SAS – Scandinavian Airlines
SAS har 7 forskellige destinationer i USA, som man betjener med direkte fly fra København: Det er i alfabetiske rækkefølge Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York (Newark), San Francisco og Washington D.C. I januar 2020 flyttede SAS ruten til Los Angeles fra Stockholm til København, og dermed fik SAS igen en direkte flyrute til Los Angeles fra København, noget man ikke havde haft siden 1994. SAS samarbejder bl.a. med United Airlines i Star Alliance, og ved at kombinere SAS med United kan du komme ud i stort set alle afkroge af USA.

En af fordelene ved at vælge SAS er, at SAS på de fleste oversøiske ruter har mindst en daglig afgang. Når det gælder  New York (Newark) flyver SAS op til to gange dagligt i sommerhalvåret fra marts til oktober med en afgang både formiddag og aften.

Ruten til Boston har hidtil været en sæsonrute, der er blevet betjent om sommeren, men fra 2020 bliver Boston ruten helårlig, når SAS til efteråret 2020 indsætter et nyt Airbus A321LR på ruten. Ruten til Miami er en sæsonrute, som flyves fra september 2020 flyves tre gange om ugen fra København.

SAS hører ikke til de billigste selskaber, til gengæld er servicen ombord som regel i top. SAS har i løbet af de seneste år fået renoveret kabinerne i SAS’ langdistancefly og får i disse år leveret flere nye landistancefly, hvilket har givet et tiltrængt løft til oplevelsen ombord – ikke mindst på Business Class, hvor der nu er installeret sæder, der kan lægges helt ned. Men også på SAS Go, økonomiklasse, er komforten forbedret. Og så har SAS’ underholdnings system ombord fået et meget tiltrængt løft, så der nu er langt flere muligheder at vælge imellem end tidligere.

SAS’ klasser ombord hedder SAS Go Light (billigste økonomiklasse), SAS Go (økonomiklasse), SAS Plus og SAS Business. SAS Business findes kun på oversøiske flyvninger. Vil du have ekstra benplads ombord, kan du overveje at opgradere til SAS Plus, det tidligere Economy Extra.

SAS Go Light klassen er den billigste økonomiklasse, og her er der IKKE inkluderet indtjekket bagage – kun håndbagage. Medbringer du indtjekket bagage, er prisen 499,- kr. (2019) pr. kuffert pr. strækning – altså 2 x 499 kr. for en returbillet. Og de 499,- kr. gælder kun, hvis du bestiller plads til bagagen online senest 22 timer inden afrejse.

I lufthavnen er prisen 630,- kr. pr. kuffert, der skal indtjekkes, hvis du rejser på SAS Go Light. Husk at indtjekket bagage højst må veje 23 kg. pr. styk. Alle passagerer kan gratis tage et styk håndbagage på max 8 kg. med ombord i kabinen.

Som en ekstra service kan du tjekke ind online op til 22 timer før afgang, hvilket også gælder ruterne til USA. Dermed kan du hjemmefra vælge sæde og udprinte dit boardingcard, så du blot afleverer din bagage ved drop off-skrankerne i Terminal 3 – frem for at stå i kø til check in i lufthavnen. Det kan nemt spare dig for en halv time.

Jeg fløj senest med SAS til Los Angeles i april 2016 via Stockholm, begge veje på SAS Go. Husk at du optjener bonuspoint på alle SAS-flyrejser, hvis du er EuroBonus-medlem. Søg flybilletter til USA med SAS

Air Canada
Canadas nationale flyselskab er den absolut største spiller på det canadiske marked, og selskabet flyver til alle afkroge af verdens næststørste land. Air Canada’s hovedlufthavne er Toronto, Montreal, Calgary og Vancouver. Herfra kan du flyve videre til hele Canada.

Air Canada flyver hele året direkte mellem København til Toronto, en rute der blev åbnet i juni 2010. Ruten fra København til Toronto bliver fra tid til anden fløjet med et af Air Canadas nye Dreamliner fly. Ud over ruten til København har Air Canada også flere ruter ud af London Heathrow til både det østlige og vestlige Canada. Air Canada flyver også til Toronto fra Frankfurt, München, Rom og Zurich.

