Det er blevet en videnskab at flyve til USA – især fordi der jævnligt kommer nye sikkerheds-regler og regler for, hvad du må have med i håndbagagen. Her giver jeg dig et overblik over, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du rejser til USA. Du får også nogle rejsetips til den praktiske ankomst i USA i forbindelse med immigration, paskontrol og toldkontrol.
OBS: Siden 14. december 2018 har man skulle ansøge om ESTA godkendelse senest 72 timer før afrejse. De såkaldte “real time approvals”, hvor ens ESTA ansøgning blev godkendt umiddelbart efter ansøgningen, er ikke længere tilgængelige, oplyser U.S. Customs and Border Protection.
Den praktiske ankomst til USA
Det er altid i den første lufthavn på nordamerikansk grund, at du skal gennem paskontrol, immigration og toldkontrol. Flyver du via Toronto, foregår den amerikanske immigration allerede her – selvom du altså “kun” er kommet til Canada. Amerikanerne har nemlig i Toronto en fremskudt grænsepost, og derfor er det allerede i Toronto, du kommer gennem den amerikanske immigration og toldkontrol.
Til gengæld flyver du så som “indenrigspassager” fra Toronto til din destination i USA, og kan så nærmest gå direkte ud i ankomsthallen, når du lander i USA.
De amerikanske told- og immigrationsmyndigheder er notorisk grundige, når turister ankommer til USA. Hav tålmodighed og tag seancen med godt humør – det letter ekspeditionen. Normalt giver indrejsen i USA ikke anledning til problemer, blot du overholder en række enkle regler.
Undgå vittigheder i immigrationskontrollen
Når du ankommer til USA, så lad først og fremmest være med at blive irriteret over ventetiden. Og når det bliver din tur, så lad være med at konfrontere personen i ekspeditionen med din irritation. Og du skal naturligvis slet ikke komme med vittigheder i retning af “Jeg har en bombe i rygsækken” eller noget i den retning. Så bliver du anholdt lige på stedet, hvilket i øvrigt også gælder i det fleste andre lufthavne.
Personalet i immigrationskontrollen har ry for ikke at have særlig lang lunte, ligesom mange af de ansatte heller ikke har en speciel stor humoristisk sans. Så hold igen med kritik og hold lav profil, mens dit pas og dine indrejsepapirer tjekkes. Kontrollen ved immigrationen omfatter bl.a., at officeren i skranken tjekker dit pas, at de oplysninger, du har opgivet i forbindelse med din ESTA-ansøgning er korrekte. Typisk vil du blive spurgt om, hvad du skal i USA. Så fortæller du, at du fx skal på ferie i tre uger, på forretningsrejse eller hvad dit ærinde nu måtte være. Desuden vil opleve, at dine fingerspidser på begge hænder skal scannes af en lille scanner ved skranken. Desuden tager man et lille foto af dig. Begge dele et af mange nye sikkerhedstiltag for at beskytte USA mod bl.a. terrorangreb.
Toldkontrollen ved ankomst til USA
Efter immigrationen skal du ned og hente din bagage ved bagagebåndet, og til sidst skal du forbi de amerikanske toldmyndigheder og aflevere den blå toldseddel, du udfyldte ombord på flyet. I forhold til toldkontrollen, så lad være med at tage kød eller frugt eller grønt med ind i USA. Har du frugt med ombord på flyet til din rejse, så søg for at spis det ombord på flyet, da selv en banan eller et æble kan give problemer ved toldkontrollen.
Efter toldtjekket er du ankommet til USA og kan nu fokusere på at finde vej ud af terminalen og hente din udlejningsbil eller finde offentlig transport.
Regler for håndbagage på flyet
Planerne om terrorangreb med flydende sprængstof mod passagerfly på vej fra England til USA i sensommeren 2006, har ført til enslydende regler i Europa og USA omkring håndbagage. De nye regler, der trådte i kraft 6. november 2006, betyder at du nu kun må medbringe en begrænset mængde væske i din håndbagage. Væske i denne sammenhæng omfatter læskedrikke, vand, spray, gelé, parfume, tandpasta og lignende.
Væsken skal opbevares i små beholdere, der hver især maksimum må indeholde op til 100 ml. svarende til 1 dl. Men du må gerne tage flere forskellige beholdere med, fx mindre flasker, dåser, tuber og lignende. Disse beholdere skal dog alle kunne være en gennemsigtig en liters plasticpose, som skal være lukket – og være genlukkelig. Mange butikker forhandler efterhånden disse check in bags.
Har du ikke en gennemsigtig plasticpose med hjemmefra, kan personalet i lufthavnen udlevere en til dig ved check in. Medbringer du mere væske end tilladt, bliver den konfiskeret i sikkerhedskontrollen. Er du i tvivl om omfanget, så pak væsken ned i din kuffert, og tjek den ind som almindelig bagage.
Ud over de nye begrænsninger på væske er det også tilladt at tage medicin til personligt brug og babymad med ombord i kabinen, og disse produkter skal ikke nødvendigvis kunne være i den gennemsigtige plasticpose. Sikkerhedspersonalet kan dog kræve dokumentation for, hvad de medbragte produkter egentlig indeholder. Kan du overhovedet undgå det, så læg dine tuber og væsker i kufferten, så du ikke risikerer at få dem konfiskeret. Det er der desværre mange eksempler på.
Forbudte effekter i håndbagagen
Ud over de nye regler omkring væsker, er der også en række mere generelle regler for, hvad du må have med i din håndbagage. Ud over en række helt åbenlyse farlige effekter som våben og knive er tændstikker og mindre lommeknive også forbudt i kabinen på fly til USA. Til gengæld er cigaretlightere med lightergas blevet strøget fra den forbudte liste. Det betyder dog ikke, at du må ryge ombord. Men har du en lighter på dig, inden du går ombord på et fly til eller fra USA, bliver den ikke længere konfiskeret. Inden reglerne om lightere blev lempet i august 2007, konfiskerede de amerikanske lufthavnsmyndigheder op mod 22.000 cigaretlightere om dagen i USA’s lufthavne.
Tidligere var også neglefile og mindre sakse på den forbudte liste, men de må nu godt igen tages med i din håndbagage. Men undgå lommeknive – også de helt små. Trafikstyrelsen har på deres hjemmeside en opdateret liste over de forbudte ting, som ikke må tages med i håndbagagen – og på rejsen i det hele taget. Se mere på www.trafikstyrelsen.dk
Taxfree indkøb ved ud- og hjemrejse
Varer købt i taxfree-området efter check in er IKKE omfattet af de nye væskeregler, og det samme gælder drikkevarer købt i afgangshallen efter sikkerhedstjekket. Sådanne indkøb kan altså godt medbringes på flyet som håndbagage. Men det er en god ide at lægge disse indkøb ned i din kuffert, når du mellemlander i USA, inden du eventuelt flyver videre til din endelige destination i USA.
På hjemturen er det blevet betydeligt nemmere at få taxfree flasker med hele vejen til Danmark. EU og USA er nemlig blevet enige om, at taxfree flasker købt i amerikanske lufthavne nu kan tages med i kabinen som håndbagage hele vejen hjem – også selvom du mellemlander i en europæisk lufthavn på vejen hjem fra USA.
Tidligere blev taxfree flasker købt i amerikanske lufthavne konfiskeret ved mellemlandinger i europæiske lufthavne p.g.a. reglerne om væskeforbud i kabinen. Men nu er EU og USA nået til enighed om at lade folk at tage deres flasker med hele vejen hjem.
Du kan læse mere om de indviklede regler for forskellige typer af håndbagage på hjemmesiden www.flypassager.dk Du kan også finde information på Københavns Lufthavns hjemmeside www.cph.dk
Dobbelttjek af din bagage før check in
Når du står i afgangshallen i Københavns Lufthavn, skal du ikke blive overrasket, hvis du allerede inden du kommer hen til check in-skranken får dit pas tjekket og bliver udspurgt om, hvorvidt du selv har pakket din kuffert, og om du har modtaget noget fra andre, som du skulle tage med ombord på flyet. Det er et led i sikkerhedsprocedurerne, som især de amerikanske flyselskaber – i Danmark Delta Airlines – praktiserer efter krav fra de amerikanske myndigheder.
Samme seance gentager sig ude ved gaten, hvor du igen bliver udspurgt – og hvor din håndbagage i nogle tilfælde bliver gennemlyst endnu engang. Nogle tilfældigt udvalgte passagerer kan opleve at skulle gennem en grundigere sikkerhedstjek. Det er en del af amerikanernes generelle sikkerhedsberedskab. Amerikanerne tager ingen chancer.
Pas på med brug af kuffertlåse
Vær opmærksom på, at det ikke er nogen god ide at låse dine kufferter, inden du tjekker dem ind som bagage på flyet. Det gælder især, når du rejser til eller fra USA. Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder ønsker at tjekke dine kufferter, flår de dem op, uden at spørge om lov først. Dermed risikerer du at stå med en ødelagt kuffert pakket ind tape og plastic, når du får den udleveret ved ankomsten til USA, hvilket ikke er den bedste start på ferien.
Der findes dog nogle specielle kuffertlåse, som bærer mærket “Travel Sentry”. Disse låse er specielt certificeret og godkendt af de amerikanske indrejsemyndigheder. Kuffertlåse som er “Travel Sentry Appoved”/ TSA-godkendte, kan åbnes af personalet i de amerikanske lufthavne uden at ødelægge hverken lås eller kuffert, da sikkerhedspersonalet har en særlig universalnøgle, der kan kan åbne TSA-låsene.
Hvis personalet i lufthavnen tjekker din indtjekkede bagage, efterlader de en lille gul seddel i kufferten, der fortæller dig, at din kuffert er blevet åbnet. Låsene med “Travel sentry”-certifikatet forhandles bl.a. i Københavns Lufthavn.
Indrejsedokumenter ombord på flyet
Danske statsborgere, der ikke har visa til USA, men som er omfattet af det såkaldte Visa Waiver Program, der giver ret til op til 90 dages ophold i USA med et gyldigt dansk pas, skal nu ikke længere udfylde et grønt indrejsedokument i flyet på vej til USA. Oplysningerne på dette dokument bliver nemlig allerede oplyst, når du udfylder den ovennævnte ESTA-formular. Derfor er kravet om at udfylde den grønne indrejseformular nu bortfaldet.
Ovenstående er dog en sandhed med modifikationer: I sjældne tilfælde vil flyrejsende til USA stadig opleve, at skulle udfylde den grønne indrejseformular ombord på flyet. Det kan skyldes flere ting, fx et forøget sikkerhedsniveau i USA, hvor man så vælger at “genindføre” brugen af den grønne papirformular i en kort periode. Under alle omstændigheder skal du stadig udfylde et blåt tolddokument med oplysninger om opholdsadresse i USA samt hvilke værdier og varer du har med dig til USA. Dette blå dokument afleveres til de amerikanske toldere i lufthavnen, når du er kommet igennem immigrations- og paskontrollen og har afhentet din bagage ved bagagebåndet.
Personer der har fået udstedt visa til USA – fx studerende, journalister eller turister med turistvisa til USA med ret til ophold i op til seks måneder – skal udfylde en hvid papirformular med nogle personlige oplysninger – inklusiv info om opholdsadresse i USA. Dette gælder dog kun personer med visum til USA. Som opholdsadresse opgiver man typisk den adresse, man opholder sig den første nat i USA.
Denne artikel er senest opdateret 20. februar 2018.
Af Henrik Lange, Highways-USA.com
Læs også:
ESTA godkendelsen til USA
Pasregler og visumregler til USA
Jeg har fået udstedt et I-visum til USA i forbindelse med mit arbejde som journalist. Jeg rejser med min kone og min datter, som er med mig hele turen, som vil vare 84 dage. Nu er vi blevet usikre på, om min kone og datter også skal ansøge om visum, eller om de kan rejse ind i landet på et ESTA, da vi er i landet i under 90 dage? Det er kun mig, der skal arbejde i USA. Håber, at du kan gøre os klogere. Vh William
Din kone og datter kan sagtens nøjes med en ESTA forhåndsgodkendelse til deres indrejse i USA. De behøver ikke noget visum til USA, selvom du har fået et visum. Dit visum er jo relateret til dig og dit arbejde som journalist, mens du er i USA. Men din kone og din datter er jo bare almindelige turister under jeres ophold i USA, så de kan sagtens nøjes med at få lavet en ESTA forhåndsgodkendelse. Jeg kan i øvrigt supplere med at fortælle, at hvis du på et tidspunkt selv rejser til USA som turist – og ikke skal arbejde som journalist i USA på den pågældende tur – kan du vælge også at få en ESTA forhåndsgodkendelse. Du kan altså godt have BÅDE et journalistvisum OG en ESTA godkendelse. Ved indrejse til USA kigges der nemlig på, hvad formålet med din rejse til USA er. Og hvis du fx “kun” skal være turist på en rejse til USA, kan du vælge at rejse ind i USA på en ESTA forhåndsgodkendelse – og ikke benytte dit visum til “turistrejsen”. Jeg håber, der gjorde dig klogere. Rigtig god tur!
Hej Henrik, min kæreste og jeg vil gerne rejse til USA på ferie. Men han er tidligere straffet for vold for en del år tilbage. Hvordan skal han forholde sig til ansøgning om ESTA eller visum?
Han skal søge om et turistvisum via den amerikanske ambassade i København. Som tidligere straffet kan man ikke benytte en ESTA forhåndsgodkendelse til at rejse ind i USA, og der er ingen grund til at forsøge alligevel. For hans ESTA ansøgning vil blive afvist med afsæt i de spørgsmål, han bliver stillet undervejs i processen. Men han kan sagtens få lov til at rejse til USA alligevel, men det kræver en visum ansøgning, og processen er lidt mere omstændelig end ved en ESTA ansøgning. En visum ansøgning kræver bl.a., at han møder op til et interview på den amerikanske ambassade i København (til sidst i processen). I kan læse mere om processen i forbindelse med visum ansøgningen på nedenstående link. Til at starte med, skal han udfylde en online formular, der er kendt under navnet DS-160. I kan finde links og mere info på den amerikanske ambassades website på denne URL -> https://dk.usembassy.gov/visas/
Vi er en familie, der lander i JFK kl. 15.00 en tirsdag eftermiddag og skal videre til Costa Rica kl 18.00. Vi skal checke vores bagage ind igen. Vil du tro, der er tid nok til det på de tre timer?? På forhånd tak for svar 🙂
Det er rigtig svært at svare på, for hvis I skal skifte terminal i forbindelse med flyskiftet – og det kan I sagtens risikere – skal I også have tid til at bevæge jer fra en terminal til en anden. Samtidig skal I åbenbart checke jeres bagage ind igen, hvilket lyder lidt underligt, da I jo er i transit i USA og ikke burde skulle gennem amerikansk toldkontrol, som kun er relevant, hvis I skal opholde jer i USA. Så der er ganske enkelt for mange ubekendte i elementer i jeres spørgsmål til, at jeg kan give jer et præcist svar. Men hvis scenariet var, at I skulle videre med fly fra JFK til en anden destination i USA – inklusiv toldkontrol – så er 3 timer normalt nok til at skifte fly, uden at få stress. Så det burde i princippet også være nok i jeres tilfælde. Det er nok det nærmeste, jeg kan komme et svar på jeres spørgsmål. Rigtig god tur 🙂
Jeg flyver til New York næste weekend. Jeg vil gerne medbringe en flaske whisky som gave til en kollega. Vil det være muligt, og vil du anbefale, at den i så fald kommer i indtjekket bagage? Spørgsmålet er, også om den skal indklareres ved ankomst til New York? På forhånd tak for hjælpen.
Jeg vil i mit svar tage afsæt i, hvad jeg helt personligt ville gøre i din situation: Jeg ville komme flasken i den indtjekkede bagage (naturligvis forsvarligt pakket ind), og så ville jeg ikke deklarere noget som helst. Vi er i min optik ovre i småtings afdelingen, når vi taler en flaske whisky. Jeg kan ikke lige huske toldreglerne i forhold til at medbringe den slags varer til USA, men jeg mener ikke, at det er noget, der giver anledning til problemer. Så jeg ville helt personligt udelukkende sørge for, at flaske er pakket forsvarligt ind i den indtjekkede bagage – og så i øvrigt ikke gøre mere ud af den sag 🙂 Rigtig god tur!
Hej Henrik: Du skriver meget om, at man gerne må indføre både dåseleverpostej og rugbrød til USA. Gælder det også hvis man sender det med posten? Hvad skal man i givet fald skrive på told deklarationen, for at undgå at pakken bliver stoppet i tolden? Jeg vil gerne overraske min søn med en lille pakke gode sager hjemmefra.
Jeg har desværre ingen erfaringer med afsendelse af pakker til USA. Alle artikler her på Highways-USA.com tager afsæt i fysiske rejser, hvor man eventuelt medbringer nogle varer. Hvordan reglerne er i forhold til afsendelse af pakker til USA, kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Men jeg håber, at det lykkes at gøre sønnike i USA glad med en overraskelse sendt pr. pakkepost 😊
Vi er en gruppe der snart skal til Los Angeles og jeg har derfor lejet en minibus til 12 personer i lufthavnen (Sixt) Jeg har betalt lejen med et Mastercard (debet) og er lidt i tvivl om det kan give problemer ved afhentning af bilen? Min kone har et almindeligt Visa kort. Vil det kunne bruges i tilfælde af, at min Mastercard ikke kan bruges?
Jeg har ingen erfaringer med Sixt som biludlejningsfirma i USA. Sixt kan jeg derfor ikke rigtigt udtale mig om – herunder i hvilket omfang udfordringen med kravet om et “rigtigt” kreditkort kan give problemer hos dem. Sixt er ret nye på det amerikanske marked, og de har ikke specielt mange udlejnings stationer i USA, så derfor har jeg fravalgt dem hidtil. Din kones Visa Dankort (som jeg læser din beskrivelse) er også et debet kort. Det er sådan, at Visa delen fungerer på Visa Dankortet, så det ville give samme resultat som dit Mastercard (debet). Jeg ville nok lige tage fat i Sixt her i Danmark, og høre om de kan give dig svar på dit spørgsmål. Havde det været en “almindelig” udlejningsbil, I skulle afhente, ville jeg ikke være nervøs. Men da vi er ude i et “special køretøj” kombineret med et udlejningsfirma, jeg ikke kender, kan jeg ikke give dig nogen garantier i forhold til problematikken omkring kravet om “rigtige” kreditkort.
Min ESTA ansøgning er blevet afvist, og jeg har ingen anelse hvorfor. På mandag skal jeg til ambassaden i København til samtale. Har aldrig lavet noget ulovligt. Har du hørt om det før? Venligst Susanne
Ja, det har jeg faktisk hørt om før, selvom det ikke sker ret tit, og der kan være flere forklaringer. Nogle gange kan ens ESTA ansøgning ved et uheld været blevet forvekslet med en person, som ikke kan få en ESTA, og så bliver man ved en fejl afvist. Jeg håber, at samtalen på ambassaden kan hjælpe dig videre i processen med at få løst din ESTA afvisning. Held og lykke!
Hej Henrik, hvis man har delebørn, og de bor skiftevis hos begge forældre, skal man så skrive to adresser på deres bopæl på ESTA-ansøgning? På forhånd tak.
Mit helt personlige bud er, at hvis børnene har officielle folkeregister adresser hos begge forældre (hvis det er muligt), så skal begge adresser oplyses. Ellers vil det være den folkeregister adresse, som de er registreret under, der vil være mest naturlig at oplyse. Og det er min helt personlige fortolkning af problemstillingen. Jeg håber, at det hjælper dig videre, og at du kan bruge mit svar.
Kære Henrik, jeg er i tvivl om, hvorvidt min datter behøver medicinpas til Strattera (virksomst stof i medicinen hedder Atomoxetin). Har forsøgt at finde ud af det, men det er godt nok svært. Det er medicin mod ADHD, men det er ikke Ritalin og det er ikke et centralt stimulerende stof. Bedste hilsner fra Lisbeth
Jeg har absolut ingen anelse om svaret på dit spørgsmål, der mere er ovre i den medicintekniske afdeling. Jeg har ingen erfaringer i forhold til indførsel af medicin til USA, så jeg er total blank på, hvad svaret på dit spørgsmål er. Så jeg kan desværre ikke hjælpe dig. Jeg har ingen anelse. Jeg håber, du kan finde svar på anden vis 🙂
Hej Henrik: Vi skal til Boston for at besøge vores datter, som er au pair hos en familie. Hvad skal man deklarere? Vi skal have nogle gaver med så som Lego, en træ figur og hjemmestrikkede huer. Vi skal også have hovedpinepiller til vores datter, dåse leverpostej og rugbrød. På forhånd tak, Henning
I skal ikke deklarere noget som helst. Det I nævner der, er helt almindelige gaver, man tager med til USA. Vi er med andre ord ovre i bagatel afdelingen, så I skal ikke tænke på at deklarere noget som helst. Hovedpinepiller er almindelig håndkøbsmedicin, som almindelige rejsende har med, så i kufferten med dem. Det samme gælder de omtalte fødevarer, der også lægges i kufferten. Så der er ikke noget af de omtalte ting, der skal deklareres, for det er helt ufarlige fødevarer. Problemerne kan opstå, hvis man medbringer fersk kød eller frugt, men ikke de ting, I nævner der. Så der er ikke noget at deklarere. Det ville jeg ihvertfald ikke selv gøre, hvis jeg var jer. Rigtig god tur!
Tusinde tak!
Vi skal til Oregon til 100-års fødselsdag. I den anledning vil vi gerne medbringe kransekagemarcipan, så vi kan bage kransekage til fødselaren. Er det tilladt?
Der burde ikke være noget problem at medbringe marcipan med til en kransekage til USA. Det der typisk giver problemer er fersk kød, frugt og grøntsager – især citrusfrugter. Til gengæld har jeg hørt om mange turister, som tager rugbrød og lignende med til USA, og det giver ikke anledning til problemer. Så jeg kan ikke se, at noget kransekage marcipan skulle give anledning til problemer. Og så ville jeg pakke det ned i den indtjekkede bagage, så I ikke har det med i håndbagagen. Rigtig god fødselsdag i Oregon.
