RentalCars.com er den kække dreng i klassen, når det gælder formidling af billeje i USA og Canada. Engelske RentalCars har kun været på det danske marked i nogle få år, men har erobret store markedsandele på billeje i USA og Sydeuropa. RentalCars formidler udlejningsbiler, men har ikke egen bilpark. De udlejer i stedet biler, som de “rigtige” biludlejningsfirmaer ikke selv kan udleje til normalpris, og udlejer så disse biler.

Billeje i USA med RentalCars.com

Lave udlejningspriser med RentalCars
rentalcars_logo_240x68RentalCars hører til en af de billigste formidlere af billeje, og RentalCars, der indtil 2012 hed E-biludlejning, er især gode til at have lave listepriser. Som hos alle andre biludlejere får du fri kilometer, ansvarsforsikring, skadesforsikring og tyveriforsikring, når du lejer bil via RentalCars. Første tank benzin er dog normalt ikke inklusiv hos RentalCars.

Forsikring mod selvrisiko
Når du lejer bil gennem RentalCars.com, skal du være opmærksom på, at der en selvrisiko på skadesforsikringen, og at det lokale biludlejningsfirma kan opkræve et depositum fra dit kreditkort, når du afhenter bilen. Dette beløb vil så blive frigivet/ refunderet/ tilbageført, når du returnerer bilen uden skader. Men hvis der er skader på bilen ved returnering, vil du selvsagt ikke få beløbet refunderet.

Du kan dog købe en såkaldt “Fuld Ulykkes Forsikrings Godtgørelse” hos RentalCars, så du undgår at selvrisikoen. Dog vil dit depositum stadig blive trukket fra dit kreditkort af den lokale biludlejer i USA. Men du vil få refunderet selvrisikoen af RentalCars efter hjemkomst, når du har dokumenteret dine udgifter overfor RentalCars. Bemærk også, at selvrisiko-forsikringen ikke dækker ting som dæk, ruder, forsvundne nøgler, m.v. Her skal du selv dække udgiften.

Mange danskere har prøvet RentalCars.com
En del danskere har gjort sig erfaringer med RentalCars.com i bl.a. USA de sidste par år, og mange kunder har været tilfredse. Man skal dog huske, at når man først er i USA, er det RentalCars’ amerikanske samarbejdspartner, der står for supporten – det vil sige de etablerede udlejningsselskaber som Hertz, Avis, Thrifty, Alamo. Derfor er det disse selskabers kundeservice – og ikke RentalCars – der skal have ris eller ros, hvis man får brug hjælp i forbindelse med billejen i USA – fx i forbindelse med udlevering af bilen, ved vejhjælp, bytte af defekte biler eller lignende.

Highways har blandede erfaringer med RentalCars
Jeg har i flere tilfælde benyttet RentalCars til billeje i USA. I de fleste tilfælde har der ikke været problemer, men for et par år siden afhentede jeg en udlejningsbil i Minneapolis hos en af RentalCars’ partnere. Dette udlejningsfirma viste sig at have kontor langt fra selve lufthavnen, og ikke ved lufthavnsterminalen som de fleste andre udlejningsselskaber. Informationen om netop den omstændighed havde RentalCars glemt at oplyse mig om. Det var lidt kikset, men ellers har jeg ikke oplevet problemer. RentalCars har i øvrigt siden fået en ny lokal partner i Minneapolis.

Kundesupport på skandinavisk og engelsk
Når det gælder RentalCars’ skandinaviske kundesupport, som sidder i England og ikke i Danmark, har flere kunder oplevet lange svartider på telefonen eller besvær med at komme i kontakt med support medarbejderne, også pr. e-mail. Du kan i øvrigt ikke ringe til RentalCars’ gratis danske telefonsupport fra din mobiltelefon. Kun fastnet telefoner kan bruges. RentalCars vil nemlig ikke vil betale opkaldsafgift for mobiltelefoner. Så kunder med en dansk mobiltelefon kan altså IKKE benytte det gratis supportnummer.

Husk at læse det med småt
Konklusionen er altså, at RentalCars har nogle af markedets laveste priser. Men som altid så får man, hvad man betaler for. Så husk at læse det med småt. Du kan også opleve, at RentalCars’ kundesupport pr. telefon foregår på skandinavisk eller engelsk – da supportafdelingen som nævnt sidder i England.

RentalCars er i øvrigt en del af engelske rejsekoncern TravelJigsaw, der også omfatter bl.a. hotelportalen Booking.com. Indtil 2012 hed RentalCars i Danmark i øvrigt E-biludlejning, men skiftede så navn til det mere internationalt klingende RentalCars.com

Billeje i USA med RentalCars.com

Læs mere:
Billeje i praksis – kørsel, brændstof, GPS
Overblik over forsikringer på billeje i USA
Envejsleje gebyrer på billeje i USA og Canada
Udlevering af lejebiler i USA – tips ved afhentning

Bemærk: Jeg optjener provision fra de forskellige biludlejningsfirmaer, hvis I vælger at reservere billeje via Highways-USA.com. Bemærk at prisen for jer som kunder er den samme, uanset om I vælger at booke jeres billeje via Highways-USA.com eller andre kanaler. Den optjente provision bliver brugt til nye reportagerejser, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Mange tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com