Air Canada er flere gange udråbt til Nordamerikas bedste flyselskab. Serviceniveauet er højt ombord på både internationale flyvninger og på lange indenrigsflyvninger. Air Canada’s lavprisselskab, Jazz, flyver lokale ruter til provinsbyer i hele Canada fra bl.a. Toronto.

Air Canada tager som de fleste andre flyselskaber gebyr for kuffert nr. to på oversøiske flyvninger. Det betyder, at du skal betale cirka 100 dollars (2015) hver vej, hvis du flyver på Economy Class og vil have mere end én kuffert på max 23 kg med til Canada eller USA.

Jeg har fløjet med Air Canada flere gange, og det var en fin oplevelse på Economy Class. Bl.a. med et fremragende in-flight underholdningsprogram. Flybilletter til Canada eller USA med Air Canada

Delta Air Lines
Amerikanske Delta Air Lines flyver i sommerhalvåret direkte mellem København og New York JFK. I 2020 flyves der fra 1. maj 2020 frem til 24. oktober 2020.

Tidligere havde Delta også en direkte flyrute mellem Atlanta og København, men den lukkede i 2011. Delta har en række direkte ruter til USA ud af bl.a. Amsterdam og Paris – læs mere i beskrivelsen af KLM og Air France længere nede i artiklen.

Flyver du på Economy, er kuffert nummer et på max 23 kg gratis at få med, mens Delta opkræver en afgift på 75 dollar (2015) for kuffert nr. to, der også kun må veje max 23 kg. Afgiften skal dog kun betales en gang, også selvom man måske har mere end en flyvning med Delta, fx fra New York JFK til et andet sted i USA – forudsat at man flyver hele strækningen med Delta.

Delta er som amerikansk flyselskab underlagt amerikanske sikkerheds procedurer i modsætning til fx SAS eller andre europæiske flyselskaber. Det udmønter sig bl.a. i, at du i Københavns Lufthavn kan blive udspurgt om, hvorvidt du selv har pakket din kuffert, og om den har været under opsyn under hele rejsen til lufthavnen. Samme spørgsmål får du igen oppe ved gaten vedrørende din håndbagage.

Jeg har senest fløjet med Delta i juni 2016 på deres direkte sommerrute fra CPH til JFK. Det var positiv oplevelse med god stemning ombord, god in-flight underholdning, en forbedret og morsom sikkerhedsvideo og en mere personlig tilgang til passagererne end bare den automatiske høflighed ombord. Alt i alt en fin oplevelse med Delta Air Lines, som leverede en bedre service end forventet. Selv øl og vin ombord på økonomiklasse var uden beregning – det kan ikke engang SAS tilbyde længere.

Læs min anmeldelse og mit portræt af Delta
Søg efter flybilletter til USA med Delta Air Lines

Icelandair
Icelandair er med 18 flyruter til USA og Canada et interessant mulighed, når du skal vælge flyselskab. Icelandair flyver fra København via Keflavik på Island til Boston, Chicago, Denver, New York JFK og Newark (sommer), Seattle og Washington D.C. Desuden åbner Icelandir i september 2017 en helårsrute til Tampa i Florida. I Canada betjener Icelandair Toronto på østkysten og Edmonton i det vestlige Canada hele året rundt.

I sommerhalvåret flyver Icelandair til Minneapolis i Minnesota, Portland i Oregon, Philadelphia i Pennsylvania og Anchorage i Alaska samt Montréal og Halifax i Nova Scotia i Canada. Om vinteren har Icelandair desuden en sæsonrute til Orlando i Florida.

Bemærk at alle passagerer på Economy Class selv skal betale for alle måltider ombord, hvilket er lidt usædvanligt på oversøiske flyvninger. Til gengæld er tilfredsheden med både mad og service ombord høj hos passagererne. Indtil januar 2017 kunne du som rejsende på Economy Class hos Icelandair tage to kufferter á 23 kg med til og fra USA eller Canada uden at skulle betale ekstra. Den mulighed forsvandt imidlertid med udgangen af 2016, så nu er det slut med at powershoppe i USA og tage en “ekstra” kuffert med gratis med hjem med Icelandair – ihvertfald på Eonomy.

Icelandair har indført en ny mellemklasse, Economy Comfort, svarende til SAS Plus. Icelandairs 1. klasse hedder Saga Class. Flyver man på enten Saga Class eller Economy Comfort, er der adgang til Icelandairs udmærkede lounge i Keflavik. Som en ekstra service tales der som regel både islandsk, engelsk og skandinavisk ombord på Icelandairs flyvninger – lidt afhængig af stewardessernes dansk-kundskaber.

