Rabatpakken CityPass er rigtig interessant i Chicago, hvor I får adgang til nogle af byens bedste museer og udsigtsplatforme. Har I to eller tre dage i byen, kan I med en CityPass pakke i hånden spare op til 51 % på den ordinære billetpris. Desuden får I fast track adgang ved de fleste af seværdighederne, hvilket faktisk også sparer jer noget tid her og der. Jeg har selv testet CityPass i Chicago, og det var en overraskende god oplevelse.

Rabat på 5 store seværdigheder i Chicago – CityPass

Fem museer og to udsigtsplatforme
Chicago er berømt for sine fantastiske museer, og efter selv at have besøgt de fleste af dem, kan jeg uden tøven selv skrive under på, at der er tale om museer i absolut verdensklasse med en velfungerende formidling af deres udstillinger. Og det er ikke støvede museer, vi taler om, men oplevelsescentre med interaktivitet og interaktion med publikum.

CityPass i Chicago giver dig fem attraktioner til en samlet pris – 106 dollars for voksne og 89 dollars for børn under 12 år (2018). Det er halv pris af den ordinære billet til de fem seværdigheder.

Med i pakken er Chicagos store naturhistoriske museum The Field Museum, der bl.a. har verdens bedst bevarende dinosaurus skelet udstillet – plus flere andre dino skeletter. Nærmeste nabo er det store akvarium Shedd Aquarium, som også er med pakken, hvor I kan opleve fisk i flere etager og tage en tur i akvariets 4D biograf, hvor fiskene næsten svømmer om ørene på jer. Shedd Aquarium har også et stort oceanarium med delfiner og beluga hvaler, og der er shows med både delfiner og beluga hvaler. Her skal I dog betale beskeden merpris, for at få disse shows med.

Skydeck Chicago på 103. etage i Willis Tower
I får også adgang til udsigtsplatformen på 103. etage i den højeste bygning på vestlige halvkugle, Willis Tower, der tidligere hed Sears Tower. Som en gimmick i toppen af Skydeck Chicago har man lavet nogle ”altaner” i plexiglas, så I kan stå på ”ydersiden” af bygningen og se de 412 meter ned langs kanten af Willis Tower. Det skal nok få sveden frem i håndfladerne.

Når det gælder de to sidste seværdigheder i CityPass Chicago, har I valget mellem fire forskellige seværdigheder – men kan altså kun vælge to. Det ene valg står mellem det fremragende Museum of Science and Industry – Chicago’s gigantiske tekniske museum med indsigt i alverdens tekniske detaljer, klima, rumfart, flyvning med mere. Det store scoop på museet er dog museets ubåd, den tyske U-505, der blev opbragt af amerikanerne i juni 1944 og nu ligger under tag på museet – i fuld længde.

Alternativet til Museum of Science and Industry er endnu en mulighed for at se Chicago fra toppen – i 360 Chicago på 94. etage i Hancock Center i 314 meters højde. Herfra har I en fantastisk udsigt op og ned langs Lake Michigan.

Den andet valgmulighed i CityPass Chicago står mellem det rigtigt spændende planetarium Adler Planetarium, der har ikke færre en to planetarie sale plus en 3D biograf og flere spændende udstillinger. Og så ligger Adler Planetariet ikke langt fra Field Museum og Shedd Aquarium på Museum Campus.

Alternativet til Adler Planetariet er et USA’s bedste kunstmuseer, The Art Institute of Chicago – et gigantisk kunstmekka med en meget stor samling af europæiske impressionister som Monet, Renoir, Seurat, Gauguin og Van Gogh. Desuden har Art Institute of Chicago en meget stor samling nyere amerikansk kunst efter 1945 helt frem til i dag. Et gigantisk kunsttempel, I næppe når hele vejen rundt i på jeres første besøg.

Kuponhæfter med rabat
CityPass fungerer på den måde, at I køber jeres CityPass til Chicago eller en anden amerikansk storby på websitet CityPass.com. I forbindelse med købet printer I en voucher ud, som så ombyttes til et CityPass kuponhæfte på den første attraktion i Chicago, I ønsker at besøge.

Officielt kan I også downloade jeres voucher på jeres mobiltelefon. Men det er ikke alle seværdigheder i Chicago, der accepterer den mobile voucher endnu (2016). Så herfra lyder anbefalingen, at I printer jeres voucher ud. Voucheren afleveres i billetlugen hos den første seværdighed, I besøger i Chicago. I får så i stedet udleveret det kuponhæfte, som indeholder jeres CityPass rabatkuponer.

Bemærk: I må ikke selv rive CityPass kuponerne ud af kuponhæftet! Gør I det, bliver kuponerne værdiløse. I afleverer derfor HELE kuponhæftet i billetlugen ved hver attraktion, hvorefter de ansatte i billetkontoret river CityPass kuponen ud af hæftet og udleverer jer de relevante billetter – sammen med kuponhæftet med de resterende rabatkuponer.

Rabat på 5 store seværdigheder i Chicago – CityPass

Informationerne på denne side er senest opdateret den 7. marts 2018.

Jeg optjener provision, hvis I vælger at købe jeres CityPass pakker via Highways-USA.com. Prisen for jer som kunder er den samme, uanset om I vælger at købe jeres CityPass via Highways-USA.com eller andre kanaler. Den optjente provision bliver brugt til nye reportagerejser til USA, men også til investeringer i at videreudvikle Highways-USA.com. Tak for jeres opbakning.

Af Henrik Lange, Highways-USA.com