle fra Jylland til USA, og først skulle til København. Service m.m. OK og let at skifte fly på Island. Dejligt med ekstra bagage kilo, hvis man bliver fristet af billige indkøb i USA.
Tak for jeres feedback med jeres oplevelse med Icelandair. Jeg har selv også kun lutter gode erfaringer med Icelandair. Og som du også skriver, så sætter man pris på, at man også på økonomiklasse kan tage to kufferter a 23 kg med ombord uden gebyr – noget kun de færreste flyselskaber tillader i dag. Icelandair har i øvrigt lige fremlagt trafiktallene for juli måned 2014, der viser at 355.000 passagerer fløj med Icelandair i juli måned, hvilket er det højeste antal nogen sinde i Icelandairs historie. Og I indgår jo i den statistik. Men mange andre end jer har altså fået øje på muligheden for at flyve via Island til USA med Icelandair.
Tak for en super hjemmeside! Jeg flyver til LA med Norwegian og forhåbentlig deres Dreamliner i starten af august. Har du nogen idé om, hvordan deres Dreamliner har fløjet på det sidste? Både mht. til rettidighed og om der har været nogle issues ellers? De skulle jo til at bruge dem fra juni af, men har ikke rigtig kunne opstøve nogle anmeldelser eller noget på nettet. PFT. 🙂 Hilsen Kevin
Det har jeg (desværre), og den har ikke været al for imponerende. Lige præcis i Los Angeles havde Norwegian store problemer med et Dreamliner fly i den forløbne uge, da man skulle flyve fra Los Angeles til London: Det endte med 40 timers forsinkelse. Jeg skal skynde mig at indskyde, at jeg har ikke selv fløjet med Norwegian, så jeg har ingen personlige erfaringer med selskabet. Jeg er ikke helt opdateret på om, Norwegian har genindsat Dreamliner fly på ruten mellem København og Los Angeles, eller om man stadig benytter erstatningsfly på denne rute. Det finder du ud af i næste uge – http://www.check-in.dk/kritik-af-massiv-norwegian-forsinkelse
Ifølge mine sparsomme oplysninger skulle Norwegian flyve CPH – LAX med Dreamliner fra 1. august. Men som altid med Norwegian kan man ikke rigtig regne med noget 😉
Jeg kan ikke lade være med at komme med en overraskende oplysning. Vi er i USA med Turkish Airlines, og vi kan have 2 x 23 kg med hver – ud over 8 kg håndbagage. Det var den billigste billet herover, dog med den ulempe, at der er mellemlanding i Istanbul (men uden ventetid). Service, mad m.m. helt i top.
Turkish Airlines betragtes som et af de bedste flyselskaber i Europa, og de har vundet et utal af priser de senere år. Jeg overvejede dem selv, da jeg skulle flyve til Texas sidste år i november, da de har en direkte rute til Houston fra Istanbul, men det endte med at blive SAS kombineret med United, der løb med sejren. Valget var en kombination af rejsetid og ventetid ved skiftet i Istanbul. Netop fordi det er lidt af en omvej at rejse til USA via Istanbul, har jeg ikke Turkish Airlines med på listen overfor. De har mig bekendt heller ikke mere end en håndfuld direkte ruter fra Istanbul til USA. Men de kan være et relevant valg, og servicen fejler absolut ikke noget, hvilket I jo også kan bekræfte. Tak for jeres feedback 😉
Vi er lige kommet hjem fra San Francisco med Turkish Airlines, det var ikke en god oplevelse. På vej derover blev vi 24 timer forsinket, da flyet fra København var forsinket, og vi derfor ikke nåede forbindelsen i Istanbul. Her var servicen under al kritik, og vi fik ingen erstatning. Da selskabet er hjemmehørende uden for EU, glæder der ikke de samme regler, som f.eks. SAS og Lufthansa er underlagt. Nu skal jeg så prøve at få dem til at betale erstatning efterfølgende. Det tror jeg ikke bliver let. På vej hjem var den 4 1/2 time forsinket, og vi blev ombooket til Air France med ankomst næsten samtidig i København. Det var ok, men betød at vi skulle vente fire timer ekstra i San Francisco lufthavn. Her betalte Turkish Airlines ikke for mad og drikke, som andre selskaber ville have gjort. Så jeg vil ikke anbefale dem efter de oplevelser!
