Chicago er en by sprængfyldt med spændende arkitektur. Op gennem 1920’erne eksploderede Chicagos skyline med nye skyskrabere, der med jævne mellemrum slog nye rekorder i højden og satte nye standarder for, hvor højt op, man kunne lade de nye bygninger stræbe mod himlen – indtil børskrakket i 1929 satte en stopper for byggeboomet.

Men da havde byen allerede fået sin unikke skyline, og et rivercruise på Chicago River er en perfekt måde at få en introduktion til Chicagos spændende arkitektur.

Hoteller og overnatning i Chicago
Rabat til 5 store seværdigheder i Chicago

Sejlture med Chicagos First Lady Cruises
Chicago Architectual Fundation arrangerer dagligt guidede sejlture ud på Chicago River, hvor du kan opleve Chicagos imponerende skyline – og få historien om en stor del af Chicagos mest karakteristiske bygninger, som hænger uløseligt sammen med byens historie.

Du behøver ikke være specielt arkitektonisk interesseret for at få noget ud af turen. Den er formidlet af guiden ombord, så alle kan være med. Og alene det at opleve Chicagos fascinerende skyline fra flodsiden er hele turen værd – især hvis vejret er bare nogenlunde. Jeg tog turen på en dag med højt solskin, og det var en fantastisk oplevelse, der gav masser af nye vinkler på Chicago.

Turen med First Lady of Chicago varer cirka 90 minutter, og undervejs sejles der først ind i landet ad Chicago River, dernæst tilbage og lidt op af selve Chicago River med udsigt til bl.a. Willis Tower, inden der afrundes med en tur ud til selve indsejlingen fra Lake Michigan til Chicago River, hvor man også har udsigt til Navy Pier, det store forlystelsesområde lidt nordøst for Downtown.

Der findes flere forskellige operatører af sejlture på Chicago River, men First Lady Cruises har jeg selv testet og kan jeg derfor stå inde for.

Guidede gåture rundt til Chicagos arkitektur
Der findes dog også andre muligheder for guidede arkitektture i Chicago Downtown. En af de mere spændende med Chicago Detours, hvor guiden Amanda Scotese tager dig med på en to timers guidet gåtur i Downtown og kommer med masser af anekdoter om både Chicagos arkitektur og historie.

For ud over byggeboomet i 1920’erne, der skabte nogle af de mest karakteristiske bygninger langs Chicago floden, kom der op gennem 60’erne og fremefter igen for alvor skub i byggeriet af skyskrabere i Chicago med det tidligere Sears Tower – nu Willis Tower – som det mest karakteristiske bidrag.

Men også højdespringeren som Hancock Building og adskillige andre aftvinger en vis respekt. Og det kan du altså få en spændende og nærvende introduktion til på to timer med Amanda Scotese på hendes guidede gåtur gennem Downtown Chicago.

Chicago Detours har også jævnligt ture rundt til blues og jazz steder i Chicago. Jeg fik også en smagsprøve på en af disse ture, og kan også varmt anbefale disse guidede ture fra Chicago Detours.

Hoteller og overnatning i Chicago
Rabat til 5 store seværdigheder i Chicago

Af Henrik Lange, Highways-USA.com