Jeg har et spørgsmål vedrørende imigration, og måske kan du hjælpe: Skal man igennem den lange kø i imigrationen, når man har været i USA med den samme rejsepas? Eller kan man komme igennem den mere hurtige kø? Jeg synes, du nævnte i et af dine webinarer, at man kan undgå imigrationkøen, når passet er stemplet før? P.S.: Tak for dine altid informative webinar og informationer. Vi har været i Californien i forsommeren og var rigtig glade for de tips, vi har fået inden 🙂
Tak for dit spørgsmål og din ros af mine webinarer. Du har helt ret i, at jeg nævnte noget om muligheden for at komme hurtigere gennem immigrationen i USA, hvis man tidligere har været i USA med det samme pas – og den samme ESTA godkendelse. Det er altså ikke stemplet i passet, der er afgørende, men om du rejser ind i USA på samme pas og på samme ESTA godkendelse, som du har benyttet ved en tidligere indrejse. I praksis foregår det i mange lufthavne sådan, at man som ESTA rejsende først selv skanner sit pas ved en “gør-det-selv” automat. Herefter giver automaten dig besked om, hvorvidt du skal vælge den ene eller den anden kø – alt efter hvordan systemet tolker din ESTA godkendelse. Da jeg sidst rejste ind i USA (i Los Angeles), var det med et nyt pas. Derfor blev jeg sendt over i den “lange kø”, da jeg skulle godkendes manuelt p.g.a. mit nye pas. Men nogle af dem, jeg fulgtes med, blev sendt gennem de hurtige sluser, da de havde været i USA tidligere med deres nuværende pas og på den samme ESTA godkendelse. Jeg håber, at det gav dig svar på dit spørgsmål 🙂
Min familie og jeg skal på ferie i USA. Noget af tiden skal vi bo hos en ven i Los Angeles. Vi vil gerne have nogle gaver med i form af dansk lakrids, chokolade m.m. Vi vil opbevare dette i indtjekkede kufferter. Når jeg leder på nettet, finder jeg frem til, at vi gerne må tage disse ting med, men skal det deklareres som madvarer? Hvis ja, skal vi så vente længere på at komme igennem tolden ved ankomst? Hvad med slik, der skal spises på flyrejsen undervejs? Hvis vi ikke har spist op, må de åbne poser så medtages gennem tolden eller skal vi smide resterne ud i lufthavnen? På forhånd tak!
Tak for dit spørgsmål. Mit svar til dig vil tage afsæt i, hvordan jeg selv ville håndtere problematikken. Helt personligt ville jeg ikke deklarere noget som helst. Jeg vil betragte de omtalte slik gaver som noget, der hører hjemme i bagatel kategorien, og det giver i min optik ingen mening at deklarere sådanne gaver – med mindre der er tale om meget store partier. Den type slikgaver som I omtaler er noget, som masser af turister har med til USA hver eneste dag. Og så længe der ikke er tale om ferske fødevarer, frugt eller grønt, så burde det ikke give anledning til nogen som helst problemer at medbringe sådanne gaver til USA – med mindre der er tale om meget store partier, der ligger ud over, hvad man vil betragte som almindelige gaver. Sådan ville jeg helt personligt tilgå sagen, og jeg ville ikke deklarere noget som helst på forhånd. Og I kan sagtens tage eventuelt overskydende slik flyet med i USA. Vi er igen ovre i bagatel afdelingen. Det er kun, hvis der er tale om frisk frugt eller lignende friske fødevarer, man ikke har spist på flyet, at man bør smide det ud, inden man går gennem tolden. Jeg kan ikke give dig noget bud på, om det vil tage længere tid at komme gennem tolden i USA, hvis I har deklareret noget på forhånd, for det har jeg – som det fremgår af svaret ovenfor – ikke nogen erfaringer med. Jeg håber, at du kan bruge min feedback. Rigtig god tur til USA!
Hvis man flyver til Washington via Toronto, skal bagagen så hentes i Toronto og checkes ind igen, selvom den er mærket til final destination (Washington)? Mvh. Louise
Bagagen skal ikke tjekkes ind igen, men den skal told kontrolleres i Toronto, og det foregår ved ankomst til Canada, da USA populært sat har en fremskud grænsepost med tilhørende toldkontrol i Toronto i Canada. Men sidst jeg fløj med Air Canada via Toronto til USA (2018), skulle jeg ikke “hilse” på min bagage i Toronto – som det ellers er normalen ved den første mellemlanding i USA, når man kommer direkte fra Europa. Men jeg kan ikke give dig noget 100% klart svar på dit spørgsmål, for praksis kan ændre sig over tid. Så I bliver nok bare nød til at tjekke status, når I skal flyve og se hvordan man håndterer tingene på den pågældende flyvning med tilhørende mellemlanding i Toronto. Rigtig god tur!
Hvad er reglerne for medbringelse af medicin? Jeg har nogle få smertestillende jeg bruger mod kraftig hovedpine ved flyveture, som i Schengenlandende kræver pillepas, hvad er reglerne i USA? Er det et problem at medbringe en meget lille mængde? Mvh Astrid
Jeg kender ikke reglerne for indførelse af medicin til USA, og det europæiske pillepas har ingen juridisk gyldighed i USA. Når det er sagt, så kan det muligvis bruges alligevel, for det forklarer (mig bekendt), hvad medbragte medikamenter indholder på en række forskellige sprog herunder engelsk. Så i mangel af bedre, kan det godt bruges. Og i øvrigt er det min erfaring, at medicin til personligt brug i begrænsede mængder ikke udgør nogen problemer ved indførsel til USA – blot man bruger sin sunde fornuft, medbringer begrænsede mængder og måske endda har navn på emballagen udskrevet fra apoteket. Så umiddelbart ville jeg ikke på nogen måde være bekymret, når der er tale om de små mængder, som du beskriver. Nærmere kan jeg ikke komme det. Rigtig god tur!
Jeg har noget familie, der skal på ferie til USA. Vi vil gerne give en gave til venner derovre, der er “dansk” og typisk her fra “vestkysten” – så vi har fundet strandskaller med hul i, hvor vi så binder en lædersnor, så de kan bruges som halskæde. Men må de tage dem med ind i USA? Og skal det i bekræftende fald være i den indtjekkede bagage eller i håndbagagen?
Med venlig hilsen Heidi
Det ser jeg ikke umiddelbart noget problem i at tage med til og ind i USA. Personligt ville jeg pakke strandskallerne ned i den indtjekkede bagage. Og jeg kan ikke umiddelbart se, at det er noget, I behøver at “deklarere” noget sted, når I rejser ind i USA. Rigtig god tur – og fin souvenir at tage med til USA fra Danmark 🙂
Vil lige høre, om man må have cigaretter med over grænsen, uden de bliver taget op? Og hvilken taske (håndbagagen eller kuffert) man skal have dem i?
Jeg er ikke helt sikker på, at jeg præcis forstår dit spørgsmål i forhold til det med kufferten. Man må gerne have en vis mængde tobak og spiritus – altså typiske toldfrie varer – med ind i USA, men jeg kender ikke de præcise grænser. Og har intet kendskab til indførsel af cigaretter som ikke-ryger. Så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Jeg håber, du kan finde svar andre steder. God tur under alle omstændigheder!
Hejsa Caroline. Jeg bor selv i New York. Du må have en karton cigaretter med dig i håndbagagen eller kufferten. Altså max 10 packages. Jeg har engang rejst herovre med ti pakker i hver, men jeg skal aldrig igennem tolden. Du behøver ikke at skrive nogle steder, at du har cigaretter med, hvis det er ti pack’s. Go’ tur til USA ???????? Kærligst Jannie Mette
Jeg har flere spørgsmål vedrørende en en længere kanotur til Alaska og Minnesota. Cirka 5-6 måneder, ikke mere! Jeg er i god tid, idet der går cirka tre år, så jeg ved godt, at reglerne kan ændres ud i fremtiden! 1. Våben: Er det muligt at købe derover, skal ind områder med bjørne & hvad er kravet for at købe? 2. Hvis ikke kan man tage våben med, hvad er der eventuelt af krav? Peberspray er jo helt sikkert et alternativ. Ønsker en ekstra sikkerhed. 3. Kørekort ved køb eller leje af bil. Kan jeg bruge det danske? 4. Udstyr: Jeg sender cirka 200 kg udstyr med fragt firma. Er der noget, jeg skal tænke på her vedrørede værdi? I flyet tager jeg kan det mest almindelige med til et par dage. Afhenter mit udstyr i lufthavnen regner jeg med. 5. Er det muligt at få tilsendt det til lufthavnen, hvor jeg vil hente det i lejet bil… 6. Jeg har kigget på lejebil. Der var svært ved finde en bil med god plads. Hvad muligheder er der, kender du nogle muligheder? Tak for en super god side.
Tak for din ros af Highways-USA.com og dine spørgsmål på Highways-USA.com. Dine spørgsmål omkring jagt, våbentransport, peberspray, m.v. er desværre et område og nogle emner, som jeg intet ved om. Disse emner falder uden for ”normalen” i forhold til, hvad hovedparten af mine brugere spørger om, så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Angående kørekort: Du kan bruge dit danske kørekort i USA uden problemer, men jeg ville vælge at supplere med et Internationalt kørekort, som udstedes på Borgerservice i Danmark mod et gebyr på 25 kr. plus udgiften til at pasfoto. Det internationale kørekort udstedes kun ved personligt fremmøde på Borgerservice. Angående leje af bil: Nu er der tre år til, at du skal afsted, så der kan nå at komme mange forskellige andre bilmodeller i spil indtil da. Jeg plejer selv at leje bil i SUV klassen. Det plejer at opfylde mine behov for god plads, når jeg er afsted. Det findes i øvrigt flere SUV klasser, så hvis du har brug for ekstra meget plads, skal du naturligvis vælge en af de store SUV modeller. Jeg håber, at mine svar hjælper dig lidt videre i din planlægning. Fortsat god rejseplanlægning!
Hej Henrik, jeg skal rejse til USA her imorgen. Jeg har overskredet min bagage vægt, men ville virkelig gerne have min Playstation 4 med. Ved du, om det er muligt at tage den med i håndbagagen? 😀 Mvh: En desperat rejsende
Jeg skal en tur til San Francisco og på roadtrip med min søn på 15 år. Han tager injektions medicin hver dag, væksthormon, som vi havde tænkt at pakke i kufferten. Vi har naturligvis et medicin pas med teksten: “This is to certify that the named patient is undergoing medical treatment and requires daily injections of human growth hormone. Store at 2-8 *C” Ved du om indrejse til USA kræver yderligere dokumentation i form af “officiel” skrivelse om hvad/ hvor meget samt læge underskrift? Der er stempel og underskrift i medicin certifikatet, men USA kan jo være lidt krakilske. Jeg har yderligere lavet et “letter of parental consent”, da hans mor ikke skal med. Så vil bare være sikker på medicinen også. Hilsen Jannik
Det lyder til, at du har gjort alt, hvad der med rimelighed kan forventes i forhold til at medbringe din søns medicin til USA. Jeg kender ikke de præcise regler for indførsel af medicin til USA, men mit indtryk er, at hvis du medbringer den dokumentation, du nævner der, hvor det tydeligvis på engelsk fremgår, hvilken medicin og hvad formålet med medicinen er, så bør det ikke give anledning til nogen som helst problemer ved indrejsen. Jeg har aldrig hørt om nogen, der er kommet i vanskeligheder p.g.a. medbragt medicin til USA, når der medbringes dokumentation, sådan som du beskriver det der. Så hvis jeg var i din situation, ville jeg personligt ikke have nogen problemer med at rejse til USA – og medbringe den omtalte medicin i den indtjekkede bagage, så der ikke opstår nogen konflikter i forhold til håndbagagen. Det er mit bedste bud på et svar til jer. Jeg håber, I får en fantastisk tur til USA begge to.
Jeg og mine sønner skal på MC tur i Arizona og flyver fra Danmark med United Airlines. Mit spørgsmål er, om jeg må medtage min hjertestarter i håndbagagen, eller det er bedst at pakke den ned i en indtjekket kuffert? Mvh Benny
Mit svar må tage afsæt i, hvad jeg personligt ville gøre i jeres tilfælde. For vi er ude i et område og en type bagage, hvor reglerne for håndbagage kan fortolkes forskelligt fra flyselskab til flyselskab. Og nogle flyselskaber vil muligvis betegne en hjertestarter som et potentielt våben – hvis man har planer om at bruge den til et andet formål, end den er lavet til. Fx har jeg selv fået konfiskeret en proptrækker til vinflasker i min håndbagage for nogle år siden. Ikke en effekt, som jeg ville betragte som et våben, men potentielt kan den bruges som et våben. Vi er nok lidt ovre i samme afdeling med din hjertestarter. Så svaret fra mig er, at jeg ville pakke den ned i den indtjekkede bagage, hvis jeg skulle have den med. Jeg håber, I kan bruge svaret. God tur ud på motorcykel i det vestlige USA!
Hej Henrik, vi rejser til USA tirsdag vil lige høre om jeg må medbringe smør, ost, rugbrød og slik i min indtjekket bagage… På forhånd tak. Mvh. Pia
Smør og ost ville jeg nok personligt lade blive hjemme, da vi her er ovre i, hvad jeg vil kalde “ferske” produkter. Rugbrød og slik burde ikke give nogen problemer. Jeg skal lige understrege, at jeg ikke lige kan huske det præcise regler, så mit svar tager afsæt i, hvad jeg selv ville gøre i samme situation. Rigtig god tur til USA – med eller uden ost og smør 😉
Hej Henrik. Jeg skal en tur til Canada og Alaska til sommer. Vi flyver til Vancouver og kører derefter en tur rundt, inden vi kommer retur til Vancouver igen. Herfra skal vi flyve til Anchorage i Alaska. Det foregår via en mellemlanding i Seattle. Mit spørgsmål går på indrejsen i USA. Foregår det allerede i Vancouver, som du skriver, at det sker i Toronto (første lufthavn i Nordamerika) eller er det først, når jeg kommer til Seattle? Problemet er, at flyselskabet har ændret tiderne, så vi nu kun har en lille time i Seattle. Med venlig hilsen Ole Andreasen
Jeg kan ikke lige give dig noget præcist svar, for det er en noget speciel strækning, I skal flyve. Jeg kunne dog godt forestille mig, at I ikke behøver at bekymre jer så meget om indrejse i USA fra Canada, da de nævnte flyvninger mere har karakter af “lokale” flyvninger end af internationale flyvninger. Der er alt andet lige forskel på oversøiske flyvninger, og så nogle mere “lokale” flyvninger, som jeg vil betragte jeres flyvninger mellem Canada og USA som værende. Så umiddelbart tror jeg ikke, I behøver at bekymre jer så meget om den store toldkontrol på lige netop jeres flyvninger. Det er på internationale og oversøiske flyvninger fra fx Europa til USA, at man især skal være opmærksom på tidsforbruget til bl.a. toldkontrol. Jeg håber, I kan bruge mit svar.
Hvordan forholder man sig til ESTA (USA) og ETA (Canada)/ visum, når man først rejser til USA (Seattle), bliver der et par dage, før man tager videre til Canada og er der en lille uges tid, før man rejser tilbage til USA? Hvad skal man være opmærksom på, skal der laves andre “visum”, før man tager afsted?
Du skal have en ESTA forhåndsgodkendelse (som ikke har noget med et rigtigt visum at gøre), for at rejse ind i USA med fly som dansk statsborger. Hvis du så flyver til Canada fra USA efter nogle dage i USA, skal du have en ETA forhåndsgodkendelse, som er Canada’s svar på den amerikanske ESTA godkendelse. MEN: Hvis du kører over grænsen fra USA til Canada i fx bil – altså bevæger dig over land – så behøver du ikke nogen canadisk ETA godkendelse. Det er nemlig kun, hvis man flyver (eller sejler med fx krydstogtsskib til Canada), at man skal have en ETA. Så hvis du fx kører over grænsen i bil fra USA til Canada, behøver du altså ikke nogen canadisk ETA. Men du kan naturligvis vælge både at anskaffe dig en ESTA (til USA) og en ETA (til Canada) – så har du indrejsegodkendelser til begge lande. Ved tilbagerejsen til USA fra Canada behøver du ikke spekulere på noget (ud over at huske dit pas), da du allerede har været i USA, inden du rejste til Canada. God tur til både USA og Canada!
Vi skal besøge et vennepar i Californien, som brændende ønsker, at vi tager makrel på dåse med, da det er et stort afsavn for dem. Jeg kan dog ikke læse nogen steder, om det er ok at importere makrel på dåse, ved du det? Og hvad med Toms Pålægschokolade nu hvor vi er i gang? 🙂 På forhånd tak for hjælpen.
Når vi er ovre i ting som konserves på dåse i form af makrel i tomat og lignende, kan jeg ikke på nogen måde forestille mig, at det skulle give nogen problemer at medbringe det til USA. Det samme gælder pålægschokolade. Der hvor der kan opstå problemer i forhold til at medbringe fødevarer til USA er, når der er tale om fersk kød og frisk frugt. Det er to typer problemvarer, som ofte giver udfordringer. Men ikke makrel i tomat på dåse. Bare sørg for, at det er pakket ned i den indtjekkede bagage. Jeg ville ikke tage det med i håndbagagen. God tur og bon appetit 😉
Halløj! Må man være frivillig under et ophold i f.eks NYC? På forhånd tak, Sabrina
Dit spørgsmål er ovre i en kategori, som mere handler om arbejdsophold i USA, og det er ikke et emne, som jeg beskæftiger mig med her på Highways-USA.com, hvor jeg mest skriver om kortere ferieophold i USA. Når det er sagt, så mener jeg at de officielle regler er, at hvis man vil arbejde i USA – uanset om der er tale om ulønnet/ frivilligt arbejde eller om mere “almindeligt” lønnet arbejde, skal man have et visum, der giver en tilladelse til at arbejde i USA. Jeg har fx selv et journalistvisum til USA, som giver mig ret til at arbejde som journalist i USA – også selvom jeg ikke er aflønnet i USA, men arbejder i mit firma Highways-USA.com med base her i Danmark. Så det officielle svar er, at hvis man vil arbejde – lønnet eller ulønnet i USA – skal man have et visum. Om der findes en bagatelgrænse i forhold til frivilligt arbejde i en meget begrænset omfang, skal jeg ikke kunne sig. Men jeg har ikke hørt om en sådan bagatelgrænse fra de officielle kanaler. Jeg håber, du kan bruge mit svar.
Hej, kan jeg godt tage min Playstation 4 med til USA i kufferten, hvis den er købt her? Det drejer sig om en studietur på en uge. Kan jeg også tage den med tilbage uden problemer? Hussein
Jeg kan ikke umiddelbart se, at der skulle være noget i vejen for, at du tager din Playstation 4 med til USA – og hjem igen. Den kan medbringes på lige fod med al anden elektronik til USA som bærbare computere, kameraer, iPads og lignende. Men for at du undgår problemer i forhold til at skulle betale told og eventuelle afgifter, når du kommer retur til Danmark, kan du overveje at tage købskvitteringen fra Danmark med til USA (og hjem igen naturligvis), så du kan bruge kvitteringen som dokumentation for, at den er købt i Danmark – og ikke i USA. Hvis du bliver spurgt om det, når du vender tilbage til Danmark. Det er den eneste detalje, jeg lige kan komme i tanke om, kan være værd at overveje. God tur 🙂
Hej Henrik, lige et spørgsmål. Ved indrejse i USA er der så toldregler angående eksempelvis indførsel af øl, når man ikke er 21 år endnu? Jeg har en datter på 19 år, der tager til USA, og hun vil have nogle øl med.
Jeg kan ikke lige finde de præcise regler, men jeg ville lade være. I USA er myndigheds grænsen 21 år, og det gælder – som jeg umiddelbart kunne læse det – også når det gælder indførsel af øl og spiritus til USA. Så det korte svar er: Jeg ville vente med øllene, til hun er fyldt 21 år.
Hej Henrik. Super fedt indlæg med en masse nyttig viden! Jeg står og skal rejse til New York for første gang. Jeg har nu søgt ESTA og er blevet godkendt. Jeg har endvidere bestilt billetter fra Norwegian, og i den forbindelse skulle jeg indtaste oplysninger på, hvor jeg overnatter første dag. Jeg skal overnatte hos min tante dag fra dag et til dag tre, og derefter skal jeg videre til Chicago. I min ESTA har jeg angivet, at jeg vil opholde mig i Chicago, da det meste af tiden vil blive brugt der, samt i Canada. Kan jeg møde problemer på vejen i og med, at jeg har oplyst to forskellige adresser?
Vi er en familie på fire, som skal til USA på tre ugers ferie. Vores søn skal blive i USA og læse på universitetet derover efter ferien. Problemet et, at hans F1 visum træder først i kraft en uge efter, at vi er rejst ind i USA. Vi har udtænkt følgende plan. Han rejser ind i USA med ESTA. Under vores ferie i USA skal vi ind i Canada i to dage med bil som en del af vores rundrejse. Vi skal så tilbage til USA og køre ham til hans kommende studieby, Ann Arbor. Ved USA-Canada grænsen vil han så præsentere sig med sit F1 visum. Vi har korresponderet med Immigration service i USA flere gange, og deres svar er meget svært forståelige 🙂 Så det korte af de lange: Det, at man rejser ud af USA i bil til Canada med ESTA og rejser ind igen med ægte F1 visum – holder det?
Det er lidt kompliceret, det problem I står med der, så der er ikke noget helt enkelt svar. Men lad mig forsøge at svare ud fra, hvordan reglerne er skruet sammen, sådan som jeg har forstået det: Når man rejser ind i USA som dansk statsborger uden visum (med en ESTA godkendelse), rejser man ind i USA via det såkaldte Visa Waiver Program – som er den indrejsetype, langt de fleste danske benytter, der giver lov til at opholde sig i op til 90 dage i USA uden visum. For ikke at overtræde 90 dages reglen, skal man altså forlade USA igen inden 90 dage. Men for at undgå, at folk kan opholde sig i USA i halve og hele år – blot ved at tage over grænsen til fx Canada en dag eller to – skal man helt forlade det nordamerikansk kontinent (Caribien inklusiv), inden at de 90 dage nulstilles, og man kan opholde sig i yderligere 90 dage i USA. Desuden – og her kommer den vigtige detalje for jer – kan man ikke skifte indrejsetype, mens man opholder sig i USA. Med andre ord: Hvis jeres søn tager på sommerferie i USA med jer og rejser ind som Visa Waiver rejsende, må han kun opholde sig i USA i op til 90 dage. Og det vil jeres lille smuttur til Canada IKKE ændre på. Han vil altså stadig være Visa Waiver rejsende (og turist), når I kommer tilbage til USA fra Canada, da I ikke har forladt det nordamerikanske kontinent. Og hvis jeg har forstået reglerne korrekt, så kan han ikke ændre opholdstype i USA, før han har forladt det nordamerikanske kontinent igen – og rejser ind i USA igen (fra fx Europa). Derfor tror jeg ikke på, at jeres smuttur til Canada hjælper noget i jeres sammenhæng – for jeres søn kan ikke (mig bekendt) pludselig rejse ind i USA igen fra Canada, og så få aktiveret hans visum. I så fald skulle han være ankommet fra Europa. Det er som jeg skriver, ret kompliceret, da der er tale om to forskellige indrejsetyper. Og de kan normalt ikke kombineres. Jeg havde en anden familie, der stod med samme problem for et par uger siden. Men man kan altså ikke – så vidt jeg er orienteret – skifte opholdstype i USA fra fx et Visa Waiver ophold, og så over til et rigtigt visum ophold med lov til fx at studere – uden at man forlader USA (og Nordamerika) helt. Beklager, men det er sådan, at jeg tolker de ret komplicerede regler på dette område. Jeg håber, I kan bruge mit svar – også selvom det måske koster jer en ekstra flybillet.