Tak for interessant feedback på din oplevelse med Turkish Airlines. Lige præcis det med at komme for sent til sit videre fly ud fra Europa og videre til USA kan være ret træls, da der jo typisk kun er en daglig afgang fra Europa til ens destination i USA. På den måde kan man risikere, at man ufrivilligt får forkortet ferien med en dag i USA – sådan som jeg går ud fra, at I oplevede det. Når jeg næste gang møder en repræsentant fra Turkish Airlines til fx en rejsemesse, så vil jeg lige spørge lidt mere ind til din oplevelse med dem. Tak for at dele din oplevelse med os andre 🙂
Jeg vil sige, at det er fuldkommen ligegyldigt, om Norwegian er i forhandlinger med fagforeningerne. Norwegians fly går vist aldrig til tiden. Vi var med Dreamlineren til New York i marts 2014: Flyet på vej over var 3 timer forsinket, på vejen hjem var det 4 timer forsinket. Vi har familie, der rejse fra Fort Lauderdale i Florida. Deres fly var 48 timer forsinket. Det var i 3. maj i år. De blev ikke informeret ordenligt, flyet blev hele tiden udsat, og da der endelig kom et fly, var der ingen personale. Dreamlineren som oprindeligt skulle have bragt dem til København var udskiftet med et ældgammelt fly. Jeg er efterhånden af den mening, at man ikke skal gå efter de billige billetter – det koster tid i den anden ende. Smag er forskellig, men vi syntes at den mad, som vi betalte over 200 kroner for, ikke var god.
Tak for dit indspark omkring Norwegian, som du tydeligvis har været uheldig med. Det er velkendt at Norwegian har haft store problemer med rettidigheden på deres langdistancefly. Desuden har man nogle problemer med, at Norwegian nogle problemer med, at selskabet ikke må benytte alle sine Dreamliner fly på USA destinationerne, så derfor har man været nødt til at gå ind og indleje andre fly, der så ikke har været Dreamliner fly. Det vil også være tilfældet hen over sommeren på Norwegians ruter fra København til New York JFK og Los Angeles. Jeg har ikke selv fløjet med Norwegian, så jeg kan ikke selv bidrage med erfaringer fra selskabet. Men det er velkendt, at pris og kvalitet følges ad, så hvis man køber et lavprisprodukt, så kan man risikere, at kvaliteten også er derefter, når noget går galt. Når det er sagt, så hører det dog rimeligvis med til historien, at Norwegians Dreamliner flyvninger siden nytår og hen over vinteren har fløjet rimelig rettidigt – selvom der har været problemer igen på det seneste (maj 2014).
Ja kvalitet og pris følges ad. Men man skal trods alt have, hvad man bliver lovet. Flyet var en absolut fornøjelse. Men der er trods alt ikke indbygget forsinkelser og aflysninger i de billige priser. Familien, der fløj fra Fort Lauderdale, er begge i 70’erne, og valgte Norwegian, da de flyver direkte til København. De skal også retur, godt det først er i juni måned.
Sikke en god hjemmeside, masser af hjælp at finde her. Vi skal en tur til Florida og rejser med Lufthansa til Montreal og derfra til Fort Lauderdale. Vil høre dig om der er US Immigration i Montreal, og hvis der er, ved du ved hvordan det virker? Skal vi også hente vores bagage? Vi har kun 1 time og 25 minutter til at skifte… Pft. 😉 //Nille
Hej Nille, beklager at jeg ikke lige har fået svaret på dit spørgsmål tidligere, men jeg får rigtigt mange spørgsmål. Jeg ved ikke, om der er US Immigration i Montréal også, lige som der er i Toronto, men det kan meget vel tænkes. Hvis der er, så er systemet mig bekendt det samme, som hvis du lander i USA: Du skal gennem både paskontrol/ immigration og toldkontrol i Canada, inden du flyver videre til USA, på hvad der betragtes som en “indenrigsflyvning”. Så mit bedste bud er, at I skal også hente jeres bagage i Montréal, gå gennem tolden, og smide den op på et nyt bagagebånd – lige som man gør, hvis man lander direkte i USA. Men det er mit eget gæt – jeg kender ikke de præcise forhold i Montréal, da jeg aldrig har mellemlandet der.
Hej Henrik! Jeg skal snart til Austin, og jeg har købt en billet med en mellemlanding i NY (Newark). Ved du, om man er checket-in hele vejen, selvom man skal hente sin bagage ved første landing i USA? Og hvad gør man egentlig med bagagen efter den er hentet? På forhånd tak
Bare rolig, du er tjekket ind hele vejen til Austin, selvom du mellemlander i Newark. Det med bagagen handler om, at der er toldkontrol i den første lufthavn i USA. Derfor skal du hente din bagage ved bagagebåndet, gå gennem toldkontrollen med al din bagage og aflevere det blå/hvide tolddokument, som du har udfyldt ombord på flyet. Lige efter toldkontrollen afleverer du så din bagage igen på et nyt bagagebånd, og så bliver den ellers fragtet ud til det fly, som du efterfølgende flyver videre til Austin med. Netop p.g.a. immigrationskontrollen og toldkontrollen i den første lufthavn på amerikansk jord, er det vigtigt at man ihvertfald har cirka to timer til flyskift. Jeg skiftede selv fly i Newark i november, og her gik de to timer ret hurtigt – men det gælder alle amerikanske lufthavne. Men du er tjekket ind hele vejen fra København (går jeg ud fra) til Austin, så du skal altså ikke have nyt boardingpass fra Newark til Austin. Austin er i øvrigt en herlig by, som jeg også besøgte i november. Hvis du ikke allerede har læst mit portræt af Austin i Texas, så brug lige et kvarter på at læse min miniguide til byen – https://www.highways-usa.com/austin-texas/