Fra juni til august flyver Icelandair til Reykjavik/ Keflavik fra Billund Lufthavn med gode forbindelser videre til USA. Dermed behøver danskere vest for Storebælt ikke at skulle til København om sommeren, hvis de vælger Icelandair. Rygterne vil i øvrigt vide, at Icelandair vil betjene Billund hele året rundt fra 2018. Keflavik syd for Reykjavik er en smuk og overskuelig lufthavn, der er nem at skifte fly i.

Jeg har senest fløjet med Icelandair til Anchorage i Alaska på Saga Class i maj 2013 og til Denver på Economy Class i juni 2012. Flybilletter til USA og Canada med Icelandair

Norwegian
Norwegian har efterhånden fået nogenlunde styr på sine langdistance flyvninger, efter en turbulent opstart i 2013 og 2014, der bl.a. skyldes en række tekniske udfordringer med Norwegians nye Dreamliner fly.

Norwegian har i dag direkte flyruter til USA fra København til Fort Lauderdale, Orlando, Boston, Los Angeles og New York JFK. Hertil kommer en nyåbnet rute i foråret 2017  til Oakland ved San Francisco. Den direkte rute fra København til Las Vegas blev strøget af rutekortet med overgangen til sommerfartplanen i 2017, da varmen i Las Vegas giver Norwegian visse udfordringer med at lette fra lufthavnen med fyldte fly. Derfor er det indtil videre slut med de direkte flyvninger fra København til Las Vegas – en rute der dog vender tilbage i slutningen af oktober 2017.

Fælles for alle Norwegians flyruter er, at de i modsætning til fx SAS’ ruter kun flyves en eller to gange om ugen – hvor SAS flyver dagligt eller næsten dagligt på deres USA ruter. Norwegian flyver kun en gang om ugen til Orlando og Boston, mens der flyves to gange om ugen til Fort Lauderdale og Oakland. Ruten til Los Angeles bliver betjent tre gange om ugen i sommeren 2017, men ruten til New York JFK som den eneste bliver fløjet fire gange om ugen i sommeren 2017.

Bemærk at Norwegian ikke har nogen såkaldte interline aftaler med andre flyselskaber. Det betyder bl.a., at du som passager ikke kan blive ombooket til et andet flyselskab og flyve hjem med det, hvis Norwegians egne fly svigter. Desuden kan du ikke få din bagage indskrevet på hele rejsen, hvis du vælger at skifte fly undervejs og benytte et andet flyskab videre fra den lufthavn, hvortil Norwegian flyver. Så skal du manuelt tjekke din bagage ind igen, inden næste “ben” på din flyrejse.

Bemærk at Norwegians billetpriser er bruttopriser med afsæt i enkeltbilletter. Den såkaldte LowFare pris er således uden indtjekket bagage og uden mad og drikke ombord. Derfor skal du vælge LowFare+ prisen for at få et rimeligt sammenlignings grundlag, hvis du vil sammenligne med prisen hos andre flyselskaber. Bemærk også, at din indtjekkede bagage højst må veje op til 20 kg hos Norwegian – mod 23 kg hos de store netværks selskaber som SAS, British Airways, KLM, Lufthansa, Air France o.s.v.

Finnair
Finlands flyselskab Finnair er især kendt for sine mange flyruter til Asien via Helsinki, men selskabet har også udvidet rutenetværket til USA. Finnair har to helårsdestinationer i USA: New York JFK og Miami. Hertil kommer en sæsonrute om sommeren til Chicago samt en ny sæsonrute i juni 2017 til San Francisco. Finnair havde tidligere en rute til Toronto, som blev lukket i 2015. Ud over Finnairs mange daglige afgange fra København til Helsinki, åbnede Finnair i april 2016 en daglig flyrute fra Billund til Helsinki, så folk fra vest for Storebælt kan flyve direkte fra Billund til Helsinki.

Finnair har et rigtig godt ry, både når det gælder komfort ombord og rettidighed. Og så er Helsinki Lufthavn en overskuelig og nem lufthavn at skifte fly i – selvom man starter med at flyve mod nordøst, hvis man vælge Finnair til USA eller Canada. Finnair er medlem af flyalliancen OneWorld, hvor også bl.a. American Airlines og British Airways hører hjemme. Derfor vil en flyvning med Finnair til USA ofte være kombineret med fx American Airlines.