Det lykkedes os faktisk alligevel. Da vi skulle køre ind i USA ved Detroit i bil fra Canada, blev vi ved grænsen tilbageholdt. Visum blev registreret og sevis notering i passet lavet. Vi skulle blot igennem lidt ventetid.
Tak for feedback, Ellen. Jeg ved ikke lige, hvad det omtalte sevis begreb dækker over. Men fint, at det trods alt lykkedes jer at rejse ind i USA – det lidt komplicerede udgangspunkt taget i betragtning.
Hej Henrik, vi rejser til Florida på lørdag og lander i Orlando. Kan du svare på, om vi må medbringe remoulade og sød sennep i vores bagage? Bedste hilsner LH
Det har jeg desværre ingen anelse om. Så der må I prøve løkken og se, hvordan det går. Rigtig god tur til Florida!
Kære Henrik, jeg skal til USA og ønsker at medbringe 6 flasker portvin årgang 1957. En gave til min bror, der netop er blev et 60 år, og som er bosiddende i Denver, Colorado, USA.
Hej Henrik. Du har en masse nyttig viden. Tak! Jeg har en forespørgsel på, hvorvidt jeg må medbringe nødder i bagagen? Og hvad med andre snack, kan man medbringe dem i håndbagagen?
Nu kan jeg ikke lige huske samtlige fødevarer, som man gerne må medbringe til USA. Men mig bekendt skulle der ikke være noget problem i at tage nødder med til USA, da der er tale tørrede produkter. Så det umiddelbare svar er: Ja, tag du bare nogle snacks med i håndbagagen til USA, det kan jeg ikke forestille mig, skulle give anledning til nogen problemer. Tak for din ros af mine svar her på Highways-USA.com 🙂
Jeg har læst lidt om, at det er meget tvivl om, hvilken slags medicin man må tage med ind i USA. Man kan læse om det her. Det er en officiel side, så reglerne denne side er gældende.
Tak for rigtig god information, Jane. Jeg har trods alt ikke mulighed for at sætte mig ind i alle aspekter af rejser til USA, så super godt med supplerende information 🙂 Tak for det!
Hej Henrik. Jeg skal rejse til USA med min kæreste og har en ring af pæn værdi med i tasken til hende. Hun må selvfølgelig ikke vide noget, men skal jeg gøre noget i forhold til told m.v., når vi ankommer til Los Angeles (direkte fra KBH)? På forhånd tak.
Jeg skal rejse til New York på søndag, da jeg skal besøge min veninde. Jeg har fået en fødselsdagspakke med, som jeg skal give hende. Jeg er dog blevet i tvivl om, hvorvidt jeg må medbringe det, der er i pakken. Jeg har frysetørrede hindbær, makroner, lagkagebunde, mælke pålægschokolade, Haribo Click Mix, kagecreame med vaniljesmag, flor med chokoladesmag, AMO fødselsdagsboller. Tak for forhånd! Hilsen Jonas
Nu kan jeg ikke udstede nogen garantier, men umiddelbart lyder de omtalte varer ikke som noget, der får mine alarmklokker til at ringe. Det eneste, jeg kan være lidt i tvivl om, er de omtalte hindbær. Men alle de øvrige produkter bør ikke give anledning til problemer, da der er tale om helt almindelige produkter med lang holdbarhed. Det hvor der opstår problemer, er ved fersk kød og frisk frugt. Jeg ville pakke hele molevitten ned i den indtjekkede bagage, så du ikke har de omtalte produkter med i håndbagagen. Held og lykke med projektet og rigtig god tur!
Hey! Jeg ved ikke, om det her er det rigtige forum at spørge. Men jeg skal rejse til Colombia i februar og har en mellemlanding i Florida, hvor jeg skal vente i 12 timer, før jeg kan flyve videre. Har jeg brug for visa eller noget, da jeg kun er i lufthavnen?
Du skal have en ESTA godkendelse for at kunne mellemlande i USA. Også selvom du kun er i transit. Når du udfylder ESTA formularen på nettet, bliver du bl.a. spurgt om opholds adresse i USA. En sådan har du i sagens natur ikke, så du markerer i stedet feltet “I transit” (mener jeg, det hedder). En ESTA godkendelse af i øvrigt gyldig i 24 måneder, så hvis du inden for de næste to år rejser til USA (eller via USA til en andet land i fx Mellemamerika eller Sydamerika), kan du genbruge din ESTA godkendelse. En ESTA godkendelse koster 14 dollars og du ansøger her – https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?language=da
Fed side med rigtig mange spændende ting at læse om. Jeg har prøvet at læse mig frem til et svar på mit spørgsmål, men kan kun finde svar på noget af det. Vi er fire, som planlægger en tur til USA i juni måned 2016. Vi har fundet flybilletter med mellemlanding i Washington Dulles lufthavn og så videre til Charlotte. Her har vi to timer mellem flyene, og hvad jeg har læst mig til burde det godt kunne lade sig gøre at nå igennem lufthavnen, og få tjekket sin bagage ind igen til næste tur. Hjemturen er så fra Orlando med mellemlanding i Washington Dulles og så videre til København. Det er her mit spørgsmål er. Vi har nemlig kun 1 time og 15 minutter mellem flyene. Skal vi igennem samme omgang med at tjekke alt bagagen ind igen, eller ryger den bare direkte videre til næste fly mod København? Håber det giver mening, og du kan komme med et godt svar? Venlig Hilsen Mads
Tak for jeres ros af Highways-USA.com, dejligt at I kan bruge mine informationer. Nu har jeg aldrig benyttet Washington Dulles som transferlufthavn. Jeg har kun fløjet til Washington og haft lufthavnen som slutdestination. Men to timer på udturen lyder meget betryggende, det burde være nok. Angående hjemrejsen, så er det altid en del nemmere at komme ud ad USA end ind i landet. I skal altså ikke tænke på hverken bagage eller andre formelle gøremål på hjemrejsen retur mod Danmark. Når det er sagt, synes jeg stadig, at 1 time og 15 minutter er lige i underkanten. På en god/ normal dag er det sikkert rigeligt. Men hvis nu flyet fra Orlando er bare en smule forsinket, kan I nemt misse jeres videre fly fra Washington – som trods alt er en transatlantisk flyvning med grundigt sikkerthedstjek – også i Washington. Og hvis I misser flyet i Washington, går der måske op til et døgn, inden I kan komme hjem med et andet fly. I rejser nemlig tæt på højsæsonen i juni 2017. Med andre ord: Jeg ville helt personligt finde en alternativ afgang med mere transfertid. Helst mindst 1 time og 45 minutter. Havde I nu skulle skifte fly i Europa (på vej mod Danmark), ville det have været OK med en 1 time og 15 minutter. For man kan som regel finde en senere afgang på de fleste europæiske flyvninger. Men ikke på transatlantiske flyvninger. I vil sikkert også gerne have jeres indtjekkede bagage med helt hjem til Danmark. Selvom I måske lige akkurat når flyet i Washington, er der ingen garanti for, at jeres bagage også når flyet – især ikke hvis der er kort transfertid. Så jeg ville personligt ikke vælge den omtalte afgang, men prøve at finde et alternativ. Lige når det gælder transfertider går jeg helst med “livrem og seler”. God tur!
Hej Henrik. Dette er nok et ret specifikt, og måske underligt spørgsmål, men jeg kan sgutte hitte noget om det. Må man tage alkohol med til USA? Vi skal besøge familie, som aldrig har været i Danmark, d.v.s. mormor er danskfødt. De har hørt om øllebrød, og vi kunne tænke os at lave det til dem, mens vi er der. Men hvad med hvidtøllen? Så vidt jeg kan finde frem til, findes/ fremstilles det kun i Danmark. Det er jo dog en begrænset % den indeholder. (KB er på 1.7%). Må vi tage hvidtøl med til USA?
Jeg kan ikke lige indførsels reglerne om spiritus til USA på fingerspidserne. Men lad mig være lidt pragmatisk: Vi taler en eller to flasker hvidtøl med stort set ingen alkohol. Læg de to flasker hvidtøl ned i jeres indtjekkede bagage (altså IKKE håndbagagen), og rejs til USA. Længere er den ikke. Det kan umuligt være noget problem, når man ser på, hvad der sælges af tax free spiritus i lufthavnene rundt om i verden. Så tag I bare et par flasker hvidtøl med til USA, så I kan lave øllebrød til jeres amerikanske familie. God fornøjelse og god tur 😉
Hej Henrik, fed side med masser af god information. Jeg har et spørgsmål angående ESTA: Skal man skrive den ud, eller har de informationerne automatisk, når de tjekker ens pas? En anden ting: Skal man have specielle tilladelser til at medbringe medicin i sin kuffert? Mange hilsner Ulla
Hej Ulla. Vi plejer at skrive ESTA ud, men det er ikke nødvendigt. Vi har aldrig brugt det udskrevne, men kan godt lide at være på den sikre side. Alle personlige oplysninger findes elektronisk. Med hensyn til medicin så spørg på apoteket. Det afhænger af hvilken type medicin, du vil medbringe. Tag det altid med i original emballage og tag rigeligt med i håndbagagen. Kufferterne kunne jo blive forsinket. God tur.
Tak for jeres ros af Highways-USA. Medicin har jeg desværre ikke ret meget forstand på, så her vil jeg holde mig til anbefalingerne fra Mona Arvesen. Jeg er også enig med Mona i, at I ikke behøver at skrive jeres ESTA godkendelse ud, da oplysningerne findes elektronisk. Jeg har dog hørt fra andre, at det kan være en fordel at have skrevet dem ud, hvis man mellemlander i en eller flere sydeuropæiske lufthavne, inden man flyver mod USA. Men det er ikke noget, jeg selv har oplevet. I forhold til selve indrejse i USA, er det ikke nødvendigt at have sin ESTA godkendelse udskrevet.
Ved godt, dette er et svar skrevet lang tid efter 2016. Men vi læser også selv disse sider for at få god info. Det vi har fået at vide er, at det er spørgsmålet, om medicinen er vanedannende eller ej, som afgør det. Hvis det er vanedannende, så skal man have lavet et medicinkort hos lægen.
Mange tak for at kommentere på Ulla’s spørgsmål, Michael! Selvom det er længe siden, at spørgsmålet blev stillet. Men som du selv skriver, så kan man have glæde af at læse svaret længe efter. Så tak for din uddybende kommentar 🙂
Vi skal rejse med United til Williston, North Dakota. Vi har 1 time og 55 minutter i Toronto og 1 time og 5 minutter i Denver. Har vi tid nok til immigration i henholdsvis Canada og USA i Toronto, og til at skifte fly i Denver? Skal vi have fat i bagagen i Denver, når immigrationsformaliteter er ordnet i Toronto?
Næsten to timer i Toronto bør være nok, for at skifte fly og samtidig klare immigrations formaliteterne. Jeg kan ikke forestille mig, at I skal have fat i jeres bagage i Denver. Den bør blive tjekket hele vejen igennem. I Toronto er jeg lidt mere i tvivl, om I skal igennem en “hilse på kufferten” seance i forhold til toldkontrollen i USA. Men det foregår under alle omstændigheder i Toronto. Hvordan toldkontrollen rent praktisk håndteres i Toronto, kan jeg ikke svare på. En time er ikke voldsomt meget til flyskift i Denver, men lufthavnen er rimelige overskuelig i Denver. Så hvis flyet fra Toronto er rettidigt, bør det ikke give problemer. God tur!
Hej Henrik. Jeg har lige læst, at hvis du har besøgt USA før på samme pas, så skal du selv gøre noget af check in processen i USA! SKAL man det, eller må man godt stå i kø, sammen med de andre? Vi mellemlander i San Fransisco og skal flyve videre til Las Vegas den 19. september 2016. Mvh Malene Løvgreen
Det er ikke her på Highways-USA.com, at du har læst, at man “SKAL” foretage noget af immigrations processen selv, som jeg går ud fra, at du mener 🙂 Men det er noget, man KAN gøre. Det der er tale om er, at folk som tidligere har rejst ind i USA med deres nuværende pas – OG deres nuværende gyldige ESTA godkendelse – kan foretage noget af immigrations processen selv ved de såkaldte Self Services Kiosks, som er placeret i flere amerikanske lufthavne. For når man en gang har været i USA og benyttet den manuelle paskontrol med den ofte lange kø, kan man altså få lov til at gøre tingene lidt hurtigere ved næste indrejse i USA – forudsat at passet er det samme OG at ESTA godkendelsen er den samme. “Gør-det-selv løsningen” kan spare jer for en del tid, da I så ikke skal stå i den lange kø til den manuelle immigration/ paskontrol. I bliver dog stadig tjekket af en rigtig immigrations officer, hvis I benytter gør-det-selv løsningen, men tjekket går noget hurtigere end i den manuelle kø. Jeg har i øvrigt ikke selv testet de nye Self Service Kiosks, da jeg ofte rejser ind i USA på mit pressevisum. Og her er det et krav, at man benytter den manuelle immigration. Så jeg kender ikke den præcise procedure i forhold til gør-det-selv løsningen. Bemærk også, at hvis I rejser flere sammen, skal alle i selskabet have været i USA tidligere med samme pas og den samme ESTA godkendelse. Ellers er det ind i køen til det manuelle immigrations tjek. God tur til San Francisco og videre til Las Vegas!
Her i sommers var vi Miami, min datter på 22 samt min kone og undertegnede. Da min kone og undertegnede sidste år havde været i Californien, havde vi begge en ESTA ansøgning, der var brugt før, samt pas der før havde været i USA. Men min datter havde fået nyt pas, og vi havde fået lavet ny ESTA til hende. Vi valgte at bruge APC (automatisk pasport control automaten), hvor min kone og undertegnede fik en godkendt kvittering, hvorimod der på min datters var et rødt kryds. D.v.s. hendes blev ikke godkendt, men det betød bare, at vi skulle igennem en anden skranke, forbeholdt folk med rødt kryds på kvitteringen. Min datter blev der fotograferet og finger scannet, samt udspurgt om nogle små ting. Det slap min kone og undertegnede for, vi blev bare vinket igennem. Bemærk at man også på automaten fortæller, om man har varer at fortolde samt om man har frugt med. Derfor bruger man ikke den blå /hvide formular, hvis man bruger APC. Det er helt sikkert meget nemmere at komme ind i USA, hvis de ovennævnte forudsætninger er på plads.
Super god feedback på jeres indrejse i Miami, Flemming. Jeg ville selv have testet ESTA automaterne her ved min indrejse i USA, men sådanne automater havde de desværre ikke i Philadelphia til internationale rejsende, så det har jeg stadig til gode at prøve. Men du har helt ret i, at man kun kan benytte automaterne, hvis man har samme pas – og ved en tidligere lejlighed har været rejst ind i USA på den gyldige ESTA godkendelse – nøjagtigt som det var tilfældet for dig selv og din kones vedkommende. Og så slipper man altså også for at udfylde den ellers velkendte blå og hvide toldformular. Tak for din feedback.
Hello, my spouse and I have a M-1 Visa, which we received last year before traveling 9 months to California that lasts for 5 years. Since we are home in Denmark for the summer, and now are leaving for another 9 months by the end of August, we have again paid the Sevis fee and applied for the DS-160. We already got all 10 fingers scanned at the embassy for the interview last year. Our question now is, what do we need to do next? Do we need to apply for another interview? If so, how can we apply as a couple so we can go together. We already tried applying for an interview, but we couldn’t add a applicant to any of our accounts. Thanks Christoffer Engholm
Hej Christoffer, jeg har desværre ikke mulighed for at svare på spørgsmål på engelsk, og kan i øvrigt heller ikke hjælpe jer med svaret på selve spørgsmålet. Så jeg håber, I har mulighed for at finde svar på anden vis. Jeg bliver desværre nødt til at begrænse min “svar service” til danske brugere, og er ikke inde i detaljerne omkring visum behandling.
Hej Henrik, først mange tak for din gode hjemmeside og gode rejsetips. Min mand og jeg skal til USA i denne måned. Vi har udfyldt ESTA formularen og er blevet godkendt, men nu er vi blevet opmærksomme på, at vi fejlagtig har sagt ja til transit. Vi vil meget nødig komme i problemer med indrejsen til USA. Kan eller skal vi ansøge om en ny tilladelse? Hilsen Bettina
Tak for jeres ros af Highways-USA og mine rejsetips. Dernæst til jeres spørgsmål: Mange før jer har lavet samme fejl, og svaret ja til, at de er i transit. Nogle misforstår spørgsmålet, og tror at de skal svar ja, fordi de skifter fly undervejs i enten Europa eller USA på vej til deres slut destination i USA. Det skal man IKKE. Det er kun, når man rejser videre til et andet land UDEN for USA, at man skal svar ja til, at man er i transit. Men det korte af det lange er, at I ikke behøver foretage jer yderligere, da folk igen og igen laver fejl i Transit-feltet på ESTA formularen. Så I behøver ikke foretage jer yderligere. I skal nok blive lukket ind i USA under alle omstændigheder.
Jeg har lige fundet din meget informative side i min søgen for svar på følgende lille (men for nogen) vigtige spørgsmål. Jeg skal til Grenada, Caribien 27. juli og mellemlander i Miami. Jeg mener, at jeg i forbindelse med mellemlandingen skal skrive, hvad jeg har i bagagen, som altså ikke udleveres i USA. Må jeg i denne bagage have rugbrød med? Brødet befinder sig altså kun i den bagage, som ikke modtages i USA. Vi har en kort mellemlanding på blot 1,5 time, og jeg vi ikke risikere, at vi tilbageholdes i lufthavnen på grund af dette. Jeg håber, du kan nå at svare. Vi kender en familie, som brændende ønsker sig noget rugbrød. På forhånd mange tak og hilsner fra Karen
I kan roligt tage rugbrød med i bagagen, og jeg går ud fra, at I lægger rugbrødet ned i den indtjekkede bagage. Jeg mener iøvrigt ikke, at I skal oplyse noget om jeres bagage i relation til USA, når I kun er i transit og har en kort mellemlanding i USA. Men man må gerne have rugbrød med til USA, så hvis Grenada heller ikke har noget problem med rugbrød, kan I roligt proppe et brød eller to ned i bagagen. Det er fødevarer som kød og frugter, der er problematisk i forhold til indrejse i USA. God tur!
Jeg har et spørgsmål, der relaterer sig til ESTA ansøgningen. Det forholder sig nemlig således, at man ikke kan komme til at ændre information om kontaktperson i USA. I forbindelse med vores sommerferie i år har jeg lavet ny ESTA som gruppeansøgning til min mand, min ene datter og mig selv. Min anden datter var i USA sidste år med gymnasiet, og havde derfor allerede en ESTA, som jeg blot skulle opdatere oplysninger på. Jeg har opdateret det, jeg kan få lov til (d.v.s. adresse på første nat i USA), men man kan som nævnt ikke ændre ovenstående. Er det et problem? Vil for alt i verden undgå, at vi løber ind i vanskeligheder som følge heraf. Er det bedre at lave en ny ESTA ansøgning? På forhånd tak
Informationen om kontaktperson i Danmark er en af disse nye felter på ESTA formularen, der (som jeg lige husker det) blev tilføjet formularen efter terrorangrebet i Frankrig sidste efterår. Jeg har personligt ikke nogen kontaktperson i Danmark, der er relevant at oplyse i det pågældende felt, så jeg undlod helt at udfylde feltet, hvilket ikke gav anledning til problemer, da jeg udfyldte ESTA formularen tilbage i efteråret. Eller sagt på anden måde: Jeg ville ikke bruge ret meget energi for at rette/ tilføje feltet. Så det korte svar er: Nej, jeg tror ikke det giver anledning til problemer. I har jo udfyldt og rettet de informationer, I kan komme til, og så kan I jo ikke gøre det meget bedre. Jeg håber, I kan bruge mit svar!
Hej Henrik. Vi skal fra København til San Fransisco om 14 dage. Har læst de fleste spørgsmål og svar, og er blevet meget klogere på en masse ting. Men mangler lige svar på et par spørgsmål. På vej derover mellemlander vi først i Heathrow, London. Er det rigtig forstået, at vi ikke får udleveret og skal indtjekke vores baggage der? På vej hjem skal vi fra San Fransisco mellemlande i Vancover, Canada. Vi har kun 1 time og 25 min der. Derfor håber jeg ikke, at vi skal have baggage udleveret og gen-tjekke det der. Vi flyver med Air Canada hele vejen til London, men altså med skift i Vancover. Vi er forhånds godkendt via ESTA.
Det er helt korrekt forstået, at I ikke skal bekymre jer om bagagen i Heathrow i London under jeres mellemlanding på udturen. Det er “kun”, hvis man har en mellemlanding i USA (eller Canada på vej til sin endelige destination i USA), at man skal afhente sin bagage, gå gennem tolden og så aflevere bagagen igen, der så bliver ekspederet videre til det næste fly. Men når I mellemlander i London Heathrow for så at flyve direkte til San Francisco, skal I bare afhente jeres indtjekkede bagage helt normalt efter ankomsten til San Francisco – og så gå gennem tolden i San Francisco. På tilbagevejen skal I heller ikke bekymre jer om bagagen. Den vil være tjekket ind hele vejen fra San Francisco til jeres slut destination. Så halvanden times transfertid i Vancouver burde være fint – og ikke give anledning til problemer. Rigtig god tur!
Tusind tak for svar. Jeg vil dog lige sige, at vi også har et flyskifte i New York. Og jeg ved nu, at vi får vores bagage og skal igennem told og det hele. Vi har cirka 9 timer der. Mit næste spørgsmål er så, om vi kan tjekke vores baggage ind med det samme i den terminal, vi skal flyve fra, eller om vi selv skal finde opbevaring et sted, mens vi eventuelt lige tager et smut ude i New York? Og hvor længe inden flyafgang synes du, det er fornuftigt, at vi ankommer tilbage til lufthavnen? Det skal oplyses, at det det er Newark Airport, og vi skal flyve til San Fransisco kl. 07.00 om morgenen. Mvh Ali
Når I har været gennem tolden i Newark, afleverer i jeres bagage ved et nyt bagagebånd, der så bliver fragtet ud til jeres næste fly. I skal altså ikke selv opbevare bagagen i mellemtiden – så vidt jeg er orienteret. Angående muligheden for at kigge lidt på New York, så vil jeg sige, at 9 timer ikke er specielt meget tid. Der kan sagtens gå op til halvanden time, inden I er gennem immigration og toldkontrol i Newark – men I kan også være heldige, at der kun går en time. Men så går der også cirka en time med at komme fra Newark lufthavnen i New Jersey ind til Manhattan med tog, og en time igen den modsatte vej. Og I bør være i lufthavnen cirka to timer før afgang, hvis I har bevæget jer helt ud af terminalen og ind til byen. Oveni kommer, at jeres mellemlanding i New York er midt om natten, hvis jeg læser afgangstidspunktet mod San Francisco kl. 07.00 korrekt. Jeg ville nok droppe projektet, tidspunktet på døgnet taget i betragtning – kombineret med, hvor meget transport I får i New York, kontra den tid, I rent faktisk får på Manhattan.
