New York genåbner mere og mere efter over et år med corona nedlukning. Det gælder også byens teatre langs Broadway i New York, der har ligget øde hen siden marts 2020. Men nu er der bogstavelig talt lys forude, for i midten af september kan lysene igen tændes på Broadway. Sådan lyder prognosen fra New York’s guvernør Andrew Cuomo, der forventer at teatrene i New York  kan få grønt lys til at vise forestillinger med fuld tilskuer kapacitet fra midten af september 2021.

Langsom genåbning af shows på Broadway
Selvom forventingen er, at Broadway i New York igen kan blænde op for forestillinger fra midten af september med fuld tilskuerkapacitet, er det dog ikke ensbetydende med, at der også pr. automatik er gang i både shows og forestillinger på Broadway til september.


The Lion King er en af de forestillinger, som forventes at genåbne på Broadway i efteråret 2021

Indtil videre er det kun forestillingen The Phantom of the Opera, der har meldt en konkret genåningsdato ud: Den lyder på 22. oktober 2021, skriver Forbes.com

Men også folkene bag forestillinger som The Lion King og Wicked forventer at være klar til at genåbne til efteråret ifølge New York Times – muligvis allerede i midten af september, uden der er sat en præcis genåbningsdato på.

Bliv medlem af fordelsklubben Highways Academy: Få 12 måneder for kun 798,- kr.

Harry Potter fans må dog sandsynligvis vente til 2022 med at kunne komme ind og se den længe ventede forestilling Harry Potter and the Cursed Child, skriver New York Times. Det er dog langtfra alle de shows, der kørte inden corona nedlukningen, der venter tilbage til Broadway, når New Yorkerne og New York’s turister igen kan sætte sig tilrettet i teatrene langs Broadway.

New York’s Subway genoptager kørsel hele natten
Det er ikke kun, når det gælder shows på Broadway, at der er gode corona nyheder fra New York City.

New York’s  Subway kører under normale omstændigheder hele døgnet rundt, men siden corona pandemien ramte New York, har New York’s Subway været lukket ned om natten – og er det stadig her i starten af maj 2021 mellem kl. 02 og kl. 04 hver nat, hvor der ikke er nogen drift på byens Subway linjer.


New York’s Subway genstarter 24 timers drift 17. maj 2021, efter at have været nattelukket siden maj 2020. 

Men fra den 17. maj 2021 genoptages driften 24 timer i døgnet – efter at have været indstillet siden starten af maj 2020. Subway pausen om natten bl.a. har været brugt til ekstra rengøring på Subway stationerne. Det er i øvrigt første gang i 116 år, at der ikke har været 24 timers drift i New York’s Subway.

MTA som driver New York’s Subway er tynget af store økonomiske udfordringer, da billetindtægterne er styrtdykket under corona krisen i 2020. MTA forventer således først, at antallet af Subway passagerer er tilbage på niveauet før corona i 2024.

I starten af maj 2021 passerede antallet af Subway rejsende 2 millioner pr. døgn. Det skal skal dog holdes op mod det “normale” antal rejsende før corona, hvor antallet af rejsende var helt oppe på 5 millioner pr. døgn, skriver pendler websitet We The Commuters i et nyhedsbrev.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com
og Highways-Academy.com

Læs mere på Forbes.com og New York Times
Læs mere om Broadway shows i New York

Tjek også disse nyheder:
Prisen stiger på leje af motorhomes i USA i 2021
Billeje i USA bliver markant dyrere i 2021
Forlystelsesparken på Coney Island er genåbnet

Denne artikel er senest opdateret den 8. maj 2021.