Jeg testede Finnair til Chicago i efteråret 2015 og havde en fin oplevelse – både når det gælder komfort, service og in-flight underholdning ombord på Economy Class samt selve transfer oplevelsen i Helsinki. En fin detalje var bl.a., at man som EU borger selv kunne scanne sit pas i den automatiske paskontrol ved indgangen til lufthavnens oversøiske flyvninger. Jeg skulle således ikke skulle stå i kø sammen med de mange asiater, som manuelt skulle have tjekket deres pas. Også Finnairs Lounge i Helsinki levede helt op forventningerne.

Som en lille kuriositet vil man som passager med Finnair naturligvis møde et væld af kinesiske og japanske rejsende i Helsinki Lufthavn – blandt dem en række kinesiske passagerer, som går rundt med hvide masker for næse og mund, som var de sygeplejersker på job. Det oplever man ikke mange andre steder i den vestlige verden.
Læs mere på Finnairs dansksprogede website

KLM – Royal Dutch Airlines
Hollandske KLM, der i 2004 fusionerede med Air France, er verdens ældste flyselskab, der stadig flyver under det oprindelige navn. KLM flyver i samarbejde med amerikanske Delta til flere byer i USA via Amsterdams Schiphol Lufthavn. Schiphol hører til af Europas mere overskuelige lufthavne at skifte fly i, og så har den et skandinavisk touch med gode legerum til børnene, et lille bibliotek og sågar en filial af Rijks Museum i Amsterdam med udvalgte værker hollandske guldalder malere, hvor der er gratis adgang. Desuden er KLM’s Crown Lounge et rigtigt behageligt bekendtskab. Læs min anmeldelse af Amsterdams Schiphol lufthavn

KLM har egne ruter til otte byer i USA fra Amsterdam: Atlanta, Chicago, Dallas (sommerrute), Houston, Los Angeles, New York JFK, San Francisco og Washington D.C. Delta Air Lines supplerer med direkte ruter fra Amsterdam til Atlanta, Boston, Detroit, Minneapolis, New York JFK, Portland og Seattle. KLM har flere daglige afgange fra både København, Billund og Aalborg til sit knudepunkt i Amsterdams Schiphol Lufthavn.

Du kan tage en indtjekket kuffert á 23 kg gratis med hos KLM, hvis du flyver på Economy. Air France, Delta og KLM har indført bagagegebyr på kuffert nr. to for passagerer på Economy Class. Det betyder, at du skal betale 75 euro for kuffert nr. to på max 23 kg hver vej, når du rejser til USA med fx KLM.

Jeg fløj senest med KLM i april 2014 fra Billund via Amsterdam til Chicago, og det var en rigtig god oplevelse. Jeg fik lejlighed til at teste KLM’s Economy Comfort klasse, svarende til SAS Plus, og det var er god oplevelse – ikke mindst fordi man sidder oppe foran i flyet, og kan komme hurtigt ud efter landing i USA og igennem immigrationen. Flybilletter til USA med KLM

Lufthansa
Hvis du kan leve med at skulle skifte fly i Frankfurt, kan Lufthansa være en mulighed til USA, fx i kombination med SAS, da begge flyselskaber er medlemmer af Star Alliance. Desuden hører det med til historien, at transferoplevelsen i Frankfurt er blevet bedre de senere år.

Lufthansas direkte ruter fra Frankfurt til USA omfatter ruter til Boston, Dallas (Fort Worth), Denver, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, New York (JFK og Newark), Orlando, Philadelphia, San Francisco, Seattle, Toronto, Vancouver og Washington D.C. Fra München flyver Lufthansa til Boston, Charlotte, Chicago, Los Angeles, Montréal, New York (JFK og Newark), San Francisco og Washington D.C. Desuden har Lufthansa fra Düsseldorf ruter til Chicago, Miami, New York (Newark) og Toronto. Lufthansa har flere daglige afgange fra både København og Billund til Frankfurt. I marts 2016 lukkede Lufthansa dog sin direkte flyrute mellem Aalborg og Frankfurt.