Hej Henrik Lange, tak for en ualmindelig informativ side. Jeg har et spørgsmål angående indførsel af en gave til USA. I juli i år skal min hustru og jeg til vores søn og svigerdatters bryllup i San Francisco. Vi har købt gaven i Danmark, og vi har tænkt os at medbringe den som specialbagage i flyet (vi flyver direkte). Værdien er DKK 12.000,- Vil denne gave være belagt med told? Og skal den i givet fald, deklareres i lufthavnen? Det bemærkes, at vores søn har boet og arbejdet i San Francisco i flere perioder, senest gennem de sidste fire år. Vores kommende svigerdatter er amerikansk statsborger.
Tak for jeres ros af Highways-USA. Godt I kan finde inspiration herinde. Desværre kan jeg ikke hjælpe jer med svaret på jeres spørgsmål. Her er vi ovre i en kategori, der ligger ud over en “almindelig” ferierejse til USA. Og jeg har ikke sat mig ind i toldreglerne for mere kostbare varer/ produkter, da man som almindelig ferierejsende normalt ikke har så dyre enkelt effekter med i bagagen. Så jeg kan desværre ikke svare på spørgsmål. Men god tur og et rigtigt godt bryllup i San Francisco under alle omstændigheder.
Hej Henrik. Super god side du har, med mange gode informationer. Min datter og jeg skal til Florida i sommerferien. Vi skal mellemlande i Dulles i Washington og har 2,5 time til næste fly. Er det tid nok til indrejse check o.s.v. Jeg har læst et sted, at man også skal hente den indcheckede baggage og tage den med til immigrations kontrollen. Er de korrekt? Vi lander i Dulles om eftermiddagen den 3. juli, så jeg tænker, at der nok er mange menesker op til helligdagen. Med hensyn til min datter på 7 år, som er delebarn, skal jeg jo have en skriftlig tilladelse fra hendes mor. På U.S. Customs and Border Protection’s hjemmeside anbefaler de, at den er noteret af en advokat eller lignende, som bevidner den anden part har underskrevet ved fri vilje. Er det virkelig nødvendigt?
Tak for din ros af Highways-USA. Jeg beklager den lange svartid, men jeg er i USA på reportagerejse, så der er noget længere svartid end normalt. 2,5 time i Washington Dulles bør være rigeligt. Så ingen problemer der. Det med bagagen er næsten korrekt: I skal gennem tolden i Washington med jeres bagage. Først går I gennem immigrationen – uden bagage – for så at hente jeres kufferter ved et bagagebånd, gå gennem tolden, og dernæst aflevere bagagen igen, som så sendes videre til jeres næste fly. Sådan foregår det. Angående din datter på 7 år: Få en skriftlig tilladelse/ bekræftelse fra din ex-kone, hvor hun på engelsk bekræfter, at det er fint med hende, at du har jeres fælles datter med til USA. Det bør være rigeligt – hun er jo trods alt også din datter. Men da hun kun er syv år, så tag lige en bekræftelse med fra din ex-kone. Det må være rigeligt. Du behøver ikke – efter min mening – at gå til advokat og alt muligt andet. Jeg havde fx slet ikke noget brev med fra min ex-kone, da jeg havde min 11 årige søn med til USA i april. Men da din datter kun en 7 år, så få lige lavet et brev – og fremvis det, hvis du bliver spurgt om det. Det tvivler jeg dog stærkt på. God tur til jer begge!
Vi er en familie (2 voksne + 2 børn på 11 år), der lige om lidt skal knapt en måned til henholdvis Florida og New York. Ved afrejse fra Københavns Lufthavn, hvor længe inden skal man være der? Vi skal mellemlande i Frankfurt og rejser med Lufthansa. Regner man det så som indchekning til Europa eller til USA, og skal vi være i lufthavnen to eller tre timer før (afrejse kl. 6.15). Dernæst skal vi under turen rejse fra Miami Airport til Newark, New York. Hvor længe inden afrejse skal man være i lufthavnen der? Er der ellers noget, vi skal være opmærksomme på i forbindelse med indenrigsturen, som er med United? Tak for en rigtig god og brugbar side.
Det er faktisk et rigtig godt spørgsmål, du stiller der. Jeres første ben fra København til Frankfurt betragter jeg som en “Europa flyvning”, så to timer burde være rigeligt – afgangstidspunktet kl. 6.15 taget i betragtning. Personligt ville jeg nok være i lufthavnen omkring kl. 4.30, men ikke før, da det jo er ekstremt tidligt, I skal flyve. På jeres indenrigsflyvning i USA bør I til gengæld være i god tid i lufthavnen. Her handler det om lange ventetider i security p.g.a. underbemanding – og har altså intet at gøre pastjek eller immigration. Men faktisk anbefaler man, at man er i lufthavnen i USA cirka tre timer før afrejse – uanset om det er en indenrigs- eller udenrigsflyvning, der er tale om – da security formaliteterne jo er de samme, uanset destinationen. Så her skal I være i god tid, da I også rejser lige midt i højsæsonen med mange rejsende generelt. Tak for jeres ros af Highways-USA.com og rigtig god tur til Florida og New York.
Jeg har lige et spørgsmål angående de evigt tilbagevendende sikkerheds godkendelser. Vi skal rejse fra Aalborg over Amsterdam til Seattle og videre til Los Angeles med Delta. Vi har kun 1 time og 15 minutter imellem vores fly i Seattle. Så mit spørgsmål er, hvad sker der hvis vi bliver opholdt i immigration og security, og ikke når frem til vores fly? Jeg er blevet fortalt, at det er flyselskabet, der skal booke os på et andet fly, da det er dem, som har booket os på afgangen med den korte tid imellem. Billetten er jo en sammenhængende. Er det korrekt? Men er stadig nervøs for, at de måske er af en anden mening, når vi først er der.
Lad mig starte med at sige, at Seattle er en relativt nem lufthavn at skifte fly i – sådan som jeg lige husker det. Selvom det er flere år siden, at jeg sidst skiftede fly i Seattle. Det var helt tilbage dengang, SAS stadig fløj direkte fra København til Seattle. Hvordan flyselskaberne forholder sig til forsinkede passagerer, kan der desværre være stor forskel på. Jeg har (heldigvis) næsten ikke nogen erfaring med missede fly, da jeg altid selv sørger for at have god tid til eventuelle flyskift i amerikanske lufthavne. Hvordan flyselskaberne forholder sig til forsinkede passagerer, tror jeg afhænger af årsagen til forsinkelsen. Så jeg kan ikke rigtigt komme med et bud på, hvordan verden vil se ud, hvis I skulle være så uheldige at misse jeres videre flyforbindelse i Seattle. Jeg håber, I kan bruge mit svar – og god tur!
Vores rejseforsikring dækker også alle typer af tilfælde, hvor fly er forsinkede. Uanset om det er vores egen skyld (med mindre at vi har gjort det med vilje) eller andres skyld.
Tak for en fantastisk hjemmeside med mange super gode informationer. Jeg har et spørgsmål, som du sikkert hurtigt kan svare på. Skal alle personer rejse samlet på en ESTA ansøgning? Jeg har lavet en gruppeansøgning, men vi har hvert sit nummer (fire personer). Nu er vi havnet i den situation, at vi skal rejse to og to med en dags mellemrum. Skal jeg have lavet ansøgningen om, eller er det ok, at vi alle fire står på den samme, og man bare laver to print? På forhånd tak.
Tak for jeres ros af Highways-USA. Men jeg kan faktisk ikke lige svare på spørgsmålet, for jeg har ingen erfaringer med ESTA gruppeansøgninger. Så den kan jeg ikke klare. Men logikken siger mig, at I bør kunne rejse til USA uden problemer i to forskellige rejsegrupper, da ESTA godkendelsen jo vedrører jer hver især som enkeltpersoner – uanset at I har ansøgt samlet. Så mit helt personlige bud er, at det blot er i forhold til selve ansøgningen, at I har søgt samlet – men at I jo er enkeltpersoner, der bliver vurderet individuelt ved ankomsten til USA. Nærmere kan jeg ikke komme det, og det er altså min helt egen fortolkning af reglerne, da jeg ikke kender noget til ESTA gruppeansøgninger. God tur under alle omstændigheder.
Hej Henrik, først og fremmest super fed side med mange gode inputs. Har du erfaring med arbejdstilladelse i Canada? Hvis ja, hvad mener du er den nemmeste måde at få tilladelsen på? Den såkaldte “Foreign Worker – International Mobility Program” eller “Open work permit”? Vh Jeppe Jørgensen
Hej Jeppe, tak for din ros af Highways-USA.com – det er altid dejligt med ros 🙂 Men når det gælder dit spørgsmål om Canada, så kan jeg desværre ikke hjælpe dig. Det kender jeg intet til. Jeg håber, du kan finde svar på anden vis – held og lykke 🙂
Lige et spørgsmål angående ESTA: I oktober 2013 var jeg i USA med min søn. Nu påtænker vi at rejse igen i september 2016. Kan vi genopfriske vores gamle tilladelse (ved godt den udløber efter to år), eller skal vi lave en ny? Vores pas er de samme som sidst, dog har vi ændret adresse siden 2013. Mvh Malene
Du skal lave en ny ESTA ansøgning, den anden er udløbet.
Ja, jeg opdagede også, at knægten havde fået nyt pas efter han blev 18 år. Så jeg lavede to nye ansøgninger i går, og alt gik fint, og vi blev godkendt 🙂 Men de gemmer jo vores ansøgninger længere end to år, så min tanke var, om jeg kunne gå ind via mit ansøgningsnummer fra sidst, og så opdatere mit skema – og så betale for en ny periode! Jeg er godt med på, at godkendelsen udløber efter to år. Men nu er alt i orden.
Jeg kan bekræfte, at Henrik Bottos har helt ret, når han skriver, at du skal lave en helt ny ESTA godkendelse. Du kan altså ikke “genbruge” eller forny en tidligere ESTA godkendelse. Årsagen er bl.a., at den elektroniske ESTA formular jævnligt bliver opdateret/ justeret. Og for at være sikker på, at folk udfylder eventuelle nye informationer på formularen, skal man altså udfylde en helt ny ESTA formular – og kan ikke “genbruge”/ forny en udløbet ESTA. Men så længe ens ESTA godkendelse er gyldig – det vil sige i 24 måneder – kan ESTA godkendelsen genbruges igen og igen – forudsat at ens pas ikke udløber i mellemtiden. Jeg håber, at det gjorde dig lidt klogere 🙂
Jeg skal til bryllup i USA til sommer. I den forbindelse er jeg blevet spurgt, om jeg vil tage nogle dyre danske cigarer med her fra Danmark. Jeg skal først et smut til Toronto, men så vidt jeg har forstået, har det ikke den store betydning for tolden. Mit spørgsmål er derfor, om jeg skal betale skat ved indrejsen? Og så nok noget der ligger udover; kan man få den danske moms refunderet? Mange hilsner Karin Ahlmann
Her er vi ude i et spørgsmål, som jeg ganske enkelt ikke kender svaret på. Du har ret i, at mellemlandingen i Toronto, hvor du er i transit (går jeg ud fra), ikke har nogen betydning for processen. Men hvorvidt du skal betale skat/ afgifter af cigarerne i USA, det har jeg ingen anelse om. Det samme gælder spørgsmålet om momsen. Til gengæld vil jeg lige nævne for dig, at Canada her pr. 15. marts indfører en canadisk variant af den amerikanske ESTA. Canadierne kalder det en ETA – Electronic Travel Authorization. Der er altså tale om en forhåndsgodkendelse til indrejse i Canada, lige som den amerikanske ESTA. Det er et krav, at alle rejsende, der ankommer med fly eller skib til Canada (også folk i transit som dig selv), skal have en ETA. En canadisk ETA koster 7 CAD, og så er indrejsegodkendelsen gyldig i 5 år. Du kan læse mere om den canadiske ETA her – http://bit.ly/1Ht9w5P
Hej Henrik, det er en rigtig fin side, du har lavet! Jeg har brugt lang tid på at læse dine artikler, spørgsmål og svar. Jeg skal på min første rejse til USA til maj med min kammerat. I den forbindelse vil jeg høre dig ad, om mit noget begrænsede “skole engelsk” vil give mig udfordringer, når jeg skal interviewes af officeren i immigration. Jeg har jo min ven med, som jeg kan støtte mig op ad på resten af ferien, men jeg har en ide om, at jeg ikke kan trække på ham i immigrations myndighederne? Mvh Karsten
Tak for din ros af Highways-USA.com 🙂 Jeg ville ikke være bekymret i dit tilfælde. Immigrations officererne er vant til lidt af hvert, når det gælder sprogkundskaber i immigrations kontrollen. Desuden mener jeg, at du godt kan tage din ven med frem til skranken, når I skal gennem immigrationen – da fx familier og par, som rejser sammen, typisk følges ad gennem immigrationen. Så jeg tror ikke, du vil få nogen problemer overhovedet. Immigrations officererne er i øvrigt i 9 ud af 10 tilfælde ret flinke, når de (hurtigt) opdager, at du er en helt almindelig turist. Så jeg ville ikke være bekymret. Rigtig god tur til USA til både dig og din kammerat! 😉
Hej, rigtig god side ☺ Jeg skal på krydstogt fra Miami. Flyrejsen er går fra Danmark via Frankfurt og New York til Miami. Spørgsmålet er, om skal jeg have fat i min indtjekkede bagage i New York, inden jeg skal igennem immigrationen og toldkontrol, eller skal jeg ikke bekymre mig om bagagen før Miami? De bedste hilsner Lars
Du slipper ikke for at skulle gå gennem tolden i New York, når du mellemlander der efter flyveturen fra Frankfurt, da du skal gennem immigration og toldbehandling i den første lufthavn, som du lander i, når du ankommer til USA. Og det inkluderer bl.a., at man går gennem toldkontrollen med al sin bagage – hvor efter man smider den indtjekkede bagage op på et bagagebånd, som så bliver transporteret ud til næste fly. Så ja: Du skal “bekymre” dig om din indtjekkede bagage i New York. Til gengæld slipper du for toldkontrol i Miami – det er den gode nyhed 🙂
Hej Henrik, tak for mange gode råd! Jeg har lige et spørgsmål, som jeg håber, du måske kender svaret på. Jeg rejser til USA d. 30. januar. I den forbindelse skal jeg have receptpligtig medicin med, som jeg får pga. rygsmerter. Kender du lidt til reglerne for indførelse af medicin i USA? Jeg har netop været i Kina, hvor jeg fik min læge til at lave en medicinattest, som angiver, hvad jeg får, hvor meget jeg får, og hvorfor. Ved du, om den samme slags medicinattest vil være nok dokumentation ved indrejse i USA, eller om der kræves anden dokumentation for at bringe medicinen ind i landet? Hilsen Tina
Det bliver desværre mest et “ikke-svar”, jeg kan give dig. For jeg kender ikke noget til reglerne omkring indførelse af medicin i USA, så det vil jeg ikke kloge mig på. Mit umiddelbare gæt er, at hvad der fungerer i Kina, sikkert også vil fungere i USA – blot informationen er på engelsk. Det er mit indtryk, at man er relativt fleksible omkring indførsel af medicin i USA i indrejsekontrollen, i forhold til, hvad jeg har hørt fra andre – blot at man medbringer “officiel” dokumentation for ens medicin (fx fra ens læge). Det europæiske “pillepas” (hedder det vist) er dog ikke et officielt anerkendt dokument i USA, men nogen benytter også det som dokumentation ved indrejse i USA – og det fungerer vist også i en håndevending. Men det er desværre ikke et område, jeg kender noget til, så jeg kan ikke bidrage med yderligere informationer end dem ovenfor. God tur under alle omstændigheder.
Jeg skal til USA om fjorten dage – først en uge i New York og så videre en uge til en veninde i Nebraska. Jeg synes, at jeg et sted læste, at jeg skal sørge for at indtaste pasoplysninger på indenrigsflyvningerne – men jeg kan ikke finde et sted at gøre det i forbindelse med de billetter jeg har. Jeg har ESTA og udfyldt pas etc. i forbindelse med flyvningen over Atlanten. Gode råd modtages gerne 🙂 Hilsner Anette
Det ville undre mig meget, at man skulle indtaste pasoplysninger i forbindelse med indenrigsflyvninger – og det er heller ikke noget, jeg selv har gjort, når jeg har benyttet amerikanske indenrigsfly. Årsagen er den simple, at mange amerikanere slet ikke har noget pas – men i stedet bruger deres kørekort eller lignende som identifikation, når de skal tjekke ind ombord på indenrigsfly. Så længe de holder sig inden for de amerikanske grænser, så behøver de ikke noget pas – og kan altså nøjes med fx et kørekort. Derfor tror jeg ikke på den med pasoplysningerne 🙂
Jeg er lige rejst til USA via Toronto og kunne godt have brugt den oplysning, at på netop denne lufthavn med fremskudt pas og immigrations kontrol, kan bagagen ikke flyve videre til næste destination. I mit tilfælde Denver. Så da jeg kom til Denver, var bagagen stadig i Toronto og der gik to dage, før de bekymrede sig om at sende den videre. Og kun efter diverse telefonopkald til et callcenter i Indien. Måske kan I flette den oplysning ind i afsnittet om at rejse via Toronto. Venlig hilsen Hanne Bonde
Tak for din feedback på din oplevelse med at skifte fly i Toronto. Det lyder som om, at det er processen omkring din toldbehandling i Toronto, der er gået galt. Som du selv skriver, er der amerikansk pas- og immigrations kontrol i Toronto, så man allerede her i princippet “rejser ind i USA” i Toronto – selvom man kun er nået til Canada. Som en del af den proces, skal man også gennem amerikansk toldkontrol. Derfor skal man – ligesom i amerikanske lufthavne – hente sin indtjekkede bagage, gå gennem toldkontrollen og her aflevere den blå toldseddel, man har udfyldt ombord på flyet – og dernæst indlevere sin indtjekkede bagage igen ved et bagagebånd, som så sendes videre til ens endelige destination i USA. Jeg tror, det er den process, der er glippet i dit tilfælde. Du har muligvis “glemt” at hente din indtjekkede bagage – og er kun gået gennem toldkontrollen med din håndbagage. Det lyder umiddelbart som om, at det er det, der er sket i dit tilfælde. Jeg skal nok tjekke op på mine informationer om flyskifte i Toronto, så andre er opmærksomme på den detalje, hvilket kan virke forvirrende, når man stadig kun er nået til Canada.
Der har Hanne været uheldig. Måske var bagagen ikke tjekket ind hele vejen? Vi rejste i sommers også via Toronto til Denver. I Toronto skal man, i modsætning til i andre lufthavne, ikke selv hente sin bagage. Man går til U.S. Connections Area, hvor man skanner bordingkort og bagage kvittering. Herefter venter man til ens navn og fly nummer vises på en skærm. Det betyder, at ens bagage er identificeret og ekspederet. Så skal man for ekstra kontrol vise sin bagage kvittering ved en skranke, og først herefter kan man gå til den amerikanske toldkontrol. Så vi så først vores bagage i Denver.
Du får lige et spørgsmål mere om mad ? Jeg vil vildt gerne tage noget brød med til USA, da jeg ikke tåler gluten. Men jeg syntes, at jeg kan læse, at jeg så skal lave en formular på, at jeg har det med. Ved du noget om det? Giver det for mange problemer for os, vil jeg ikke tage noget med. Hvad tænker du? Iøvrigt en super god side, du har her ?
Tak for din ros af Highways-USA 🙂 Jeg kan ikke lige reglerne for indførsel af brød på rygmarven, men som jeg lige husker det, så kan I uden problemer indføre brødprodukter. Jeg kender ikke noget til den omtalte formular, så det kan jeg ikke svare på/ hjælpe med. Helt personligt ville jeg pakke brødet ned i jeres indtjekkede bagage og gå gennem tolden uden at opgive noget i den forbindelse. Uden at jeg 100% kan sige, at det er den korrekte fremgangsmåde. Der hvor der opstår problemer er ved fersk kød, citrusfrugter og ved gærkulturer – hvilket mig bekendt ikke omfatter færdigbagt brød. Masser af andre danskere før jer har fx haft rugbrød med til USA. Så pak kufferten og lad det blive ved det. God tur!
Hej Karin, du kan uden problemer købe glutenfri brød i USA. God tur – rejser selv med familien til USA på fredag,….. 😉 Reno
Jeg vil bare spørge, om du kan svare på et måske lidt underligt spørgsmål: Min mand og jeg skal en tur til USA, og besøge noget familie, hvilket vi naturligvis glæder os rigtig meget til. Familien i USA har spurgt, om vi vil tage noget sovsekulør og Piratos lakrids med. Det vil vi selvfølgelig gerne. Mit problem er bare, at jeg ikke kan finde ud af, om jeg må have det med. Er det noget, du ved noget om? Med venlig hilsen Susanne
I må gerne tage både sovsekulør og Piratos lakrids med til USA. Jeg vil dog anbefale jer, at I pakker sovsekuløren godt ind og lægger den ned i den del af bagagen, som I tjekker ind på flyet, så I undgår problemer med væskebegrænsningerne i håndbagagen. Det er som udgangspunkt “kun” fersk kød og frisk frugt, når vi tales fødevarer, som giver problemer ved indrejse til USA. God tur!
Vi tager altid rugbrødsblandinger med, men vi er i tvivl om, hvorvidt man må tage ost med?
Jeg kender ganske enkelt ikke reglerne for import af diverse fødevarer til USA, så det kan jeg ikke svare på 🙂 Men man kan i øvrigt også købe udmærkede oste i USA, hvis man går ind i velassorterede supermarkeder (fx Walmart m.fl.), som ofte har nogle ret imponerende delikatesse afdelinger, så det ville jeg nok gøre i stedet.
Jeg har et spørgsmål om mellemlanding i Toronto. Jeg og min kæreste skal til New York, og har i den forbindelse en mellemlanding i Toronto på to timer. Kræves der nogen form for VISA til Canada i den forbindelse? Min kæreste er udenlandsk statsborger, men vi har begge de nødvendige VISA til USA opholdet. Ser frem til at høre fra jer. Hilsen Lars
Nej, I skal ikke have nogen canadisk godkendelse eller tilsvarende for at tage en mellemlanding i Canada på jeres vej til New York. Det er korrekt, at man skal have en ESTA-godkendelse, hvis man mellemlander i USA på vej til et andet land – hvilket ofte vil være lande i Mellemamerika eller Sydamerika, men det kunne i princippet også være på vej til Canada. Men en tilsvarende godkendelse er ikke nødvendig ved mellemlandinger i Canada, så I behøver ikke bekymre jer om noget. Jeg går stærkt ud fra, at din kæreste er statsborger i et land, hvor hun uden videre kan rejse ind i Canada uden visum. Men jeg vil med det samme tilføje, at jeg ikke er inde i reglerne for indrejse til Canada fra “eksotiske” lande, så her kan jeg ikke hjælpe jer. Men I skal altså ikke have en canadisk “ESTA” godkendelse, for at mellemlande i Toronto på vej til New York. Noget helt andet er så, at Canada rent faktisk planlægger et lignende godkendelses system, som det amerikanske ESTA system. Men det er ikke indført endnu, men kommer – så vidt jeg er orienteret – i løbet af 2016.
