Som det eneste af de store familievenlige museer i Chicago ligger Museum of Science and Industry ikke på Museum Campus, men cirka 5 miles/ 8 kilometer syd for Downtown. Men er I friske på en informativ og unik oplevelse med afsæt i teknik og videnskab – det er meget sjovere end det lyder – så kør syd for Downtown og gå på oplevelse i det gigantiske museum. Og afsæt mindst to-tre timer til besøget.

Hoteller og overnatning i Chicago
Rabat til 5 store seværdigheder i Chicago

Teknik og videnskab i alle tænkelige former
Museum of Science and Industry spænder utrolig vidt med spændende afstikkere til historiens vingesus. Men hvis vi starter i den videnskabelige afdeling, kan du blive klogere på klima og vejr, og se hvordan laviner og tornadoer opfører sig i praksis. Du kan også blive udsat for en solid kuling i en vindtunnel.

Er du mere i det tekniske hjørne, så gå på opdagelse i museets afdeling med fly, der bl.a. omfatter en Boing 737 i fuld størrelse, som du kan gå ombord i. Boing familien stammer oprindeligt fra Chicago, og det er også her, fabrikken i dag har sit hovedkvarter, selvom flyene bliver samlet i Everett nord for Seattle. Du har naturligvis også mulighed for at teste dine evner som pilot i museets flysimulatorer.

Er du i stedet bidt af galt tog, så tjek lige museets enorme modeljernbane, der er et af de største modeltogsanlæg, jeg har set til dato. Her har man opbygget en model af Chicago i den ene ende, mens Seattle troner på den anden side af Rocky Mountains (der også er med på modellen). Og så kan man ellers se de grotesk, lange godstog køre over Rocky Mountains fra Chicago til Seattle.

Der findes adskillige andre temaudstillinger på museet, men jeg vil blot også nævne udstillingen om Walt Disney og hans fantastiske rejse fra trange kår i Kansas City i Midtvesten til en af USAs mest elskede underholdningsleverandører. Walt Disney havde også et kort stop i Chicago på sin karrierevej, så derfor har man en udstilling om den legendariske tegner.

U505 helt nede i museets kælder
Museum of Science and Industrys helt store attraktion hører dog hjemme i den historiske afdeling. Det er en af den slags ting, der ikke sådan lige lader sig flytte, men som heller ikke er helt nem at overse.

Den tyske ubåd U505, som den amerikanske flåde fangede på åbent hav ud for Vestafrika i juni 1944, ligger i dag i fuld længde nede under jorden på Museum of Science and Industry i Chicago – takket være et gigantisk anlægsprojekt, hvor bygningen, der huser ubåden, blev bygget op omkring selve ubåden, efter at ubåden var blevet placeret nede i selve udgravningen.

Historien om U505 er en fascinerende og utrolig historie. U505 blev som nævnt ”fanget” af amerikanerne ud for Vestafrika i juni 1944. Fangsten var en stor succes for amerikanerne og de allierede, der bl.a. fik fat i en af tyskernes frygtede Enigma kode maskinerne plus en lang række andre informationer, der i 1944 var guld værd for de allierede.

Den tyske besætning var flygtet over hals og hoved, inden amerikanerne bordrede ubåden, og selvom det var en stående ordre, at ubåden skulle sprænges i luften, hvis der ikke var andre udveje, blev det aldrig gjort. Derfor fik USA fat i ubåden i stort set komplet tilstand, og derfor kan den opleves i Chicago.

Den tyske besætning fra U505 blev i øvrigt fundet af amerikanerne, drivende rundt på redningsflåder. Amerikanerne tog alle tyskere som krigsfanger og sendte dem til Louisiana, hvor de blev sat til at plukke bomuld til 25 cent i timen, indtil krigen var overstået. En fantastisk historie i sig selv.

CityPass og Museum of Science and Industry
CityPass rabatpakken til Chicago omfatter også Museum of Science and Industry. Ud over selve adgangen til museet og tilhørende fast track adgang ved ankomst, omfatter CityPass billetten også en billet til museets store Omnimax biograf til en valgfri forestilling samt muligheden for at prøve en af museets flysimulatorer.

Husk at afsætte mellem to og tre timer til jeres besøg på Museum of Science and Industry, da der er tale om et meget stort museum med adskillige udstillinger – og etager.

Hoteller og overnatning i Chicago
Rabat til 5 store seværdigheder i Chicago

Læs mere på:
www.msichicago.org

Af Henrik Lange, Highways-USA.com