Som hos de fleste andre flyselskaber kan du hos Lufthansa medbringe en kuffert á max 23 kg gratis, når du flyver på Economy. Skal du have mere end en kuffert med, er prisen 150 Euro (2015) hver vej for kuffert nr. to på Economy Class.

Lufthansa har som det eneste europæiske flyselskab – ud over Air France og British Airways – fået kæmpeflyet A380 i flåden. Lufthansa flyver med A380 på ruterne fra Frankfurt til Houston, Miami, Los Angeles og San Francisco. Jeg testede i maj 2011 Lufthansa’s A380’er til San Francisco. Selvom flyet er stort, var der ikke meget plads ombord – ihvertfald ikke på Economy. Personligt er min holdning derfor, at det ikke skal være for A380 oplevelsen, at man skal vælge Lufthansa, da oplevelsen ikke er meget anderledes end i andre fly. Flybilletter med Lufthansa

British Airways
British Airways er det europæiske flyselskab, der har det mest fintmaskede net af flyruter til hele USA og Canada med udgangspunkt i London Heathrow. Ud over storbyer som Chicago, Los Angeles, San Francisco og New York (JFK og Newark) og Washington D.C., flyver BA også direkte til Atlanta, Austin, Baltimore, Boston, Calgary, Dallas/ Fort Worth, Denver, Ft. Lauderdale, Houston, Las Vegas, Miami, Montréal, Philadelphia, Oakland, Orlando, Phoenix, San Diego, San Jose, Seattle, Tampa, Toronto og Vancouver. I 2016 åbnede British Airways også en direkte rute til New Orleans. Dermed er Britisk Airways det eneste europæiske flyselskab med direkte fly fra Europa til The Big Easy.

På ruterne til Miami, Los Angeles, San Francisco, Vancouver og Washington D.C. benytter British Airways de store A380 fly (2017). British Airways flyver op til seks gange dagligt mellem København og Heathrow, og i maj 2016 åbnede British Airways en ny direkte rute mellem Billund og London Heathrow med op til 11 ugentlige afgange.

Bemærk at du kan have et styk indtjekket bagage á max 23 kg med gratis ombord på British Airways, når du flyver Economy Class, men at British Airways opkræver et bagagegebyr på 60 pund (2015) pr. tur for kuffert nr. to. Prisen gælder på oversøiske flyvninger til USA, men kun for passagerer, der flyver på Economy Class.

Heathrow er blevet en del nemmere at skifte fly i, efter at British Airways i 2008 indviede den nye Terminal 5. Nu ankommer og afgår British Airways’ fly til og fra København og USA fra samme terminal. Dermed skal du ikke mere ud på en længere transfer-tur med bus. Sikkerhedsniveauet i Heathrow er dog stadig højt, så du skal være forberedt på ventetid – også selvom ambitionen er, at check-in og sikkerhedstjek skal gå hurtigere i Terminal 5.
Flybilletter til USA med British Airways

Air France
Air France har sjældent førsteprioritet, når danskere vil til USA. Air France er dog interessant, både til USA og Canada. Selskabet har direkte ruter til fransktalende Montréal samt til Toronto. Men også til USA har Air France flere direkte ruter ud af Paris: Air France flyver direkte til Atlanta, Boston, Chicago, Detroit, Houston, Los Angeles, Miami, Minneapolis (sommer), New York (JFK), San Francisco og Washington D.C. Hertil supplerer Delta med direkte ruter fra Paris Charles de Gaulle til Atlanta, Boston, Cincinatti, Detroit, Minneapolis, New York, Philadelphia, Pittsburgh, Salt Lake City, Seattle.

Fransk er hovedsproget hos Air France, men kan du leve med det, er niveauet fint ombord på alle klasser. Fx tilbyder Air France stadig et glas champagne til alle passagerer uanset klasse på alle oversøiske flyvninger, en fin lille deltajle.

Ligesom hos partneren KLM er kuffert nr. et (max 23 kg) gratis på Economy Class, mens der er gebyr for kuffert nr. to. Vælger du Air France til Nordamerika, skal du via Charles de Gaulle-lufthavnen i Paris. Air France adskillige daglige afgang fra København og to daglige afgange fra Billund til Paris Charles de Gaulle.

Det er ikke altid en problemfri oplevelse at skifte fly i Charles de Gaulle, selvom Air France har oppet sig en del de senere år. Da jeg seneste var via Paris Charles de Gaulle i september 2016, gik det ret nemt med at skifte fly.