Hvordan er reglerne for indførelse af makrel på dåse (konserves) i USA?
Du kan uden problemer tage konserves på dåse med til USA – hvis du gider slæbe det med i kufferten 🙂 Jeg er ret sikker på, at I også kan købe makrel på dåse i USA – uden at jeg dog har tjekket det specifikt. Det er fersk kød og frisk frugt, der er problematisk at tage med til USA. God appetit!
Jeg skal til USA om få dage og alt er som det skal være. Men vi er nogle stykker, der kom til at snakke om, om det er et must at have en returbillet ved indrejse til USA? Eller om man i princippet kan rejse ind i landet og så købe en returbillet, mens man er derovre – så længe det er inden for de 3 måneder (ESTA).
Jeg kan ikke lige her og nu huske, om det er et krav, at man skal have en returbillet, når man rejser ind i USA på en ESTA-godkendelse. Det mener jeg faktisk, det er. Men uanset om svaret er ja eller nej, så vil det gøre tingene langt nemmere, at man har en returbillet, hvis der skulle opstå spørgsmål om ens formål med ens ophold i USA ved indrejsekontrollen. Jeg plejer at have en tommelfingerregel som siger, at jo længere ens planlagte ophold er i USA, desto flere spørgsmål udsætter man sig selv for i indrejsekontrollen. Skal man kun være der i 14 dage og har en returbillet, er der ikke grund til at stille specielt mange spørgsmål. Men har man planlagt at være der i fx 89 dage, må man nok forvente, at der bliver spurgt lidt mere grundigt ind til ens planer for opholdet. Husk i den forbindelse, at det er indrejseofficeren, som har det sidste ord i forbindelse med indrejsen i USA. En ESTA godkendelse er kun en forhåndsgodkendelse til indrejse i USA – så man slipper for at søge visum. Men indrejseofficeren i paskontrollen kan altså godt afvise folk i paskontrollen – eller udtage dem til en uddybende samtale – hvis han eller hun synes, at folk forklaring på, hvad de skal foretage sig i USA under deres ophold i USA, ikke lyder logisk. Det korte af det lange er: Jeg vil anbefale, at man har en returbillet – eller en billet videre til et andet land – når man rejser ind i USA. Også selvom mange flyselskaber sælger enkeltbilletter til USA. Men de kan dybest set være ligelade med, om I kommer ind i landet, når først I har betalt flybilletten. God tur til USA.
Tak for en rigtig god hjemmeside. Hvor lang tid skal man sætte af til diverse procedurer i forbindelse med indrejse? Vi kommer til at skulle flyve videre med indenrigsfly i USA, så jeg vil jo gerne sikre mig, at vi ikke står i kø i immigrations kontrollen, når næste fly letter :o)
Svaret afhænger lidt af, hvilken lufthavn I mellemlander i, og hvor travlt der er i lufthavnen: Det vil sige, at svaret også afhænger af tidspunktet på dagen, og om I rejser i højsæsonen eller travle ferieperioder eller fx omkring amerikanske helligdage. Men som udgangspunkt plejer jeg at anbefale cirka to timers transfertid til at komme gennem immigrationen og toldkontrol og eventuelt skifte til en anden lufthavns terminal i samme lufthavn, afhængig af jeres videre flyforbindelse. Den slags tager alt sammen tid, så to timer plejer at være optimalt. Bemærk at ikke alle søgemaskiner som fx Momondo tager højde for dens slags formaliteter ved flyskift i USA, så derfor kan man sagtens få tilbudt en flybillet med et flyskifte undervejs, hvor der ikke er ret meget tid til at skifte fly.
Tak for en god hjemmeside. Jeg synes dog ikke, jeg kan finde svar på medicinregler. Jeg får dagligt flere morfin præparater og dem skal jeg naturligvis have med. Men jeg har hørt, at jeg skal have et medicin pas. Hvor får jeg det? Jeg skal have lov at tage det med i håndbagagen. På normale charterferier til fx Spanien har jeg det bare med. Men tror ikke, det er så simpelt i USA 🙂
Lige medicin delen kan jeg desværre ikke hjælpe dig med. Det er et område, som jeg ikke har noget kendskab til. Det omtalte medicinpas er mig bekendt kun “gyldigt” inden for EU, og jeg ved ærligt talt ikke, hvem der udsteder det. Men derfor kan du naturligvis sagtens få et udstedt alligevel – med afsæt i logikken: Hellere have et EU-medicinpas med til USA end slet ikke noget. Hvem der udsteder dette pas, må du lige spørge din egen læge om.
Hej Tina, et medicinpas fås på apoteket og det er gratis. Men jeg tror kun, det er gyldigt inden for EU.
Men det skader vel ikke at have et med til US. Vh Freddie
Min mand bruger også morfin-præperat, og vi har lige været i USA. Du skal ikke have et pillepas med. Medicinen skal bare være i original emballage, så de kan se, at det er udskrevet til dig. Så er der ingen problemer. Vi havde det med i håndbagagen, da man jo aldrig ved om kufferten kommer med. 🙂 Du kan læse mere på den amerikanske ambassades hjemmeside: http://denmark.usembassy.gov/us-customs-medicine-firearms.html
Vi skal flyve med Air Canada via Toronto til Denver. Jeg kan læse, at der er amerikansk paskontrol i Toronto. Skal man så også selv hente sin bagage i Toronto og aflevere den igen? Mvh. Bo
Jeg bliver dig svar skyldig. Jeg ved ikke, hvordan de rent praktisk tjekker bagagen i Toronto – ud over at man skal gennem immigration plus toldkontrol i Toronto også – da man jo netop ikke bliver toldtjekket ved ankomsten til sin amerikanske destination, da flyvningen fra Toronto til USA jo er en “indenrigsflyvning” – når man er gået gennem immigrationen i Toronto. Så mit umiddelbare svar er: Ja, I skal også hilse på jeres bagage i Toronto. Men hvordan det rent praktisk foregår, ved jeg ikke.
Ja, du skal lave både immigration og customs i Toronto. Men de er gode til at plukke de folk frem, som skal nå et fly.
Spændende, har ikke hørt om det før. Jeg faldt over det på Chicago O’Hare hjemmeside: http://mobilepassport.us/
Jeg blev også nysgerrig, da jeg tjekkede linket, og det er sikkert en fin app, hvor man scanner sine pasoplysninger ind. Problemet er bare, at app’en kun kan benyttes af amerikanske og canadiske statsborgere ved ankomst til USA på oversøiske flyvninger. Jeg ville også have undret mig, hvis amerikanerne ville lade internationale ankommende fra “hele verden” benytte en app til pastjek. Så desværre: Den kan kun benyttes af amerikanere eller canadiere.
Tak for en god og informativ hjemmeside 🙂 Jeg planlægger en tur til San Fransisco til sommer, og jeg har lidt nerver over alle de formaliteter, der følger med. Det er nok ikke noget problem, at få en ESTA-godkendelse, men at komme videre ind i USA er jeg mere bekymret for. Jeg havde arbejde sidste år som gymnasielærer, og vil kunne angive det som “tidligere arbejdsgiver” – men lige nu er jeg så uden arbejde. Jeg rejser imidlertid sammen med min mand, der har stilling ved samme arbejdsplads, hvor jeg havde arbejde. Jeg er bare bekymret for min stilling som arbejdsløs. Jeg har hørt, at det kan give problemer! Jeg overvejer at tage kopi af vielsesattest med (jeg har ikke taget min mands efternavn, hvilket måske kan virke sært for en amerikaner). Så jeg har lidt paranoia. Vil de kunne kræve at tjekke min økonomi osv.? Eller er der ikke grund til bekymring, da vi rejser som par? Mvh. Anna
Jeg ville slet ikke bekymre mig. I forhold til din arbejds adresse, så skriver du naturligvis din tidligere arbejdsgiver på, hvor din mand stadig er ansat. Det er den korrekte adresse at oplyse. Jeg har aldrig hørt, at det skulle give nogen problemer at rejse ind i USA som arbejdsløs – slet ikke for jer som ægtepar, der rejser derover sammen. Det med vielses attesten behøver du i mine øjne heller ikke tænke på – blot dit navn i passet og på din ESTA godkendelse er det samme. Det har ingen betydning, at I ikke har samme efternavn. Og du behøver heller ikke have nogen bekymringer i forhold til det med økonomien. Så læn dig tilbage og tage det helt roligt – og glæd dig så i øvrigt til jeres tur til USA. Du har intet at frygte 😉
Jeg var i USA tilbage i 2010 og mistede under opholdet den slippen til den grønne indrejseformular, som man skulle returnere, når man rejste hjem igen. Manden i lufthavnen sagde, at det betød, at jeg godt kunne få problemer med at komme ind i USA igen. Nu står jeg så og skal afsted til maj og vil bare spørge, om jeg skal være nervøs, og hvad gør jeg i så fald? På forhånd tak!
Det kan manden fra lufthavnen godt have ret i, for når du ikke har fået afleveret den grønne “slip” fra indrejseformularen, som man brugte dengang, kan du i princippet stå i systemet som om, at du slet ikke har forladt USA, og du i princippet opholder dig ulovligt i landet – selvom du forlængst er rejst hjem. Derfor var det dengang vigtigt, at man fik afleveret den grønne slip, så man undgik det problem. Måden at finde ud af, om du har et problem, er ret enkel: Du udfylder en ESTA formular, og ser om du bliver godkendt til indrejse i USA. Gør du ikke det, så kender du forklaringen, for så står du højst sandsynlig registreret som om, at du opholder dig – eller har opholdt dig – for længe i USA og dermed har overtrådt 90 dages reglen – selvom det ikke er tilfældet. Og så skal du søge visum. Heldigvis var systemet allerede i 2010 så “intelligent”, at når man steg ombord på flyet i lufthavnen og ens pas blev scannet ved afrejse, blev man registreret som værende udrejst af USA. Og det tror jeg også er tilfældet med dig. Men start med at lave en ESTA ansøgning og se om du bliver godkendt. Hvis du ikke har fået nyt pas i mellemtiden, og du bliver godkendt, er der ingen problemer. Har du fået nyt pas i mellemtiden, og du bliver godkendt, så er du også så godt som sikker på at blive lukket ind. Bliver du afvist, så skriv igen – så tager vi den derfra. Men så skal du igennem en længere proces med visum og måske bevis for, at du faktisk rejste ud i 2010, o.s.v. Men det kan være lidt tungt, så lad os satse på, at du nok er blevet korrekt registret som udrejst af USA tilbage i 2010.
Jeg har lige fået godkendt min ESTA ansøgning, så nu er jeg rolig igen. Mange tak for hjælpen! 🙂
Tak for en god hjemmeside med masser af gode svar! 🙂 Vi skal til USA til juni og har stadig et år tilbage på vores ESTA. Vi har hørt forskellige meninger om fornyelse/ opdatering af ESTA. Skal vi ind og have opdateret ESTA’en, inden vi rejser igen? Eller kan vi frit rejse inden for de to år?
I bør lige gå ind og opdatere nogle få af oplysningerne – herunder den adresse, som I opholder jer på, den første nat i USA. Oplysninger om flynummer kan ikke længere opdateres, så I skal ikke gå i panik over, at I ikke kan rette disse informationer. Desuden har ESTA formularen fået tilføjet nogle få nye felter, bl.a. information om arbejdsplads/ arbejdsgiver i Danmark, navne på forældre og en kontaktperson i Danmark. Disse informationer er man ikke forpligtet til at udfylde på allerede eksisterende og gyldige ESTA godkendelser – men man kan gøre det, hvis man vil. Men helt grundlæggende, så kan I i princippet tage til USA på jeres nuværende gyldige ESTA godkendelse – uden at opdatere den.
Tak for en fantastisk hjemmeside som har givet meget inspiration til vores forestående rundrejse på vestkysten. Vi var i New York i september 2013, og kan derfor komme til USA på den samme ESTA, som vi havde sidst. Jeg skal i den forbindelse høre, om man ved ankomst til USA kan undgå nogle af alle kontrollerne, såsom fingeraftryk og billede? Da vi var i New York kunne vi se, at der var to opdelinger. Og det lød på andre medrejsende som om, at det kunne man benytte, hvis man havde været igennem hele sikkerheds systemet. På forhånd tak for hjælpen.
Med en gyldig ESTA godkendelse i “bagagen”, som tidligere har været benyttet til indrejse til USA, kan I benytte de nye selvbetjenings automater, der er blevet opstillet i mange amerikanske lufthavne. Her kan man så betjene sig selv, og selv tage bl.a. foto og fingeraftryk. Dermed kan man nedbringe ventetiden ved ankomst til USA en hel del, da man ikke skal stå i den lange immigrationskø, som hovedparten af internationale ankommende til USA skal igennem. Så det er det, der er tale om. Men du slipper ikke for foto og fingeraftryk – du skal bare selv tage foto og scanne fingre. Og så kan du gå videre til en immigrations officer, som lige dobbelt tjekker, at alt er, som det skal være. Jeg tror, der er den løsning, som de medrejsende talte om.
Vi, min mand og jeg skal 3 uger til Orlando i sommerferien 2015. Vi skal have vores barnebarn med på 10 år uden hans forældre. Hvilke dokumentation skal vi medbringe? Mvh. Alice
I skal have begge hans forældre til at udfærdige et brev, hvor de giver jer fuldmagt til at tage deres søn – og jeres barnebarn – med på ferie i USA. De skal altså lave et brev/ fuldmagt, hvor de sætter deres underskrift på brevet. Det må umiddelbart være nok. Hvis I tilfældigvis har samme efternavn, gør det blot processen endnu nemmere. Men et brev fra barnebarnets forældre med hver deres underskrift, burde klar den sag. Da jeres barnebarn er 10 år, er problemet også mindre. Det er typisk når der er tale om helt små børn, at problemet er størst. Måske kan knægten endda lidt engelsk, og så kan han selv bidrage til at fortælle, at han skal på ferie med bedstefar og bedstemor – hvis han bliver spurgt 😉 Rigtig god tur!
Jeg rejser med min familie til Florida fra Billund den 19. februar. Vi skal skifte lufthavn i London (fra City til Heathrow). Af billetten fremgår det, at vi selv er ansvarlige for at komme fra den ene lufthavn til den anden, og selv afholde afgiften til denne transport. Jeg synes dog ikke at kunne læse mig til nogen steder, om det er muligt at tjekke baggagen ind hele vejen – eller om vi også skal have den med i hånden mellem de to lufthavne. Du lyder jo som en aldeles berejst mand :-), så mon du kan anbefale den bedste måde at komme mellem de to lufthavne? Vi rejser 6 personer i alderen 5 til 70 år, så det skal helst ikke være alt for besværligt. Ser frem til at høre fra dig og på forhånd mange tak for hjælpen 🙂 Mvh. Maiken
Det er en temmelig usædvanlig kombination af flybilletter, I har fået der, og med udrejse fra Billund kan jeg næsten regne ud, at det må være British Airways I flyver med. Det er der ikke noget i vejen med. Men det er lidt uheldigt, at I skal via London City og så ud i Heathrow, for det er temmelig bøvlet – ikke mindst, når I er seks personer, og der både er børn og lidt ældre personer med i selskabet. Så jeg vil faktisk anbefale jer, at I ændrer billetten, og finder en anden flyforbindelse, hvor I ikke skal skifte lufthavn undervejs. Hellere tage en ekstra mellemlanding undervejs – i den samme lufthavn – og nå jeres fly til USA. Uden at kende jeres tidsplan, så risikerer I, at I mister jeres videre fly ud af London Heathrow, fordi I skal skifte lufthavn i London, samtidig med, at I skal have al jeres bagage med fra London City til Heathrow – som skal afleveres igen i Heathrow, inden I kan gå gennem en ny sikkerheds screening. Det er en temmelig tidskrævende affære, og I skal have mindst fire timer i London – gerne mere – for at have tid nok til jeres lufthavns- og flyskifte. Jeg har i øvrigt ingen personlige erfaringer med London City Airport, og det er første gang, at jeg hører om en transfer mellem London City og Heathrow – på en rejse til USA. Men jeg er næsten stensikker på, at I selv skal sørge for at få bagagen transporteret fra London City til Heathrow – da disse to lufthavnen jo ligger relativt langt fra hinanden. Nu fandt jeg lige en tråd på nettet om samme emne, og her bliver jeg bekræftet i, at det ikke er nogen helt nem sag at komme fra London City til Heathrow, da der ikke kører nogen shuttelbusser mellem de to lufthavne. Så I skal nok med taxa, og jeg har ingen anelse om, hvor lang tid det taget. Men tag et kig på nedenstående tråd om emnet på TripAdvisor, hvor det også bekræftes, at det er lidt bøvlet af skifte mellem lige præcis London City og Heathrow. Så har I på nogen måde mulighed for det, så find en anden flyforbindelse direkte til London Heathrow, så I slipper for bøvlet med skift af lufthavne med al jeres bagage – ikke mindst når der også er børn og ældre med på turen. Det andet vil give jer en voldsom hektisk start på jeres ferie – http://bit.ly/1vVkc73
Jeg har godt set den tur og de flybilletter, da jeg kiggede på billetter til Florida. Men det er ikke bøvlet værd – det er en lang tur i forvejen. Jeg ville foretrække Lufthansa over Frankfurt til Orlando eller Air France over Paris til Miami. Bare som et eks. Har prøvet begge ruter, og det kører uden problemer.
Min familie og jeg tager til Florida om et par ugers tid, men vi er blevet lidt i tvivl om, hvad vi må have i vores bagage. Man må have en liter med pr. person af spiritus, som selvfølgelig skal ligge i den indskrevet bagage. Men går øl også ind under spiritus, eller må man tage mere end en liter med pr. person af den? Derudover har vi marcipan og slik, vi gerne vil have med over. Må vi ligge det i håndbagagen (carry on), eller skal det i kufferten. Håber du kan hjælpe os. Victoria
Beklager den lidt lange svartid, men bedre sent end slet ikke 😉 Jeg ved ikke lige på stående fod, hvordan øl kategoriseres ved indrejse i USA, og i hvor høj grad, det sidestiles med vin og spiritus. Her må I lige selv prøve at researche. Jeg ser til gengæld ikke noget problem i, at I medbringer marcipan og slik i jeres håndbagage, men hvorfor ikke lægge det ned i den indtjekkede bagage? Man plejer at have rigeligt med som håndbagage, så jo mindre man skal slæbe med ombord på flyet, desto nemmere gør man tingene for sig selv. Der er ikke noget i forhold til ankomsten til USA og toldtjek som gør, at det er nemmere at tage det med op i kabinen – med mindre I vil side og hygge jer med lidt slik på vej i flyet. Rigtig god juleferie i Florida (går jeg stærkt ud fra) 😉
Hej Henrik, dejlige sider du har lavet. Jeg har to spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med. Jeg rejser til San Francisco for at holde jul hos nogle amerikanske venner over there. Jeg havde tænkt mig at købe julegaverne her i Danmark – det skal jo selvfølgelig være dansk. Jeg havde tænkt at tage snaps med til herrerne, men hvor meget spiritus må jeg tage med ind i USA? Jeg havde selv forstillet mig to flasker a 75 cl. må jeg det? Det andet spørgsmål: Jeg har et visum fra 1993 med B-1 og B-2 classification multiple indefinitely, ved du om det visa stadigvæk gælder? På forhånd tak for hjælpen – Jill
Personer over 21 år (ikke 18 år, men 21 år), må ifølge de officielle regler toldfrit medbringe op til 1 liter spiritus ved indrejse til USA. Du må dog gerne medbringe flere flasker, men så skal der betales told af det kvantum, som overstiger den 1 liter – i dit tilfælde flaske nummer to. Hvordan det afregnes i praksis, aner jeg ikke, da jeg aldrig har haft spiritus med ind i USA. Men det er de officielle regler. Så må du afgøre med dig selv, om du vil “tage chancen” og lade som ingenting, og “smugle” flaske nummer to med igennem tolden. Du vil næppe blive idømt en voldsom sanktion, hvis du bare spiller uvidende – hvis du overhovedet bliver opdaget. Husk i øvrigt, at flaskerne naturligvis skal ned i den indtjekkede bagage og ikke i håndbagagen, så de ikke bliver konfiskeret i sikkerhedskontrollen p.g.a. reglerne for væske i kabinen. Angående dit visum, så skal du være rigtig glad for det, for man udsteder ikke længere visum på “livstid”. Det er som jeg lige læser det, sådan et, du har. Men da det pas, som visumet sidder i (går jeg ud fra) forlængst er udløbet, skal du medbringe både dit gamle pas, som visumet er indsat i, og naturligvis dit nuværende gyldige pas. Hvis dit gamle pas med dit visum er blevet “gennemhullet” med en hulmaskine – inklusiv selve visumformularen – er visumet desværre ugyldigt. Visumformularen skal – så vidt jeg er orienteret – være intakt uden skader. Derfor skal folk, som har gyldige visum til USA, der kan være gyldige i både 5 og 10 år, været ekstra opmærksomme, når deres pas udløber – og sørge for at det lokale borgerservicekontor ikke laver “ulykker”, når det gamle pas skal gøres ugyldigt. Men det er en helt anden historie. Men hvis du er i tvivl om dit visum, så tjek lige for en sikkerheds skyld med ambassaden.
Vi rejser fra Costa Rica til Danmark med skift i New York. Mine spørgsmål er: Tjekkes al bagage ind hele vejen, eller skal den hentes og tjekker ind igen i NY? Hvordan fungere transit NY? Skal vi igennem immigration, sikkerhed osv. igen, som alle andre, eller har man bare videre til sit næste fly? Kan man købe spiritus i lufthavnen i Costa Rica og få det med igennem i NY eller er det umuligt? Måske har du tidligere svaret, men jer har Ikke kunnet finde det, men en masse anden nyttige information, tak for det. Hilsen Lotte
Lotte, da dine spørgsmål handler om en rejse til Costa Rica, er vi selvsagt uden for USA, så transit delen er ikke et område, jeg beskæftiger mig med. Men umiddelbart giver det ikke mening, at I skal igennem immigrationen i USA, da I jo er i transit, så det tvivler jeg på. Men I skal igennem sikkerhedstjek igen i New York, det er helt sikkert. Da jeg ikke ved, hvilken lufthavn i New York, I skifter fly i, kan jeg heller ikke bidrage med noget praktisk i den forbindelse. Bagagespørgsmålet afhænger af, hvordan din flybillet er skruet sammen, men formentlig er den tjekket ind hele vejen. Der er ikke noget i relation til jeres mellemlanding i USA som gør, at I skal have fat i bagagen. Det med toldfrit spiritus har tidligere givet problemer, når den skal med ombord på fly nr. to efter en mellemlanding i USA. Men om det stadig er tilfældet, kan jeg ikke svare dig på. I øvrigt vil jeg anbefale, at man bør have mindst to timer til transit i New York, uanset om man skifter fly i Newark eller JFK. La Guardia har jeg ingen erfaringer med. God tur under alle omstændigheder.
