Et af Chicagos mest velkendte museer lever helt op til forventningerne, når man stikker hovedet indenfor på The Field Museum på Museum Campus i Chicago. The Field Museum er et gigantisk overflødighedshorn af oplevelser for voksne som børn, der i kraft af sin meget oplagte formidling af de naturvidenskabelige emner er et oplagt museum for både børn og voksne – eller hele familien om man vil.

Hoteller og overnatning i Chicago
Rabat til 5 store seværdigheder i Chicago

Dinoerne er hovedattraktionen
The Field Museums hovedattraktion er Sue, det hidtil mest komplette skeletfund af en Tyranosaurus Rex dinosaurus. ”Sue” blev fundet i 1990 i South Dakota og blev en del af museets udstilling i år 2000. Hun er omdrejningspunktet for udstillingen Evolving Planet, der også omfatter flere andre hårrejsende dino skelletter. Udstillingen gennemgår hele jordens udviklingshistorie gennem fire milliarder år helt fra jordens skabelse og frem til homo sapiens – altså mennesket.

Fikspunkter i udstillingen er seks perioder op gennem jordens udviklingshistorie, hvor forskerne mener, at livet på jorden blev sat i stå p.g.a. voldsomme vulkanudbrud, meteornedslag eller andre hændelser, som har været med til at regulere udviklingen i dyre- og plantelivet på jorden. Meget veloplagt formidlet og en af de udstillinger, man klart skal have med, når man besøger The Field Museum.

En tur gennem Amerikas indianerkulturer
Ancient Americas er en anden meget spændende udstilling, hvor hele Amerikas forskellige forhistoriske indianerkulturer gennemgås – frem til europæerne satte fod på det amerikanske kontinent i slutningen af 1400-tallet. Det er på en gang en spændende, men også grum historie om, hvordan mange af de meget veludviklede indianerkulturer i både Nord- og Sydamerika gik til grunde, da europæerne sejlede over Atlanterhavet og medbragte sygdomme og anden ubalance til det ”nye” kontinent, som fik mange af de oprindelige indianske kulturer til at bukke under. Det er ganske tankevækkende.

Det er også på The Field Museum, at man får oprullet historien om nogle af de indianerkulturer, hvis ruiner mange turister hvert år kommer forbi i Arizona, Colorado, Utah og New Mexico, som fx Mesa Verde i Colorado eller Canyon de Chelly i Arizona – blot for at nævne et par eksempler. Og mens man ude vestpå kan opleve ruinerne, kan man på The Field Museum se mange af de kunstgenstande og redskaber, som arkæologerne har fundet under udgravninger ude vestpå.

Egyptisk pyramide og vulkaner på Hawaii
Et andet højdepunkt er turen gennem den egyptiske pyramide på museet. Hvordan den lige er havnet i Chicago, melder historien ikke noget om, men det er en ret spændende tur gennem pyramiden, som munder ud i en udstilling om egyptisk begravelseskultur med mumier og andre kunstskatte.

Udstillingen Traveling the Pacific tager jer med til bl.a. Hawaii, hvor myten om de paradisiske øer med palmer og sandstrande pilles grundigt fra hinanden, når udstillingen fortæller om vulkanerne under øerne midt ude i Stillehavet, og hvilken ødelæggende kraft de kan have, når jordens indre viser tænder. Men der bliver også plads til andre afstikkere rundt i Stillehavet, hvor kultur og natur formidles side og side.

Kæmpe buket af forskellige udstillinger
Der skal afsættes tre timer, hvis man skal have det hele med på The Field Museum, og det er endda optimistisk anslået, for museet er gigantisk med forskellige større og mindre udstillinger i tre etager.

Har I lyst til en tur ned under jorden, så vælg den børnevenlige og underholdende udstilling Underground Adventure, hvor man bliver skalleret ned til regnorme størrelse og sendt ned i en underjordisk verden. Det er ret underholdende.

En anden fin udstilling er Restoring Earth, hvor forskere fra The Field Museum er med til at bremse ødelæggelsen af regnskoven i Sydamerika gennem undervisning af de lokale og med fokus på bæredygtig udvikling. Et prisværdigt projekt.

Og så kan du drømme om guld og grønne skove i Hall of Gems, hvor en række ædelmetaller og smykker i den helt dyre afdeling er udstillet. Her kan du se historiske og massive guldsmykker og diamanter i den helt dyre afdeling – formidlet med afsæt i menneskets fascination af smykker gennem flere tusind år. Bemærk i øvrigt, at nogle udstillinger skifter over tid, så der er ingen garanti for, at alle de nævnte udstillinger er tilgængelige, når I besøger The Field Museum.

The Field Museum med CityPass
Rabatpakken CityPass er interessant i Chicago, da den omfatter nogle af byens bedste seværdigheder – inklusiv netop The Field Museum, men sandelig også de to nabomuseer, Shedd Aquarium og Adler Planetarium foruden flere andre topattraktioner i Chicago.

Fidusen ved CityPass – ud over selve rabatten på de mange attraktioner – er at man også kan benytte den såkaldte fast pass bane ved billetlugen, da du jo allerede har betalt for dine billetter. Desuden får du udstillingen Underground Adventure med i pakken – en udstilling der ellers skal tilkøbes separat, og det samme gælder adgang til The Field Museums 3D biograf. Den er også med i CityPass pakken, men ikke på de ordinære billetter – her skal der købes separat billet.

Hoteller og overnatning i Chicago
Rabat til 5 store seværdigheder i Chicago

Læs mere på:
www.fieldmuseum.org

Af Henrik Lange, Highways-USA.com