Air France har flere af de nye A380 kæmpefly i flåden, og har indsat gigantflyet på ruterne fra Paris til Los Angeles, Miami, New York (JFK), San Francisco og Washington D.C. Hos Air France kan man på Economy være heldig at komme op på 1. sal, når man flyver med A380, da Air France også har Economy pladser på 1. sal i deres A380’ere. Air France fusionerede i 2004 med KLM og er medlem af flyalliancen Skyteam, der også omfatter bl.a. Delta Air Lines.

Læs også mit portræt og anmeldelse af Air France
Søg efter flybilletter til USA og Canada med Air France

Swiss
Det schweiziske flyselskab Swiss med det karakteristiske hvide kors på den røde baggrund, har base i Zürich International Airport. Herfra udgår Swiss’ flyvninger til flyselskabets syv destinationer i USA: Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, New York JFK, San Francisco plus Montréal i Canada.

Swiss opstod på ruinerne af det tidligere Swissair i oktober 2001, da Swissair gik konkurs i kølvandet på terrorangrebene i USA den 11. september 2001, hvilket udløste massive fald i antallet flypassagerer over hele kloden. Swiss blev i 2006 en del af Lufthansa familien, der også består af bla. Austrian og Brussels Airlines. Samtidig blev Swiss medlem af Star Alliance, som også SAS er medlem af.

Swiss har i dag fået genoprettet sit ry blandt de rejsende, og hører til blandt et af de flyselskaber i Europa, der har den højeste rating i undersøgelser af flypassagerers tilfredshed. Skal du flyver oversøisk med Swiss, skal du via Zürich. Swiss har flere daglige afgange fra København til Zürich International Airport. Flybilletter med Swiss

Turkish Airlines
Det giver måske ikke umiddelbart mening at starte med at flyve østpå, når destinationen er USA. Men Turkish Airlines kunne være et alternativt valg af flyselskab på vej til USA. Ihvertfald har Turkish Airlines et særdeles godt ry blandt erfarne rejsende, og selskabet har flere år i træk vundet prisen som “Best Airline in Europe” i den anerkendte Skytrax prisuddeling, hvor det er de rejsende selv, som vælger vinderne.

Turkish Airlines store knudepunkt er Atatürk International Airport ved Istanbul. Herfra har Turkish Airlines ni destinationer i USA: Atlanta, Boston, Chicago, Houston, Los Angeles, Miami, New York JFK, San Francisco og Washington D.C. foruden Toronto og Montréal i Canada.

Fra Danmark flyver Turkish Airlines flere gange dagligt fra København til Istanbul, men Turkish Airlines flyver også til Billund Lufthavn fra Istanbul. Indtil oktober 2016 fløj Turkish Airlines også til Aalborg Lufthavn, hvor ruten blev lukket. Turkish Airlines har været ramt af faldende passagertal i kølvandet på det fejlslagne militærkup i Tyrkiet i sensommeren 2016, hvilket var den direkte årsag til lukningen af ruten til Aalborg og brug af mindre fly på ruten til København.

Her i 2017 er Turkish Airlines desuden blevet ramt af nye sikkerheds procedurer der betyder, at passagerer der rejser til USA fra Tyrkiet, ikke må medtage bærbare computere eller tablets i kabinen, af frygt for, at de elektroniske apparater kan indeholde sprængstoffer og dermed udgøre en sikkerhedsrisiko. Samme forbud har ramt en række andre lufthavne og flyselskaber, der flyver til USA fra bl.a. Mellemøsten.

Turkish Airlines har ellers et ganske godt ry blandt sine passagerer og flyselskbet har de senere år været med til at gøre Atatürk International Airport ved Istanbul til en af de største transfer lufthavne i Europa. Turkish Airlines er medlem af Star Alliance sammen med bl.a. SAS, Lufthansa og United Airlines. Flybilletter med Turkish Airlines

Virgin Atlantic
Den farverige millionær Richard Branson, som tjente en del af sine millioner på pladeselskabet Virgin Records, står også bag flyselskabet Virgin Atlantic. Fra Heathrow flyver Virgin Atlantic til Boston, Chicago, Los Angeles, Miami, Orlando, New York (JFK og Newark), San Francisco, Seattle og Washington D.C. Hertil kommer nogle ruter til USA fra Gatwick og Manchester, bl.a. til Las Vegas og New York.