Hurra for en fin hjemmeside. Ville faktisk komme på besøg i weekenden i Øksnehallen, men er blevet arbejdsramt. Kan så bare glæde sig over, at vi skal over there på torsdag. Har i den forbindelse et lille enkelt spørgsmål. Vi skal til slut på turen flyve indenrigs fra LAX til SFO. Er der nogle oplysninger, man skal give i den forbindelse? Jeg tænker på passager- eller pasoplysninger og lignende? Flybilletterne er købt hos United, og der kan jeg ikke umiddelbart finde oplysninger herom. Håber du har svaret. Mange hilsner fra Peter S. Sørensen, Slagelse
Dejligt med efterår i det vestlige USA. Jeg kan ikke komme i tanke om noget, I skal være særligt opmærksomme på, når I flyver fra Los Angeles til San Francisco. Indenrigsflyvninger i USA plejer at være ren rutine: Det er næsten som at tage toget her i Danmark, dog med sikkerhedstjekket som den store forskel. I USA skal I af med skoene i sikkerhedskontrollen. Lad også være med at gå rundt med en masse småmønter i lommerne. Men ellers kan jeg ikke lige komme i tanke om noget. God tur – både i luften og på jorden!
Jeg skal til USA for at besøge min værtsfamilie i efterårsferien, og har tænkt på at give min værtsfar nogle danske øl, jeg ved godt det er ulovligt at bringe alkohol ind i USA når man er under 18, men det er vel ikke ulovligt at sende det med posten? Og kan de finde på at snuppe det i tolden?
Det lyder som en god ide at give din værtsfar et par gode danske øl 😉 Men som du selv skriver, så er det nok ikke nogen god ide at tage dem med i bagagen, hvis du er under 18 år – selvom det ville være det nemmeste. Så det at sende dem med posten burde være et alternativ – blot de er pakket godt ind, så de kan holde til turen over Atlanten. Jeg har ikke nogen ide om, hvor emsige de amerikanske toldere er, men jeg tvivler på, at de kunne finde på at tage det i tolden. Men jeg kender desværre ikke svaret. Jeg kan kun tage afsæt i, hvad jeg selv ville gøre, og jeg ville ikke være bekymret over at sende fx fem-seks flasker øl med posten til USA – forudsat at de er godt emballeret. Held og lykke med projektet 😉
Aller først mange gange tak for den tid du bruger på denne side. Den er en rigtig stor hjælp i planlægningen af vores kommende rejse. Nu til spørgsmålet, med fare for at det allerede er besvaret. Min kæreste og jeg sidder lige nu og kigger på flybilletter til USA. Planen er at rejse fra AAL til LAX. Som det ser ud, er de billigste billetter via Amsterdam med KLM. Men når vi ikke har en mellemlanding i USA, vil vi så skulle igennem specielle kontroller i Amsterdam? Og hvordan med vores bagage, skal vi have fat i den i Amsterdam, eller bliver denne selv sendt videre? De aktuelle billetter indeholder en 2 timers layover, men er dette nok? På forhånd tak for svar.
To timer i Amsterdam er rigeligt. Amsterdam er en nem lufthavn at finde rundt i og rimelig overskuelig, så to timer er fint. Jeg var selv via Amsterdam i april på vej til og fra Chicago, og det gik fuldstændig uden problemer. I skal heller ikke have fat i jeres bagage i Amsterdam, og der er heller ikke noget “papir arbejde” i Amsterdam – ud over de almindelige check-in formaliteter, så den forbindelse kan I roligt gå efter.
Tak for alle dine gode svar. Vi er en familie på mor, far, to fællesbørn og et delebarn, der gerne vil til USA og Mexico eller Caribien til februar. Skal man flyve til og fra USA via den samme lufthavn? Og er der særlige forholdsregler man skal tage, når man har et barn med, der kun har den ene af sine forældre med? Tak for hjælpen. Vh Pernille
Først lufthavns spørgsmålet: I bestemmer helt og aldeles jeres rejserute ind i og ud ad USA, så hvis forstår jeres spørgsmål korrekt, så er der frit slag, når det gælder lufthavne. I behøver altså ikke benytte samme lufthavn på ud- og hjemrejsen. Dernæst spørgsmålet om delebørn: Svaret afhænger lidt af alderen på barnet: Jo større barnet er, desto mindre er problemet. Når den ene af de biologiske forældre er med, som har forældremyndigheden, så burde det være rigeligt. Men hvis barnet fx har et andet efternavn end de øvrige familiemedlemmer og i øvrigt ikke selv taler engelsk, så kan det være en fordel, at have et brev med fra den anden forælder, som på engelsk bekræfter, at barnet må tage med sin far/ mor til USA på den konkrete indrejsedato. Så er der slet ikke noget at være i tvivl om. Men generelt er det sjældent, at delebørn giver anledning til problemer ved indrejse i USA. Her er Canada efter sigende mere strikse, så jeg tvivler på, at I får nogen problemer – især hvis alle i familien har samme efternavn. Jeg håber, det er svar på jeres spørgsmål.
Tak for en god og informativ website. Du har tidligere skrevet:
Refusion af sales tax til internationale turister: Da sales tax niveauet er ret lavt i USA, er refusion af moms/ sales tax til internationale turister ikke noget, ret mange af staterne gider bøvle med. Jeg kender kun to stater, hvor det er muligt: Louisiana og Texas. Rent praktisk forgår det sådan, at man ved købet fremviser sit pas eller lignende som bevis for, at man er international turist. Så får man udleveret en kvittering, som skal afleveres på et kontor i fx lufthavnen inden afrejse. Jeg gjorde selv forsøget, da jeg for nogle år siden var i Louisiana. Men for det første var det bøvlet at få butikken til at udstede kvitteringen og for det andet tog det for lang tid i lufthavnen at få tilbagebetalt sin moms. Så med mindre der er tale om store beløb, er det ganske enkelt ikke besværet. https://www.highways-usa.com/rejsetips-shopping.
Jeg kan oplyse, at der i Texas er følgende: http://www.taxfreetexas.com/ Vh. Shakil
Jeg giver dig fuldstændig ret i, at kæden hoppede af lige der, hvor lægen henviste mig til apoteket. Jeg vil også forsøge mig igen hos lægen. Jeg synes bare, at det måske kunne være rart for andre at vide, hvad de ryger ud i, når de forsøger at hente oplysninger om medicin og piller. Det er en langvarig proces, som måske ikke giver noget. Venligst Jan.
Jeg vil overveje at skrive lidt om emnet efter din (og et par andres) henvendelser om lige netop den problematik, som åbenbart er svær at få et nøjagtigt svar på. Tak for din feedback 😉
God side du har her, men desværre er der ingen rigtig hjælp at hente hos nogen i forhold til medicin/ piller, når man skal til USA. Jeg har nu forsøgt i to dage og er ikke kommet videre. Først har jeg ringet til den amerikanske ambassade, hvor deres telefonsvarer henviser til en side, der handler om told og skat i USA – som så henviser til ens læge, og eventuelt få skrevet et papir på den medicin, man tager med. Lægen henviser så til apoteket, hvor man så skal gå på nettet og forhånds udfylde et skema enkeltvis per medicin, man tager med. Men nu er det sådan, at det skema opfylder Scheengen aftalen og ikke rejser til USA. Så den medicin, som jeg tager med, fremgår overhovedet ikke på deres liste på apotekets hjemmeside. Der er heller ingen forbudte stoffer i, men de er da for en dels vedkommende receptpligtige. Så jeg ringer til det nummer på hjemmesiden, som apotekerne har, og får at vide, at jeg skal henvende mig hos den amerikanske ambassade. Det var der, jeg startede. Jeg kører i ring. Hjælp, der må da være nogen der ved, om man så bare skal rejse med sine piller/ medicin, og så regne med, at det funker. Venlig hilsen Jan
Imponerende research, du har lavet der. Jeg kender heller ikke svaret, hvorfor jeg ikke har skrevet noget om det på sitet. Jeg tror ganske enkelt ikke, at der er nogen regler på området, for andre før dig er nået frem til nogenlunde samme konklusion – at der ikke findes et præcist svar, hvilket din egen research jo understreger. Der hvor jeg synes, kæden hopper af, er hos din egen læge, der burde kunne finde tid til lige at lave et kort skriv/ brev (på engelsk), hvor han lige kort beskriver de mest “kriminelle” produkter, du har med i medicin/ pille samlingen. Og så ville jeg ikke gøre mere ved den sag. Amerikanerne har traditionelt et “afslappet” forhold til medicin, blot der IKKE er tale om narkotika og eurofuserende stoffer. Det vil være min anbefaling, og så ville jeg ikke gøre mere ved sagen. Nærmere kan jeg desværre ikke komme det. Som du selv er kommet frem til: Det er ingen regler på området, når vi taler indrejse til USA med “almindelig” medicin. Og Schengen pillepasset kan ganske rigtigt ikke bruges ved indrejse til USA.
Nu er der mange der spørger om ting som skal ind i USA 🙂 Hvad når man har købt tøj og sko herover og det skal med hjem? Hvor meget må man tage med til Danmark, uden at skulle betale told o.s.v.? Hilsen Lena
Den toldfrie grænse for indførsel af varer købt i USA er 3.250 kr. Så du kan altså shoppe varer i USA for et beløb svarende til cirka 580 dollars med den nuværende dollarskurs, uden at skulle betale afgifter ved ankomst til Danmark. De præcise regler finder du i artiklen om shopping i USA, under “Indførsel af varer til Danmark” – https://www.highways-usa.com/rejsetips-shopping/
Super side du har lavet her 🙂 Jeg håber du kan hjælpe mig og min veninde, da vi skal mellemlande i JFK lufthavnen i New York og skal spendere hele 15 timer, inden vi skal med vores næste fly til Atlanta. Da vi lander kl. 15 amerikansk tid i New York, kunne vi vildt godt tænke os at komme et smut ind til Midtown, Manhatten og bruge et par timer og få aftensmad der. Tror du at det er muligt for os, at forlade lufthavnen og tage på vores lille tur, uden problemer? Vores baggage skal jo chekes ind til vores slutdestination fra København. (Vi skal til Nigaragua og flyver fra Atlanta til Managua), så vi kommer ikke til at have andet med os end vores håndbaggage. Jeg håber du har nogle gode råd, så vores 15 timers lange ventetid i New York, kan blive lidt lettere 🙂 Mvh. Mette
Der er ikke noget i vejen for, at I snupper en hurtig tur ind på Manhattan, i jeres ventetid på det næste fly, når I nu har så god tid – og kun har jeres håndbagage. Jeg har ingen personlige erfaringer med at tage en smuttur ind til Manhattan fra nogle af New Yorks lufthavne. Og bortset fra min mellemlanding i Newark i november sidste år på vej mod Texas, er min erfaring med New Yorks lufthavne meget begrænset. Det er naturligvis helt op til jer selv, at sørge for, at I når flyet igen videre fra JFK, så sørg for at have noget elastik i jeres rejseplan og tag hensyn til myldretidstrafik og den slags – afhængig af, hvornår på dagen, I skal være tilbage i JFK. I skal jo også gennem hele sikkerhedsdelen igen, når I vender tilbage fra jeres lille bytur. Men rent “juridisk” er der ingen problemer med at tage en smuttur. Jeg er lidt rusten på transport mulighederne fra JFK og ind til Manhattan og retur – herunder rejsetiden. Men jeg ville afsætte en lille time, for at være på den sikre side. Hver vej vel at mærke. God smuttur til Manhattan!
Hej Mette, hvis I tager en taxa fra JFK og til et hotel på Manhattan, er der en fast pris på turen på cirka 40$. Så bare husk navnet på et hotel i nærheden af det, I vil se. Så skulle I være klar til Manhattan.
Nu har jeg rejst en del, men har aldrig prøvet at rejse med skift før. Så hvordan og hvorledes foregår det: Jeg skal skifte i London til mod flyet mod Miami.. Skal jeg finde min bagage, og så ellers checke ind igen i London? Eller sørger de for min bagage og check in? Hvordan og hvorledes??? Det er sikkert logik for dig, men jeg skal afsted lige om snart, og er virkelig nervøs. Mvh Cecilie 🙂
Der er ikke noget at bekymre sig over. Bagagen bliver tjekket ind hele vejen til Miami, så du skal ikke tænke på bagagen i London. Jeg går stærkt ud fra, at der er tale om en samlet flybillet, så din flybillet er købt som en samlet flybillet fra Danmark til Miami. Men det er langt de fleste billetter, og så skal du ikke tænke på din bagage i London. God tur!
Fantastisk hjemmeside med masser af gode tips 🙂 Vi er et ungt par, der rejser til USA for første gang, og vi har lidt svært ved at tyde flyveselskabernes hjemmesider. Vi skal flyve med US Airways til Las Vegas (vi har to mellemlandinger), og vi er i tvivl om, om vi må have en kuffert med hver på rejsen – eller vi kommer til at punge ud, når vi står i lufthaven, for én af kufferterne? Kan du svare os på, om det koster at tjekke ind i lufthavnen? Vi er en af de uheldige, der er blevet bonnet for 79 dollars for vores ESTA, er der noget at gøre ved det? Mvh fortvivlede Rebekka
For at starte med det sidste spørgsmål først: Jeg skal ikke kunne sig, om I kan få jeres 79 dollars igen. Det afhænger af flere forskellige ting, bl.a. hvilket website I har benyttet, og om de tilbyder refundering af gebyret eller alternativt, hvilket kreditkort I har betalt med. Personligt ville jeg ikke bøvle med det. Sket er sket, og selvom det er ærgerlige penge at komme af med, så skal I jo trods alt betale mindst 14 dollars, så I har “kun” betalt 65 dollars for meget – eller cirka 360 kroner. Og I får næppe hele beløbet refunderet, da det officielle gebyr jo er 14 dollars, som alle skal betale – inklusiv det firma, I har købt jeres ESTA-godkendelse gennem. Nu til den gode nyhed: I skal ikke betale noget for noget for jeres første kuffert, og I må naturligvis have en kuffert med hver – som er gratis. Jeg går ud fra, at den flyvning vi taler om, er en flyvning fra Danmark/ Europa til Las Vegas med to mellemlandinger undervejs. Undervejs skal I så flyve med US Airways på en eller flere af strækningerne. Men da der er tale om en international flyvning, så kan hver person tage en kuffert gratis med hele vejen, da flyvningen betragtes som en sammenhængende flyvning hele vejen fra Danmark til Las Vegas. Så selvom US Airways og stort set alle andre amerikanske flyselskaber ganske rigtigt tager betaling pr. indtjekket kuffert på indenrigsflyvninger, skal man altså ikke betale dette beløb, når jeres indenrigsflyvning i USA indgår som en del af jeres samlede rejse fra Danmark til USA. Så pak I bare en kuffert hver (maks 23 kg). Rigtig god tur til USA!
Tusind tak for svaret. Det hjalp os rigtig meget, og lettede en del på bekymringerne!! 🙂 Det er første gang, vi er på egen hånd udenfor Europa, og vi er meget glade for at der er folk som dig, der vil give sig tid til at svare på vores spørgsmål, når vi ikke synes at kunne finde hjælp andre steder 🙂 Kan du give os et link til den officielle ESTA hjemmeside? – så vi kan benytte den næste gang. Mvh Rebekka
Den officielle ESTA-side, som bl.a. er dansksproget, finder via dette link – https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html. Som fingerregel kan man sige, at hvis prisen for en ESTA-godkendelse IKKE er 14 dollars, så er der noget galt, og I er sandsynligvis landet på en “pirat” side, som tager langt højere priser end den officielle pris på 14 dollars. Tak for jeres ros af Highways-USA.com 😉
Efter at man har ophold sig i USA i 90 dage, skal man så udeblive fra USA i 90 dage før man kan rejse tilbage?
De 90 dage har ikke noget at gøre med, hvor lang tid der skal gå, før du må rejse ind i USA igen. Det må du i princippet gøre allerede dagen efter, du er rejst ud, hvis du skulle have lyst. Så der skal ikke 90 dage fra du er rejst ud af USA til du kan rejse ind i USA igen. Det er der ingen regler for. Men dit indrejsemønster skal være naturligt. Så hvis man rejser ind i USA igen meget kort tid efter, at man er rejst ud af landet – og man i øvrigt har opholdt sig i lang tid i USA i den foregående periode – fx tæt på de 90 dage – vil man sandsynligvis blive ekstra grundigt tjekket, når man rejser ind igen, da amerikanerne så kan få mistanke om, at man måske arbejder i landet eller noget andet, som et ophold uden visum i USA ikke giver ret til. Men der er ingen regler for, hvor længe der skal gå mellem hver indrejse i USA.
Vedrørende immigrations- og paskontrol i Toronto: Har læst at man skanner sit pas og venter, og bliver kaldt enkeltvis op. Vi rejser 4 sammen, og den ene kan ikke tale meget engelsk, ikke nok til at klare immigrationen alene. Hvordan klarer vi bedst dette, vil du tro?
Jeg ved ikke præcis, hvordan man gør i Toronto, men det ville undre mig, at en af jer ikke kunne få lov til at hjælpe den person, som ikke er så skarp i det engelske. Jeg tror ikke, I behøver bekymre jer: Jeg er ret sikker på, at den ikke-engelsk kyndige kan få en af jer andre til at hjælpe sig, og at reglerne i jeres tilfælde godt kan bøjes lidt. Det sker jævnligt, at folk med begrænsede engelsk kundskaber rejser ind i USA, så jeg ville ikke være bekymret. God tur!
Hej Henrik – tak for en super hjemmeside. Vi er netop hjemkommet fra USA. Efter at havde stået i lang kø ved indrejsekontrollen i Atlanta, fik vi oplyst, at vi med et ESTA, som var benyttet før og uændret pas, kunne gå udenom køen og “tjekke ind” via selvbetjeningsautomater. Er det noget nyt, og har alle lufthavne den mulighed? (Det kan spare megen tid). Venlig hilsen Bo
Det er rigtig fint, at I nævner jeres oplevelse i Atlanta. Og I har helt ret i, at det er en helt ny procedure, som er indført i juni i udvalgte lufthavne, hvor der traditionelt er mange internationale ankomster. Den nye procedure med selvbetjenings automater er et forsøg på at nedbringe ventetiden ved ankomst til USA for internationale turister og forretningsfolk fra Visa Waiver lande – altså de lande, hvor landets statsborgere ikke skal have visum, men kan nøjes med med en ESTA-godkendelse. Så det er det, I har oplevet i Atlanta. Jeg kan ikke lige huske, hvor mange lufthavne systemet benyttes i, men det er kun en håndfuld eller to, da man stadig er i en forsøgsperiode. Jeg skal nok skrive lidt mere om dette nye tiltag inden længe 😉
De indrejse papirer, du skriver om, er det dem, som bliver omtalt I-94/I-94W, altså arrival/ departure cards? Og et spørgsmål mere: Når jeg er gået igennem immigration i JFK, skal jeg så gentage processen i San Francisco, når jeg flyver dertil fra New York en uge efter? Hilsen Anders
Hvis det er de indrejse dokumenter, jeg omtaler som den grønne formular i artiklen, så er der tale om I-94W dokumentet, som også kan kaldes arrival/ departure card. Det grønne kort bruges i øvrigt stadigvæk, hvis man rejser ind i USA over land fra fx Canada. I det tilfælde behøver man nemlig ikke have nogen ESTA-godkendelse – den er “kun” nødvendig, når man ankommer med rutefly eller fx krydstogtsskib. Angående immigrationen, skal du kun gennem immigrationen i New York. Flyrejsen til San Francisco er en helt almindelig indenrigsflyvning, så her er der ikke nogen immigrationsproces efter ankomsten til San Francisco.
Jeg står og skal til Delaware på lørdag for at besøge min gamle værtsfamilie (jeg var au pair i 2011-2012 og var også på besøg sidste år). På denne rejse kunne jeg godt tænke mig at medbringe en flaske dansk alkohol (Cuba Pineapple) til mine søde værtsforældre, og derfor tænker jeg om det overhovedet er tilladt, at jeg køber det, inden jeg når CPH lufthavn, og så stopper den ned i min indtjekkede bagage? Der er tale om en flaske på 700ml med 30% vol. På forhånd tak 🙂
Personer på 21 eller derover år må medbringe op til en liter alkohol til USA, uden at skulle betale skat eller told. Det er helt uvedkommende, hvor du køber den pågældende flaske henne – det afgørende er blot, at du får den placeret i den indtjekkede bagage, da flasken jo ikke må medbringes i håndbagagen. Men vær opmærksom på aldersgrænsen på de 21 år. Hvis du var au pair i 2011/ 2012, er du næppe meget over 21 år. Og da den generelle myndighedsgrænse i USA er 21 år – og ikke 18 år som her i Danmark, kan du altså ikke medtage alkohol af nogen art, hvis du er under 21 år. Ihvertfald ikke lovligt 😉
Mange tak for det hurtige svar og for en god hjemmeside med masser af brugbare råd! 🙂 Jeg blev heldigvis 21 år, da jeg var derovre, så jeg er 23 år nu, så den del skulle gerne gå helt fint 🙂
Tak for formidling af rigtig meget god information. Vi er en lille gruppe der skal til USA i august. Vi mellemlander i Toronto på både ud- og hjemrejse. Du skriver at man allerede i Toronto bliver mødt af USA’s kontrolsystem. Betyder det, at man også i Toronto skal hente sin indtjekkede baggage og have det med gennem kontrollen, for så at aflevere det igen? Eller er det kun i lufthavne i USA at man skal det ved mellemlandinger?
Tak for jeres ros af Highways-USA. Nu har jeg lige haft fat i Air Canada, for jeg kom selv i tvivl om, hvorvidt I går gennem den amerikanske told i Toronto. Men det gør I. Det er altså ikke kun immigrationen, men også toldkontrollen, der foregår i Toronto. Men Air Canada har sidste år indført et nyt gennemlysnings system af al bagage, og derfor slipper man for selv at skulle hente sin kuffert og tage den med gennem tolden, når man rejser via Toronto. Samme system har lufthavnene i Montréal og Vancouver i øvrigt indført, så hvis man flyver via Toronto, Montréal eller Vancouver og videre til USA, så slipper man altså nu for at skulle hente sin indtjekkede bagage ved mellemlandingen i Canada.
Er der krav om, hvor lang tid man skal være væk fra USA, før man kan søge tilbage eventuelt igen via ESTA? Vi har bøvl med at få godkendt en visa ansøgning, da opholdet ikke rigtig passer ind i de kategorier, der er.
