Ford Mustang garanti på billeje i USA

Masser af danskere drømmer om at få lov til at få udleveret nøglerne til en Ford Mustang, når de skal på kør-selv ferie i USA. Men langt de fleste må nøjes med drømmen. Det er nemlig ikke specielt mange Ford Mustangs i bilparken hos de amerikanske udlejningsfirmaer. Det er dog muligt at få Ford Mustang garanti på de amerikanske landeveje. Læs hvordan.

Ford Mustang eller tilsvarende biltype…
Når du søger efter udlejningsbiler i USA, vil du jævnligt støde på fotos af fx Ford Mustangs. Og hvem vil ikke gerne cruise rundt i en lækker Ford Mustang på fx Highway 1 i Californien.

Der er bare lige det MEN ved projektet, at der i beskrivelsen står, at det KAN være en Ford Mustang – eller en tilsvarende biltype. De tre små ord ”…eller tilsvarende biltype” betyder, at du langtfra har nogen garanti for, at der holder en Ford Mustang og venter på dig, når du skal afhente din udlejningsbil i fx en amerikansk lufthavn.

Og i praksis vil du opdage, at det kan være mere end svært at få fingre i en af de eftertragtede Ford Mustangs, da de hører til blandt de mest populære bilmodeller hos de amerikanske udlejningsfirmaer.

Ford Mustang garanti hos Hertz
Vil du være næsten 100 % sikker på, at du rent faktisk får en Ford Mustang – eller en tilsvarende drømmebil – tilbyder Hertz Mustang garanti. Vælger du at leje en bil fra Hertz’ såkaldte Adrenaline Collection, er du garanteret, at du rent faktisk får den bilmodel, som du har lejet hjemmefra.

Dermed er du næsten sikker på, at du kommer til at sidde bag rattet i en Ford Mustang. Og ikke bare en Ford Mustang, men en Ford Mustang GT Premium udstyret med V8 motor. Når jeg skriver ”næsten”, er det fordi Hertz trods alt tager forbehold for pludseligt opstående skader på en lejet bil eller andre uforudsete hændelser. Så der er altså ikke 100 % garanti, men noget der ligner.

Adrenaline Collection omfatter også en stribe andre klassiske biler: Hvad med fx at prøve kræfter med en Corvette Convertible eller en Chevy Camaro SS Convertible? Også her er der næsten 100 % garanti for, at det er den valgte model, du får udleveret nøglerne til. Skulle uheldet være ude, kan du være sikker på, at alternativet heller ikke er kedeligt.

Også i Hertz Dream Car Collection er der model garanti: Her hedder bilmærkerne alle noget med enten BMW, Cadillac, Jaguar, Mercedes eller Porsche.

Men inden dine tænder begynder at løbe i vand, så vær lige opmærksom på, at aldersgrænsen for alle disse biler er 25 år uden undtagelse. Desuden giver det sig selv, at dagspriserne for disse biler er noget højere, end når du når lejer standardbiler. Til gengæld er den digitale SiriusXM Satellit Radio inkluderet i lejen – det er den ikke på standardbilerne, hvor det skal tilkøbes.

Se udvalget af bilmodeller i Hertz Adrenaline Collection

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

4 svar til “Ford Mustang garanti på billeje i USA”

  1. Hej Henrik, min kone og jeg skal på en tur til Californien, Arizona og Utah. Total 17-18 dage med start omkring den 1. september. Vi starter i San Francisco et par dage og derefter Highway 1 til Santa Barbara. Vi har ikke den store lyst til Los Angeles og i særdeleshed trafikken. Mit spørgsmål går på, om du har nogen erfaringer med at skifte lejebil undervejs? Jeg tænker cabriolet på Highway 1 og en SUV resten af vejen. Jeg har meldt mig ind i Hertz klubben, da de jo har denne “Mustang garanti”, og jeg kan se, at de har flere kontorer nord for L.A. Resten af turen byder på Death Valley, Las Vegas, Grand Canyon, Monument Valley, Yosemite og tilbage til San Fransisco.

    • Det er ikke noget problem at skifte udlejningsbil undervejs. Eneste ulempe er, at I måske kommer at betale dobbelt for en enkelt dag, da bilen jo lejes i 24 timers perioder. Så I gør klogt i lige at time afleveringen sådan, at I afleverer jeres første bil, inden I bevæger jer over i en ny 24 timers periode. Hvis I fx henter den forventede Ford Mustang kl. 10.15 på den første udlejningsdag, bør I returnere bilen inden kl. 10.15 på afleveringsdagen, da I ellers skal betale for helt døgn mere. Og så bør I lige tænke lidt over, at I ikke vælger en “lille” udlejningslokalitet, når I skal skifte bil – for så er udvalget af forskellige modeller i samme bilkategori jo større. Når det er sagt, har jeg faktisk på det seneste oplevet, at jeg ikke frit kunne vælge bil hos Hertz inden for den bilklasse, jeg har valgt på forhånd. Hertz udvælger i nogle tilfælde en konkret bil til jer, som holder i en bestemt bås. Og så er det altså den konkrete bil, I skal have – og ikke den i nabobåsen (i samme bilklasse), selvom den måske kunne se sjovere ud, have en anden farve, eller hvad ens referencer nu kunne være. Andre udlejnings selskaber giver frit valg inden for samme bilkategori. Men pointen er altså, at det som udgangspunkt bør være uproblematisk at skifte bil undervejs.

  2. Interessant med Mustang-garanti, men gælder det også cabriolet-versionen? Når jeg taster ind hos Hertz, får jeg blot billede af en W6-model med fast tag. Skal starte Route 66-turen i Chicago til sommer, men skal først opleve 4th of July uden billeje. Har du nogen erfaring med om denne Mustang-garanti også gælder ved leje fra Chicago Downtown, hvor udvalget plejer at være mindre?

    • Jeg ved ikke, om Mustang garantien også omfatter cabriolet-udgaven. Det kan jeg ikke garantere dig. Heller ikke spørgsmålet om der også er Mustang garanti fra en Downtown-lokalitet, kan jeg svare dig på. Generelt anbefaler jeg, at man afhenter sin udlejningsbil i lufthavnen, hvis man har mulighed for det, da man så typisk har langt flere bilmodeller at vælge mellem, end hvis man afhenter på en downtown-lokalitet. Desuden er åbningstiderne langt bedre i lufthavnene – typisk 24 timer i døgnet – i modsætning til de lokale kontorer.