Virgin Atlantic er kendt for sin gode service, og selskabet er især populært blandt forretningsfolk. Virgin Atlantic flyver ikke til Danmark, så danskere skal først til London og her skifte til Virgin Atlantic.

Jeg testede Virgin Atlantic i juni 2013 mellem London og Los Angeles, og det var en OK oplevelse, uden at være helt i særklasse. Men de rødklædte stewardesser var meget søde – og meget britiske. Og så var Virgin Atlantic’s in-flight underholdnings system rigtigt godt med masser af gode valgmuligheder.

På papiret er Virgin Atlantic’ priser fornuftige. Desværre kan det være en smule bøvlet som dansker at benytte Virgin Atlantic, da du i nogle tilfælde skal skifte lufthavn i London. Fra Danmark lander du typisk i Heathrow, mens Virgin ofte flyver ud af London Gatwick. Er det tilfældet, skal du indregne en times transfertid med lufthavnsbus mellem Hearthrow og Gatwick. Men vil du have komfort og betale lidt ekstra, er Virgin Atlantic et utraditionelt valg over Atlanten. Flybilletter med Virgin Atlantic

United
Continental Airlines, der i 2011 fusionerede med United, fløj tidligere direkte fra København til Newark lufthavnen i New Jersey et stenkast fra Manhattan – samme lufthavn som SAS flyver til. Men den rute blev lukket ned i 2011, og United har ikke længere nogen flyruter ud af København.

Alligevel stifter mange danske passagerer bekendtskab med United, da SAS og United samarbejder via Star Alliance. United er derfor ofte det flyselskab, man flyver videre med indenrigs, når man ankommer med fx SAS til Chicago, Newark, San Francisco eller Washington D.C. United har to flyruter til Skandinavien til dels Oslo og Stockholm fra New York Newark – to ruter der i 2016 kun flyves som sæsonruter hen over sommeren.

Som en del af fusionen mellem United og Continental Airlines forsvandt Continental-navnet, tll gengæld adopterede United Continentals velkendte globus som logo. Dermed læner man sig op ad Continental navnet tidligere styrke, da Continental havde et betydeligt bedre rygte blandt passagerer end det “gamle” United. Det nye United er nu verdens næststørste flyselskab – kun overgået af Delta og American Airlines.

Jeg testede senest United i november 2013 på to indenrigsflyvninger i USA på Economy, og her var servicen ombord helt fin på den henholdsvis to og tre timer lange flyvning – selvom der skal betales for al forplejning ombord.

United blev ufrivilligt i centrum for terrorangrebene den 11. september 2001, da to af selskabets fly blev kapert og brugt som flyvende bomber. Det ene endte i World Trade Center, mens det andet fly – det berømte United Flight 93 – styrtede ned på en mark i Pennsylvania nær byen Shanksville. Flybilletter til USA med United

American Airlines
American Airlines og U.S. Airways meddelte i 2013, at de to selskaber ville fusionere, og i 2015 fløj U.S. Airways for sidste gang som selvstændigt flyselskab. Det nye American Airlines er verdens største flyselskab målt i antal fly og flyruter.

American Airlines er medlem af flyalliancen Oneworld, som også bl.a. British Airways og Finnair er medlemmer af. American Airlines fusionerede tilbage i 2001 med det tidligere TWA, Trans World Airlines, mens U.S. Airways i 2005 fusionerede med det tidligere American West Airlines i 2005.

Her i Norden er American Airlines ikke specielt synlige, men selskabet havde indtil 2014 en sommerrute fra Chicago til Helsinki i Finland, som Finnair siden har overtaget. Mens U.S. Airways stadig var et selvstændigt flyselskab havde det frem til 2010 direkte flyruter mellem Philadelphia og Stockholm samt Oslo.

American Airlines’ hovedlufthavn er Dallas/ Fort Worth i Texas, der er en gigantisk lufthavn. Men American har også ruter ud af Chicago og Miami. American er især kendt for sit store netværk af ruter til Latin- og Sydamerika fra især Miami. Jeg testede American Airlines i 2015 på tre forskellige flyvninger – to indenrigsflyvninger og en oversøisk flyvning. Det var tre meget forskellige oplevelser med en ret ujævn service ombord. Til gengæld er lufthavnen i Dallas/ Fort Worth ganske imponerende – og nem at skifte fly i, takket være et effektivt transfersystem med monorail tog mellem de forskellige terminaler.

