RentalCars.com – billeje i USA med RentalCars.com

RentalCars.com er den kække dreng i klassen, når det gælder formidling af billeje i USA og Canada. Engelske RentalCars har kun været på det danske marked i nogle få år, men har erobret store markedsandele på billeje i USA og Sydeuropa. RentalCars formidler udlejningsbiler, men har ikke egen bilpark. De udlejer i stedet biler, som de “rigtige” biludlejningsfirmaer ikke selv kan udleje til normalpris, og udlejer så disse biler.

Billeje i USA med RentalCars.com

Lave udlejningspriser med RentalCars
rentalcars_logo_240x68RentalCars hører til en af de billigste formidlere af billeje, og RentalCars, der indtil 2012 hed E-biludlejning, er især gode til at have lave listepriser. Som hos alle andre biludlejere får du fri kilometer, ansvarsforsikring, skadesforsikring og tyveriforsikring, når du lejer bil via RentalCars. Første tank benzin er dog normalt ikke inklusiv hos RentalCars.

Forsikring mod selvrisiko
Når du lejer bil gennem RentalCars.com, skal du være opmærksom på, at der en selvrisiko på skadesforsikringen, og at det lokale biludlejningsfirma kan opkræve et depositum fra dit kreditkort, når du afhenter bilen. Dette beløb vil så blive frigivet/ refunderet/ tilbageført, når du returnerer bilen uden skader. Men hvis der er skader på bilen ved returnering, vil du selvsagt ikke få beløbet refunderet.

Du kan dog købe en såkaldt “Fuld Ulykkes Forsikrings Godtgørelse” hos RentalCars, så du undgår at selvrisikoen. Dog vil dit depositum stadig blive trukket fra dit kreditkort af den lokale biludlejer i USA. Men du vil få refunderet selvrisikoen af RentalCars efter hjemkomst, når du har dokumenteret dine udgifter overfor RentalCars. Bemærk også, at selvrisiko-forsikringen ikke dækker ting som dæk, ruder, forsvundne nøgler, m.v. Her skal du selv dække udgiften.

Mange danskere har prøvet RentalCars.com
En del danskere har gjort sig erfaringer med RentalCars.com i bl.a. USA de sidste par år, og mange kunder har været tilfredse. Man skal dog huske, at når man først er i USA, er det RentalCars’ amerikanske samarbejdspartner, der står for supporten – det vil sige de etablerede udlejningsselskaber som Hertz, Avis, Thrifty, Alamo. Derfor er det disse selskabers kundeservice – og ikke RentalCars – der skal have ris eller ros, hvis man får brug hjælp i forbindelse med billejen i USA – fx i forbindelse med udlevering af bilen, ved vejhjælp, bytte af defekte biler eller lignende.

Highways har blandede erfaringer med RentalCars
Jeg har i flere tilfælde benyttet RentalCars til billeje i USA. I de fleste tilfælde har der ikke været problemer, men for et par år siden afhentede jeg en udlejningsbil i Minneapolis hos en af RentalCars’ partnere. Dette udlejningsfirma viste sig at have kontor langt fra selve lufthavnen, og ikke ved lufthavnsterminalen som de fleste andre udlejningsselskaber. Informationen om netop den omstændighed havde RentalCars glemt at oplyse mig om. Det var lidt kikset, men ellers har jeg ikke oplevet problemer. RentalCars har i øvrigt siden fået en ny lokal partner i Minneapolis.

Kundesupport på skandinavisk og engelsk
Når det gælder RentalCars’ skandinaviske kundesupport, som sidder i England og ikke i Danmark, har flere kunder oplevet lange svartider på telefonen eller besvær med at komme i kontakt med support medarbejderne, også pr. e-mail. Du kan i øvrigt ikke ringe til RentalCars’ gratis danske telefonsupport fra din mobiltelefon. Kun fastnet telefoner kan bruges. RentalCars vil nemlig ikke vil betale opkaldsafgift for mobiltelefoner. Så kunder med en dansk mobiltelefon kan altså IKKE benytte det gratis supportnummer.

Husk at læse det med småt
Konklusionen er altså, at RentalCars har nogle af markedets laveste priser. Men som altid så får man, hvad man betaler for. Så husk at læse det med småt. Du kan også opleve, at RentalCars’ kundesupport pr. telefon foregår på skandinavisk eller engelsk – da supportafdelingen som nævnt sidder i England.

RentalCars er i øvrigt en del af engelske rejsekoncern TravelJigsaw, der også omfatter bl.a. hotelportalen Booking.com. Indtil 2012 hed RentalCars i Danmark i øvrigt E-biludlejning, men skiftede så navn til det mere internationalt klingende RentalCars.com

Billeje i USA med RentalCars.com

Læs mere:
Billeje i praksis – kørsel, brændstof, GPS
Overblik over forsikringer på billeje i USA
Envejsleje gebyrer på billeje i USA og Canada
Udlevering af lejebiler i USA – tips ved afhentning

Bemærk: Jeg optjener provision fra de forskellige biludlejningsfirmaer, hvis I vælger at reservere billeje via Highways-USA.com. Bemærk at prisen for jer som kunder er den samme, uanset om I vælger at booke jeres billeje via Highways-USA.com eller andre kanaler. Den optjente provision bliver brugt til nye reportagerejser, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com

Henrik Lange fra Highways-USA.com

er en af Danmarks mest erfarne rejsejournalister, der har en unik ekspertviden om USA og Canada. Henrik har kørt USA tynd i udlejningsbiler og rejst rundt i motorhome i USA og Canada flere gange, og blev i 2012 kåret til Årets Rejsejournalist i Danmark. Han deltager hvert år på den store amerikanske rejsemesse, International Pow Wow (IPW) og er uddannet fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

3 svar til “RentalCars.com – billeje i USA med RentalCars.com”

  1. Jeg har lige lejet bil 4 uger hos Alamo igennem Rentalcars. En Jeep grand cherokee. Der bliver reserveret 400 dollars på mit kort, når jeg henter bilen. Beløbet oplyste Rentalcars mig om inden, jeg lejede den, da jeg var i telefonisk kontakt med dem.

  2. Tak for en meget informativ side. Vi skal til Californien i august og overvejer at leje en bil via Rentalcars. Men vi kan ikke rigtigt se, hvad det depositum du nævner, er på. Har du en idé om, hvad depositummet er, når man lejer en bil i mellemklassen i 17 dage? Venlig hilsen Rasmus Vind

    • Tak for jeres ros af Highways-USA. Angående depositum, så har jeg lige ændret det lille ord “vil” til “kan”, således at der nu står at “det lokale biludlejningsfirma kan opkræve et depositum”. Jeg er nemlig ikke sikker på, at det er samtlige biludlejningsfirmaer i USA, som opkrævet dette depositum, men nogle gør, så derfor forbeholdet. Og depositumet kan garanteret ændre sig fra biludlejningsfirma til biludlejningsfirma, så jeg kan ikke give jer et præcist beløb på, hvad depositummet er. Det er ved at være et års tid siden, jeg sidst lejede bil via RentalCars, og jeg mindes ikke præcist, om der var et depositum inkluderet i den forbindelse. Så jeg bliver jer svar skyldig, men I bør kunne få oplyst beløbet, når I afhenter jeres bil i USA. Men som jeg lige husker det, så mener jeg ikke, beløbet er højere end 250 dollars eller noget i den retning. Nærmere kan jeg desværre ikke komme svaret lige nu og her.