Som jeg forstår jeres spørgsmål, så kan I ikke rigtigt finde en visum kategori, der passer til jeres rejsetype, som I forsøger at søge visum til. Og derfor overvejer I nu indrejse via en ESTA godkendelse? Hvis det er korrekt forstået, så er svaret, at der som udgangspunkt ikke er nogen begrænsninger på antallet af indrejser til USA med afsæt i en gyldig ESTA godkendelse. Men rejsemønstret skal være “naturligt”, uden at der er nogen specifik beskrivelse af, hvad naturligt er i denne sammenhæng. Sagt med andre ord: Hvis de amerikanske indrejsemyndigheder har en mistanke om, at en person med ESTA-godkendelse arbejder i USA – måske p.g.a. meget længe ophold i USA efter hver indrejse, så kan man blive afvist. Jo oftere, man rejser ind i USA via en ESTA-godkendelse, og jo længere man opholder sig i USA ved hver indrejse, desto mere mistænksomme bliver de i indrejsekontrollen, hvis man ikke har et visum. Det undrer mig i øvrigt lidt, at I ikke kan finde et visum, der passer til jeres rejseformål, for der er adskillige visum kategorier at vælge mellem. Men der er altså ikke nogen spærretid på, hvor længe der skal gå fra man rejser ud af USA efter et “ESTA-ophold” indtil man igen kan rejse ind i USA på fx samme ESTA-godkendelse. Jeg håber, at det er svar på jeres spørgsmål.
Da vi var i USA for 4 år siden, fik vi at vide i Aalborg Lufthavn, at vi først så vores bagage igen i San Francisco efter skift i København og Toronto. Det kom derfor bag på os, at vi allerede skulle have fat i vores kufferter i Toronto, og det var et held, at vi opdagede det. Er det normalt, at man skal havde fat i sin kuffert i den første lufthavn, man lander i i USA, for at få den gennem told, inden man flyver videre indenrigs? Vi skal til USA igen til august og flyver Billund-Las Vegas med mellemlanding i Amsterdam og Detroit. Vi flyver med Delta Air Lines hele vejen, men vi er i tvivl om, om vi skal have fat i vores bagage allerede i Detroit?
I skal ganske rigtigt gennem tolden i Detroit med jeres bagage, inden I flyver videre til Las Vegas. Det er altid den første lufthavn i USA, man lander i, man går gennem tolden – og altså ikke nødvendigvis den lufthavn, hvor rejsen slutter. Og da amerikanerne har en fremskudt post i Toronto, kan man også komme ud for det i Canada. I Nordamerika betragtes flyvninger mellem USA og Canada i nogle sammenhænge som indenrigsflyvninger, og det gælder lige præcis i det tilfælde der. Så forbered jer på, at I skal hilse på bagagen i Detroit, selvom jeres destination er Las Vegas. Det er også i Detroit, at I skal gennem immigrations- og paskontrollen.
Jeg står og skal studere i USA, og til det fortæller du, at man skal udfylde en hvid formular, som omhandler ophold i USA. Får man denne udleveret i lufthavnen, eller hvordan? Mvh Cecilie
Jeg er faktisk rigtig glad for, at du stiller lige netop det spørgsmål. For jeg kan glæde dig med, at den omtalte hvide formular er afskaffet. Det blev den i efteråret 2013. Indtil da skulle man udfylde formularen, når man rejste ind i USA med et visum i passet. Men nu har amerikanerne alle relevante oplysninger elektronisk, så den behøver du ikke bekymre dig om. Når du skriver, du skal studere og nævner den hvide formular, går jeg ud fra, at du har fået et visum til USA. Jeg skal nok lige få rettet detaljen i min artikel. Men det er altså ikke noget, du behøver bekymre dig om mere – fandt jeg selv ud af i november, da jeg selv rejste til Texas på mit pressevisum, og ikke skulle udfylde formularen. Hav et rigtigt godt studieophold i USA 😉
Hej Henrik – kan kun være enig med alle, der har rost din side, den er fantastisk. Min mand og jeg står for at skulle til USA (Chicago) i august, og jeg har et spørgsmål om naturmedicin. Har du erfaringer med, hvordan man ser på det i USA? Det er for at holde maven i orden på turen. Har det altid med, når vi rejser andre steder, og har aldrig oplevet problemer med at få det ind i andre lande. På forhånd tak – Lise
Tak for jeres ros 😉 Angående indførsel af medicin og ting i samme afdeling, så er det ikke noget, jeg har egne erfaringer med. Men jeg tvivler på, at det vil give jer problemer i USA, når det heller ikke har givet anledning til problemer i andre lande. Som jeg lige husker det, så lyder en generel anbefaling vedrørende medicin og lignende, hvis man kan medbringe lidt dokumentation (på engelsk) om, hvad det er for noget (natur)medicin, I har med, så vil det kunne være en hjælp, hvis der skulle opstå spørgsmål. Men jeg har aldrig hørt om problemer i forhold til at medbringe medicin eller lignende produkter til USA, så jeg tvivler på, at problemet overhovedet vil opstå. EU pille pas til receptpligtig medicin er i øvrigt mig bekendt ikke noget, der kan benyttes ved indrejse i USA. Her er anbefalingen i stedet, at ens læge eventuelt lige laver en kort skrivelse, der beskriver medicinen. Men det er slet ikke aktuelt i jeres tilfælde. Jeg håber, I kan bruge mit svar. Apropos Chicago, lancerer jeg i disse dage min nye guide til Chicago – her kan I muligvis finde inspiration til jeres ophold i byen – https://www.highways-usa.com/chicago/
Tak for hurtigt og brugbart svar. Det er ikke noget problem at finde text på engelsk på produktet. Lyder godt med lidt guide til Chicago, også selvom vi kun har to hele dage i byen, før vi kører videre.
Håber du kan hjælpe. Har søgt og søgt, men kan ikke finde svar på mit spørgsmål. Jeg skal bo i USA i et år som au pair og medbringer derfor nogle gaver til børnene. Kender du regler med hensyn til, om de må være pakket ind i gavepapir ved indrejse, eller om de skal ‘uindpakkede’. Mega hjælpsom side ellers, tak! Venligst Cecilie
Tak for din ros af Highways-USA. Anbefalingen er som udgangspunkt, at man ikke pakker gaver ind, når man indfører varer til USA fra fx Danmark, da tolderne jo skal have mulighed for at tjekke de pågældende varers værdi, hvilket selvsagt kun kan lade sig gøre i uindpakket tilstand. Når det er sagt, vil gaver til børnene i din værts familie nok være at betragte som i småtings afdelingen, går jeg ud fra. Så det er slet ikke sikkert, at de vil udgøre noget problem, hvis der er tale om legetøj eller noget i den retning. Så i dit tilfælde ville jeg nok tage chancen og pakker gaverne ind hjemmefra. Jeg håber, du kan bruge mit svar. Rigtig god tur!
Rigtig god ide med denne side! 😉 Jeg vil lige høre om du ved, om det er billigst at bestille indenrigsbilletter i selve lufthavene i USA? Vi er 4, der skal afsted fra NYC til Miami. Vi skal fra Miami på krydstogt, og vi er usikre på, hvornår vi er hjemme med cruisen, da der kan forekomme forsinkelser. Vi har tænkt os at bestille enkel tur til Miami fra NYC og købe en retur i Miamis Lufthavn. VH Gulbin
Køb en returbillet fra starten af. Skibene er sjældent forsinket, det der tager tid er at komme fra borde medmindre man vælger selv at “slæbe” kufferterne fra borde så kan man godt komme rimeligt tidligt af.
Jeg er helt enig med Finn Petersen. Jeg kender godt nok ikke ret meget til krydstogter, men jeg ville personligt også vælge at købe billetten hjemmefra, da det sandsynligvis vil være langt billigere end at købe den i Miami. Og så vil jeg personligt også helst have den slags ting på plads hjemmefra frem for at skulle bøvle med det på hjemvejen.
Hej Henrik, skal lige høre om du har nogen erfaring med, om man må medbringe chokolade i sin håndbage fra LAX til Danmark, i dette tilfældet snakker vi om næsten 5 kg, eller skal det pakkes ned i kufferten? Mvh Michael
Der er ikke nogen forbud mod at tage chokolade med op i kabinen som håndbagage. Så din udfordring består mest i, om du vil slæbe fem kilo chokolade med op i kabinen – afhængig af, hvor meget håndbagage du i øvrigt har med dig, og om din håndbagage – inkl. 5 kilo chokolade – kommer til at veje eller fylde så meget, at du overskrider flyselskabets regler for, hvor meget håndbagage (vægt og rumfang) du må have med op i kabinen. Men set fra en sikkerhedsvinkel, burde chokoladen ikke volde dig problemer. Jeg ville dog personligt nok smide den i kufferten og checke den ind, så du ikke skal slæbe rundt på de 5 kilo, hvis du fx skal skifte fly undervejs.
Hej Henrik, kan du fortælle om de 90 dage, man må opholde sig i USA under Visa Waiver Programmet, er inklusiv eller eksklusiv rejsedagene frem og tilbage (altså fra København til Sacramento eksempelvis)? Mvh Sidse
Ja, de 90 dage inkluderer samtlige dage, som du er i “kontakt” med USA – altså både indrejsedatoen og udrejsedatoen. Så der kan ikke spares noget på den konto. Men hvis du rejser til USA fra en anden verdensdel, og du starter din rejse dagen inden, men først ankommer til USA dagen efter – altså efter midnat – er det naturligvis den dato, hvor du sætter fod på amerikansk grund, som er første dato i forhold til de 90 dage i Visa Waiver Programmet.
Hej Henrik …og andre, der måtte have information omkring dette emne. Vi skal til USA den 13. maj, og jeg glæder mig. Men jeg får en del medicin. Og noget af det vil jeg kunne købe i håndkøb herhjemme, men hvordan finder jeg ud af hvad der er håndkøbsmedicin i USA? Har søgt og søgt – nogen god side at kigge på? Jeg slipper for en del udgifter til pillepas, hvis det kan købes derovre. Desuden vil det være rart at vide, hvad man kan få derovre uden recept, hvis behovet skulle opstå. På forhånd tak 🙂
Jeg håber, at nogen af de andre brugere herinde kan hjælpe dig. For vi er ovre i et område, som jeg intet kender til. Så jeg sætter min lid til, at andre kan hjælpe dig med et svar. God tur under alle omstændigheder 😉
Hej Henrik, vil for det første gerne lige sige, rigtig fed side, som er let tilgængelig og nem at finde rundt på 🙂 Vil først gerne lige høre om, at når jeg er inde USA og har styr på de første 40 dage, vil det så give mig problemer at mine sidste 20 dage ikke er planlagt fast? Derudover vil jeg gerne lige høre, om du kender til indenrigsrejse reglerne? Altså når jeg er kommet igennem paskontrol, når jeg lander første gang, om jeg så gerne må gå ind i en lufthavn og rejse med et fly til et andet sted i USA uden det giver problemer (Tænker på Hawaii) ? 🙂 Sidst tænkte jeg på, om du kender noget til om, de også kører med de der last minute rejser i lufthavnen, eller er det en god ide at bestille fly hjemmefra ? 🙂 Venlig hilsen Stephan 🙂
Hej Stephan, tak for din ros af Highways-USA – er glad for, at du nemt kan finde rundt herinde. Du har skrevet et par gange tidligere, uden at du har fået svar. Årsagen er, at jeg svarer kun på spørgsmål, hvor et “rigtigt” navn fremgår – helst både for- og efternavn. Da dine tidligere spørgsmål kun indeholdt initialer, kom det ikke på. Hvis jeg skal bruge tid på at svare på et spørgsmål, fortrækker jeg, at der er en “rigtig” person i den anden ende. Det er ikke for at være på tværs, men jeg får ekstremt mange spørgsmål, og jeg har kun i begrænset omfang mulighed for at svare på dem. Det betyder også, at der ikke er nogen svar garanti herinde. Endelig skal alle indlæg og spørgsmål godkendes af mig – ihvertfald første gang, at en person bidrager med en kommentar eller et spørgsmål. Der er min garanti mod spam, som alle seriøse websites desværre tæppebombes med. Derfor den ekstra ventil, så jeg kan kontrollere, hvad der kommer på. Og nu til dine spørgsmål:
– Nej, det er ikke noget problem, at du har en løs plan for dine resterende 20 dage af dine i alt 60 dage i USA. Alt behøver ikke være planlagt til mindste detalje. Det som immigrations officeren måske kan vælge at spørge ind til, det er om du har penge nok med til hele opholdet. Jo længere ens ophold varer i USA, desto mere interesserede bliver immigrationen i, om man har penge nok med til opholdet, da du jo ikke må arbejde i USA. Men at du ikke har planlagt de sidste 20 dage af dit ophold, burde ikke være noget problem – bare du har en returbillet hjem efter de 60 dage. Angående at flyve videre til fx Hawaii, så er Hawaii eller Alaska jo en del af USA – selv disse to stater ikke er “forbundet” med de andre 48 andre stater, så nej, det er ikke noget problem. En flyvning til Hawaii er at betragte som en hvilken som helst anden indenrigsflyvning i USA. Angående last minute billetter, så er det ikke noget jeg kender til. Jeg kan ikke afvise, at nogle flyselskaber har sådanne last minute billetter i lufthavnene, men jeg har aldrig hørt om det. Endnu en gang tak for din ros af Highways-USA – og er glad for, at du endelig fik svar på dine spørgsmål. Rigtig god tur til USA 🙂
Det var lige det jeg vil hører her på en skøn solskinsdag 🙂 Mange tak for du tog dig tid til at svarer og jeg forstår dig fuldt ud hvad angår spam osv. Jeg blev klogere og er endnu et skridt videre til at være rejseklar. Altid rart med nogen som kan hjælpe når man står lidt på uklar vand 🙂 Din side bliver flittigt benyttet – keep up the good work 🙂 Ha en dejlig dag.. 🙂
Hej Henrik, fantastisk side du har! Jeg har fundet rigtig mange gode ideer og råd, efter rigtig mange timer på siden 🙂 Jeg rejser fra 3. – 31. Juli på en større tur til USA med mine to børn (10 og 13), som bringer os til Washington – hvor vi opholder os den 4. juli, Niagara Falls i Ontario, Minneapolis, Breinard (Minesota), San Francisco, San Simeon, Los Angeles, San Diego, Lake Havasu, Gand Canyon, Page/Lake Powell og slutter i Las Vegas. Jeg er meget spændt på indrejsekontrollen… For 2 år siden var vi i transit i Miami på vejen til St. Croix, her tog det os næsten 2 timer at komme igennem den første tjek! Så var det med at rubbe neglene og finde vores bagage (hvilket faktisk gik forbavsende let, virkede nærmest som en formalitet, at man selv skulle flytte bagagen til det nye bånd), igennem nyt sikkerhedstjek og indtjekning til fly. Her nåede vi kun lige akkurat vores fly. Det var med sved på panden, da vi endelig sad i flysæderne! På vejen retur var vi igen i Miami, kørte videre til Orlando og fløj hjem fra Miami, her oplevede vi ingen problemer overhovedet, så vi har sikkert bare været uheldige. Nå, men mit spørgsmål går på, du skriver, at man kan “forny” sin ESTA godkendelse, vi fik naturligvis en sidst vi var på de kanter, vi har dog fået nye pas siden da, så pasnumrene er jo ikke de samme mere, kan vi stadig gøre brug af denne mulighed?
Tak for din ros af Highways-USA.com – den tager jeg gerne imod 😉 Når I har fået nyt pas, skal I have en ny ESTA-godkendelse til 14 dollars pr. person. I kan IKKE benytte en tidligere ESTA-godkendelse, selvom det eventuelt er under 2 år siden, at I fik den. Det med fornyelsen, som du er inde på, handler om, at man kan “genbruge” sin ESTA-godkendelse, hvis man rejser til USA igen flere gange inden for den 24 måneders periode, som ESTA-godkendelsen er gyldig – med samme pas. Men når man får et nyt pas, bliver ESTA-godkendelsen ugyldig, og man skal have en ny. I kan altså ikke “forny” jeres gamle ESTA-godkendelse, der var tilknyttet gamle pas – men skal have nye ESTA-godkendelser, der passer til jeres nye pas og tilhørende pasnumre.
Tak for dit svar 🙂 Tænkte nok det var tilfældet. Heldigvis husker jeg det som rimelig nemt at ansøge…
Hvis man skal ha’ en ret så kostbar ukulele (der i øvrigt er produceret i USA) til USA for at blive repareret, og man finder det mest sikkert, selv at håndbære den derover og bringe den tilbage igen. Vi taler om en ukulele, der har en værdi af cirka 22.000 kr. kan man så “bare” tage den gennem tolden i USA som håndbagage og gøre det samme, når man skal hjem igen…?? Vi har styr på toldprocedurerne ud og ind af Kastrup, hvor vi får lavet behørige tolddokumenter, så dette er for at ha’ styr på, hvordan vi skal gøre i USA, når den skal ind og så ud igen, når vi skal hjem med den…?? Glæder mig til at høre nærmere. Med venlig hilsen Rikke Kofod
Jeg er ikke 100 % inde i de amerikanske toldregler i forhold til din situation, som ligger lidt ud over, hvad “almindelige” ferierejsende har behov for i forhold til indrejse i USA. Nu har jeg lige researchet lidt på sagen, og som jeg læser informationen på nedenstående website, så bør du overfor de amerikanske toldere kunne dokumentere, at ukulelen ikke skal blive i USA, men skal retur til Danmark efter reparation. Du skal med andre ord dokumentere, at der ikke er tale om en gave, men at du ledsager instrumentet til USA p.g.a. dens værdi – og at du tager den med ud af landet igen efter reparation. Og så skal den muligvis skrives på den blå toldseddel, som du får udleveret ombord på flyet. Men her må du igen lige nærlæse, om den i kraft af sin værdi falder indenfor ting, som skal skrives på sedlen. Det er ikke sikkert, da du jo skal have den med tilbage til Danmark igen. Men tag selv et kig på nedenstående link. Jeg håber, du kan bruge mit svar – http://www.foreignborn.com/visas_imm/entering_us/3customsinfo-nonres.htm
Hej Henrik, jeg skal til Ojai og Solvang i Californien her den 12. maj, og her til morgen tænkte jeg på forskellige ting i forbindelse med udlejningsbil, ESTA, kørekort med videre – jeg er 75 ved afrejse. Til min overraskelse fandt jeg din side, og må sige at den er dog fantastisk – foreløbigt er der ikke noget spørgsmål, jeg ikke har fået svar på. TAK for en super site. I øvrigt er rejsen en foræring fra en tidligere ansat, som nu har et firma i Ojai – og i Solvang er det en fætter, som er en af “founding fathers” af byen, og som nu er omkring de 90.
Hej Gorm, tak for din ros af Highways-USA.com. Jeg er glad for, at min information er dækkende, jeg gør hvad jeg kan, for at holde styr på de mange forskellige muligheder og udfordringer, der er i forbindelse med rejser til USA. Jeg er lige selv kommet hjem fra Chicago, og kan som et lille kuriosum glæde dig med, at du slipper for at tage skoene af i sikkerheds kontrollen, når du skal retur til Danmark. Personer over 75 år skal nemlig ikke længere af med skoene, som alle andre voksne passagerer skal det, når man går gennem den amerikanske afrejselufthavn. Sjovt nok skal man ikke af med skoene, hvis man flyver fra Europa direkte til sin slutdestination i USA. Men på hjemvejen må man af med skoene i sikkerheds kontrollen – hvis man er over 12 år (tror jeg det er) og under 75 år. God tur til Solvang og Californien.
Hej Henrik. Super god side. Vi skal til New York med Lufthansa. Vi mellemlander i Dusseldorf Tyskland og hjem med mellemlanding i Frankfurt. Vi lander i Newark Lufthavn New York. Vi vil bestille en vogn. Men hvor lang tid tager det cirka at komme igennem lufthavnens sikkerhedskontrol og bagage? Når vi skal hjem er det fra JFK. Hvor længe inden afrejse skal man være i lufthavn? På forhånd tak. Mvh Mie
Hej Mie, det er meget svært at svare på, hvor lang tid immigrationen tager, da det kan variere fra dag til dag og tidspunkt til tidspunkt, men forvent mindst en time. Og så skal I være i JFK mindst to timer inden afrejse, vil jeg anbefale. Hilsen fra Springfield, Illinois, hvor jeg sidde lige nu – derfor det korte svar. Se i øvrigt svaret fra Finn Petersen herunder 😉
Hvor hurtigt det går med at komme igennem immigration og customs, afhænger af hvor mange andre fly, der lander nogen lunde samtidig. Vi påregner normalt cirka 1 – 1,5 time! Hvorfor i øvrigt bestille en vogn? Der er masser af taxaer ude foran, alternativt tag toget til Manhatten 😉
God og overskuelig hjemmeside, som jeg desværre først faldt over, EFTER at jeg havde købt mine flybilletter. Vi er 4 mennesker, der skal rejse til Orlando den 28 juni. Vi har et flyskift i Charlotte, North Carolina. Vores transit i lufthavnen er sølle 1 time og 45 minutter, og eftersom at bagagen ikke automatisk bliver flyttet med fra udenrigsfly til indenrigsfly, skal vi også over og checke den ind igen. 2 af os har ikke været i USA før, så de skal igennem billede og fingeraftryksmøllen. Det bliver desværre meget hektisk. Har du større kendskab til Charlotte International Airport end jeg har? Hvor højt på skalaen over travle/ store lufthavne ligger den i?
Tak for din ros af Highways-USA, Patrick. Jeg har aldrig været forbi Charlotte i North Carolina som flypassager, så jeg har ingen personlige erfaringer med lufthavnen. Charlotte var tidligere hub for U.S. Airways, som nu er fusioneret med American Airlines. Jeg er dog ikke så pessimistisk i forhold til jeres transit tid: Små to timer burde være nok til at komme gennem immigration og toldkontrol, og så videre til jeres fly mod Orlando. Når du skriver, at I skal checke ind igen, så tror jeg du mener, at I skal hente jeres bagage og gå gennem toldkontrollen i Charlotte – og så ellers smide den over på et nyt transportbånd, der så fragter den ud til jeres næste fly. Det er en proces alle ankommende internationale passagerer skal igennem i den første lufthavn på amerikansk eller canadisk grund. Men det plejer at gå rimeligt smertefrit, så det er altså ikke helt så tidskrævende, som det lyder. Jeg går ud fra, at jeres flybillet er en “samlet billet” hele vejen fra Danmark til Orlando. Så hvis ovenstående er tilfældet, så bør I kunne nå jeres videre flyforbindelse i Charlotte.
Selv tak, især din gennemgang af Florida Keys fik os til at tage en 4-dags tur til Key West. Vi kan slet ikke vente. Jeg ved faktisk ikke, hvordan det foregår med bagagen, da jeg aldrig har mellemlandet i USA på vej ind i USA. Jeg troede, at vi skulle over og checke den ind igen ved at stå i en lang kø, som ved normalt bagage check-in? – men jeg kan forstå at vi ‘bare’ skal smide den over på et andet bånd? Det letter da noget af bekymringen. Er der en deadline for, hvornår man skal have smidt din bagage over på det bånd? Billetten er en sammenhængende ja, og det er US Airways både til USA og efter mellemlandingen. Charlotte International Airport virker som en meget overskuelig lufthavn, så jeg krydser fingre for at alt går vel. Man er jo desværre også afhængig af, at det går smertefrit for de personer foran en selv i køen.