American Airlines blev ufrivilligt centrum for begivenhederne den 11. september 2001, da to af selskabets fly blev kapret: Det ene American-fly fløj ind i World Trade Center, mens det andet styrtede ned i Pentagon i Washington D.C. Og i januar 2009 blev U.S. Airways verdensberømt, da den navnkundige flykaptajn Sully landede flight 1549 midt i Hudson floden i New York, efter at flyet havde ramt en flok fugle. Alle passagerer overlevede og Sully blev udråbt til nationens helt. Flybilletter med American Airlines

Southwest
USA’s største lavpris flyselskab, der som navnet antyder især er stærke i det vestlige USA. Men Southwest udvidede op gennem 1990’erne sit rutenet, så Southwest i dag dækker hele USA. Southwest er desuden verdens største operatør af Boing 737 fly med over 700 passagerfly i flåden og op til 3.900 daglige afgange. Intet mindre.

Til trods for, at Southwest er et lavpris selskab, så er kundetilfredsheden høj. Southwest er bl.a. kendt for sin humor, bl.a. morsomme og personlige højtalerudkald. Southwest har også været frontløber, når det gjaldt sikkerheds instruktioner serveret med et glimt i øjet til passagererne, og så er sloganet i øvrigt “Low fares. Nothing to hide.”

Southwest har ingen oversøiske ruter og er dermed det amerikanske svar på Ryanair dog med en noget højere kundetilfredshed. I alt har Southwest cirka 100 destinationer i hele Nordamerika inkl. Caribien. Southwest’s største netværkslufthavne ligger placeret i Chicago (Midway), Denver, Baltimore (Washington), Las Vegas, Phoenix, Houston, Orlando, Los Angeles, Atlanta og ikke mindst Dallas (Love Field), hvor Southwest har hovedkvarter. Southwest er iøvrigt ikke medlem af nogen af de store flyalliancer. Flybilletter med Southwest

Air New Zealand
Det lyder som en vittighed at flyve Air New Zealand fra Europa til USA, men det kan faktisk godt lade sig gøre: Air New Zealand flyver nemlig dagligt fra London Heathrow via Los Angeles og videre til Auckland på New Zealand. Så er du frisk på en mere eksotisk flyveoplevelse, er Air New Zealand altså en helt reel mulighed til USA – bare du husker at forlade flyet i Los Angeles.

Jeg tog selv turen med Air New Zealand fra London til LAX i 2012, og det var en upåklagelig oplevelse, grænsende til det perfekte med lækre sæder og god kabine, fin forplejning, afslappet atmosfære og et glimrende underholdnings system, hvor jeg endda kunne finde dansk tv-drama, i form af et par afsnit af Forbrydelsen! Ikke lige noget man forventer hos Air New Zealand – endda med dansk tale.

Et andet underholdende element hos Air New Zealand er deres sikkerhedsvideoer, som er kendt for at være lavet med et stort glimt i øjet. Den seneste sikkerhedsvideo fra Air New Zealand er optaget på eksotiske Cook Island i Stillehavet, og er flankeret af en stribe meget smukke kvinder i badedrager. Anledningen er magasinet Sports Illustrated 50 års jubilæum, der netop er kendt for fotoserier med smukke kvinder i badedragter. Her løfter Air New Zealand begrebet sikkerhedsvideo til helt nye højder:

Air New Zealand er medlem af Star Alliance ligesom SAS, så du optjener også Euro Bonus point ved at flyve med Air New Zealand. Søg efter flybilletter til USA med Air New Zealand

Specielt om flybilletter til USA
Når du får udstedt flybilletter til USA, skal du være ekstra omhyggelig med navnet. Det er vigtigt at navnet på billetten er dit helt korrekte og fulde navn, og at navnet på flybilletten er helt identisk med navnet i dit pas. Ellers kan du risikere at blive afvist af flyselskabet ved ombordstigning eller af de amerikanske myndigheder ved indrejse i USA. Det er dit eget ansvar, at rejsebureauet eller flyselskabet har det korrekte navn, når din flybillet skal udstedes.

Læs også:
Pas- og visaregler til USA
Praktiske tips ved indrejse til USA

Informationerne på denne side er senest opdateret den 2. maj 2018.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com