Vi skal en tur til USA, og vi vil høre, om det er i orden at tage et glas sild, lagkagebunde og mexicanske pandekager som begge dele er vacumpakket?
Lagkagebunde og mexicanske pandekager kan I uden problemer tage med til USA. Sildene er jeg lidt mere i tvivl om, da vi her i ovre i “kød” afdelingen, og fersk kød er mig bekendt ikke noget, amerikanerne er så vilde med. Men det er jo ikke værre, end I kan tage chancen – og hvis ikke, der er nogen, som brokker sig, ja så er den jo ikke længere. Men jeg kender ikke lige svaret, når det gælder et glas sild 😉
Hej tak for dit svar. Vil du tro jeg skal skrive det på toldsedlen? Mvh. Birthe
Det må du lige tjekke, når du sidder i flyet. Jeg vil umiddelbart vurdere, at vi er ovre i bagatel-afdelingen, men tjek den præcise formulering på sedlen, når du sidder i flyet.
Hej Henrik, tak for en informationsrig hjemmeside! Jeg har et spørgsmål, som jeg håber, du kan hjælpe mig med at få svar på. I påsken i år skal jeg på studietur til Rusland (Moskva og Sankt Petersborg). I juli vil jeg gerne til USA for at besøge en veninde og rejse lidt rundt. Men jeg er usikker på, om jeg vil få problemer med indrejse i USA p.g.a. det lidt anspændte forhold der er mellem de to lande. Tror du det vil blive et problem? Har forgæves prøvet at finde information på nettet. På forhånd tak.
Du behøver ikke være bekymret. Vi lever i en international verden, hvor folk rejser rundt over hele verden. Masser af forretningsfolk rejser jævnligt til både USA og Rusland, så den problematik, hvor en eller flere rejser til Rusland kunne give problemer i forhold til indrejse i USA, den hører heldigvis fortiden til – dengang Rusland hed Sovjetunionen. Det eneste land, jeg umiddelbart kan komme i tanke om, der måske kunne give problemer i den retning, er Nordkorea. 😉 Jeg skal lige tilføje, at ovenstående svar baserer sig på min helt egen holdning til tingene, men jeg er stensikker på, at et stempel i passet fra Rusland ikke vil give problemer ved indrejse i USA. Alt andet ville komme meget bag på mig. Så tag du bare til Rusland i påsken.
Iran stempel er heller ikke særlig attraktivt hos immigration
Tusind tak for det gode og fyldestgørende svar 🙂
Hej! Rigtig spændende og brugbar side! Jeg har lige et spørgsmål om indrejsen i USA: Den blå toldseddel du omtaler, hvilke værdier er det man skal skrive der? Og skal man også skrive adressen, hvor man skal overnatte på, på denne seddel? På forhånd tak 🙂
Hvis du medbringer kontanter til USA svarende til en værdi på over 10.000 dollars, skal det opgives på toldsedlen (Customs Declaration), som du udfylder i flyet på vej til USA. Almindelige turister kommer sjældent op i de beløbs størrelser, så det er næppe relevant. Desuden skal du opgive adressen, hvor du overnatter den første nat i USA. Det er ikke udspecificeret, at det skal være den adresse, du overnatter den første nat, men i praksis er det den adresse, man oplyser.
Udover det nævnte skal der også oplyses hvad der efterlades i USA og værdien herpå.
Tror vist mest de tænker på gaver !
Vi er 3 personer, der skal til USA, min mand får meget medicin og har en sovemaske til natten. Han mener at have læst et sted, at man kan ringe til nogen ??care?? et usa nr. Så vil der være en behjælpelig med at komme hurtigere gennem tolden og videre med det næste fly, er det rigtigt. Vi har lavet medicin pas. På forhånd tak Anette
Jeg kender desværre ikke noget til om den omtalte ordning. Jeg har aldrig hørt, at der skulle findes en sådan ordning, så jeg skal ikke kunne sige, om den findes eller ej. Så jeg kan desværre ikke svare på jeres spørgsmål.
Hej Henrik, et lille spørgsmål som jeg håber jeg kan få besvaret. Er kommet til at skrive mit mellemnavn i min Esta application, skal jeg så lave en ny eller er det ok? På forhånd tak
Amerikanerne er ret vant til “problemer” med mellemnavne, så det burde ikke være noget problem. Men det er selvfølgelig helt afgørende, at både dit fornavn og dit efternavn optræder i ESTA ansøgningen. Så hvis dit mellemnavn optræder på bekostning af enten fornavn eller efternavn, ville jeg lave en ny ansøgning. Det koster trods alt “kun” 14 dollars. Jeg er i øvrigt i tvivl om, hvorvidt systemet vil acceptere flere ESTA godkendelser med afsæt i det samme pasnummer. Men det må du lige tjekke, hvis det skulle blive aktuelt.
Hej Henrik, mange tak. Der står både fornavn og mellemnavn (og efternavn hvor det skal stå), så håber ikke det giver problemer.
Vær opmærksom på at benytte det officielle, småkedelige ESTA-site. Her er prisen 14 dollars / stk. Er man usikker på webadressen og Googler “ESTA”, dukker der et hav af “formidlings” og “hjælpe”-sites op. Hvorvidt de rent faktisk virker, skal jeg lade være usagt, men fx tager det påfaldende flot designede esta.dk 79 dollars / stk. som tak for deres hjælp og formidling…
God pointe, Stefan. Nogle af ESTA “snyde” siderne har et meget professionelt udseende, og det er nærmest en hel industri at lade uvidende brugere betale betydeligt mere end de officielle 14 dollars. Jeg er dog ret sikker på, at hvis man har været uheldig og betalt langt mere for sin ESTA godkendelse, er godkendelsen stadig gyldig til indrejse i USA. Alt andet ville være rent bedrageri, og jeg har ikke hørt historier om, at folk har fået udstedt “falske” ESTA godkendelser. Så selvom man måske har betalt 79 dollars eller mere for sin ESTA godkendelse hos en af de uofficielle formidlere, så er indrejsegodkendelsen stadig gyldig. Bemærk i øvrigt, hvad der står nederst med meget små bogstaver på mange af disse websites, fx: “Legal Disclaimer: esta-america.org is a private information website not affiliated with the United States Government.”
Blot til oplysning i forhold til, hvis man som jeg dummer sig og hopper på en af formidlingssiderne. Kræv pengene retur. Jeg opdagede min fejl, da pengene blev trukket på kontoen, og skrev straks til formidlingssiden. I løbet af få timer havde jeg pengene retur.
Hej Henrik, min mand og jeg skal til USA i august 2014. Vi har siddet og kigget på diverse indrejsepapirer og er lidt i tvivl om følgende: På et af dokumenterne spørges der, om man har været anholdt. Tilbage i 2012 blev min mand fejlagtigt anholdt, fordi en p-vagt mente, at han havde villet køre vedkommende ned. Der blev aldrig rejst sigtelse i sagen, faktisk endte samme P-vagt med en påtale. Men vi er nu meget i tvivl om, hvad vi skal skrive på min mands indrejse papirer og om ovenstående kan give problemer i forhold til vores ferie. Bedste hilsner
Jeg ville overhovedet ikke nævne noget om din mands korvarrige anholdelse tilbage i 2012. Som du selv skriver, så er sagen en bagatel, og den har overhovedet ingen relevans i forhold til jeres rejse til USA. Der er trods alt en bagatel grænse, og den må siges at træde i kraft i jeres tilfælde. Spørgsmålet om man har været anholdt går mere på, om man har været straffet eller i konflikt med loven på anden måde. Og har man udstået sin straf og efterfølgende fået vasken tavlen ren på sin straffeattest, skal det heller ikke nævnes i forbindelse med en ESTA-godkendelse. Og der er I jo slet ikke i nærheden af at have været, så lad være med at nævne noget om den lille episode – det er en ren bagatel, og har ingen relevans i forhold til jeres ESTA-ansøgning. God tur!
Hej Henrik, super side du har lavet her 🙂 Vi står og skal rejse til USA om 4 uger med vores datter på 6 måneder. Vi havde tænkt at medbringe følgende i de kufferter vi checker ind: Mælkerstatningspulver (også i håndbagagen), frugtmos på glas og mad på glas (kartoffel/ ris med diverse kød og grøntsager i). Må vi det, når det nu er checket ind, og glassene er forseglet? Der er jo kød og frugt i (om end jo ikke decideret frisk). Mvh Tina
Jeg vil ikke umiddelbart være nervøs for, at I overtræder nogle regler om indførsel af frugt og kød til USA. Der er jo tale om konserverede varer som jeg forstår det. Og det amerikanerne er nervøse for, er især frisk frugt (i særdeleshed citrusfrugter) og så visse typer af fersk kød. Forsejlet babymad på glas i konserveret form bør ikke være noget problem, når forsejlingen ikke er brudt og der i øvrigt er tale om produkter med udførlig produktbeskrivelse på glassene. Der er en høj tolerancetærskel når det gælder mad til babyer og småbørn, så jeg ville ikke være nervøs. Mælkeerstatnings pulver er jeg heller ikke nervøs ved, da der jo er tale om ferskvarer. Blot I sørger for at alle madvarer er i deres originale emballage. I forhold til ankomsten til USA og toldkontrollen er jeg lidt mere i tvivl om, hvorvidt I skal opgive jeres medbragte babymad på tolddokumentet, som I udfylder ombord på flyet. Her må I lige nærlæse, hvad der skal opgives. Men jeg kan ikke forestille mig, at jeres konserverede frugtmos m.v. vil give jer problemer ved ankomsten til USA. Men undgå endelig at medbringe frisk frugt og fersk kød til USA. God tur!
Tusind tak for dit svar 🙂 Hverken rejsebureauet eller flyselskabet har været i stand til at afklare det for mig, så jeg var ved at løbe tør for ideer til hvem jeg kunne spørge. Men så er det godt jeg opdagede, at man kunne stille spørgsmål til dig på denne side – den har jeg nemlig flittigt brugt i min forberedelse til turen 🙂
Hej Tina, jeg er nysgerrig, om I vil oplyse, hvordan det gik? Så kan I hjælpe andre i samme situation. På forhånd tak :0)
Hej Henrik, først vil jeg selvfølgelig gerne rose din meget fine hjemmeside, som jeg bruger mange timer om ugen på at klikke rundt på.. Jeg har et spørgsmål: Vi rejser 3 uger til Las Vegas i maj. Må vi godt tage rugbrød og remoulade med? Og hvis vi må, skal vi så fortælle det på noget tidspunkt på nogle af de sedler vi skal udfylde? Håber du kan hjælpe med svar.
Hej Ulrik, tak for din ros af Highways-USA. I må gerne tage både rugbrød og remoulade med til USA. Rugbrød står ikke på den “sorte liste”, og det gør et produkt som remoulade heller ikke – mig bekendt. Så I kan uden problemer tage begge dele med til USA. Men gør jer selv en tjeneste, og pak det ned i den kuffert, I checker ind, så I ikke tager det med i håndbagagen. Og I skal ikke udfylde noget i forhold til toldformularen i relation til jeres madvarer, når det er rugbrød og remoulade, vi taler om. Der er i begge tilfælde tale om, hvad amerikanerne betragter som “tørprodukter”, så det bør ikke give jer nogen problemer – blot I medbringer både rugbrød og remoulade i deres originale emballage. Det er ting som kød, fisk og frisk frugt, der kan få toldkontrollen op i det røde felt – men ikke rugbrød. God tur!
Hej Henrik. Du lyder som en der liiige kan hjælpe mig. Vi rejser til San Francisco kort før jul, opholder os i byen i 2 døgn, kører derefter i lejet bil til San Diego for at holde jul og nytår med familie. Et familiemedlem har købt Mega muset porcelæn her i DK, som hun gerne vil have vi fylder en kuffert med og tager med. Vi skal selv ha lidt julegaver med og selvfølgelig tøj mm til ca 3 uger. Mit spørgsmål går på det Mega musel porcelæn. Skal det ikke fortoldes? for efter hvad jeg har fundet frem tilk må man som turist kun indføre for USD 100 uden indfortoldning. Er det ikke korrekt. På forhånd tusind tak for hjælpen.
Hej Jane, du er den første, som spørger ind til indførsel af varer til USA i den sammenhæng, du nævner der, så jeg er ikke 100% inde i reglerne. Men nu har jeg lige lavet en hurtig søgning, og er kommet frem til nogenlunde samme resultat, som dig selv: Ja, du kan indføre gaver toldfrit til USA, så længe gaverne holder sig under en værdi på 100 dollars. Her taler vi om gaver/ varer, der ikke har noget med alkohol, tobak eller lignende at gøre. Overskrider gaverne en værdi på sammenlagt 100 dollars, skal man betale 10 % i afgift for den del af gavernes værdi, som overstiger 100 dollars. Desuden er der en grænse på 1.000 dollars: Hvis gaverne sammenlagt overstiger en værdi på 1.000 dollars, så træder der nogle andre afgiftsregler i kraft, men det har jeg ikke sat mig ind i, da jeg går ud fra, at I holder jer under de 1.000 dollars sammenlagt. Det er i øvrigt alle voksne personer, der hver kan medbringe en gave til en værdi af op til 100 dollars afgiftsfrit. Men der skal være tale om “enkeltgaver”: To voksne kan altså ikke medbringe EN GAVE til en værdi af 200 dollars – men gerne TO GAVER til hver 100 dollars uden at skulle betale afgift. Man skal i øvrigt ikke medregne værdien af personligt udstyr som tøj, toiletsager, personlig elektronik, etc, som er en del af ens personlige udstyr til brug under opholdet i USA. Med andre ord skal I kun medregne julegaver og porcelæn, når I laver regnestykket. Og det er altså kun den del af disse varer, som overstiger en værdi på 100 dollars, som I skal betale afgiften på 10 % af. Og så anbefales det i øvrigt IKKE at pakke gaverne ind på forhånd, da tolderne jo skal have mulighed for at tjekke jeres varer. Det er nok især relevant, hvis I helt åbenlyst slæber masser af pakker med til USA, der kan overstige værdien på de 100 dollars. Jeg har ingen personlige erfaringer med gaver i forhold til indrejse i USA, så jeg aner ikke, hvor nidkære tolderne er omkring udstedelser af afgifter. Jeg håber det giver mening. Hvis I selv vil læse videre, kan I gøre det på dette webside – læs afsnittet om “Gift Exemptions” – http://www.foreignborn.com/visas_imm/entering_us/3customsinfo-nonres.htm
Hej Henrik, Jeg skal 4 uger til det vestlige USA. Jeg har gluten allergi og er lidt usikker på hvordan jeg klarer det “over there”. Derfor overvejer jeg at tage 300 gr, kerneblanding og 300 gr, glutenfri mel med i en plastikboks i min kuffert og så bage nogle knækbrød hos nogle venner jeg skal besøge. Så har jeg da lidt brød jeg må spise. Men må jeg indføre det? Tusind tak for din hjælp.
Hej Anni, du må uden problemer medtage de produkter til USA, som du nævner der. Så længe der er tale om ikke animalske produkter som kød, fisk samt frisk frugt, er det ikke noget problem at indføre det i USA. Det er først, når vi taler om kødprodukter, at det kan give problemer. Men lad for god ordens skyld dine produkter blive i den oprindelige emballage. Så er det langt nemmere at forklare, hvis du af den ene eller anden grund skulle blive spurgt. Jeg mener ikke umiddelbart, at du skal opgive sådanne “tørprodukter” til eget forbrug på den indførsels seddel, som du afleverer til toldkontrollørerne, når du går gennem tolden. Så lad være med at skrive dit mel på sedlen – det er det nemmeste – med mindre, at det utrykkeligt står på sedlen. Og det mener jeg ikke, men jeg kan ikke lige huske det. Når det er sagt, har de store amerikanske supermarkeder alverdens ting på hylderne. Jeg er næsten stensikker på, at de også har glutenfrie produkter. Noget andet er så at finde dem i de rigtige butikker. God tur! 😉
Hej Henrik. Jeg har købt billetter (United) og har ca. 2 timer til hvert skift – 1. skift i Toronto 2. skift i Chicago – slut Las Vegas. Er det tid nok? og hvordan står jeg stillet hvis jeg ikke når mit fly. Kan jeg få hjælp til at nå fra det ene fly til det andet i de forskellige lufthavne. Jeg kan se at Chicago lufthavn er mega stor, men har fundet et kort over deres terminaler, kan man hjemmefra selv forberede sig på terminalskift. Malene Løvgreen
To timer til hvert skift burde være nok. Jeg sørger altid selv for, at der er cirka to timer til at skifte i, ikke mindst i en stor lufthavn som Chicago O’Hare, hvor jeg faktisk en gang har oplevet at miste et fly – og ufrivilligt måtte tage en ekstra overnatning på et lufthavnshotel i Chicago. I det tilfælde var det faktisk netop United fra Las Vegas, som gjorde, at jeg ikke nåede SAS-fly hjem fra Chicago. Årsagen var i øvrigt dårligt vejr, så det var “force majore”. I det konkrete tilfælde var der ingen hjælp at hente fra United, der reelt var totalt ligeglade. Så jeg måtte selv – fra Chicago – få SAS til at ombooke mig til en anden afgang, så jeg endte med at flyve via Wien med Austrian… Det korte af det lange af, at hvis du mister flyet, afhænger dine hjælpmuligheder af flyselskabets venlighed og din egen rejseforsikring, der skal dække en eventuel ekstra overnatning. Men situationen afhænger helt, hvad der er årsag til, at man mister sit fly – er min erfaring. Men nu skal vi jo ikke tage sorgerne på forskud, for så skal man blive hjemme 😉 Med to timer i dels Toronto, som er rimelig overskuelig og dels i Chicago, burde du uden problemer kunne nå dine fly på både ud- og hjemturen. Men det er i øvrigt altid en god ide, at prøve at have så få flyskift som muligt på sin flyrejse. Selv skifter jeg “normalt” kun en gang på mine egne rejser – hvis jeg ikke er så heldig, at jeg kan flyve direkte. På samtlige rejser til USA de sidste tre-fire år, har jeg kun skiftet fly én gang mellem København og min slut destination i USA. Jeg gider ganske enkelt ikke skifte fly to gange – det er for bøvlet, koster for meget tid og øger risikoen for, at man mister sin bagage, mister et fly eller bliver forsinket på anden vis. Men med to timer som “buffer” skal det nok gå. God tur endnu engang 😉
Endnu en gang, tusind tusind tak for dine gode råd og svar. Det er 2 gang jeg skal af sted, og kontra dine mange rejser over det meste af USA, ja så lære du jo lidt med tiden.. 🙂 Jeg håber at alt go karma er med mig den dag, og så må jeg tag 1 time af gangen. Men der er tusind spørgsmål som rumler rundt i hovedet på en, derfor har jeg brugt din side utroligt meget. Men du har været en stor hjælp. God tur til dig også når du i nov. skal til Texas.
Hej Malene, selv tak. Er glad for, at du kan bruge mine råd. Jeg tror ikke, du behøver at være specielt nervøs – i langt de fleste tilfælde går tingene helt efter bogen. Nyd turen!
Hej Henrik, hvad vil du mene er passende tid, som man skal regne med ved sit første stop i USA? Synes stadig, der godt kan gå lang tid med immigration o.s.v. ved den første mellemlanding i USA.
Jeg vil sørge for, at der mindst er to timer at gøre godt med, når man mellemlander i USA for at flyve videre med indenrigsfly. Da man både skal igennem paskontrol/ immigration og efterfølgende toldkontrol, går der nemt en time med de formaliteter. Så jeg vil personligt ikke have mindre end to timer til mellemlandingen, når man rejser ind i USA. Tidsforbruget er dog meget forskelligt, afhængig af tidspunktet på dagen, lufthavnens størrelse og valg af rejsedag. I den modsatte retning – altså ud af USA – kan man godt nøjes med mindre til mellemlandinger – fx halvanden time – da der her ikke er nogen nævneværdige formaliteter ud over sikkerhedskontrollen. Jeg håber, det er svar på dit spørgsmål.
Hvordan er reglerne for indførelse af medicin i USA, kan ikke finde det nogle steder?
Jeg kender desværre ikke de præcise regler for indførelse af medicin til USA. Men jeg har lige læst på en blog, at nogen får deres egen læge til at lave en beskrivelse af deres medicin på engelsk, og så medbringer man så dette brev, så tolderne kan se det ved indrejsen i USA. De pågældende havde aldrig oplevet nogen problemer ved indrejse i USA, heller ikke selvom der blev medbragt sprøjter og andet udstyr. Udenrigsministeriet har nogle retningslinjer i forhold til rejser i Schengen-landene. Her anbefales det, at man får lavet et såkaldt pillepas til visse typer af medicin. Muligvis kan den løsning også benyttes ved indrejse i USA, hvis din medicin er omfattet af reglerne for pillepas. Men læs mere på Udenrigsministeriets hjemmeside, hvor der står mere om medicin på rejsen – http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/
Hvad er din erfaring med flyskift i Washington D.C.? Jeg skal på en måneds rejse Coast to Coast på egen Harley i september. Skal flyve hjem fra Chaleston via Washington D.C. SAS har solgt mig en billet, hvor der i forvejen var kort skiftetid. Nu har de ændret rejsen, så jeg kun har en time. Jeg ringede til SAS der fortalte, at jeg egentlig kommer 25 min senere til lufthavnen, end jeg skal. Men de ville ikke ændre billetten uden et højt gebyr, da jeg stadig har en time, og det er deres minimumsregel. Jeg har dog rejst en del, og min erfaring siger mig, at det når man ikke, med så kort skift. Jeg fatter ikke, at SAS hellere vil have udgiften på at indkvartere mig osv. i stedet for at sørge for, at jeg når mit fly hjem. Bortset fra det, så er det en god side, du har her. Mange hilsner Hans Nicolaisen, Horsens
Hej Hans, tak for din ros af Highways-USA. USA fra kyst til kyst på egen Harley – det lyder ret lækket 🙂 Jeg har ikke selv nogen erfaring med flyskift i lige Washington Dulles, som SAS flyver til og fra. Jeg har kun fløjet til Washington med SAS, hvor byen var slutdestination for mig. Men du har ret i din bekymring: Washington Dulles er en ret stor lufthavn, og der skal ikke gå meget galt, før man misser flyet. Den gode nyhed for dig er, at det ikke er nær så tidskrævende at komme ud af USA, som det er at komme ind i landet. Så i den sammenhæng går det lidt nemmere, og da du er i transit i Washington, burde det gå ret nemt. Men sikkerheds kontrollen slipper du jo ikke uden om, og her smutter der nemt 10-15 minutter, hvis man er uheldig. Så jeg krydser fingre for, at det lykkes dig at nå flyet hjem, så du ikke får en ufrivillig overnatning i Washington. Selv strandede jeg i Chicago for nogle år tilbage, hvor jeg også skulle hjem med SAS – her var det en returflyvning fra Las Vegas, der trak så meget ud, at jeg ikke nåede flyet i Chicago – i det tilfælde var det United, som var forsinket. Jeg håber, du kan bruge mit svar – rigtig god tur tværs over USA!